Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.162.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
@feel - moze slika tvoje forme? A moze i ostalih. Da vidim malo ajde kako ste vi vase znanje primjenili na sebi.Ajde cekam
14 godina
odjavljen
Re: Rast mišića i visina
Dr.Feel kaže...

Dume drzi se ti Herbalife i gaminga, po tvojim postovima covjek bi reko da teretane u zivotu nisi vidio...

o vidio je on teretane,dume mene isto kopka sastav myprotein wheya,al da je smece to nije,naime cudno mi je kad nekad ostavim bocu neopranu na 4-5 sati cuje se jaki vonj iz nje a samo je bio whey i voda,pa me zanima zbog toga sto sve ulazi u to,i btw od beta alanina isto iskacu zile i to malo previse x(

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bavio sam se sportom aktivno 9 godina ali sam prestao s time prije 4 godine i od tada nisam ništa radio. Do nedavno, počeo sam trčati ~3 km na dan (uff što noge bole), no imam osjećaj da mi fali znanja o hrani i vježbanju da dobijem na masi i formi pa bih bio zahvalan da mi udijelite pokoji savjet što se tiče prehrane te pokoju vježbu za snagu. Imam 19 godina,178 i ~62 kile.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 15:06 (glikoprotein).
11 godina
Rast mišića i visina

Dume ja ne primjenjujem svoje znanje na sebi nego dajem savjete usmjerene na poboljšanje prehrane s ciljem održavanja zdravlja i sprječavanja, kao i liječenja bolesti (si ljut?)...

14 godina
neaktivan
Dr.Feel kaže...

Dume ja ne primjenjujem svoje znanje na sebi nego dajem savjete usmjerene na poboljšanje prehrane s ciljem održavanja zdravlja i sprječavanja, kao i liječenja bolesti (si ljut?)...

Dobro,znaci pretpostavljam da si po zanimanju nutricionist ili nest slicno? Nema ljutnje kod mene :)
14 godina
neaktivan
DuMe kaže...
Ko govori o sastavu?? Ja ne govorim koliko on ima proteina i aminokis. po mjerici. Ja govorim o SIROVINAMA koje se koristu u skupljim i jeftinijim proizvodima. @feel - to sto si rekao da je on najkvalitetniji whey na trzistu,tu se vidi tvoje totalno neznanje,i to je drustveno opasno jer ce ti neki cak i povjerovati i siriti dalje te gluposti.

lol... po cemu ti to znas? pa ON nabija cijenu zbog marketinga, i svega.... Pogledaj Weider, koji je jos skuplji.. dal to opravdava cijenu? ne ... protein je protein.. 20g proteina iz wheya je 20 g proteina... nije ONov protein bolji, i vise ces misica izgraditi s njim, nego s myproteinom...

mozes ti uporedivati i tjestenine,ali u konacnici na 100g dobijes iste makronutriente...

Ok, to da je myprotein najkvalitetniji, necu ulaziti, ali sta je za tebe kvalitet? po cemu vidis kvalitet wheya? okus? dal je to mjerilo? ili sta? ne razumijem te.. cijena? koliko para toliko muzike? u nekim slucajevima je istina, ali u ovom nikako nije..... kao sto je netko rekao, mislis da tvoje tijelo zna odakle dobiva te makronutriente? dal je uh dobio iz rize ili krumpira? dal je protein do bio iz piletine ili wheya?? kako ce onda znati dal je dobio iz ON ili MYPROTEIN wheya?  :D 

17 godina

Trenutno imam proteina za neka dva mjeseca ali planiram probat taj myprotein.
Zivim u Austriji pa mi je postarina 0 kn. Sad sam gledal ako ima nekih rabata i ima 20% ako se uzme robe za vise od 125 eura.
Znaci ako ja narucim dva pakiranja po 5 kila onda me kosta 103,98 eura
793,36 kn za 10 kila po trenutnom tecaju EUR u RBA.
79,4 kn po kili ako zaokruzimo.

Uglavnom ako je netko iz Vž ili Čk možemo se dogovorit pa uzmem više da zašparate.

Btw ovo su vrijednosti sa webstranice myprotein.com a ne od nekog lika s oglasnika.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 18:07 (NEW_MAN).
15 godina
Rast mišića i visina

Dok ne krenem u teretanu, treba mi preporuka neke dobre vježbe za prsa, ali bez klupe i propadanja..
Može li se nešto iskombinirati? Sklekovi sa dodanom težinom? 

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

danas bas narucio 3x 2.5 kg myprotein s okusom.. 260 kn vreca ... dobra cijena!!!!  steta sto se necu nabildat, jer nije ON whey. al dobro. sta cu sad

14 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

danas bas narucio 3x 2.5 kg myprotein s okusom.. 260 kn vreca ... dobra cijena!!!!  steta sto se necu nabildat, jer nije ON whey. al dobro. sta cu sad

ja odkad sam krenio sa treningom prije godinu dana uvijek myprotein whey,izuzev one dvi šalke onog wheya iz DM-a al to je bilo samo za početak

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koji myprotein proizvod bi onda bio najbolji da se dobije nešto mišićne mase? Da ne bude preskupo, do 100 kn max molim.

14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Hahah dobar si :)

btw. Hvalite taj Myp jer ga konzumirate,bilo bi dobro da pređete malo na druge proizvode da malo vidite kakvi su ostali..takav sam ja recimo.Volim minjat marke.

A baš da vam je nekakav napredak od tog wheya i nije hahaha

13 godina
Rast mišića i visina

Protein ko protein ,  sta se svađate , tko ima love kupuje ON- , ako hoce Arnolda i sta vec , kome je budzet manji uzme MyProt. zato što je najbolji odnos uloženo-dobiveno po meni . 

Baš sam se razbolio sada nesto , vjerovatno zato što u teretani s klimama prave hladnjaču moroni . 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 20:17 (Rucipe).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vi bi trebali ić u ocjenjivački sud hahaha..vama da neko stavi K-plus brašno u kesu od MyP vi bi rekli da je whey odličan..hahah dobri stee :)

15 godina
Rast mišića i visina

Niš se nije promjenilo...vidim da neki i dalje vjeruju u onu koliko para toliko muzike koja je odavno prestala vrijediti.

Koliko pumpaš toliko i rasteš, protein ko protein svaki radi svoj posao, neki brže neki sporije, ali radi.

Po meni je bolje kupovati razumom i novčanikom :)

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
13 godina
fila2208 kaže...

Niš se nije promjenilo...vidim da neki i dalje vjeruju u onu koliko para toliko muzike koja je odavno prestala vrijediti.

Koliko pumpaš toliko i rasteš, protein ko protein svaki radi svoj posao, neki brže neki sporije, ali radi.

To Fila reci ti njima . {#}{#}{#}

15 godina
Rucipe kaže...
fila2208 kaže...

Ne pratim temu, tu i tamo uletim, ali uvijek klasične svađe a to sam i primjetio sad ovdje. Pita me lik čime se bodem pazi, ja reko samo redovna suplementacija, myprotein brand. on odmah to je kamilica to je smeće.

reko pa od toga sam narastao, veli on nemoguće, ti se pikaš.

ide u sobu i nosi mi golden onaj whey veli od ovoga se raste a lik liči na qurac da izvinete.

klasično razmišljanje, platio sam pa valja i uvjeravam sve da od toga samo rastem.

17 godina
fila2208 kaže...
Rucipe kaže...
fila2208 kaže...

Ne pratim temu, tu i tamo uletim, ali uvijek klasične svađe a to sam i primjetio sad ovdje. Pita me lik čime se bodem pazi, ja reko samo redovna suplementacija, myprotein brand. on odmah to je kamilica to je smeće.

reko pa od toga sam narastao, veli on nemoguće, ti se pikaš.

ide u sobu i nosi mi golden onaj whey veli od ovoga se raste a lik liči na qurac da izvinete.

klasično razmišljanje, platio sam pa valja i uvjeravam sve da od toga samo rastem.

E da, slažem se... i meni se neda stalno o jednom te istom ovdje, i da odgovorim Dumetu; 
rast mišića ne ovisi o brendu wheya, nego je to pojednostavljeno rezultat trokuta kojemu točke
čine ukupna prehrana/piće,  vježbanje i odmor. Ako jedna od tih točaka nije na svom mjestu, 
nema trokuta, tj. dobrog rasta. A hoće li u ukupnoj prehrani biti kao dodatak proteinima od purica, piletine, sira,
ribe, konzumovog graha ili sparovih bjelanjaka u tetrapaku dodani O.N., Dymatize, Gaspari, Weider, Olymp,
ili Myprotein... dok god je sastav (vidim nitko nije čitao moje gornje linkove gdje je analizom ustanovljen
sasvim povoljan i uredan sastav popularnog impacta od MyP. u odnosu na sve ostale)... ok, totalno je svejedno. 
Potrebno je kvalitetno pokriti i ostale makrose i mikrose, biti dobro "nauljen" (hidratiziran) i to je sva mudrost.
Naravno, Myprotein je jeftiniji jer nije sponzor momčadima, niti fitness/BB zvijezdama, jer isključivo prepakirava
u vreće na kojima nema eksplozija, vatre, munja, mutanata ni bombastičnih imena, ali misliš li ti Dume
da Optimum, Labrada ili Musclepharm imaju svoje pašnjake stada krava, mljekare, filtraciju i dehidratizaciju mliječnih proizvoda?
Ne, svi nabavljaju na istim veletrgovačkim poljoprivrednim tržištima i dalje samo miksaju arome, boje ili dodatno melju smrznutu
sirovinu u finiji prah. Osim ako ne nabavljaju (a i to opet na veletržnicama) temeljno drugačiju sirovinu u odnosu na najzastupljeniji izolat/koncentrat.
Pa onda osim hidroizolata koji je najskuplji i naj koncentriraniji, ima i kazeina, biljnih proteina, jajčanih, pa sada već i goveđih
http://logon.prozis.com/en/beef-protein-vs-whey-protein-better/  
Da zaključim, jedino njega od svih ostalih vrsta i marki još nisam probao, ali vjerujem da bi rezultati mogli biti kao i sa svima ostalima:
onakvi koliko se stigne kvalitetno vježbati, bude zdrav, sit, napojen i odmoren:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 4:57 (overhaul).
17 godina
Rast mišića i visina

Malo zrnce za razgovor, Jeste li kad toliko trenirali da ste doživjeli "runner's high"?
http://www.nytimes.com/2008/03/27/health/nutrition/27best.html?_r=0
Upsut, zanimljiva činjenica koju nezna puno ljudi:
mi kao vrsta smo samo u jednoj fizičkoj disciplnini najbolji među svim životinjama na planetu:
Dugoprugaško trčanje. Uvježban trkač je u stanju nadtrčati psa nakon 2 kilometra, a konja nakon 30.
Ok nismo baš svi danas takvi atletičari, ali evolucijski smo takva vrsta. Zato se znojimo, i
zato nemamo dlaku po koži.
http://www.slate.com/articles/sports/sports_nut/2012/06/long_distance_running_and_evolution_why_humans_can_outrun_horses_but_can_t_jump_higher_than_cats_.2.html

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
DuMe kaže...
exer1234 kaže...

Hahah dobar si :)

btw. Hvalite taj Myp jer ga konzumirate,bilo bi dobro da pređete malo na druge proizvode da malo vidite kakvi su ostali..takav sam ja recimo.Volim minjat marke.

A baš da vam je nekakav napredak od tog wheya i nije hahaha

pa isti ces napredak imati koristio whey od 400 ili od 1000 kn... razumijes? .. sigurno neces sav dnevno unos proteina unositi iz wheya.. on sluzi samo da olaksas to.. a tih 20-50 g proteina iz wheya, dnevno... mislis da ima razlike unosio myprotein ili skupi ON? 

Vec sam pisao... ako tijelo ne zna razliku izmedju vise izvora proteina , KAKO ce znati razliku izmedju ON i myproteinovog? 

Ad ovako... za nas koji treniramo, moramo unositi proteine kompletne aminokiselinama, zato su biljni proteini losijeg izbora, osim ako nije mjesavina vise proteina.... onda je ok, jedino sto nemaju toliku biolosku vrijednost.al nebitno..

znaci dobijes whey, koji je whey.. znaci protein najvece bioloske vrijednosti... 80g proteina na 100 g.. ako ces iskreno, ima jedan test koji je radjen, i jedino myprotein i ON whey su najblizi tim vrijednostima. ostali dosta lazu.. tj nema toliko proteina kao na deklaraciji.. znaci labaratorijski test.. 

Razlika izmedju on i myproteina je kao sto je vec gore napisano,, sav marketing, itd.. utjece na cijenu...Vidis da ni u kante ne stavljaju proizvoide, sve u vrecice, kao sto rekoh, da se snizi cijena... sto je odlicno..

Vidi se da ne znas osnovne stvari, sto je steta, jer dobro izgledas... ocito si dobre genetike, cim se ne znas hraniti

glikoprotein za masu je jedini recept da jedes.. puno kalorija, tj kalorijski sufitic.. dovoljno proteina, i dobar trening... ne treba ti nista vise. ne postoji carobni stapic za to.. osim naravno anabolika... :D 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 5:24 (exer1234).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Exeru ne prdekaj,ja kažem ono na šta moje tijelo najbolje reagira,toga se držim,još poslušam savjete starijih i iskusnijih osoba i to primjenim na sebi.. i ne žalim se na rezultate. :)

14 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Exeru ne prdekaj,ja kažem ono na šta moje tijelo najbolje reagira,toga se držim,još poslušam savjete starijih i iskusnijih osoba i to primjenim na sebi.. i ne žalim se na rezultate. :)

da istina.i ja sam cuo da se od ON-a raste bolje nego od myproteina.navodno imaju neki tajni sastojak koji ti izaziva anabolizam bolje nego ikoji protein.sigurno stavljaju unutra testosteron u prahu.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
cod4gamer kaže...
DuMe kaže...

da istina.i ja sam cuo da se od ON-a raste bolje nego od myproteina.navodno imaju neki tajni sastojak koji ti izaziva anabolizam bolje nego ikoji protein.sigurno stavljaju unutra testosteron u prahu.

Ja sam čuo da izvlače neke tvari iz krvi mister olmypia i mješaju u prah da se ne kuži zato svi rastu na ON-u a myprotač ne. {#}

14 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
DuMe kaže...

Gospodine,ON ima dobar postotak izolata u wheyu,što je nakon treninga dosta bitno!

Ne laprdaj gluposti jer dosada si možda konzumirao jedan jedini suplement i neznaš još o čemu pričaš

14 godina
neaktivan
DuMe kaže...
cod4gamer kaže...
DuMe kaže...

Gospodine,ON ima dobar postotak izolata u wheyu,što je nakon treninga dosta bitno!

Ne laprdaj gluposti jer dosada si možda konzumirao jedan jedini suplement i neznaš još o čemu pričaš

Frende, sto vise pricas, vise gluposti pises..Stani dok je vrijeme... Poslije treninga uopce nije neophodan whey protein,,.. jer whey vs kruta hrana, nece uciniti nikakvu razliku.. Taj postworkout anabolic window , ili kako se vec kaze, je mit.. tj ne traje tih 10 min poslije treninga.. a kamoli neki izolat vs koncentrat.. znaci onda bi hidrolizat ipak bio najbolji.. Izvinite mr olympia, nisam vas prepoznao. 

Dobro, kad vec iznosis te cinjenice, ajd reci, sta ce to izolat bolje uciniti tvom tijelu nego koncentrat? koju razliku ces ti uociti na sebi konzumirajuci njega vs koncentrat? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 14:15 (exer1234).
15 godina
exer1234 kaže...
Izvinite mr olympia, nisam vas prepoznao. 

{#}

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Izolat sadrži više proteina i brže se apsorbira

14 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Izolat sadrži više proteina i brže se apsorbira

2 grama vise jel. puno znaci, za razliku od duplo u cijeni.. i da. brzina apsorbacije je od zivotne vaznosti, razlika izmedju 1 i 2 mj na mr olympiji.. Uostalom ,zasto bi se protein morao brzo asorbirati? koja je fora u tome?

Ajd dosta sale... Al ozbiljno, zasto mislis da bi cinilo ikakvu razliku uzeo ti 20 g proteina iz ON ili myproteina? ili 20g iz izolata ili koncentrata? btw myprotein ima dosta izolaza u sebi, zbog toga je takva snjezna struktura

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 15:16 (exer1234).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako se ne varam,myP whey nema izolata u sebi

11 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Ako se ne varam,myP whey nema izolata u sebi

Za rekreativca izolat i koncentrat nemaju apsolutno NIKAKVE razlike, osim ako su intolerantni na laktozu onda bi možda i trebali uzet izolat, ali izolat trebaju gledat oni profesionalci koji striktno gledaju unos svih mogućih makronutrijenata itd. Za rekreativca izolat je ništa osim bacanje 200kn više.

Just my two cents brahs.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 18:46 (ChildrenOfDisappearances).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice