Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.174.510
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

Exere nesto sam preletio temu,nemam volje vracati,uglavnom pricinilo mi se ili ti masu radis sa 2500 kcal ?
Sto ti imas 70-75 kg ? Ako si 80-85 kg odrzavanje ti je barem 2400-2500 kcal i ako ides opet lean bulk to je oko 2700 kcal ?

Enivej,evo i Fouseya sa prankom da se podsjetimo malo :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 23:27 (doky01akablava).
12 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
exer1234 kaže...

jbg. to je Alan Aragon stavio danas, pa sam samo sherao.. gledao sam to davno

Ma i ja sam vidio davno to, bigcliff je trolčina teška, svi ovi videi gdje radi s groznom tehnikom su prvo aprilska šala.

14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Exere nesto sam preletio temu,nemam volje vracati,uglavnom pricinilo mi se ili ti masu radis sa 2500 kcal ?
Sto ti imas 70-75 kg ? Ako si 80-85 kg odrzavanje ti je barem 2400-2500 kcal i ako ides opet lean bulk to je oko 2700 kcal ?

80 kg trenutno... Pa polako dizem kalorije.. zato sto sam oduvijek bio u deficitu, ne zelim odmah s 1800 na 3000 .. 2500 , da vidim gdje stojim, tj dana,, pa polako dizati... lean bulk. .necu nekontrolirano jesti i mastit se bezveze

16 godina
exer1234 kaže...
doky01akablava kaže...

80 kg trenutno... Pa polako dizem kalorije.. zato sto sam oduvijek bio u deficitu, ne zelim odmah s 1800 na 3000 .. 2500 , da vidim gdje stojim, tj dana,, pa polako dizati... lean bulk. .necu nekontrolirano jesti i mastit se bezveze

Tako i ja radim iako me dosta ljudi savjetovalo odmah da skocim na 2500 pa dizem po 250 kcal,da metabolizam ne moze biti toliko ostecene i da Norton malo uvelicava taj metabolic damage.

Ali da kao sto rekoh i ja tako radim,prije 5 tjedana bio na 1900 kcal danas krecem sa 2300 kcal,polako svaki tjedan dizao po 100 kcal :) 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
15 godina
Rast mišića i visina

I toliko od našeg divnog ljeta....red je završiti sa defkama i krenuti na mase.

idem na akademiju uskoro i veseli me opet trpanje hranom i umaščivanje i ne briganje o ičemu :)

Neću ić jako, možda par kila gore tako da dogodine opet stignem skinuti do ljeta :)

Vi, jel tko kreće na masu ili defkate ili?

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
16 godina
Rast mišića i visina

Fila ti na policijsku akademiju ? Frend mi pricao da dobivaju tamo proteine besplatno i da je hrana povoljna u njihovoj menzi tako da barem neces brige imati nabijati kalorije hehe :D

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

I toliko od našeg divnog ljeta....red je završiti sa defkama i krenuti na mase.

idem na akademiju uskoro i veseli me opet trpanje hranom i umaščivanje i ne briganje o ičemu :)

Neću ić jako, možda par kila gore tako da dogodine opet stignem skinuti do ljeta :)

Vi, jel tko kreće na masu ili defkate ili?

Frend mi ide isto na pol.akademiju.. mozda se sretnete :D 

Masa

15 godina
doky01akablava kaže...

Fila ti na policijsku akademiju ? Frend mi pricao da dobivaju tamo proteine besplatno i da je hrana povoljna u njihovoj menzi tako da barem neces brige imati nabijati kalorije hehe :D

{#}

I nema menze već imaš hranu na bonove, i taj dan daš bon dobiješ obrok.

Frend ti priča gluposti.

{#}

16 godina
fila2208 kaže...
doky01akablava kaže...

{#}

I nema menze već imaš hranu na bonove, i taj dan daš bon dobiješ obrok.

Frend ti priča gluposti.

{#}

Eto jbg svakakvih gluposti cujem,bilo je predobro da bi bilo istinito :D

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koju sipku prvu uzeti ravnu sipku ili ez spiku? Pocetnik sam tako da neznam a i nemam bas sada puno novaca pri raspolaganju...

15 godina
sidras kaže...

Koju sipku prvu uzeti ravnu sipku ili ez spiku? Pocetnik sam tako da neznam a i nemam bas sada puno novaca pri raspolaganju...

ravnu svakako, ez je već za finjaka trening.

Ravnom možeš sve što i sa ez, samo ez je bolja za zglobove više manje.

tako da, ravna zasad.

12 godina
sidras kaže...

Apsolutno ravnu, ez sipa je vise ako oces imati vece ruke.

Prodajem Sapphire HD 7870 za zainteresirani PP
15 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav, imaju li neka stranice sa uputama (vjezbe i prehrana) za pocetnike? Za pocetak bi vjezbao kod kuce, znaci sklekovi, cucnjevi i sl.; a kasnije bih krenuo u teretanu.

http://www.facebook.com/webshop112
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 19:51 (mustang995).
16 godina
mustang995 kaže...

Pozdrav, imaju li neka stranice sa uputama (vjezbe i prehrana) za pocetnike? Za pocetak bi vjezbao kod kuce, znaci sklekovi, cucnjevi i sl.; a kasnije bih krenuo u teretanu.

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/

11 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kakav sam danas brutalan leg day odradio. Trebalo mi je skoro pol sata više do kuće nego obično.

Kako vi stojite na kilažama za leg press, leg extension, leg curls i calf raises?

14 godina
neaktivan
ChildrenOfDisappearances kaže...

Kakav sam danas brutalan leg day odradio. Trebalo mi je skoro pol sata više do kuće nego obično.

Kako vi stojite na kilažama za leg press, leg extension, leg curls i calf raises?

ne radim curlove ni extenzije... cucanj se vracam... 110 x5 ... cilj mi je 140x5x5

13 godina
Rast mišića i visina

Ja samo radim čučnjeve za noge . Za sad mi je rekord 70 kg 5x5 . Jel vama izlaze koljena izvan stopala tj. jel to dobro ili ne ? 

11 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Samo čučnjeve? Iako je to najbolja vježba, ja bi na tvom ipak više vježbi radio, ne treba noge zapostavljati a na kraju oni su najveći mišići i najviše masti troše.

13 godina

Samo čučnjeve? Iako je to najbolja vježba, ja bi na tvom ipak više vježbi radio, ne treba noge zapostavljati a na kraju oni su najveći mišići i najviše masti troše.

8 mjeseci sam radio sve vježbe što si ti nabrojio i nikakav napredak osim u kilažama .A i nebrini kvad mi je 65 cm a list 46 cm :) 

11 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

8 mjeseci sam radio sve vježbe što si ti nabrojio i nikakav napredak osim u kilažama .A i nebrini kvad mi je 65 cm a list 46 cm :) 

Kako misliš nikakav napredak, u veličini mišića ili?

13 godina
Rast mišića i visina

Da u veličini mišića , ubijo sam se u tim izolacijama od početka i ništa nisam dobio , tako da sam odlučio krenut čučnjem ,a svaki drugi put ubacim izolacije za kvadriceps i zadnju ložu . 

14 godina
neaktivan

Da, ali od quad extenzije nemas nist posebno, osim ako se ne spremas za natjecalje, pa su ti bitni detalji neki... cucanj trosi mnogo kalorija, extenzija ne... ako ces gledati na to... iako je totalno bezveze pokusavati s treningom trositi kalorije.... 

curl za lozu je dobar.. ugl osobno radim cucanj, iskorak , i mrtvo na ravne noge.. nist vise

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 23:55 (exer1234).
11 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Da u veličini mišića , ubijo sam se u tim izolacijama od početka i ništa nisam dobio , tako da sam odlučio krenut čučnjem ,a svaki drugi put ubacim izolacije za kvadriceps i zadnju ložu . 

A šta da ti kažem, kod svega je genetika velik faktor, recimo meni su ogromne noge već, očito me genetika pogodila da mi to raste, a nekom ne. Svejedno mislim da treba radit na nogama.

13 godina
Rucipe kaže...

A šta da ti kažem, kod svega je genetika velik faktor, recimo meni su ogromne noge već, očito me genetika pogodila da mi to raste, a nekom ne. Svejedno mislim da treba radit na nogama.

Pa ne preskačem ja noge , redovno ih radim minimalno 1 puta tjednoa nekad i 2 puta ako stignem . Koliki su ti opsezi  ? Jel radiš čučanj ? 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nitko ne kaze da ne treba raditi noge.. naravno da treba..... ali to ne znaci da ti treba 10 vjezbi od kojih su 5 izolacija.. 

11 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nisam mjerio dosta dugo, sutra ću izmjeriti pa ću napisati ovdje.

Inače su mi kilaže u serijama:

130x10 - Leg press

65x10 - Leg extension

50x10 - Leg curls (to nam je max kilaža, ne znam zašto nema više kilaže)

85x10 - Calf raises

20x10 - Lunges s bučicama

Čučanj slabo radim, zbog toga što nema nikakav stalak s kojeg se može uzeti šipka, nego moram tamo izlomit kičmu da bi izvadio šipku pa počeo radit, ne želim riskirat ozljedu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 0:23 (ChildrenOfDisappearances).
13 godina
Rast mišića i visina

Dobar si :) Ne moras mjerit zbog mene , samo me onako zanimalo hahaha :) 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo ja cu reci svoje jadne mjere.. noga je oko 62 cm.. jbg.. tu sam genetski sjeban... list je 39... recimo ruka mi je 41 ... znaci donji dio slab ... Nadam se da ce rasti sad na masi.... To ne znaci "every day is upper body day" .. radim noge veoma frekventno

11 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

evo ja cu reci svoje jadne mjere.. noga je oko 62 cm.. jbg.. tu sam genetski sjeban... list je 39... recimo ruka mi je 41 ... znaci donji dio slab ... Nadam se da ce rasti sad na masi.... To ne znaci "every day is upper body day" .. radim noge veoma frekventno

Fakat je sjebano to kad te pogodi genetski slab list, recimo prijatelj skoro 2 godine u teretani i na calf raises ne može više od 45, ja prvi dan nogu 75 kila u serijama radio, inače genetski imam velike i jake listove.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice