Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.146
|
čitano: 8.769.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina

jel ima netko da bi zelio da mu postanem referal, evo registriro bi se.

14 godina
mar123 kaže...

full body trening, zasto to nebi bilo optimalno? ja sam s njim imo dosta napretka, samo moras gledat da ne forsiras previse misic.

Ne pricam za to, iako bi bilo bolje da uradi barem upper lower 2-3x tjedno, i super... Vise sam mislio na to da bi doma radio bez tegova, za pocetak moze procit, ali kasnije ce ti trebati veca opterecenja za napredak

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 11:41 (exer1234).
13 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

prije cca mjesec dana sam poceo vježbat kod kuće(sklekovi,zgibov i vježbe s bučicama), i na početku sam si rasporedio jedan dan ruke, drugi prsa, treci noge...i toga sam se drzo, ali sad unazad tjedan i pol me tolko povuklo na vjezbanje da nemogu ostat u takvom rasporedu, jednostavno si zacrtam u glavi da moram sve isti dan rjesit..i tako svaki dan radim i prsa i ruke i noge i leđa(eventualno nedjeljom odmor)..sad, jel to dobro za misice? i isto, kako sam poceo vježbat puno više jedem, a pošto sam se prije borio s prekomjernom kilažom sad se bojim da se nebi opet udebljo..

Osim ako imaš u planu napredovati kao gimnastičari prema težim varijantama vježbi preporučam ti da ideš u teretanu. Greyskull LP 2nd edition skini i prouči. Za formu na liftovima imaš dosta kanala na jubitu, moj omiljeni je CanditoTrainingHQ, za prehranu čitaj Bodyrecomposition.com.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 13:17 (Kramerdida).
14 godina
Rast mišića i visina

Ili pitaj strucnjake na bugovom forumu:D

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

za otapanje masti oko područja trbuha,što bi preporučili? Nije za mene već prijateljicu,koja je dobila 3-4 kila viška, a pošto nemam iskustva toliko sa suplementima neznam što da joj od suplemenata preporučim,moj sadasnji odabir bi isa na l-carnitine?

13 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

za otapanje masti oko područja trbuha,što bi preporučili? Nije za mene već prijateljicu,koja je dobila 3-4 kila viška, a pošto nemam iskustva toliko sa suplementima neznam što da joj od suplemenata preporučim,moj sadasnji odabir bi isa na l-carnitine?

Kalorijski deficit, područje oko trbuha je jedno od posljednjih mjesta na kojemu salu ode, tako da bude strpljiva.

13 godina
exer1234 kaže...

pogotovo tebe jel, gospodin ubodi se {#}

13 godina
Nitro233 kaže...

Kardio + dijeta, a naravno moze ubacit i teretanu (Cucnjeve obavezno). Sto se tice djete neka smanji unos UH i poveca unos proteina, i da neka pije puno tekucine . A sto se suplemenata tice preporucio bih joj, WHEY proteine i L-carnitine.

Prodajem Sapphire HD 7870 za 900 kn, zainteresirani PP
13 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...
Nitro233 kaže...

Kardio + dijeta, a naravno moze ubacit i teretanu (Cucnjeve obavezno). Sto se tice djete neka smanji unos UH i poveca unos proteina, i da neka pije puno tekucine . A sto se suplemenata tice preporucio bih joj, WHEY proteine i L-carnitine.

Samo će džabe potrošiti pare na L-Carnitine.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16521850

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11922111

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8321112

Ako će već trošiti pare na suplemente neka radije čita stranicu koja piše stvari podržane literaturom.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

hvala na odgovorima.u teretanu planiram ic sljedeci mjesec..iso sam i prije, cca 3 mjeseca..al sam moro odustat zbog skole.. 

13 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

hvala na odgovorima.u teretanu planiram ic sljedeci mjesec..iso sam i prije, cca 3 mjeseca..al sam moro odustat zbog skole.. 

Bolje rasporedi vrijeme, može se trenirati, šta god ti studirao ili u koju školu išao. Program koji predlažem je 3x tjedno full body, visoka frekvencija da što prije naučiš liftove i ojačaš + nabacaš mesine na sebe.

14 godina
roby27 kaže...
exer1234 kaže...

pogotovo tebe jel, gospodin ubodi se {#}

I sta je lose u tome? Sta, na taj nacin varas, rastes bez treninga, prehrane.. samo se ubodes i nabildan si?? Glup ti je komentar... 

Vuk15 Kardio ne topi masti... kcal deficit topi masti.. Vise cardia = vise kalorija, i obrnuto..  Bazirat se samo na cardio je najveca glupost sto mozes uciniti.. Glavni bi trebao biti trening snage i prehrana,, cardio tek ako treba.. Dao sam jucer dobar link od Ronija, tamo sve tocno pise..

Lcarnitine je bespotreban.. trebao si jos neki fatburner ubaciti..bcaa obavezno zbog katabolizma..a o glutaminu da ne pricamo..ali bez tekucih aminokiselina niti da ne pokusava..

Nitro233 KAo sto kramerdida rece, ne mozes utjecati na to gdje ces topiti masti.. jednostavno, zavisi od osobe do osobe gdje ce mast najprije i lajkase ici,,a gdje ce biti problema..

Meni zaista niste jasni.. lajkate postove tipa ovog Vuk15, gdje pise tipicni broscience, a dislajkate mene, kramerdidu i ostale... 

Malo je glup naslov,ali text je uredu

http://efitcentar.hr/blog/kardio-ne-topi-masti-misic-topi-masti

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 16:15 (exer1234).
13 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Kalorijski deficit, područje oko trbuha je jedno od posljednjih mjesta na kojemu salu ode, tako da bude strpljiva.

Oko 2 mjeseca svakodnevnog kalorijskog deficita od 1000-1500 kalorija i gubitak 12 kg, nije spalo. Neka bude vrlo strpljiva.

Vuk15 kaže...

Puno tekućine, ako sjedi kod kuće i malo vježba bilo bi 6 čaša u 24 sata (oko 1.5 litar), a ne 3 litre kao što je moja sestra pila i pitala se zašto ima proljev.

14 godina
Onjegin kaže...
Kramerdida kaže...

Oko 2 mjeseca svakodnevnog kalorijskog deficita od 1000-1500 kalorija i gubitak 12 kg, nije spalo. Neka bude vrlo strpljiva.

Vuk15 kaže...

Puno tekućine, ako sjedi kod kuće i malo vježba bilo bi 6 čaša u 24 sata (oko 1.5 litar), a ne 3 litre kao što je moja sestra pila i pitala se zašto ima proljev.

1500 kcal deficit? znaci ako je cura, vjerujem da je deficit ispod 2000k.. znaci unosi 500-1000 kcal dnevno? i jos se cudis zasto ne gubi masti? lol.. pa to je mrcvarenje metabolizma.. uzas... 

Deficit ili suficit nikad ne smije biti prevelik.. u ovom slucaju dodje do gubljenja misica, sto ne zelis,,a u suficitu se vise mastis..Treba biti kontrolirano... 500kcal deficit je ok.. kad stane, dalje reduciras kalorije, ili povecas potrosnju kalorija

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 18:34 (exer1234).
11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

zaj... vi te dijete...ja sam u 6 dana izgubio 4kg...radio sam,šetao,dizao utege,i jeo samo voće i povrće,i nešto sitno kuhanog mesa....tako da...

moguće je i smršavit ako jedeš potpuno isto,samo manje...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 19:20 (KerFlorijan).
17 godina
KerFlorijan kaže...

zaj... vi te dijete...ja sam u 6 dana izgubio 4kg...radio sam,šetao,dizao utege,i jeo samo voće i povrće,i nešto sitno kuhanog mesa....tako da...

izgubio si vodu.

14 godina
KerFlorijan kaže...

Ok..ajd ovako.. Da ti laicki pojasnim.. Znaci bit svega je ocivati misice, istopit salo.. da bi na kraju licio na neki k.. zar ne? E sad ,,, mozes ti i 10 kg u 10 dana izgubiti, ako ti je bitno samo ono sto pise na vagi... Ali recimo od tih tvojih 4 kg, koliko je zapravo masnoce? mozda nesto malo.. ostalo je voda, glikogen, posto si se hranio jako lose... Mislim da nikome to ne moze biti cilj. .. tako da.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 19:21 (exer1234).
11 godina
protjeran
mar123 kaže...
KerFlorijan kaže...

izgubio si vodu.

ne znam o vašem bildingu i tim sranj...ali sam unosio više negoli inače vode...

14 godina
Rast mišića i visina

:( .. joj joj.. Ajd zaboravi. nemam zivaca

17 godina
Rast mišića i visina

stvarno vise nema smisla, svake tri stranice se pojavi ovakav i prodaje pamet.

14 godina
Rast mišića i visina

I to jos ker florijan .. troller

17 godina
Rast mišića i visina

Izgubio si vodu,jedan gram ugljikohidrata veze 3gr vode i racunaj nisi nista masti skoro skinuo,cak si skidao i misice.

Zna svatko tako skoro pa nista jesti i mrsaviti,ali pametno mrsaviti i trenirati...

Najace mi poznanici cak i uza familija kako kukaju isli na neke dijete new age pitaj Boga i kuka kako je dobila 20 kg nazad,pa naravno kad sjedis,potreba za energijom pada a ti trpas masnu svinjetinu,kruh i kolace u sebe lool

Eto ja jedan eksperiment napravio,na more otisao sa 87 kg,rekao sa prehranom cu doci +10 kg kuci,bio 14 dana,samo trcao i HIIT radio,jeo ama sve od pizza,bureka,kolaca,slatkisa,sladoleda,jedino se nisam opijao i malo na veceru pripazio i whey si ponio i vratio se sa 86 kg.

Rekao sebi Impossibru 

14 godina
Rast mišića i visina

Ma to je ubijanje.. prevelik deficit, ok, u konacnici ces brze izgubiti vise kg ( po vagi ), ali ces isto tako izgubiti manje masnoca, vise misica....  Sto opet nije dobro.. Zato mi idu na k ovi herbalifeovci gdje se hvale s 20 kg za mj dana... nemoguce je izgibit toliko masnoce. jednostasvno nemoguce, s nikakvom racunicom,, ako racunas koliko je kalorija potrebno za 1kg masti...  Ako ti je cilj biti hodajuci kostur, bez misica, onda se ne brini, sto veci deficit, sjebi zdravlje, misice... i budi sretan...  Uuvijek je bolji izbor sto vise kalorija,a da gubis kg, , dosta protteina, trening snage gdje ces raditi s max kilazama, da bi ocuvao misic, tj da bi dao razlog da misici ostanu...

17 godina
Rast mišića i visina

Proteinske namjerniceeeeeeee jao vristim

14 godina
Rast mišića i visina

ahahahhahha wtf. to neko dijete.. po glasu bi rekao  10 god

17 godina
exer1234 kaže...

ahahahhahha wtf. to neko dijete.. po glasu bi rekao  10 god

Da hahahahah frend mi poslao joooj gledam napravio drugi profil i komentira sam sebi to care najbolji si hahahaha

exer slusaj sta kaze mrtva dizanja i cucanj smanjuju rast 

14 godina
Rast mišića i visina

bas sam gledao.. 

:D

a vidi ovog panja...

sto je najgore, cak i izgleda ok.. ovaj drugi..ako je to isti lik

13 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Ma to je ubijanje.. prevelik deficit, ok, u konacnici ces brze izgubiti vise kg ( po vagi ), ali ces isto tako izgubiti manje masnoca, vise misica....  Sto opet nije dobro.. Zato mi idu na k ovi herbalifeovci gdje se hvale s 20 kg za mj dana... nemoguce je izgibit toliko masnoce. jednostasvno nemoguce, s nikakvom racunicom,, ako racunas koliko je kalorija potrebno za 1kg masti...  Ako ti je cilj biti hodajuci kostur, bez misica, onda se ne brini, sto veci deficit, sjebi zdravlje, misice... i budi sretan...  Uuvijek je bolji izbor sto vise kalorija,a da gubis kg, , dosta protteina, trening snage gdje ces raditi s max kilazama, da bi ocuvao misic, tj da bi dao razlog da misici ostanu...

Zašto tijelo radije konzumira mišiće u potrebi za energijom koji nisu baš bogati energijom umjesto masti koja daje puno više energije?

17 godina
Onjegin kaže...
exer1234 kaže...

Zašto tijelo radije konzumira mišiće u potrebi za energijom koji nisu baš bogati energijom umjesto masti koja daje puno više energije?

Proteinski balans i izgradnja misica.S obzirom da protein sadrzi dusik(nitrogen),mozemo procijeniti nas proteinski balans mjerenjem dusicnog balansa,ali ovo dvoje se ne bi trebalo smatrati jednakim.Pozitivni dusicni balans se uglavnom uzima kao znak anabolickog stanja sa dodatnim povecanjem nivoa dusika kroz dan,a gdje negativni dusicni balans se uzima kao znak katabolije.Jos jedan,nesto precizniji nacin mjerenja proteinskog balansa je mjerenje odredjenih amino kiselina u tijelu,primjerice leucina.Pozitivni balans leucina u tijelu oznacava povecanu sintezu proteina ili barem pozitivni ucinak na sintezu proteina.Ukratko pozitivni nivoi leucina su znak da smo u anabolickom stanju ,a negativni da smo u katabolickom. kako tijelo odrzava taj proteinski balans? Odrzava ga najvise sa doziranjem raspada misicnog tkiva uzrocno tome s koliko proteina hranimo tijelo.U toku noci kada nista ne jedete recimo gubite misicno tkivo,ali poslije obroka koji sadrzi proteine vi vracate taj dio sprecavajuci katabolizam ,ali sinteza proteina poslije toga ostaje na istome ,ali s obzirom da se sprecava daljnje raspadanje proteina ipak ne gubite to tkivo,nego ostajete na istoj razini.Da bi ostvarili cilj povecanja misicne mase ,morate poraditi s obje strane proteinskog balansa.

Zato sto je mast energija koja se takodjer koristi pri niskom intezitetu ( otud i poimanje da fasted cardio ili nataste topi mast ).

14 godina
Onjegin kaže...
exer1234 kaže...

zato sto si u kalorijskom deficitu.. znaci imas manjak kalorija/energije..  ako je mali deficit, imas trening snage za odrzavanje/rast misicne mase, dovoljno proteina, tada mozes ocuvati misice, maximalno... ali ako ides u prevelik deficit od tih 1000 ili cak 1500 kcal, sto je totalno besmisleno, pogotovo kod cure od 60kg,, onda nemas dovoljno kalorija za nista osim za katabolizam... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice