Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.753.982
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

kakav je ovaj nutrend kreatin monohidrat,,dns sam ga dobio od kolege,novo ne otpakovano..

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
14 godina
Rast mišića i visina

dobar.. 

17 godina
Rast mišića i visina

kreatin monohidrat je kreatin monohidrat, neovisono o tome tko ga proizvodi, svi su isti.

12 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
exer1234 kaže...

ChildrenOfDisappearan 3 mj na ketu? jesi ti siguran da znas sta je keto uopce?

Nemam pojma, nikad čuo.

13 godina
Rast mišića i visina

Nakon 10 dana pauze danas otiso ponovno u gym . Uspio odradit 80 kg 3 puta na benchu nakon 8 serija prethodno , također radio i biceps i nikad takav pump nisam doživio u životu .  Jel vi radite pauze nakon nekog perioda ili idete non stop cijelo vrijeme ? 

14 godina
Rast mišića i visina

ja sam 2 tj bio na moru. nisam trenirao.. kalorije su bile oko 1500 - 2000 iz dosta lose hrane (pizza itd), i dosta aktivnosti ,ali nisam trenirao. nego vise hodanje itd...

pao sam 7 kg.. :D .. bas sam se danas vagao. bas se osjecam i izgledam flat totalno

13 godina
exer1234 kaže...

ja sam 2 tj bio na moru. nisam trenirao.. kalorije su bile oko 1500 - 2000 iz dosta lose hrane (pizza itd), i dosta aktivnosti ,ali nisam trenirao. nego vise hodanje itd...

pao sam 7 kg.. :D .. bas sam se danas vagao. bas se osjecam i izgledam flat totalno

I ja sam bio na moru . Većinom sam živio na pizza-ma i roštilju ( riba i meso ) . Kalorije su bile oko 2000 kcal i svaki dan 3-4 sata plivanja a nisam nešto puno izgubio ,2-3 kile . 

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mislim da nije toliko u kilaži koliko do bodyfata što se tiče izgleda, bar u mom iskustvu.

15 godina
Rast mišića i visina

Odradio more i budem još ali forma je tu. 15 dana bez gyma, gro hrane.

Ajde spašava me plivanje i odbojka vjerovatno, ali bitno da se ne gubi puno.

:)

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
12 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

keto bi mi bila zadnja opcija..... Pogotovo kao sto kazes ako imas vise za rezati.. pa neces na ketu biti 2 mj... keto je ok za kraj,, par tjedana i to je to.. Opcenito keto i nema neke prednosti vs ostale dijete... osim sto nemas pumpa i sto si hodajuci zombi .. to ostavi za kraj.. Srezi kalorije. i to je to.. 

ChildrenOfDisappearan 3 mj na ketu? jesi ti siguran da znas sta je keto uopce?

Htio sam reći da očito nisi upućen, to je dijeta na kojoj možeš biti skoro cijeli život, jer su ketonska tijela jako zdrava i mozak ih puno uspješnije koristi za svoje funkcioniranje nego glukozu. Štoviše, znanstveno je dokazano da mozak puno bolje funckionira i radi pri korištenju ketonskih tijela nego glukozi. Naravno ako ideš u gym nećeš cijeli život bit na keto, nego dok si na definiciji i to dok ne dođeš cilja kojeg si postavio.

14 godina
Rucipe kaže...
exer1234 kaže...

I ja sam bio na moru . Većinom sam živio na pizza-ma i roštilju ( riba i meso ) . Kalorije su bile oko 2000 kcal i svaki dan 3-4 sata plivanja a nisam nešto puno izgubio ,2-3 kile . 

Ja sam dosta gore od toga.. ne znam dal sam pojeo ijedan normalan obrok.. Bila su 2.. rucak recimo nesto przeno,pomfrit i kruh.. i navecer pizza ..recimo pola jedne velike. sto nema bas toliko kalorija.. i nesto piva tokom dana.. ne vjerujem da sam isao iznad 2000 kcal. sto mi je deficit, plus puno trosenja..setanja, kupanja.. itd.. Ugl danas stanem na vagu..7 kg manje neg kad sam isao :( .. vidim da sam pao.. pogotovo ruke,prsa i ramena.. Mislim da sam i malo bf skinio, trbusni su izrazeniji...  Ugl dokaz da su kalorije sve..a ne izbor hrane itd.. jer po mom, ja sam jeo 15 dana pizze,pivo.. tone kruha... pa sam smrsavio ... al vratit cu ja to brzo.. 2 tj suficita i treninga i eto me..

ChildrenOfDisappearan  zasto bi to radio.ako ces isti rez uciniti jeduci uh? ja bez uh ne mogu... ispod 150-200 ne idem ni na defki. Po meni keto dijeta je nesto najgore sto mozes uciniti tijelu

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 3:14 (exer1234).
18 godina
Rast mišića i visina

... danas bila tekma superkup, sevilla kontra reala. pa su svi bili punih usta kako je bale
nabio konde za vrijeme dok su ostali igrali na svjetskom prvenstvu. I tako je bio, kažu
ozliješen, pa je bio na "specijalnom" tretmanu oporavka. Što vi mislite o tome?
Evo par slikica. prije, poslije i puno prije kad su sam uši bile veće :P

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

ajde ljudi stavite nešto slika da vidimo koliko ste napredovali...Ljeto je

evo moja jedna sa strane,i naruđžba;pitanje u vezi naruđžbe izbacio sam argi pošto ga u polleosporta nema i stavio beta alanine,što još da prepravim uzmem/izbacim?

Bolje da si uzeo glutamin umjesto beta alanina.. Beta alanin je po meni dobar jedino uz kombinacijom sa argininom kreatinom i cofeinom!

12 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

ChildrenOfDisappearan  zasto bi to radio.ako ces isti rez uciniti jeduci uh? ja bez uh ne mogu... ispod 150-200 ne idem ni na defki. Po meni keto dijeta je nesto najgore sto mozes uciniti tijelu

Kako može biti najgore, kad je ustvari među najzdravijim dijetama? Ja sam jednom bio na keto i osjećao sam se bolje nego ikada, samo je teško prvih tjedan dana dok se ne privikne tijelo na korištenje ketona. Meni je to bio od svih dijeta najučinkovitiji način za rezanje BF-a, ali opet nije svakom isto, nekom keto možda ne paše.

17 godina
Rast mišića i visina

Očito nitko nije pročitao moj post o ketogenoj dijeti {#}

13 godina
Rast mišića i visina

Jel mi može netko dat neku stranicu gdje se mogu registirat i računat koliko kalorija , proteina , ugljikohidrata , masti unosim iz neke namirnice tako što samo unesem gramažu ? i Jel mi moze netko dat neki kalkulator da izračunam koliko kalčorija treba unosti ako idem na defku ?? Hvala .

17 godina
Rucipe kaže...

Jel mi može netko dat neku stranicu gdje se mogu registirat i računat koliko kalorija , proteina , ugljikohidrata , masti unosim iz neke namirnice tako što samo unesem gramažu ? i Jel mi moze netko dat neki kalkulator da izračunam koliko kalčorija treba unosti ako idem na defku ?? Hvala .

Ja koristim ovu stranicu i meni je najbolja od svih drugih stranica/aplikacija što sam dosad koristio

13 godina
Rast mišića i visina

Tako nešto sam i mislio . A jel znas za neki dobar kalkulatzor bmr-a i tdee -a ?? 

14 godina
DuMe kaže...
Nitro233 kaže...

ajde ljudi stavite nešto slika da vidimo koliko ste napredovali...Ljeto je

evo moja jedna sa strane,i naruđžba;pitanje u vezi naruđžbe izbacio sam argi pošto ga u polleosporta nema i stavio beta alanine,što još da prepravim uzmem/izbacim?

Bolje da si uzeo glutamin umjesto beta alanina.. Beta alanin je po meni dobar jedino uz kombinacijom sa argininom kreatinom i cofeinom!

Tu se ne bih slozio..

Sto se keto tice.. Pa recimo da si na ketu ogranicen s namirnicama.. sto mi se nikako ne svidja.. jer recimo moras i whey izbjegavati... Niti ces imati ikakav pump u teretani.. Sto se tice katabolizma , tu necu ulaziti ..

Recimo slazem se s j.kanom u vezi keto:

"Ketonska dijeta je nesto najgore po tijelo sto se moze raditi...ne treba ocekivati da je zdrava i jedna dijeta koja se odrice potpuno M i UH.

Trebala bi biti opcija samo u slucajevima specificnih metabolizama. Nekom radi fantasticno, nekom nikako i povratak na uh rezultuje u nastavku gubitka bf....Tijela su razlicita.

Punjenja su pod moranjem, budi svjestan da se ne mozes odreci najpotentnijeg graditelja i ostati misicav. Osim toga, tijelo se ubacuje u "starvation mode" da bi se ocuvalo tako sto odredjenim hormonima u  "ukljuci crvenu lampicu" da bi tijelo trazilo manje kcal...i sacuvalo se..

...tako da svako punjenje daje boost metabolizmu...i gubljenje vremena je ne puniti se, uprkos uvazenom stavu-punjenju kao gubitku vremena. 

Sama dijeta je losa po jetru(a jetra je znacajan udio u metabolizmu) , zato u punjenjima nemoj bjezati od fruktoze."

A sto se tice nekih prodnosti keto vs normalna dijeta :

Dobar video Blahe za keto. Pogledajte:

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 14:27 (exer1234).
17 godina
overhaul kaže...

... danas bila tekma superkup, sevilla kontra reala. pa su svi bili punih usta kako je bale
nabio konde za vrijeme dok su ostali igrali na svjetskom prvenstvu. I tako je bio, kažu

Đabe mu mišići kad nosi rajf u kosi :D

logic sense of no sense.
14 godina
Saryne kaže...
overhaul kaže...

Đabe mu mišići kad nosi rajf u kosi :D

Đabe tebi to sto si napisao

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 16:41 (exer1234).
17 godina
exer1234 kaže...

Tu se ne bih slozio..

Sto se keto tice.. Pa recimo da si na ketu ogranicen s namirnicama.. sto mi se nikako ne svidja.. jer recimo moras i whey izbjegavati... Niti ces imati ikakav pump u teretani.. Sto se tice katabolizma , tu necu ulaziti ..

Recimo slazem se s j.kanom u vezi keto:

"Ketonska dijeta je nesto najgore po tijelo sto se moze raditi...ne treba ocekivati da je zdrava i jedna dijeta koja se odrice potpuno M i UH.

Trebala bi biti opcija samo u slucajevima specificnih metabolizama. Nekom radi fantasticno, nekom nikako i povratak na uh rezultuje u nastavku gubitka bf....Tijela su razlicita.

Punjenja su pod moranjem, budi svjestan da se ne mozes odreci najpotentnijeg graditelja i ostati misicav. Osim toga, tijelo se ubacuje u "starvation mode" da bi se ocuvalo tako sto odredjenim hormonima u  "ukljuci crvenu lampicu" da bi tijelo trazilo manje kcal...i sacuvalo se..

...tako da svako punjenje daje boost metabolizmu...i gubljenje vremena je ne puniti se, uprkos uvazenom stavu-punjenju kao gubitku vremena. 

Sama dijeta je losa po jetru(a jetra je znacajan udio u metabolizmu) , zato u punjenjima nemoj bjezati od fruktoze."

A sto se tice nekih prodnosti keto vs normalna dijeta :

Dobar video Blahe za keto. Pogledajte:

1. nisu dopušteni samo namirnice bogate ugljikohidratima, tipa kruh i tjestenina, whey je naravno dopušten, dapače, rekao bih čak i preporučen jer je potreban povećan unos proteina. Pump u teretani? Totalna glupost, i ptice na grani znaju da pump ne znači rast mišića, ali ako to nekog veseli, na ketogenoj dijeti bez problema se može imati pump (koristeći TKD i CKD).

2. Starvation mode - donekle istina, stim da ostatak rečenice nema nikakve veze sa stvarnosti. Svaki preveliki deficit usporava metabolizam, tako je i s ketogenom dijetom. Uz deficit do 20%, nikakve negativne promjene neće biti.

3. Dijeta loša po jetru??? - najveća glupost dosad, ne želim to uopće komentirati.

Postoje stotine istraživanja u vezi ketogene dijete i niti jedna nije pokazala negativne utjecaje na tijelo. Za osobe koji su pretjerano pretili je to najbolja dijeta, a za sportaše koji žele doći na <10% bodyfata praktički jedina i moguća bez velikog gubitka mišića

14 godina
Rast mišića i visina

Whey nije pozeljan. niti posni .. itd... Ako zelis biti u ketozi.. Neke ljude ce izbaciti, neke nece... 

Sto se pumpa tice.. gdje sam ja napisao da pump utjece na rast misica? Ja volim pump.

Jesi dokazao to na sebi? dosao si ispod 10%  s keto, i nisi izgubio nist misica? 

Pogledaj video od Blahe, dobro je pojasnio... Mrsavit ces ako si u deficitu.. keto ili unosio vise uh, zar je bitno? Na kraju ce ti se ciniti da si s keto skinio vise,ali to je voda, glikogen.. Dali je keto vs normalna dijeta superirornija u skidanju masnog tkiva, sto i jest sav bit dijete? nije.. u konacnici moze biti eventualno jednako.... Ako bi radio keto, onda bi isao samo na kraju dijete... sigurno ne bi isao ta 2,3 mj koliko vi pricate.. glupost

17 godina
exer1234 kaže...

Whey nije pozeljan. niti posni .. itd... Ako zelis biti u ketozi.. Neke ljude ce izbaciti, neke nece... 

Sto se pumpa tice.. gdje sam ja napisao da pump utjece na rast misica? Ja volim pump.

Jesi dokazao to na sebi? dosao si ispod 10%  s keto, i nisi izgubio nist misica? 

Pogledaj video od Blahe, dobro je pojasnio... Mrsavit ces ako si u deficitu.. keto ili unosio vise uh, zar je bitno? Na kraju ce ti se ciniti da si s keto skinio vise,ali to je voda, glikogen.. Dali je keto vs normalna dijeta superirornija u skidanju masnog tkiva, sto i jest sav bit dijete? nije.. u konacnici moze biti eventualno jednako.... Ako bi radio keto, onda bi isao samo na kraju dijete... sigurno ne bi isao ta 2,3 mj koliko vi pricate.. glupost

Zar mora biti posni? Pa većina kalorija u ketogenoj dijeti dolaze od masnoća. Whey ima 3-4g UH po dozi, što je zanemarivo...

Nisam došao ispod 10%, ali jesam spao sa 115kg na 85kg koristeći ketogenu dijetu uz teretanu, te za to vrijeme nikakve promjene snage nisam imao, čak sam ojačao, te mislim da nisam izgubio mnogo mišića (recimo opseg ruke mi je bio 42cm, a nakon dijete 38cm, stim da sam imao mnogo sala na ruci, a sad je koliko-toliko izdefiniran mišić).

Istina, deficit je deficit, ako unosiš manje kalorija nego što ti je potrebno onda ćeš smršati. ALI važno je li gubiš mićiše ili salo!! Tijelo dok je u ketozi aktivira mehanizme za sprječavanje gubitka proteina (mišića), što DUGOROČNO gledano ima mnogo prednosti spram balansirane dijete koja ne uzrokuje te mehanizme. Kod balansirane dijete gubiš 2/3 sala, te 1/3 mišića (okoprilike). Ako trebaš smršati, recimo 10kg, onda bi izgubio preko 3kg mišića što je neprihvatljivo. Kod ketogene dijete vrlo malo se gubi mišića.

I ketogenu dijeta jest dugoročna dijeta, jer se ti mehanizmi u potpunosti ostvaruju tek nakon 3. tjedna. 

Edit: pročitaj knjigu od Lyle Mcdonalda - The ketogenic diet koja ima preko 600 znanstvenih referenci. Samo znanosti vjerujem, ne nekim kvazi fitness guruima

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 17:47 (maniak).
12 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Uzmes izolat i nemas frke sa UH, mada sumnjam da bi te jedna mjerica whey izbacila iz ketoze ,

mada ti shake opce netreba na keto dijeti, evo npr ja vidim nabolje rezultate kad unosim negde 150g P i oko 180g M (pretezno ove dobre masti tipa riblje ulje,nuts...) jer sa tim macrosima imam najvise "keto tijela" u sebi ( gledam po onim stapicima), a i msm da je dr.atkins negde napiso da netreba previse proteina jer te i on moze izbacit iz ketoze tako da nebi trebalo bit brige

Ja koristim dost cesto tu vrstu prehrane i nikad nisam imo problema,cak naprotiv nakon jedno 5-6 dana dok se tijelo privikne i krene na ketone  osijecam se odlicno.

Nema vise umora,puno bolje spavam a i primjetio sma da lakse pamtim stvari na faksu tako da nezz o cemu pricate

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 19:06 (Antonov047).
14 godina
Rast mišića i visina

od osobe do osobe.. nije za svakog. to sam i napisao.ne? Pricao sam s par natjecatelja u vezi keto dijete.. i svi su mi rekli da je ne preferiraju, tj ne odgovara im.. jedan od njih je bio i Petar Klancir.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 20:20 (exer1234).
12 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Care sori, ali taj koji je to pisao nema pojma o pojmu što se tiče keta, ja na svom iskustvu znam da je jako učinkovit, mišića sam izgubio vrlo malo ili skoro ništa, a snage sam imao pune, to su sve zablude. Ja sam svoje treninge odradio sa skoro jednakim intezitetom i bez smanjivanja težine na ketu, čak mi je i koža dobro reagirala, podložan sam bubuljicama, a na ketu su sve se maknila i koža mi čak postala glađa. Definitivno nemam negativa što se tiče keta.

Isto tako u keto dijeti možeš u PWM whey i dekstrozu, ne znam di si to sve pročitao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 20:42 (ChildrenOfDisappearances).
14 godina
Rast mišića i visina

individualno je.. netko moze,netko ne. .netko voli, netko ne.. ali dal je idealna dijeta? nije, ne moze biti...  definitivno.. tijelo treba sva 3 makronutrienta

15 godina
Rast mišića i visina

Evo malo igre sa svjetlom.

Sry za kvalitetu slike.

Trenutna forma, mislim čak 89kg...15 dana bez gyma, upravo se prežderao štapića čokoladnih i nutele.

Guštanje na najjače :)

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
13 godina
fila2208 kaže...

Evo malo igre sa svjetlom.

Sry za kvalitetu slike.

Trenutna forma, mislim čak 89kg...15 dana bez gyma, upravo se prežderao štapića čokoladnih i nutele.

Guštanje na najjače :)

Brutalno , svaka čast . Nego šta radiš za traps i ramena ? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice