Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.708.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Rast mišića i visina

Jel postoji neki redoslijed vjezbanja pojedinih xijelova tijela? Krecem u teretanu pa sam mislio raditi biceps-triceps, prsa-ramena te leda-noge. Jel mozda neka druga kombinacija bolja ili moze i ovako? 

01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
13 godina
Re: Rast mišića i visina
makaown kaže...

Jel postoji neki redoslijed vjezbanja pojedinih xijelova tijela? Krecem u teretanu pa sam mislio raditi biceps-triceps, prsa-ramena te leda-noge. Jel mozda neka druga kombinacija bolja ili moze i ovako? 

Uvijek radis vecu misicnu skupinu pa tek onda manju . Ja radim po principu 1. dan -prsa,biceps 2.dan leđa ,triceps 3. dan noge , ramena . Kad radiš bench ,ramena obavezno ubaci vježbe za rotator cuff .

14 godina
Rucipe kaže...
makaown kaže...

Uvijek radis vecu misicnu skupinu pa tek onda manju . Ja radim po principu 1. dan -prsa,biceps 2.dan leđa ,triceps 3. dan noge , ramena . Kad radiš bench ,ramena obavezno ubaci vježbe za rotator cuff .

Kakve su to rotator cuff vjezbe?

01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
13 godina
Rast mišića i visina

Ja

radim . 

15 godina
neaktivan
makaown kaže...

vjezbe za jacanje rotatorne mansete (supraspinatus,infraspinatus,teres minor i subscapularis)

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
13 godina
cod4gamer kaže...
makaown kaže...

vjezbe za jacanje rotatorne mansete (supraspinatus,infraspinatus,teres minor i subscapularis)

jesi mi ti cod4gamer predlozio te vjezbe ? Otkad ih radim ne bole ramena dok radim bench :) 

15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

jesi mi ti cod4gamer predlozio te vjezbe ? Otkad ih radim ne bole ramena dok radim bench :) 

haha moguce.svima preporucujem vjezbe za rotator cuff jer sam ja grdno shebo rame jer njih nisam radio :D

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Rucipe radje dodaj jos jedan dan pa stavi ramena/trbuh, a ne sa nogama!

eune : Flaeryy
14 godina
Super flaeryy kaže...

A sta onda s nogama kombinirat?

16 godina
neaktivan
makaown kaže...
Super flaeryy kaže...

a zašto bi kombinirao, pa radi samo noge jedan dan... ja bar tako radim vec dugo a i bogme nisam jedini

14 godina
neaktivan
makaown kaže...
Super flaeryy kaže...

jer su noge temelj , 50 % tvoga tijela

eune : Flaeryy
14 godina
Super flaeryy kaže...
makaown kaže...
Super flaeryy kaže...

jer su noge temelj , 50 % tvoga tijela

pola tijela... ako ih uradis posteno, ne znam dal ces biti sposoban za radit nesto drugo. znam da je meni cilj sto prije otici kuci

14 godina
Kramerdida kaže...
codec kaže...
tpg kaže...

Moze jedno pitanje,posto sam nabavio dosta mase tj 80kg na 175cm (mislim da je dosta) pa imam sala na bokovima i na stomaku,,odlucio sam se na definiciju e sad sredio sam sebi hranu,ne jedem kruh i tako te budalestine..bazirao sam se sam ona proteini i malo UH..e pitanje je sad,da li je ovo dosta proteina da zadrzim misiscnu masu ? obroci su mi ovako npr ujutro tuna i 3 kuhana jajeta,rucak je vecinom meso,vecera također jaja ili tako nesto..znaci bez masnoca i ti glusposti.  s tim da uzimam 3 doze wheya sa desktrozom i kreatinom izgubio sam 2 kile u 2 sedmice,da li gubim misiscnu masu ili ipak salo ? nekako sam zbunjen :/ radim kardio pola sata i kruzne treninte,, pomoc please da li sam dobro poceo

Deksteroza je visoko glikemijski ugljikohidrat i s njime mozes samo dobit salo naravno sve zavisi kolko ga uzimas, a gledaj proracunaj si sve i dnevno unesi isto koliko si unosio zadnji puta s tim da ubacis hitt carsio vjezbe i ako radis teretanu ponovljanja vise s manjim tezinama. racunaj da ce ti uvjek malo mase otpast nemozes imati i masu i definiciju mozes izmedu al to je jako tesko potrefit. samo rokaj vjezbe s visokim intezitetom ima da se topis ko cvarak. I cemu toliko jaja pa smijes ubacit zobene recimo od tog se nemos udebljat posni sir il tako nest nemoj stalno jaja.

Nope, salo jedino dobivaš od kalorjskoga suficita, glikemijski indeks je nebitan osim ako si dijabetičar. Nema šanse da dobivaš salo ako nisi u suficitu, to je protivno zakonima fizike.

Ugljikohidrate drži dovoljno visoko da ne gubiš perfomanse u treningu.

HIIT nije neka magična stvar, taj afterburn efekt je neki mali, svejedno je šta radiš, LIIT ili HIIT, samo ga radi. Usto HIIT zna utjecati na oporavak i dirati ti u trening s utezima što se ne bi trebalo događati.

Nemoj raditi trening za gubitak sala na defki, to nije mudar izbor s obzirom da si smanio unos kalorija i teže se oporavljaš. Drži vježbe heavy, a gubitak sala prepusti prehrani većinom i kardiu ako treba.

EDIT: BTW codex suficit od 33 % je previše za naturalca, radije drži 10-20 %. Bio sam tu, samo ćeš se usaliti osim ako nisi početnik. Radije lagani suficit i smanji kalorije na danima kada odmaraš.

Šest obroka dnevno je nebitno kao i frekvencija obroka osim ako nisi neki sportaš ili se spremaš za bodybuildin najtecanje. Jedi kada ti paše i to je to. Na defci možda tajmiraj carbse prije treninga i to je to za amatera ili tajmiraj obrok prije spavanja ako bolje spavaš ako se najedeš. Ono poanta je da se ne živciraš oko nekih detalja. Ja bih poludio sa 6 obroka, 3-4 su savim dovoljna. Ovi suplementi su svi nepotrebni, jedino možda kreatin, whey i multivitamin. Glutamin je neesencijalana aminokiselina koju tijelo samo proizvodi i ionako je unosiš kroz običnu hranu.

potpisujem sve... I dalje ljudi misle da neke odredjene namirnice debljaju.. kruh deblja, dextroza deblja... fruktoza deblja.. Nije problem dextroza poslije treninga uopce, ali ja osobno ne konzumiram nista od toga, jer radije sve te uh unesem iz hrane.. kako god okrenes, i te secere sto uneses s dextrozom, moras racunati u dnevni unos uh, nije to nesto sto ce samo nestati iz tebe...Deblja kalorijski suficit.. sad zavisi sve od omjera makronutrienata.. naravno da nije isto ako sve kalorije uneses iz uh i masti, a malo proteina, ili neki bolji omjer svega ... zato ljudi i pljuju po IIFYM jer ne razumiju da su maklronutrienti bitni, a ne samo kalorija... naravno da nije isto pojeo ti pileca prsa ili pizzu. kad ces iz pizze unijeti skoro nist proteina, i brdo masti i uh.. vs samo protein iz piletine..... to nikako ljudima objasnit. misle da  2 cokoladice mogu zamjeniti neko meso. ne mogu.. ali ako imas prostora za te masti i uh na kraju dana, mozes pojesti i tu cokoladu,ako ti se uklapa u sve to.. 

Takodjer i cardio ista stvar.. Bit cardia osim neke kondicije, itd. je trosenje kalorija. dal je bitno koji je? ne... zapravo mozes defku uradit bez minute cardia, ali onda naravno moras smanjiti kalorijsku unos. I dalje ljudi misle da trcanje topi salo. .tj da treba beskonacno trcati da bi smrsavili...a to nije tako.... Ja osobno mogu zivjeti na 2000 kalorija, bez cardia, i mrsaviti. sto meni osobno nije problem, i toga se drzim. 

Bas sam sad za vikend bio u Zg, tj od cet do jucer. nisam trenirao tih 4,5 dana,, jeo sam svasta.. i mogu reci da izgledam bolje nego ikad, ne znam na koju foru, ali jeo sam mnogo uh i masti, nesto sitno proteina. pio sam sokove pune secera, unio brdo kalorija..ali danas gledam formu, bolje nego ikad.. cak sam spustio bf..  :D 

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 12:50 (exer1234).
15 godina
exer1234 kaže...

Bas sam sad za vikend bio u Zg, tj od cet do jucer. nisam trenirao tih 4,5 dana,, jeo sam svasta.. i mogu reci da izgledam bolje nego ikad, ne znam na koju foru, ali jeo sam mnogo uh i masti, nesto sitno proteina. pio sam sokove pune secera, unio brdo kalorija..ali danas gledam formu, bolje nego ikad.. cak sam spustio bf..  :D 

ista stvar samo sam u Bosni bio...pojeo sve njihove domaće specijalitete, bilo je da nisam mogao stajati kako sam bio sit.

Dođem doma osjećam se i izgledam bolje nego prije...neznam kako i zašto i znam da je to protivno svemu, ali tako je, lol.

{#}

MadTomeeee kako ću živjeti bez tebe tomeeee!
13 godina
Rast mišića i visina

Wunderkind iz mog gym-a . -----

Šta kažete ? 

12 godina
protjeran
Rucipe kaže...

Šta kažete ? 

Mislio sam da ce svaki tren past u nesvijest...

15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Šta kažete ? 

Katastrofa

13 godina
DuMe kaže...
Rucipe kaže...

Šta kažete ? 

Katastrofa

Šta je tako loše ? Forma ne valja ili ? 

15 godina
Rucipe kaže...

Šta kažete ? 

15 god i 160kg super.

Neću ulaziti u raspravu oko forme i postave itd.

Dečko je podignuo i skidam kapu.

Za 15 god ta kilaža, nice.

DuMe kaže...
Rucipe kaže...

Šta kažete ? 

Katastrofa

Pripazi da koji argument ne ubaciš u post, pripazi samo.
{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 20:50 (fila2208).
18 godina
Rast mišića i visina

A mogao je i špagu napraviti da ima još manju putanju. Još su i na postolju tereti.
Nikako ne volim te fore sa ciframa. "ja digo yxz kila" a kako, nema veze. 
Čini mi se i da je nezagrijan, suh ko barut i on i odjeća, nema rumenila, ništa.
Daleko bi mu križa u toj dobi bila zahvalnija da radi pravilne paralelne deadove
u serijama oko 10 komada na 80tak kila, sa laganim pokretima bez trzanja i brzanja.
Eto to su neka moja subjektivna zapažanja. No jasno, okolica se međusobno
podržava, to im je jedino mjerilo, i nisi baja ako kile ne nabrajaš na recke.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
overhaul kaže...

A mogao je i špagu napraviti da ima još manju putanju. Još su i na postolju tereti.
Čini mi se i da je nezagrijan, suh ko barut i on i odjeća, nema rumenila, ništa.
Daleko bi mu križa u toj dobi bila zahvalnija da radi pravilne paralelne deadove
u serijama oko 10 komada na 80tak kila, sa laganim pokretima bez trzanja i brzanja.

Eto, lijepo napisano i odmjereno i sa svime se slažem.

Osobno ne koristim postolja, već visinu samog utega, noge idu uže, praktički pod šipku, i na kraju se ne izvlačim ramenima kao on.

Ali opet, bez obzira na to sve, ja sam 15god nisam znao što je deadlift, a on već diže neku kilažicu.

Na stranu ozljede i ''mekana'' forma, dečko diže šta je je.

18 godina
fila2208 kaže...
overhaul kaže...

Eto, lijepo napisano i odmjereno i sa svime se slažem.

Osobno ne koristim postolja, već visinu samog utega, noge idu uže, praktički pod šipku, i na kraju se ne izvlačim ramenima kao on.

Ali opet, bez obzira na to sve, ja sam 15god nisam znao što je deadlift, a on već diže neku kilažicu.

Na stranu ozljede i ''mekana'' forma, dečko diže šta je je.

Ma nema veze što nisi znao, da si znao, dizao bi (nebitno koliko), ne sumnjam.
Nisam baš konzerva da branim mladićima dizanje tereta, i nije svako isto građen,
ali neznam, obaranje nekakvih kilaža u deadliftu, nije mi to prepametno bez nekog trenera,
posebno jer nema nikog spottera iza za svaki slučaj.
Ovo je digao adrenalin od društva i snimanja, meni je iskreno bilo neugodno gledati da se ne
raspadne pod time. Odma sam nabacio jednu rundu od ove mrcine da se umirim:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Slažem se haul, nema greške. Forma mu nije zavidna i riskira ozljede, ali šta ćeš, bitno se snimiti i pokazati kilaže.

A što se Colemana tiče, obožavam njegovo vikanje.

Danas solo u gymu, i rokanje, bacam utege, derem se, uživam...i onda nakon pola sata dođe neki deda...reko gotovo sa coleman styleom.

{#}

18 godina
fila2208 kaže...

Slažem se haul, nema greške. Forma mu nije zavidna i riskira ozljede, ali šta ćeš, bitno se snimiti i pokazati kilaže.

A što se Colemana tiče, obožavam njegovo vikanje.

Danas solo u gymu, i rokanje, bacam utege, derem se, uživam...i onda nakon pola sata dođe neki deda...reko gotovo sa coleman styleom.

{#}

Yeeap! bejbeee!

15 godina
overhaul kaže...

Yeeap! bejbeee!

Bez obzira arnold ovo ono, lee haney i ostali osvajači, ali Coleman mi je strašn radi tog visokog glasa i sprdnje koju radi dok pumpa, hrpu puta zayebancija u gymu na te ronnie coleman fore.

Strašan lik! :)

14 godina
Rucipe kaže...

Šta kažete ? 

ti si iz osijeka? susjedi smo onda.. haha tko je taj lik? nesto mi poznat.. UZAS.. pa ovo je kriminalna forma. Ma svaka cast na kilazi, ali kakve veze ima kad ce si shebat nesto s ovom formom..s pravilnom formom bi popravio i kilaze i sve.. ovako moze samo cekati kad ce nesto otici..

tu nisu problem sirina hvata, sumo ili obican deadlift , sve ima svoje. stvar je u tome sto je cijela forma toliko losa, da je strasno za gledati..

Pa da,, to je neki fenomen kojeg ne znam objasniti.. Isto tako recimo , ako napravim pauzu od par dana netreniranja, uvijek izgledam bolje, punije... al ima logike, pogotovo meni na defki gdje sam na max 200 carbsa, i par dana netreniranja i vise hrane ucini svoje. popunis glikogen fino

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 23:56 (exer1234).
18 godina
exer1234 kaže...
Rucipe kaže...

Šta kažete ? 

UZAS.. pa ovo je kriminalna forma. Ma svaka cast na kilazi, ali kakve veze ima kad ce si shebat nesto s ovom formom..
s pravilnom formom bi popravio i kilaze i sve.. ovako moze samo cekati kad ce nesto otici

Ja mislim da bi i prvo morao malo dovesti u formu kvadove, hamove, gluteuse, ne samo cukati.
Ovo samo (donja) križa rade koliko se čini. Mislim, nebih pljuvao sad po trudu od dečka, ali
bolje na vrijeme usmjeriti energiju da se ne uči na svojim (bolnim) greškama (kao što sam ja).
Plus dečko se skinuo u (znojne?) čarape i raširio noge. Super na glatkom podu i pod teretom.
Radi se to, ALI bos, ako se baš nema stabilne tenisice (iako mi se one sa strane čine savim stabilne)
iz razloga da se ne skliže, tj. osjeti tlo, a on upravo suprotno. Iako vjerujem da je i to više da se još
koji centimetar skrati putanja;) 
Ok dosta sam isprigovarao, evo samo jedan lijepo ilustrirani podsjetnik za mrtvo,
dakle nema potrebe za širenjem nogu (ako nije olimpijski izbačaj, sumo dizanje i sl.)
i dobro pročitati kvadrat sa uskličnikom:)
http://i.imgur.com/OIYX7f5.jpg

fila2208 kaže...
overhaul kaže...

Yeeap! bejbeee!

Bez obzira arnold ovo ono, lee haney i ostali osvajači, ali Coleman mi je strašn radi tog visokog glasa i sprdnje koju radi dok pumpa, hrpu puta zayebancija u gymu na te ronnie coleman fore.

Strašan lik! :)

E da, i on uglavnom bez kompleksa trenira u takvoj ghetto garaži, sve masno izubijano, zguljeno i hrđavo, da mi je i to skroz simpa.
(iako nisam siguran da bih se baš usudio tamo trenirati ovakav bijel)
Znam da mu nekad neka zvijer protrči po podu, ljudi pitali jel to imaju štakore, pa on poslije par
potvrdnih rekao da ne, da im je to lasica sparing partner:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 0:21 (overhaul).
14 godina
Rast mišića i visina

Moze mi netko reći koje vježbe raditi za leđa i triceps, krenuo sam u teretanu i od mnostva sprava ja znam samo nekoliko koje imam i sam doma, pa da cujem vasa iskustva koje sprave su vam najbolje?  

13 godina
neaktivan
makaown kaže...

Moze mi netko reći koje vježbe raditi za leđa i triceps, krenuo sam u teretanu i od mnostva sprava ja znam samo nekoliko koje imam i sam doma, pa da cujem vasa iskustva koje sprave su vam najbolje?  

Ako si početnik, okani se sprava još, počni raditi veslanja iz pretklona (45 stupnjeva pretklon ili radiš Pendlay row gdje se potpuno saviješ, obe varijacije imaju svoje koristi). Ako si dovoljno jak radi zgibove, nastoji vući kroz laktove i archati gornja leđa. Za triceps rulaju close grip bench, propadanja i overhead press od složenih vježbi. Od izolacija, izaberi šta god i radi to. Još ti preporučam da ubaciš facepullse za zadnje rame.

Počni raditi mrtva. Moja ti je preporuka programa Jason Blaha 5x5 program, imaš nakon glavnih liftova nekih bb stvari pa se nećeš osjećati kao da samo radiš heavy. Što se tiče forme na benču, čučnju i mrtvome imaš Candito Training HQ ili Juggernaut Fitness TV za opise. Jedi u blagom kalorijskome suficitu od 200-300 kalorija i to je to.

14 godina
Kramerdida kaže...
makaown kaže...

Ako si početnik, okani se sprava još, počni raditi veslanja iz pretklona (45 stupnjeva pretklon ili radiš Pendlay row gdje se potpuno saviješ, obe varijacije imaju svoje koristi). Ako si dovoljno jak radi zgibove, nastoji vući kroz laktove i archati gornja leđa. Za triceps rulaju close grip bench, propadanja i overhead press od složenih vježbi. Od izolacija, izaberi šta god i radi to. Još ti preporučam da ubaciš facepullse za zadnje rame.

Počni raditi mrtva. Moja ti je preporuka programa Jason Blaha 5x5 program, imaš nakon glavnih liftova nekih bb stvari pa se nećeš osjećati kao da samo radiš heavy. Što se tiče forme na benču, čučnju i mrtvome imaš Candito Training HQ ili Juggernaut Fitness TV za opise. Jedi u blagom kalorijskome suficitu od 200-300 kalorija i to je to.

Početnik sam u teretani, vjezbam otkad znam za sebe, i donekle sam u dobroj formi, 80 kg na 178 cm, nisam vjezbao kojih pola god pa se i na trbuhu malo skupilo a to kao i svake god rjesim u mjesec dana.. Ali ne poznajem bas dobro sprave i njihove namjene pa pitam sta je bolje. Hvala na info

I jel pametno raditi sad leda i tricepS, pod jacom upalom misica, bole me ruke oko lakta i biceps. Mislim da sam jucer malo pretjerao..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice