Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.034
|
čitano: 8.181.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

malo upadam   ali  nem veze {#} , najjaci su mi oni likovi koji imaju barem  6-7 mje. u gym i onda neki dan dodu da  se vrte u krug,  malo prsa, malo noge, malo leda,malo ruke..I onda ga pitas zasto tako radi  sve po malo i on kaze, ovo mi je zadni dan prije odmora pa da opet malo sve djelova tijela prođem {#}

eune : Flaeryy
16 godina
Re: Rast mišića i visina
Super flaeryy kaže...

malo upadam   ali  nem veze {#} , najjaci su mi oni likovi koji imaju barem  6-7 mje. u gym i onda neki dan dodu da  se vrte u krug,  malo prsa, malo noge, malo leda,malo ruke..I onda ga pitas zasto tako radi  sve po malo i on kaze, ovo mi je zadni dan prije odmora pa da opet malo sve djelova tijela prođem {#}

Ima takvih,a ima ekipe koje zna tipa ja sam krenio na PHAT program koji mi exer i par osoba preporucile di jedan dan radis upper body ( prsa,ledja,ramena,biceps i triceps ) tako je mozda cudno,ali ima takvih programa.

Ali,da generalno su to budale kojima kad kazes da pijes Impact whey i kreatin kazu ti ja nista ne pijem,ja sam natural.
ide godinu dana u gym i nema pomaka...

Sad bas gledam na fejsu svi krenuli objavljivati fotke iz fitness centara,teretana,grupnih treninga onako bljuje mi se na prvi pogleda,a bome i na drugi,cek dodju i slikaju se usred treninga.
Ja kako sam krenio trenirati nemam volje ni snage gledati,a one se tamo naslikavaju.

A da im kazes ( zenskama ) da krenu cucanj raditi i deadlift jer mi gradi ledja i noge samo bi slegnule.

/anger managament :D 

15 godina
Rast mišića i visina

Debila ima i bit će, nemojte trošiti energiju i pokušati im objasniti.

Ja sam isto jedan od debila, radim po svome i izgledam kako izgledam.

Da želim mogu još više i jače, imam čovjeka koji je stvarno prošao sve i daje mi svaki dan savjete oko svega, ja biram što od toga želim što ne.

Treba se odreći dosta toga i raditi puno, stisnuti i biti muško, a rezulatat neće izostati.

Ostavite likove iz teretane, samo im mahnite rukom i recite ma di ću ja sa tobom gle koliki si ti, a u glavi samo zabrijete koja je next vježba i date sve od sebe da je otkinete. :)

samo rokaona!!

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
16 godina
Rast mišića i visina

Evo npr.ja sam jucer odradio trening sa utezima ujutro ( sat i pol vremena ) i navecer oderao 5-6 serija HIIT koji te iscrpi nenormalno.
Mogu reci danas sam 11 sati odspavao u komadu fino :)

Preporucio bi svima HIIT ako hoce mrsaviti za razliku od dugih aerobnih treninga ( trcanje po pola-sat vremena,voznja sobnog bicikla ) jer ovo odradis za 15-20 minuta i ima isti broj potrosenih kalorija kao aerobni trening duplo duljeg trajanja i ima onaj "afterburn" efekt znaci da metabolizam trosi 50-kalorija vise u mirovanju nego aerobni treninzi niskog do srednjeg intenziteta.

Sad ce netko reci sta mozes ti za 15-20 minuta napraviti,probajte pa javite.

Nakon zadnje serije cete lezati na zemlji kao ja :P 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pa pogledaj sprintere, a pogledaj maratonce.. 

16 godina
Rast mišića i visina

Evo ovo :D

14 godina
Rast mišića i visina

Nikad si nebi oprostio da izgledam ko stalak za infuziju, neznam ....

16 godina
Rast mišića i visina

jucer sam kupio whey od myproteina okus cookies, nesto najbolje sto sam probao, em mirisi em ima odlicna okus. vanilija mi je nula prema ovom.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

jucer sam kupio whey od myproteina okus cookies, nesto najbolje sto sam probao, em mirisi em ima odlicna okus. vanilija mi je nula prema ovom.

Ja sam narucio vaniliju i zvali me i rekli da imaju samo jos cookies na stanju i ajd reko moze da probam,predobro mirise i okus je super sa mlijekom..

11 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bez supleemenata se moze,nisu oni neki cudan napitak da ces dobit brzo mase samo dodatak u ishrani,naravno i poslije treninga.Bez proteina godinu i 2,3 mjeseca u teretani a dvije godine sam aktivaan kod kuce treniram..

Muce
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 23:56 (Crayzi21).
16 godina
Crayzi21 kaže...

Bez supleemenata se moze,nisu oni neki cudan napitak da ces dobit brzo mase samo dodatak u ishrani,naravno i poslije treninga.Bez proteina godinu i 2,3 mjeseca u teretani a dvije godine sam akitan kod kuce treniram..

pa mozda da si uzeo whey tako da uzmes dovoljnu kolicinu proteina na dan nebi ovako izgledao nakon vise od godinu dana u teretani, just sayin.

16 godina
Rast mišića i visina

I kako da mi usporedimo,jel to nedavna slika,daj sliku prije.

I da moze se bez proteina,naravno cemu sluze suplementi nego da ne moram toliko jesti jer 2 mjerice wheya su skoro 50gr proteina,kreatin ti cuva snagu na definiciji itd.

Sta si u suficitu otkad si krenio u teretanu,jel racuns kalorije i makronutrijente ? 

11 godina
neaktivan

Nisam koristio whey :( zbog novca,iskreno studiram pa i nemam za to kesa.a i treniro sam kod kuce Obicno kad je zima guram masu e kad dode proljece ljeto onda jedem pravilno koliko mogu naravno bez suplemeneta sto je veliki minus,sreca imam brz metabolizam a i nekako mi nije tesko nabit mase,Ukupno dvije godine treniram a godinu i 2,3 mjeseca sam iso u teretanu,a ne pratim kalorije i to vec trudim se da ne jedem slatko cipseve i to..

Muce
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 0:18 (Crayzi21).
11 godina
neaktivan

Nema potrebe da lazem.Tako trenutno izgledam bice jos koja slika kasnije,samo sto su mi leda u minusu trebam njih da slikam jer nemam dovoljno tezine(na tegovima) da napredujem a ostalo ide nekako haha..

Muce
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 0:23 (Crayzi21).
15 godina
Crayzi21 kaže...

Nema potrebe da lazem.Tako trenutno izgledam bice jos koja slika kasnije,samo sto su mi leda u minusu trebam njih da slikam jer nemam dovoljno tezine(na tegovima) da napredujem a ostalo ide nekako haha..

ma to je lose za godinu i nesto vjezbanja .

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
17 godina
Crayzi21 kaže...

Od mene plus jer si stavio sliku, samo trebao je tu biti bolji napredak, jer mi se čini da si zdrav i mlad.
Dobro je da imaš vjerojatno forme, pa sad možeš prionuti na ozbiljne izazove i program. Možeš i kod kuće/u stanu
kramerdida je tu stručnjak, ali evo i ja ti mogu dati par ideja: karike, neku težu bučicu ili girju (barem jednu od 15-20 kg)
neke prečke za dipseve i zgibove, a protein bi ti dobro došao, možda bi mogao sklepati barem 100 kn za kilogram,
to bi ti uskočilo kad ne stigneš kvalitetno pojesti. Jer fali ti mase, neznam za formu.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
11 godina
neaktivan

Sad imam dovoljno mase naravano da sam sta koristio i isto stalno u gym bio bi veci dvaput nije sve u masi vazan je izgled oblik misica i tako.A i slika se nesto smanjila posto je velika mozda ne moze podrzat cijelu :D

Muce
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 8:34 (Crayzi21).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav,

Da se i ja uključim u temu.

Idem u teretanu dva mjeseca, prije toga sam vježbao doma (trbušnjaci, sklekovi, čučnjevi i imam uteg od 5.5 KG). 

Četri puta tjedno idem u teretanu i  ostajao bih po 2h, sad pokušavam smanjit na sat i 15min.

Imam 198cm, 80 kg, BF mi je 9.7, BM 47%, a BW 62%. 

Sad imam u cilju dobit 5 do 10 kila mišične mase, iako mi je dugoročni cilj imat dobru definiciju. Pokušavam jest što više, jaja, piletinu, puretinu, svinjetinu, ribu a i ugljikohidrate. I da je što zdravije, jer čim pojedem pizzu ili čips izbiju mi akne. 

Sad su mi savjetovali da smanjim broj ponavljanja, prije sam 3x 12, a sad 4x8 s time da sam povečao težinu.

Na lijevom bicepsu su mi se pojavile tri ljubičaste mrlje vjerojatno su mi pukli kapilari zbog toga što sam povećao težinu utega. Jel netko od vas imao iskustva s tim?

Pijem Whey MyProtein bez okusa, prije treninga, poslije, a nekad popijem još i navečer, ovisi o tome što sam jeo taj dan. 

Naravno stara mi govori da zašto pijem te gluposti, iako sam joj objasnio da su to bijelančevine od sirutke, dok mi stari govori da se pazim da mi čuka ne otkaže.

Ne znam dal da uzemem još suplement za povećanje mišične mase npr Platinum Mass, pa da to uzimam prije treninga, a poslije MyProtein

Prije Prije
Sad Sad
Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 11:57 (Geek).
11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Pozdrav ljudi

Imam 19 godina.181 cm i 71kg.

Poceo sam malo sa kucnom teretanom za pocetak pa cu sada u pravu teretanu.

S obzirom na visinu htio bih nabaciti jos kojih 5 kg. Nerazumijem se bas u proteine pa cu pitat vas.

Koji je protein trenutno best-buy na trzistu?

Nasao sam ovaj ali mi je vas kolega odgovorio da je to gainer za nabijanje mase.

http://www.proteka.hr/shop/platinum-mass-68kg/p3699

Mislio sam uzimati proteine poslije treniga.I neznam jel to moguce,ali i samim time dobivati na masi...

16 godina
Boixus Nois PS kaže...

Pozdrav ljudi

Imam 19 godina.181 cm i 71kg.

Poceo sam malo sa kucnom teretanom za pocetak pa cu sada u pravu teretanu.

S obzirom na visinu htio bih nabaciti jos kojih 5 kg. Nerazumijem se bas u proteine pa cu pitat vas.

Koji je protein trenutno best-buy na trzistu?

Nasao sam ovaj ali mi je vas kolega odgovorio da je to gainer za nabijanje mase.

http://www.proteka.hr/shop/platinum-mass-68kg/p3699

Mislio sam uzimati proteine poslije treniga.I neznam jel to moguce,ali i samim time dobivati na masi...

Pojednostavljeno reci nece ti nikakav gainer dati kilazu niti proteini,gaineri citam samo da nafilaju vodom radi maldekstroze i dobijes wow osjecaj da si dobio 5 kg,a cim prestanes piti ode sve to.
Radije ulozi u kvalitetne proteine,bang for the buck ti je Impact Whey 5 KG bezokusni cisto radi cijene.

Izracunaj si ovdje BMR i TDEE i da bi dobivao na kilazi trebas biti u suficitu 300 do 500 kalorija od kalorija za održavanje.

http://www.dijeta.net/BMR-TDEE.htm

Znaci 300-500 kalorija preko TDEE.Dobro odaberi razinu aktivnosti. 

11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

evo izracuno sam:

BMR: 1900

TDE: 3000

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 11:55 (Boixus Nois PS).
15 godina
Geek kaže...

Pozdrav,

Da se i ja uključim u temu.

Idem u teretanu dva mjeseca, prije toga sam vježbao doma (trbušnjaci, sklekovi, čučnjevi i imam uteg od 5.5 KG). 

Četri puta tjedno idem u teretanu i  ostajao bih po 2h, sad pokušavam smanjit na sat i 15min.

Imam 198cm, 80 kg, BF mi je 9.7, BM 47%, a BW 62%. 

Sad imam u cilju dobit 5 do 10 kila mišične mase, iako mi je dugoročni cilj imat dobru definiciju. Pokušavam jest što više, jaja, piletinu, puretinu, svinjetinu, ribu a i ugljikohidrate. I da je što zdravije, jer čim pojedem pizzu ili čips izbiju mi akne. 

Sad su mi savjetovali da smanjim broj ponavljanja, prije sam 3x 12, a sad 4x8 s time da sam povečao težinu.

Na lijevom bicepsu su mi se pojavile tri ljubičaste mrlje vjerojatno su mi pukli kapilari zbog toga što sam povećao težinu utega. Jel netko od vas imao iskustva s tim?

Pijem Whey MyProtein bez okusa, prije treninga, poslije, a nekad popijem još i navečer, ovisi o tome što sam jeo taj dan. 

Naravno stara mi govori da zašto pijem te gluposti, iako sam joj objasnio da su to bijelančevine od sirutke, dok mi stari govori da se pazim da mi čuka ne otkaže.

Ne znam dal da uzemem još suplement za povećanje mišične mase npr Platinum Mass, pa da to uzimam prije treninga, a poslije MyProtein

na tu visinu tebi treba jos 10 kg,ozbiljno ti kazem..mrsavo izgledas

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
Rast mišića i visina

2m traži 100kg da bi to ličilo na nešto, sve ispod je anoreksija style praktički.

16 godina
fila2208 kaže...

2m traži 100kg da bi to ličilo na nešto, sve ispod je anoreksija style praktički.

po meni i vise al 100 kg najmanje.

15 godina
mar123 kaže...
fila2208 kaže...

po meni i vise al 100 kg najmanje.

pa što sam ja rekao, 100kg da bi ličilo na nešto, a sve preko je bonus i izgleda moćno.

110-120 bi bio mrcina onako baš napucana, sve preko bi išlo dalje u neke powerlifterske gabarite.

ja imam 185-93 i onda mi dođe frend i veli ti fila moraš ić na 100-110...reko lol pa bit ću balon, dosta je 95 da je čista masa ali to je nemoguće za moj režim života.

Ugl. long story short, 2m, minimalno 100kg tu se slažemo.

16 godina
Rast mišića i visina

što bi ja bio sretan da sam tolko visok, bas bi se ono napuco da budem mrcina, a sa ovih svojih 170 cm da se prosirim neznam kako nikad necu izgledat impresivno kao ovi visoki.

15 godina
mar123 kaže...

što bi ja bio sretan da sam tolko visok, bas bi se ono napuco da budem mrcina, a sa ovih svojih 170 cm da se prosirim neznam kako nikad necu izgledat impresivno kao ovi visoki.

Yebga to je ono što niakd nećeš imati.

Život ti da limune, a sad što ćeš snjima, to je na tebi.

Radi na simetriji tijela, izgradi šira ramena, uži struk i dobit ćeš na vizaulnom efektu i bit ćeš primjećen.

Radi sa onime što imaš, nemoj žalit za onime što nemaš.

Ima kolegu 169cm, izgleda fantastično i uvijek mu kažem, stvarno izgledaš bolje od mene...ima manjak samopouzdanja baš radi toga ali strašno radi i napreduje.

Dakle samo rokaj.

Ontopic:

http://proteos.hr/

Šta je ovo, ''domaći'' protein?

Jel probao tko?

MadTomeeee kako ću živjeti bez tebe tomeeee!
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Nebi,nisi svjestan koliko je teško nabit kvalitetnu mišićnu masu na takvu visinu

15 godina
Rast mišića i visina

rađe biram teži put do mišića i visinu, nego brži put do mišića i manji rast.

Kad ti imaš visinu ti ćeš mišić kad tad napucati, samo treba volje, a izrasti nažalost više nećeš.

{#}

MadTomeeee kako ću živjeti bez tebe tomeeee!
14 godina
neaktivan
Crayzi21 says ...

No supleemenata may be, they are not some weird potion that will get quick weight only supplement in the diet, and of course after treninga.Bez year proteins and 2.3 months in the gym two years I aktivaan at home practicing ..

This is a good foundation. wrong but it's a lot of meat .... you know what they say ... abs on skinny figure as great tits on a fat woman - it does not count! .. But the surface is good. 

hhaha opet ovaj prevoditelj. kako da to ugasim? Slucajno stisnem neku tipku, ne znam ni sam :S

hjao... :D ... htio sam napisat da mu je podloga dobra, ali da mu fali mesa. kao sto rekoh. trbusnjaci na mrsavom liku su kao velike sise na debeloj zeni - ne racuna se..

ali svidja mi se podloga, volio bi da sam ja od toga krenuo, a ne od debelog :D ... bio bi bolji napredak, i cistiji

Geek sad samo masa.misici. nemas tu sta... samo jedi i treniraj... par godina

fila2208 185 i 95 kg misicne mase, natural . NIKAD :D ... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 14:28 (exer1234).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice