Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.034
|
čitano: 8.182.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina
mar123 kaže...

covjek kaze da trenira, zasto vi cijelo vrijeme pricate da ne trenira?

Pa da, koji k.. onda radim u ovoj temi :)

Mogu tako ženu pitat kako ću smršavit :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 21:00 (KIKI3ooo).
15 godina
Re: Rast mišića i visina
KIKI3ooo kaže...

Pa pitaj ženu, pa smršavite zajedno {#}

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
15 godina
fila2208 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Pa pitaj ženu, pa smršavite zajedno {#}

Da vidiš ti kako su one mudre... Sašiju kutiju domaćice a onda idućih dana jogur i pšenićne pahuljice. haha..

12 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
mar123 kaže...

Pusti ove stari. Važno da jedeš i nešto radiš. Bude ti trebalo vremena, bar jedno godsinu dana da vidiš nešto konkretno. I nemoj se sad kao klinjo zamarat tipa "želim trbušnjake lalala" hebeš to, vidjet ćeš s vremenom kolko ćeš biti zdraviji, jači i lijepši. Usput ako oćeš da se dobro oznojiš preporučam kettlebell trening ili po naši girja, s tim čudom možeš odličan napredak napravit.

15 godina
RedRocco kaže...
KIKI3ooo kaže...
mar123 kaže...

Pusti ove stari. Važno da jedeš i nešto radiš. Bude ti trebalo vremena, bar jedno godsinu dana da vidiš nešto konkretno. I nemoj se sad kao klinjo zamarat tipa "želim trbušnjake lalala" hebeš to, vidjet ćeš s vremenom kolko ćeš biti zdraviji, jači i lijepši. Usput ako oćeš da se dobro oznojiš preporučam kettlebell trening ili po naši girja, s tim čudom možeš odličan napredak napravit.

Pa mogu reć da sam stvarno iznenađen koliko treba truda da se vidi nešto. Gazim se sa treningom pa opet nema crta. Napredak je tu, osjećam se odlično, ljudi drugačije reagiraju na tebe, performance u krevetu je aj bog ;)

Tek sad vidim koliko truda su uložili oni bodybuilderi.

13 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Pa mogu reć da sam stvarno iznenađen koliko treba truda da se vidi nešto. Gazim se sa treningom pa opet nema crta. Napredak je tu, osjećam se odlično, ljudi drugačije reagiraju na tebe, performance u krevetu je aj bog ;)

EVo ja se na ovu temu javljam da ti kazem da smo dosta slicni. Nisam se dugo javljao slike cu stavit za pola sata ako stignem da pokazem napredak u mjesec dana sto sam se slikao. Naime vidim da smo slicni. Ja npr. za sad sam dobio leda (trokut) i svida mi se sto imam, prsa imam isto okej , a trbusne od 10-11 jeseca intezivno radim tri puta na tjedan , nekad i vise 100 komada. Od nove godine radim 100 donjih i 100 gornjih , donje radim na benchu dizuci noge , a ove obicne na spravi. Ne vidi se puno trud al posto treniram odbojku sat i pol vremena mi dode kao cardio , a do teretane i skole mi pola sata pjescanja pa i to dobro dode jer kako si u jakni mokra ti majca na kraju dode. Trbusne je po meni najteze dobit, ako nisi genetski graden za to nemoj mislit da ce za "par"mjeseci, a kamoli noci. Samo uporan i ne zamaraj se s njima i dolaze polako od sebe nista zuriti , sve to dode na svoje {#}

Sto se prehrane tice ja na pocetku izbjegavao slatko i kruh. Kad sam vidio da sam stalno na istoj kilazi,pojedem cokoladu tu i tamo dobro je za psihu nekako te digne ( Ko da sam zenssko {#} ) , a kruh uopce ne jedem tako da po meni najvise u prehrani sto te moze debljat je kruh jer razmisli koliko ga dnevno pojedes, sendvic, rucak,vecera, itd itd... 

Sto se tice moga napredka, naravno ne vidi se nista sad ciljam na biceps a sa prsima,ramenima sam sretan .Trenutno na ovim kilazama

Jedna ruka uteg: 12,5 kg 2 serije po 10 komada, onda treca serija 15 kg 10 komada, pa cu probat ovaj tjedan sad 1 serija 12,5 pa onda dvije od 15 kg 

Z sipka- 7,5 na svakoj s time da radim od Schwarzeneggera vjezbu . Kao 7 ponavljanja dizes od dole do pola ( pravi kut) pa sedam puta od pola ( pravog kuta) do gore i onda sedam cijelih ponavljanja. Rekli su mi da pumpa ko konja. To naravno tri serije odradim , pa stavim 10 kg sa svake i odradim jednu seriju reda radi 10 ponavljanje povlacim brzo i pustam sporo da crknem

Bench- najdrazi dio, dizem 50 kg 3 serije 10 ponavljanja ( sa sipkom , sa svake stavim 2x10 kg ) i onda dodam jos 2,5 sa svake ili 5 kg pa odradim i to koliko mogu, volim 60 kg 2 serije po 5 ponavljanja .

Leptir - 50 kg , mogo bih 60 al na benchu se razbijem tako da idem 50-40 kg 3 serije ,10 ponavljanja

Ramena (lat )- 50 kg dizem iza glave, zadnju seriju stavim 60 i ide cak sto me cudi,al sam presretan

dizanje od ispred 60 kg , zadnju seriju juce stavio 70 i uspio sam, malo sam povlacio al zato jer sam bio gotov

Trbusni - ko uvijek 100 gornjih,100 donjih , 25 komada ,4 serije

Mrtvo dizanje - e ovoga se najvise bojim al svi kazu da dobro radim. 50 kg 2 serije 10 ponavljanja. Pa onda 60 kg 10 ponavljanja

I to bi trebalo biti to. Noge ne radim jer imam odbojku i jednostavno cijeli dan se krecem noge nebi mogle izdrzat ,probao sam i odma mi se pocne grcit sto znaci da sam prefrsiro

Za sad ciljam na trbuh i ruke tj. biceps ! {#}

Sta mislite, dali cu ovako ako nastavim i u petom pocnem skidati salo sta budem imao do ljeta uspit dobit izrazene tj. iscrtane trbusne ? 

0 DA
0 Treba ranije pocet
5 Samo pazi prehranu inema brige
2-1 mjesec 2-1 mjesec
ramena 1-2 mjesec ramena 1-2 mjesec
opusteno 2-1 mjesec opusteno 2-1 mjesec
2-1 mjesec 2-1 mjesec
2-1 mjesec 2-1 mjesec
2-1 mjesec 2-1 mjesec
Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 22:08 (Damir1908).
15 godina
Rast mišića i visina

sry ali pitanja ovim tempom/hoću li imati/kako da imam do ljeta/što mislite dali se može ovakvim načinom su mi blesava.

ta nemamo kristalne kugle da vidimo hoće li ili nećeš i sve opet ovisi o genetici, volji i režimu prehrane.

I za kraj, da žene vole pločice spavale bi u kupaoni.

15 godina
Rast mišića i visina

Prokleti trbušni!

BM

BM

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

sry ali pitanja ovim tempom/hoću li imati/kako da imam do ljeta/što mislite dali se može ovakvim načinom su mi blesava.

ta nemamo kristalne kugle da vidimo hoće li ili nećeš i sve opet ovisi o genetici, volji i režimu prehrane.

I za kraj, da žene vole pločice spavale bi u kupaoni.

haha,hvala , ali nije zbog zena nego jednostavno kako volim da imam "prsa" tako i trbusne . Sto se tice stomaka imam pivsku genetiku.If you know what i mean {#}

13 godina
Rast mišića i visina

Moraš noge raditi, one su najbitnije. Tako isto mogu i nogometaši reći, ja igram nogomet, pretrčim 10 km pa ih ne moram raditi u teretani.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
13 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Moraš noge raditi, one su najbitnije. Tako isto mogu i nogometaši reći, ja igram nogomet, pretrčim 10 km pa ih ne moram raditi u teretani.

razmijem ja to, al ako odradim noge na smit, dodem na ramena, noga tj. misic mi se pocne grcit. Tako prije par noci, rasturio se i nisam noge vjezbo usred noci me grc uhvati

13 godina
Rast mišića i visina

Meni se listovi znaju grcit nakon sto radim noge , ali to sprijecim tako sto kad dodem kuci pustim da mi se misic ohladi i onda ga dobro izmasiram i sutra ko nov , kao da nisam radio noge . A ako ne izmasiram onda ko invalid hodam . 

13 godina
Damir1908 kaže...
KiX777 kaže...

razmijem ja to, al ako odradim noge na smit, dodem na ramena, noga tj. misic mi se pocne grcit. Tako prije par noci, rasturio se i nisam noge vjezbo usred noci me grc uhvati

probaj samo noge radit, uzmeš jedan dan i rasturiš ih.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
13 godina
neaktivan
KiX777 kaže...
Damir1908 kaže...
KiX777 kaže...

probaj samo noge radit, uzmeš jedan dan i rasturiš ih.

probacu utorak,samo taj dan nemam trening

17 godina
Damir1908 kaže...

Sta mislite, dali cu ovako ako nastavim i u petom pocnem skidati salo sta budem imao do ljeta uspit dobit izrazene tj. iscrtane trbusne ? 

Imaš ti trbušne, a iscrtane ćeš bez problema dobiti kad izgubiš "višak" oko trbuha.
No, trbušni se rade i zgibovima, uskim pulldownowima, izdržavanjima, no nebitno.
Vježbe samo nastavi, ali nemoj si gledati samo bicepse i trbuh, compound vježbama
navali, ne izbjegavaj leđa, latove, oblique, triceps, vrat, deltove, moraš puno mišića
aktivirati i osim zdravijeg i uravnoteženog razvoja, dobit ćeš i veči kalorijski utrošak.
Pogledaj proljetni cut, to možeš izgubiti za tri-četiri tjedna bez pardona, samo moraš
gledati da ne kataboliraš putem. Dakle i dalje prehrana bogata bjelančevinama, puno vode,
vlakna(salatica, integralna i t d) i spori/složeni UH i odradi i koji dulji/intenzivnii kardio,
makar ga ovdje na grupi ljudi ne vole.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Nikad neću shvatiti fascinaciju sa trbuhom. Baš sam za vikend bio okružen ženama i bila je tema, bildanje, muškarci i mišići.

većina je rekla da ih prije privuku jaka leđa i ramena, posebno vole jake bicepse. Mislim da je jedna rekla da obožava six pack, od nekih 10 cura sa kojima sam bio u raspravi.

(svadba neka pa nas je bilo puno)

Ugl. po meni je impresivnije izgraditi kvalitetno tijelo, da je simetrično i da ima kvalitetan mišić nego forsati trbuh, izgladnjivati se i raditi miljardu trbušnjaka dnevno.

trbušnjaci se rade u kuhinji, i za njih uvijek ima vremena da ih se dobije, ali pravi mišići se oblikuju u teretani, a grade u kuhinji i onda to na ljeto sve fino sjeda na svoje mjesto.

Iako velim, svatko ima svoje prioritete, ali ne pada mi napamet trošiti sada vrijeme na izgradnju trbuha, nego popuniti praznine i još povećati obujam mišića, a trbuh ionako najbolje dobivati pred ljeto, toplije je, više se krećete, manje se jede i nekako i sam dođe do izražaja.

Ugl. samo pumpajte :)

danas na repertoaru leđa, bit će raznih veslanja, zgibova i lat mašina, jedan jaki trening jer sam imao dobar odmor od par dana pa jeda čekam podić utege :)

15 godina
Rast mišića i visina

Moje mišljenje je da se po stomaku vidi zdravlje čovika i koliko pazi na sebe a ako ima trbušne onda se vidi da radi i da se bavi bodybuildingom. Nadalje, potpuno sam siguran da ženske napaljuju trbušni. Uz to, onaj sa trbušnima privlaći najviše pozornosti - rijetko se kad vidi trbušni zid. Ja se kupam svaki dan na Bačama (ljeti) i vidio sam možda 2 stranca cijelo lito sa trbušnima. Mislim da za imat trbušne i održavat ih trebaju velike žrtve, promjene navika i promjena kompletnog stila života.

...

Imam i 2 pitanja. Ovaj me iz teretane ispilao da je nakon treninga najbolje popit jugurt ali onda sa što manje mlječne masti - jel to istina.

...

I jeli se dodaci prehrani uzimaju prije ili nakon treninga, jeli se piju svaki dan ili samo na dane kad treniraš - čisto informativno me zanima.

15 godina
Rast mišića i visina

Iskreno, ni meni nije jasno što svi toliko pate za pločicama.. Ja bi osobno radije široka ramena..

Još su mi najjači oni što rade samo trbušne i biceps.. Imam jednog frenda koji stalno govori "ma biceps je najbitniji, ovo ostalo mi nije bitno".. Kako bi samo nakaradno izgledalo imati dobar biceps, a uska ramena, slaba leđa, prsa itd.

Nego, može preporuka nekih dobrih vježbi za donji dio leđa? Problem je što radim kući, a i nemam prevelikog izbora težina.. Tako da mrtvo otpada, osim ako ne postoji neka varijacija za koju ne treba prevelika težina?

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Odustajem.

Nebitno.

Something witty.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 16:20 (forzzuk).
15 godina
KIKI3ooo kaže...

Moje mišljenje je da se po stomaku vidi zdravlje čovika i koliko pazi na sebe a ako ima trbušne onda se vidi da radi i da se bavi bodybuildingom. Nadalje, potpuno sam siguran da ženske napaljuju trbušni. Uz to, onaj sa trbušnima privlaći najviše pozornosti - rijetko se kad vidi trbušni zid. Ja se kupam svaki dan na Bačama (ljeti) i vidio sam možda 2 stranca cijelo lito sa trbušnima. Mislim da za imat trbušne i održavat ih trebaju velike žrtve, promjene navika i promjena kompletnog stila života.

...

Imam i 2 pitanja. Ovaj me iz teretane ispilao da je nakon treninga najbolje popit jugurt ali onda sa što manje mlječne masti - jel to istina.

...

I jeli se dodaci prehrani uzimaju prije ili nakon treninga, jeli se piju svaki dan ili samo na dane kad treniraš - čisto informativno me zanima.

Ok stari to je tvoje mišljenje, ali po meni, kvalitetnija masa i šire i jače tijelo, provjereno pale žene više od tih tkz. pločica, barem od svih cura sa kojima sam pričao o toj temi.
Malo je precijenjeno mišljenje kako žene traže super apolone za svoje dečke, jer ni same nisu u najboljoj formi kakvoj mogu biti da se uhvate čučnjeva i deadliftova.

Posebno tebe ne razumijem, koji imaš ženu. Umjesto da ti je cilj bit mrcina kraj te žene i djelovati kao muškarčina, ti bi ala maneken style samo da su pločice tu...nacrtaj ih i bok {#} 

14 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
KIKI3ooo kaže...

EVo ja se na ovu temu javljam da ti kazem da smo dosta slicni. Nisam se dugo javljao slike cu stavit za pola sata ako stignem da pokazem napredak u mjesec dana sto sam se slikao. Naime vidim da smo slicni. Ja npr. za sad sam dobio leda (trokut) i svida mi se sto imam, prsa imam isto okej , a trbusne od 10-11 jeseca intezivno radim tri puta na tjedan , nekad i vise 100 komada. Od nove godine radim 100 donjih i 100 gornjih , donje radim na benchu dizuci noge , a ove obicne na spravi. Ne vidi se puno trud al posto treniram odbojku sat i pol vremena mi dode kao cardio , a do teretane i skole mi pola sata pjescanja pa i to dobro dode jer kako si u jakni mokra ti majca na kraju dode. Trbusne je po meni najteze dobit, ako nisi genetski graden za to nemoj mislit da ce za "par"mjeseci, a kamoli noci. Samo uporan i ne zamaraj se s njima i dolaze polako od sebe nista zuriti , sve to dode na svoje {#}

Sto se prehrane tice ja na pocetku izbjegavao slatko i kruh. Kad sam vidio da sam stalno na istoj kilazi,pojedem cokoladu tu i tamo dobro je za psihu nekako te digne ( Ko da sam zenssko {#} ) , a kruh uopce ne jedem tako da po meni najvise u prehrani sto te moze debljat je kruh jer razmisli koliko ga dnevno pojedes, sendvic, rucak,vecera, itd itd... 

Sto se tice moga napredka, naravno ne vidi se nista sad ciljam na biceps a sa prsima,ramenima sam sretan .Trenutno na ovim kilazama

Jedna ruka uteg: 12,5 kg 2 serije po 10 komada, onda treca serija 15 kg 10 komada, pa cu probat ovaj tjedan sad 1 serija 12,5 pa onda dvije od 15 kg 

Z sipka- 7,5 na svakoj s time da radim od Schwarzeneggera vjezbu . Kao 7 ponavljanja dizes od dole do pola ( pravi kut) pa sedam puta od pola ( pravog kuta) do gore i onda sedam cijelih ponavljanja. Rekli su mi da pumpa ko konja. To naravno tri serije odradim , pa stavim 10 kg sa svake i odradim jednu seriju reda radi 10 ponavljanje povlacim brzo i pustam sporo da crknem

Bench- najdrazi dio, dizem 50 kg 3 serije 10 ponavljanja ( sa sipkom , sa svake stavim 2x10 kg ) i onda dodam jos 2,5 sa svake ili 5 kg pa odradim i to koliko mogu, volim 60 kg 2 serije po 5 ponavljanja .

Leptir - 50 kg , mogo bih 60 al na benchu se razbijem tako da idem 50-40 kg 3 serije ,10 ponavljanja

Ramena (lat )- 50 kg dizem iza glave, zadnju seriju stavim 60 i ide cak sto me cudi,al sam presretan

dizanje od ispred 60 kg , zadnju seriju juce stavio 70 i uspio sam, malo sam povlacio al zato jer sam bio gotov

Trbusni - ko uvijek 100 gornjih,100 donjih , 25 komada ,4 serije

Mrtvo dizanje - e ovoga se najvise bojim al svi kazu da dobro radim. 50 kg 2 serije 10 ponavljanja. Pa onda 60 kg 10 ponavljanja

I to bi trebalo biti to. Noge ne radim jer imam odbojku i jednostavno cijeli dan se krecem noge nebi mogle izdrzat ,probao sam i odma mi se pocne grcit sto znaci da sam prefrsiro

Za sad ciljam na trbuh i ruke tj. biceps ! {#}

naveca glupost - noge ne radim jer igram odbojku,nogomet,b la bla. puno se krecem..... to je ti najveca greska.. radi ih. noge nece rasti od odbojke ili kretanja. samo ako treniras s opterecenjem.

a zasto radis noge i ramena skupa? uzmi za noge poseban dan .. radi neki upper lower split ili pull push legs... ni ja poslije nogu nebi mogao vise nista trenirati, jer ako ih odradis kako treba, nisi u stanju za nista.. taj trening poslije bi bio preko qrca..

fila2208 slazem se. meni osobno trbuh i nije prioritet.. kod bbildera najvise volim vidjeti jaka ledja i noge.

dv14 hiperextenzija za donji dio ledja bez tegova..

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 15:17 (exer1234).
14 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

...

...

stomak nist ne znaci... samo da je nizak postotak tjelesnih masnoca. ali sve zavisi.ako imas duboke trbusne,onda ces i s vecim bf% imati vidljive trbuse..

ovo za jogurt hahaha........ sto se dodataka tice, ako mislis na whey, nije bitno... kao sto smo vec rekli, on sluzi da lakse uneses dovoljno proteina tokom dana. ako ti je recimo cilj 150g dnevno, ako ti je tesko unijeti svih 150 iz hrane, onda olaksas s wheyom, samo popijes i to je to...  meni cesto bude dana  da ni gram wheya ne konzumiram,ako mi je apetit dobar, sve unesem iz hrane... ali da ce olaksat unos, hoce, i najisplativiji izvor proteina svakako

14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
a zasto radis noge i ramena skupa? uzmi za noge poseban dan .. radi neki upper lower split ili pull push legs... ni ja poslije nogu nebi mogao vise nista trenirati, jer ako ih odradis kako treba, nisi u stanju za nista.. taj trening poslije bi bio preko qrca..

Nije svačije tijelo isto, ti možda ne možeš upariti noge i deltove, ali netko drugi može, nekome to paše i ako za njega to odgovara bolje da ostavi tako.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Nikad neću shvatiti fascinaciju sa trbuhom. Baš sam za vikend bio okružen ženama i bila je tema, bildanje, muškarci i mišići.

većina je rekla da ih prije privuku jaka leđa i ramena, posebno vole jake bicepse. Mislim da je jedna rekla da obožava six pack, od nekih 10 cura sa kojima sam bio u raspravi.

(svadba neka pa nas je bilo puno)

Ugl. po meni je impresivnije izgraditi kvalitetno tijelo, da je simetrično i da ima kvalitetan mišić nego forsati trbuh, izgladnjivati se i raditi miljardu trbušnjaka dnevno.

trbušnjaci se rade u kuhinji, i za njih uvijek ima vremena da ih se dobije, ali pravi mišići se oblikuju u teretani, a grade u kuhinji i onda to na ljeto sve fino sjeda na svoje mjesto.

Iako velim, svatko ima svoje prioritete, ali ne pada mi napamet trošiti sada vrijeme na izgradnju trbuha, nego popuniti praznine i još povećati obujam mišića, a trbuh ionako najbolje dobivati pred ljeto, toplije je, više se krećete, manje se jede i nekako i sam dođe do izražaja.

Ugl. samo pumpajte :)

danas na repertoaru leđa, bit će raznih veslanja, zgibova i lat mašina, jedan jaki trening jer sam imao dobar odmor od par dana pa jeda čekam podić utege :)

pa hebem ti zivot to i ja hocu cut.a posto sam u srednjoj samo gledaju six pack.a ono mene boli racKu jer sam ga imao cijeli zivot jer sam bio ko staka mrsav.ja zelim bit masivan ako me kuzis i to mi je cilj.masa ne nikakve picke materine bf -5% i dehidriran...znaci masivna ledja ruke ramena a plocice samo radi deadlifta i stabilnosti tijela treba trenirat ;-)

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
fila2208 kaže...
KIKI3ooo kaže...

...

...

Posebno tebe ne razumijem, koji imaš ženu. Umjesto da ti je cilj bit mrcina kraj te žene i djelovati kao muškarčina, ti bi ala maneken style samo da su pločice tu...nacrtaj ih i bok {#} 

Pa skužio si me, moram priznat :)

exer1234 kaže...
KIKI3ooo kaže...
...

...

ovo za jogurt hahaha........ sto se dodataka tice, ako mislis na whey, nije bitno... kao sto smo vec rekli, on sluzi da lakse uneses dovoljno proteina tokom dana. ako ti je recimo cilj 150g dnevno, ako ti je tesko unijeti svih 150 iz hrane, onda olaksas s wheyom, samo popijes i to je to...  meni cesto bude dana  da ni gram wheya ne konzumiram,ako mi je apetit dobar, sve unesem iz hrane... ali da ce olaksat unos, hoce, i najisplativiji izvor proteina svakako

Znači taj whey je kao nekakav proteinski shake. I 150g toga, taj dan kad radim je ok, jer ne želim nabijat masu ali želim tijelu pomoć da se razvije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 18:13 (KIKI3ooo).
17 godina
fila2208 kaže...

Nikad neću shvatiti fascinaciju sa trbuhom.

Mislim da je to muški kompleks. Pločice na trbuhu su muškarcima suprotno od pivskog trbuha
ili onih mješina kakve si uspiju neki zapuštanjem "uzgojiti" da si nemogu noge vidjeti.
Dakle imati vidljive pločice znači uspjeh, suprotno od zapuštanja, vraćanje u teenagersku formu.
Naravno da svatko fullbody vježbanjem ima i efikasne trbušne i normalno da nemora brinuti o tome jel se oni vide,
glavno da je core sklop mišića aktivan i razvijen.

KIKI3ooo kaže...

...

...

Ženske trbušni uglavnom NE privlače. Možda djevojčice. Žene dokazano privlači 1. formirano dupe, 2. adonis proporcije(šira ramena i latsi, uži struk).
Te pločice jesu donekle podsvjesni podsjetnik na mladića
(zdravi aktivni dečkići su mršavi što prirodno čini vidljivima abdominise), pa su nekima privlačni iz tih pobuda "nostalgije". Također opetovano spominjanje i reklamiranje
dječaraca koji su si opčinjeni time (i bicepsima) i ženskima počinje skretati pažnju, ali instinktivno nisu nešto time preokupljene.
........
Jogurt nije nešto osobito spasonosni PWM, premalo je proteina u njemu.
Što manje masti u tom trenutku (nakon vježbe) zato jer kao mast usporava apsorpciju proteina, i ostalih hranjiva, a cilj je mišiće što brže
opskrbiti. U teoriji. Inače je mast sasvim ok, podiže nivo testosterona, i nije direktno povezana sa debljanjem.
........
Ovisi koji dodaci prehrani. ali ako misliš na standardni protein sirutke ili bjelanjaca -to je hrana.
Dakle ako u hrani nemaš dovoljno (oko 2 grama po kili težine) proteina, nadoknadiš sa dehidriranim u prahu.
Dosad su govorili da je najbolje malo prije i odmah poslije vježbanja popiti smućkani shake od wheya, šećera i vode,
ali se polako razaznalo da nije osobito bitno u kojoj minuti što popiješ, ima tijelo mehanizme kontinuirane opskrbe kad ustreba.
No kako gornji recept, ako i nedaje neku strašnu prednost, isto tako ni ne škodi,
a tekućinu je definitivno bitno piti kad se mučiš, zašto nebi onda to bio i shake.
Imaš na kutijama upute, pa se drži najbolje njih.

dv14 kaže...

Iskreno, ni meni nije jasno što svi toliko pate za pločicama.. Ja bi osobno radije široka ramena..

Još su mi najjači oni što rade samo trbušne i biceps.. Imam jednog frenda koji stalno govori "ma biceps je najbitniji, ovo ostalo mi nije bitno".. Kako bi samo nakaradno izgledalo imati dobar biceps, a uska ramena, slaba leđa, prsa itd.

Nego, može preporuka nekih dobrih vježbi za donji dio leđa? Problem je što radim kući, a i nemam prevelikog izbora težina.. Tako da mrtvo otpada, osim ako ne postoji neka varijacija za koju ne treba prevelika težina?

Ima takvih koji se bodu na ta famozna mjesta,
pa su si super sa napuhanim oteklinama na rukama i operiranim umetcima koji glume "pločice",
a jasno ostatku svijeta pozlije od gađenja kad ih vide.
Niti tvoje želje za ramenima nisu neki mudriji ideal. Tijelo mora biti ravnomjerno razvijeno.
Inače si možete razviti samo deformacije kičme, držanja, bolove i ozljede.
Donji dio leđa:
1.Drži neki teret(bučice, kettlebel) ispruženim rukama(pravi kut prema trupu), i radi spuštanje i dizanje gornjeg dijela trupa.
To će ti i ramena ojačati ;)
2. zalegni da se presavineš u kukovima i preko naslonjača neke fotelje ili trosjeda(licem prema naprijed),
uhvati se rukama naprijed i diži ispružene noge.
Ako imaš načina pričvrstiti kakvim remenom na stražnju stranu donjeg dijela nogu teret, super.

3. uhvatiš se za rub stola ili nečeg što ima prečku relativno nisko, i radiš dizanje kukova s nogama
na podu, a tijelo ti je pritom ravno.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 19:17 (overhaul).
15 godina
Rast mišića i visina

Volim kad toliko ubijem leđa i na kraju ne mogu 3-4 kvalitetna zgiba uraditi da mi ruke i leđa pucaju, e to je onda posao.

osjećam se širi pola metra u leđima dok sam na pumpu {#}

17 godina
Rast mišića i visina

Leđa su super, radije ih ubijam od prednjeg dijela trupa.
Ali opet, kažu, treba najvišeforsati ono što se najviše mrzi:)

Malo, offtopika, ovogodišnji pobjednik Arnold Classica... jel
Dennis Wolf
http://contest.bodybuilding.com/bio/1274/

ili James Flex Lewis?
http://contest.bodybuilding.com/bio/71552/
Smotan sam da skužim, obojci piše
"2014 IFBB Arnold Classic : 1st"

Edit; aa evo skontao. Flex je u klasi 212.
Valjda spadam u ove iz prve rečenice, koji su prespavali moderna kretanja u BB
https://www.rxmuscle.com/articles/latest-news/8193-the-rise-of-the-212s.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 19:36 (overhaul).
15 godina
Rast mišića i visina

Wolf yebe mame, odlično mi je što je posing radio u majici dugih rukava, totalni beast.

Mislim imho otišlo je to sve u rac danas, ali opet, impresivno je toliko odricanja, pikanja u guzicu i rada krvi znoji i suza, nema se tu šta reći.

17 godina
fila2208 kaže...

Wolf yebe mame, odlično mi je što je posing radio u majici dugih rukava, totalni beast.

Mislim imho otišlo je to sve u rac danas, ali opet, impresivno je toliko odricanja, pikanja u guzicu i rada krvi znoji i suza, nema se tu šta reći.

ova dvojca bi i u kaputima bili ozbiljni konkurenti wolfiju:)

Tek kad ih vidim ovakve, opuštene u odjeći, djeluju impresivno.
nije mi jasno kako barem phil heath nije bio na stageu.
http://www.flexonline.com/videos/general-news/cutler-and-heath-break-it-down
Osobno, sad kad gledam, više mi se sviđa 212 kategorija.
Flex mi je proporcionalniji od wolfa, nema onih nateklih trbuha među natjecateljima,
samo trebali bi dignuti nagrade i za "full naturalce" i 212 da dođu do izražaja.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice