Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.053
|
čitano: 8.449.650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
duby23121993 kaže...

ljudi manje priče više rada {#} nije mi jasno kako trenirate i stignete još na komp ...kod mene je trening=>posao=>trening2=>spavanje ili posao=>trening=>trening2=>spavanje i tako 5 dana u tjednu vikend potpunio odmor ono malo opuštanje...rijetko kad stignem na komp...a vidim vi ovdje raspravljatee dan i noć {#}

pa netreniraš 3 h dnevno da nebi stigo na komp {#}

15 godina
Rast mišića i visina

Ajmo ovako:

spava 8 sati

trening x 2 = 4 sata

posao 8 sati.

ručak i obroci te relaksacija 2 sata

2 sata lufta

ovo su samo pretpostavke.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 16:29 (fila2208).
16 godina
Rast mišića i visina

Počinju pupati trbušni :)

Mislio sam vježbajući samo skiniti stomak ali evo ovaj put sam odlučio ići do kraja, tj. six pack. Što mislite oću li ih uspit ispumpat do ljeta?

14 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Može se brzo izdefinirat, puno brže nego bulkat, stić ćeš ti to do ljeta.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
Rast mišića i visina
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vratio se u teretanu prije 3 dana, danas čučnio 105 kg 3x3 duboko ispod paralele, nije puni ATG, ali veoma blizu, cilj je ponovo doći do 3x5 bez slamanja forme i grindanja pa nastaviti napredovati do 125 kg 3x5 prije nečega naprednoga. Za pola sata idem deadliftati sa priateljem. Da, tako je, odradim čučanj, pa se vratim nekoliko sati poslije deadliftati sa prijateljem i odradim lagane stvari nakon toga poput bugarskih split čučnjeva sa povišenje, jednonožnih valslide curlova za ložu i listove, možda i još ubacim kardio.

15 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Mislio sam vježbajući samo skiniti stomak ali evo ovaj put sam odlučio ići do kraja, tj. six pack. Što mislite oću li ih uspit ispumpat do ljeta?

hoces ali ces izgledati gore nego sad...ne razumijem koja je fora u plocicama?treniras li ostatak tijela?

EDIT: ako nemas sredjenu prehranu djabe ti vjezbanje

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 18:31 (cod4gamer).
12 godina
KIKI3ooo kaže...

Svaka cast na samouvjerenju, to je odlicna stvar, ali ja ne vidim bas trbusne...

Enjoy The Silence
15 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Ajmo ovako:

spava 8 sati

trening x 2 = 4 sata

posao 8 sati.

ručak i obroci te relaksacija 2 sata

2 sata lufta

ovo su samo pretpostavke.

Meni škola od 8-13h
Posao od 13-16h
Teretana od 18-20h
spavanje 23-7h

7/8 obroka dnevno, s tim da ih nosim sa sobom u skolu il posao

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
14 godina
KIKI3ooo kaže...

buduci mr olympia

14 godina
KIKI3ooo kaže...

frende, ti trebas podhitno poceti trenirati, jesti.. i na masu... sta ti vredi i da se zdefiniras, kad ces biti hodajuci kostur. 

13 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
KIKI3ooo kaže...

frende, ti trebas podhitno poceti trenirati, jesti.. i na masu... sta ti vredi i da se zdefiniras, kad ces biti hodajuci kostur. 

Zar nije bolje da se sreže do 8-12 % pa onda na sporu masu zbog bolje inzulinske osjetljivosti, tj. više nutrijenata ode u mišiće, a i kada se bude slijedeći put defkao lakše će mu biti. :)

14 godina
Rast mišića i visina

pa u pravilu da,al kod njega je problem sto nema nist misica :D a i ne ntrenira, pa ce sam pocetak dobro utjecat na njega.. flat je skroz. bez uvrede liku.al je skinny fat. radije bi krenuo s treningom i blagi suficit nego da skida to sto nema  ..al iovako ocito ne zna sta radi .tak da... nema tu pomoci :P  ..salim se

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 21:45 (exer1234).
12 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
exer1234 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Zar nije bolje da se sreže do 8-12 % pa onda na sporu masu zbog bolje inzulinske osjetljivosti, tj. više nutrijenata ode u mišiće, a i kada se bude slijedeći put defkao lakše će mu biti. :)

U svakom slučaju uvijek je dobro početi s masom. Može početi manje od mjesec dana na masi, i naravno redoviti treninzi, pa prijeći na definiciju.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
14 godina
Rast mišića i visina

pojasni sta si htio reci s time? mj dana mase? sta ce postici s time.. za svaki rezultat treba vremena.. njemu treba jedna duza masa

13 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

pojasni sta si htio reci s time? mj dana mase? sta ce postici s time.. za svaki rezultat treba vremena.. njemu treba jedna duza masa

Nakon malo razmišljanja, da slažem se sa eksijem, suficit od 200-500 kalorija, 3x tjedno fullbody tipa 5x5 ili Lyle McDonald General Bulking Routine što je upper/lower split 4x tjedno. 

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam prvo pitanje vezano uz visinu:

Visok sam 1,81-1,82, imam 16 godina dok svi muski u mojoj obitelji su 185+...Da li postoji mogucnost da cu jos rast?

A ko drugo, htio bih dobit neku definiciju znaci ramena,prsa,trbuh, no nemam pojma koje vjezbe su najbolje za te dijelove tijela te kak bi mi treninzi trebali izgledat ( mislim vremenski, kolko dugo jedan trening treba trajat te kolko puta tjedno naprimjer ) te kakvu prehranu trebam imat. Prije jedno 2 mjeseca poceo sam s insanity workoutom,no vec mjesec dana nis ne radim zbog koljena,ali sad se polako vracam pa bih htio pocet vjezbat. Pritom bih zelio dobit na sirini ramena.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 0:41 (johnsteR).
12 godina
johnsteR kaže...

Visok sam 1,81-1,82, imam 16 godina dok svi muski u mojoj obitelji su 185+...Da li postoji mogucnost da cu jos rast?

A ko drugo, htio bih dobit neku definiciju znaci ramena,prsa,trbuh, no nemam pojma koje vjezbe su najbolje za te dijelove tijela te kak bi mi treninzi trebali izgledat ( mislim vremenski, kolko dugo jedan trening treba trajat te kolko puta tjedno naprimjer ) te kakvu prehranu trebam imat. Prije jedno 2 mjeseca poceo sam s insanity workoutom,no vec mjesec dana nis ne radim zbog koljena,ali sad se polako vracam pa bih htio pocet vjezbat. 

Hvala.

Odgovorit cu ti samo na prvo pitanje, posto idem brzo u krevet...ja trenutno imam 21. od 19e do 20e sam narastao jos jedan cm...znaci, mogao bi imati jos nekih 3-4 godine. Jedino, ako si se brzo razvio u pubertetu, onda postoji mogucnost da ipak neces. Bilo je puno klinaca kad sam imao 12-13 godina, koji su bili visi od mene...jedan je dosegao 180 sa 14 godina, io onda ostao takav. Ja sam tada bio nesto nizi od njega, a sada sam 189. Tesko je reci dali hoces ili neces. Vjerojatno hoces, posto cesto sinovi znaju biti nesto visi od oceva. Kod nas, stari je 187, ja 189 a buraz koji ima 19 god je trenutno 197. Mozes mozgati koliko hoces, ali tesko da mozes tocno reci sto bude u buducnosti sa tvojim rastom.

Enjoy The Silence
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da,istina je da sam u osnovnoj skoli bio inace medu nizima,neki prosjek,a sad kad se vidim s njima oni su ostali prakticki na istoj visini,a ja ih prestigo. Nadam se da cu jos rasti u buducnosti i da cu barem dostic starog na 185, koji kaze da je prestao rast tu negdje oko 16-e godine pa sam mislio malo raspitati. Hvala.

16 godina
MatijaZG kaže...
KIKI3ooo kaže...

Svaka cast na samouvjerenju, to je odlicna stvar, ali ja ne vidim bas trbusne...

Krivo ste razumili. To je zato što ih nema, već se tek počinju nadzirat što je postignuće u mojim godinama (31). Nije šala. Jedan sam od rijetkih što nemaju stomaka od ovako ljudi koje znam. Koliko ih se uprasilo, alkohol, kava, duvan, spiza - od 20te do 30te - potpuna preobrazba. I ja sam imao preko 100 kila.

A ovde vi gledate kako nabit kilažu i masu. Kad dođete u moje godine, dosta je pojest kekse nevećer, par puta popustit i ode. Ali ako slučajno nekoga zanima kako smršavit, morate zavarat svoje tijelo, jedite navećer samo voće i juhe. Baci ću još jednu sliku prije lita ali onda očekujem i koji TU! :)

17 godina
KIKI3ooo kaže...
MatijaZG kaže...
KIKI3ooo kaže...

Krivo ste razumili. To je zato što ih nema, već se tek počinju nadzirat što je postignuće u mojim godinama (31). Nije šala. Jedan sam od rijetkih što nemaju stomaka od ovako ljudi koje znam. Koliko ih se uprasilo, alkohol, kava, duvan, spiza - od 20te do 30te - potpuna preobrazba. I ja sam imao preko 100 kila.

A ovde vi gledate kako nabit kilažu i masu. Kad dođete u moje godine, dosta je pojest kekse nevećer, par puta popustit i ode. Ali ako slučajno nekoga zanima kako smršavit, morate zavarat svoje tijelo, jedite navećer samo voće i juhe. Baci ću još jednu sliku prije lita ali onda očekujem i koji TU! :)

Hehe, ma super ti napreduješ, samo nastavi. Ali ja ti imam koje desetljeće više, a nikad nisam imao zamjetan višak kilograma, i uvijek od kad znam za sebe
sam imao te famozne "trbušne", ali valjda je to od stila života. Mlad si još dakle, stvar je samo prehrambenih navika. Lako se naviknut na alkohol i slatko, ali nije problem
kako se na prvu čini, ni naviknuti piti vodu, i jesti pažljivije. Ja osobno nebih obraćao pažnju na savjete "prvo cut onda bulk" "defka-masa" je to su fraze iz nekakvih natjecateljskih
koje stvarno nema potrebe slijediti za rekreativca početnika. Samo podigni formu, ojačat ćeš.
Pa onda kad ti vježbanje uđe u naviku, vidjeti dali ti se da mučiti i ulagati da "preformiraš" tijelo u nekakvog mišićavka:)

Edit; ja sam ti i sad dao TU. Ne sviđa mi se TD-anje nekome tko se odvažio staviti fotografiju.
Osim toga, nisi napisao "evo mene, bolji sam od svih vas", nego normalno  objasnio svoju situaciju i potkrijepio slikom. To je meni za TU.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 16:40 (overhaul).
14 godina
KIKI3ooo kaže...
MatijaZG kaže...
KIKI3ooo kaže...

aha. ok. hvala ti na info. jos gledam zasto tako sporo mrsavim..a kad ono tajna je u juhi i vocu navecer! hvala ti

14 godina
Rast mišića i visina

pa ja cu se ubiti. evo vec se pola sata svadjam s jednom herbalifeovkom.. koja su to gamad. nemaju nist pojma.. whey nije kompletan protein? a ono smece od soje jeste jel...

15 godina
exer1234 kaže...

aha. ok. hvala ti na info. jos gledam zasto tako sporo mrsavim..a kad ono tajna je u juhi i vocu navecer! hvala ti

Sarkazam i bahatost ti nemaju granica...ali exeriću, čovjek je bar stavio svoje like i pokazao progress.Tko zna čime se bavi u životu, ima familiju i nema možda vremena toliko paziti na sve aspekte da bi bio novi mister olympia. Mislim da si malo prebahat prema čovjeku koji je od tebe sigurno stariji i trebao bi se malo skulirati.

Da, ovo je profil i skriven si pod imenom exer i sve to stoji, ali malo poštovanja i pristojnosti ne bi te ubilo.

15 godina
Rast mišića i visina

Znam da je malo blesavo linkati doktora oza ali naletio sam na ovo pa reko eto, kratko o proteinima od svemoćnog doktora oza.

Simpatično.

Iznenadio me dymatize.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 18:10 (fila2208).
15 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

zaboravi na takvu prehranu odnosno jest voće i juhe navecer.zasto?iz razloga jer ces unosit premalo proteina, UH masti u organizam i upast ces u takvo stanje da ce ti tijelo skladistit sve secere u salo.jos ako imas gen debljanja dobro ti se ne pise.jos da nadodam doci ce ti do katabolizma misica jer ce ti tijelo pocet probavljat vlastite misice.uglavnom da ne mudrujem puno to je apsolutno jedan od najgorih nacina za mrsavit.

EDIT: nakon nekog vremena uspio sam sa 1kg vjezbat tetivu :D (so happy xD)

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 18:27 (cod4gamer).
16 godina
Rast mišića i visina

Usporedni test najpoznatijih suplementskih kompanija tocnije njihovih produkata wheya :)
Zacudite ce se,MyProtein opet opravdava debelo cijenu i kvalitetu ...

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel neko uzima myprotein whey prek nekoga da mi preporuci!

Ja sam zadnji put uzimo od nekog frajer sa njuskala frajer se ispostavio vrlo neodgovoran, dogovroili smo se da kad uplatim on salje da bi na kraju cekao mjesec dana da nabavi paket a reko je da ima na zalihama!!

15 godina
Demzi94 kaže...

Jel neko uzima myprotein whey prek nekoga da mi preporuci!

Ja sam zadnji put uzimo od nekog frajer sa njuskala frajer se ispostavio vrlo neodgovoran, dogovroili smo se da kad uplatim on salje da bi na kraju cekao mjesec dana da nabavi paket a reko je da ima na zalihama!!

bodybuilding.hr webshop, odlični popusti, brzi i vrlo sam zadovoljan njima. Probaj.

12 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Pojasniti ću ti citiranjem ako se ne ljutiš (jer ima riječitijih od mene {#}) : "prvo 2 tjedna mase kako bi se tijelo i um privikli na rezim+pocetnicki prirast snage, a onda definicija. Sto se snazniji udje u definiciju ona ce biti bolje odradena. Defka do pred ljeto, a onda punjenje kcal kako bi se stegla koza". Lijepo je to objasnio gospodin Skrepnik za drugog mladića koji je u sličnoj situaciji kao kolega s foruma. Kolega s foruma je manje iskusan u vježbanju pa bih savjetovao čak mjesec dana mase za iste učinke.

johnsteR kaže...

A ko drugo, htio bih dobit neku definiciju znaci ramena,prsa,trbuh, no nemam pojma koje vjezbe su najbolje za te dijelove tijela te kak bi mi treninzi trebali izgledat ( mislim vremenski, kolko dugo jedan trening treba trajat te kolko puta tjedno naprimjer ) te kakvu prehranu trebam imat. Prije jedno 2 mjeseca poceo sam s insanity workoutom,no vec mjesec dana nis ne radim zbog koljena,ali sad se polako vracam pa bih htio pocet vjezbat. Pritom bih zelio dobit na sirini ramena.

Hvala.

Koliko kila imaš? Nitko ti ovdje neće pomagati u programu koji ne uključuje dvije trećine ljudskog tijela koje nisi spomenuo. Moraš biti voljan vježbati sve, a onda ćeš lako dobiti pomoć od bilo koga ovdje.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice