Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.053
|
čitano: 8.472.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...
farty kaže...
mar123 kaže...

kakve vi obicno rezultate imate s kreatinom? ja evo sad uzimam i ko da ne uzimam, neznam jel ne uzimam dovoljno tekucine ili je nesto drugo.

Ne mora ti djelovati, ali za najbolje rezultate moraš uzimati po striktnom rasporedu, a ne bilo kako. Ne znam uzimaš li ispravno. Napiši mi ovdje ili u poruci raspored uzimanja, pa ga možemo i poboljšati ako treba.

Meni je imao jako izražen efekt što se tiče energije, ali sam bio jako discipliniran za vrijeme uzimanja.

raspored uzimanja? uzmem 10g u pwmu. a kad nema treninga onda samo stavim u shake.

U fazi punjenja se treba paziti na uzimanje u odnosu na ostale obroke u danu. Ako uzimaš samo jednom dnevno nemoj uzimati poslije treninga već prije, i ne uzimaj ga s mlijekom. Najbolje bi bilo da uzmeš sat vremena (ili više od sata) nakon obroka i pola sata prije treninga samo s vodom i dekstrozom (otprilike jednaka količina dekstroze i wheya, ali možeš i malo više u korist dekstroze). A nakon treninga uobičajeni PWM.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
13 godina
neaktivan
crack kaže...
Super flaeryy kaže...

prvi put radio čučnjeve, dizao sam cini mi se 65kg, ali bas sam se spusto do kraja , sada zapravo tek vidim  koja je razlika kada radis  noge sa cucnjom vec 3 dana blaga upala :D jos kasnije da krenem mrtva dizanja :D

ako je to istina svaka čast, ja sam prvi put radio čućnjeve sa šipkom samo,pa sam pokupio upalu. 65 kg za prvi put je super.

Mene čeka isto iskustvo kada se vratim u grad u ožujku, čučanj + mrtvo nakon tjedana ne rađenja daju mi upale zbog kojih se osjećam kao invalid. Razlog zašto nisam u teretani je to što sam u gradu radi fakulteta, 5 dana u tjednu pa pošto sam riješio ispite, nema razloga da tamo ostanem, no možda ubacim ekstra sesiju jer imam kolokvij 25-oga.

Trening nogu jednostavno nije zanimljiv bez teških čučnjeva i mrtvih.

14 godina
neaktivan

Ne znam, ja poslije čučnja ne mogu odradit kak spada mrtvo.

15 godina
Rast mišića i visina

Ne razumijem zašto ići mrtvo nakon čučnja. Čučnjom ubiješ noge i onda otkidaš listove, zadnju ložu i to po drugim vježbama...a mrtvo mi je uvijek na repertoaru za leđa i onda opet ubijaš leđa a rade i noge dobro.

Tako da rađe radim noge ''2x tjedno'' ovako nego sve u jednom treningu. Nema mi to smisla.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel itko koristio laktazu? di ima nabaviti i za koliko? jel funkcionira?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Poceo sam i ja u teretanu , dosadio mi je Street Workout. :D
 Sve je super, najvise sam zadovoljan cucnjem u sri sam ga radio bas prvi put ozbiljno i islo je 70kg 8x.
Jucer mi se pojavio problem, radio sam bench i tijekom vjezbanja mi se javila bol u prednjem ramenu. :/ Nije jako al osjecam kad dizem ruku, vjerovatno se nisam dobro istegnuo i zagrijao,
nadam se da ce vec dns proci. :)  

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Reko sam već da je street workout za curice :)

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ne razumijem zašto ići mrtvo nakon čučnja. Čučnjom ubiješ noge i onda otkidaš listove, zadnju ložu i to po drugim vježbama...a mrtvo mi je uvijek na repertoaru za leđa i onda opet ubijaš leđa a rade i noge dobro.

Tako da rađe radim noge ''2x tjedno'' ovako nego sve u jednom treningu. Nema mi to smisla.

Zato jer trebam tu "strenth staminu" za powerliftersko natjecanje, a tako mi paše radi rasporeda, radim Mrtvo 2x tjedno, Snatch i konvencionalni hvat. Snatch je dosta lakši u kilažama što štedi CNS. Usto uzmem 5-10 minuta odmora između tih vježbi. Razdvajanje Čučnja i Mrtvoga je ok, isto kao i rađenje njih skupa isti dan, ovisi o kontekstu treninga tako da su oba načina ispravna.

15 godina
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

Zato jer trebam tu "strenth staminu" za powerliftersko natjecanje, a tako mi paše radi rasporeda, radim Mrtvo 2x tjedno, Snatch i konvencionalni hvat. Snatch je dosta lakši u kilažama što štedi CNS. Usto uzmem 5-10 minuta odmora između tih vježbi. Razdvajanje Čučnja i Mrtvoga je ok, isto kao i rađenje njih skupa isti dan, ovisi o kontekstu treninga tako da su oba načina ispravna.

natjecatelj si?

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

natjecatelj si?

Ne, no planiram izaći pa bolje mi je da usvojim tu naviku.

15 godina
Kramerdida kaže...

Ne, no planiram izaći pa bolje mi je da usvojim tu naviku.

Kuda izaći? Ne razumijem.

17 godina
Rast mišića i visina

Pa izac na natjecanje valjda.

15 godina
mar123 kaže...

Oh, to.

Pa super, ajde baš me zanima forma, napredak, slike i naravno želim enormno puno sreće pri natjecanju.

Bit će super pratiti te i naučiti nešto novo iz tog svijeta natjecanja i toga.

sretno

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

Oh, to.

Pa super, ajde baš me zanima forma, napredak, slike i naravno želim enormno puno sreće pri natjecanju.

Bit će super pratiti te i naučiti nešto novo iz tog svijeta natjecanja i toga.

sretno

Hvala, ma najvjerovatnije ću izaći kada završim faks (4 godine), jer bih dotada trebao imati poštene liftove (200 kg čučanj, 250 kg Mrtvo, 150 kg Benč i 100 kg OHP bi volio). Unjamit ću Expert Method, znam lika preko drugoga foruma i dobro sprema powerliftere. Možda se ubacim i u olimpijski stil dizanja sa trzajem i izbačajem. Sve bih ovo volio uraditi sa 80-85 kg, tj. s trbušnjacima na platformu izaći u laganijoj težinskoj kategoriji.

15 godina
Rast mišića i visina

Super. Stvarno mi je drago da se netko ozbiljno hvatio toga svega.

Svakako češće se javi ovdje, vidim da je tema malo zamrla, ali bilo kakav progress ili nešto javi se.

Još jednom puno sreće!

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovako imam frenda koji se bavi ovim sportom znaci sve koristi i rekao mi je ako hocu prije ljeta skinut salo da mi se misici "ocrtavaju" da pocnem koristit clenbuterol, sta vi kazete jel netko koristio ili probo pa da mi kaze dal stvarno djeluje u praksi super kao u teoriji?

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
17 godina
Damir1908 kaže...

Ovako imam frenda koji se bavi ovim sportom znaci sve koristi i rekao mi je ako hocu prije ljeta skinut salo da mi se misici "ocrtavaju" da pocnem koristit clenbuterol, sta vi kazete jel netko koristio ili probo pa da mi kaze dal stvarno djeluje u praksi super kao u teoriji?

naravno da djeluje, ali prije koristenja si procitaj o nuspojavama i kako on tocno radi.

15 godina
neaktivan
Zuja007 kaže...

Sve je super, najvise sam zadovoljan cucnjem u sri sam ga radio bas prvi put ozbiljno i islo je 70kg 8x.
Jucer mi se pojavio problem, radio sam bench i tijekom vjezbanja mi se javila bol u prednjem ramenu. :/ Nije jako al osjecam kad dizem ruku, vjerovatno se nisam dobro istegnuo i zagrijao,

jel imas puni opseg pokreta?

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Super. Stvarno mi je drago da se netko ozbiljno hvatio toga svega.

Svakako češće se javi ovdje, vidim da je tema malo zamrla, ali bilo kakav progress ili nešto javi se.

Još jednom puno sreće!

Hvala, ma nije toliko teško biti powerlifter, jednostavnije je od olimpijskoga dizanja ako išta. 

A hoću, čim se vratim u teretanu, ovih dana samo se ubijam u toni volumena i radim kardio. Treningom nogu samo održavam stečeno i dosadan je, dok na gornjem uvijek se razvaljujem sada kada nemam faksa.

Što se tiče trenutnoga stanja, 85 kg i pada kilaža, pijem kao slon, jedem oko 2100-2300 kalorija i odradim kardio tu i tamo nakon treninga po brdima Hercegovine. Nadam se biti 77 kg 180 cm na kraju defke. Polako spuštam ugljikohidrate i praznim se, kada budem ravan i slab ide punjenje i tako dokle ne dođem do željene forme od 8-10 %.

14 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
Zuja007 kaže...

jel imas puni opseg pokreta?

Imam, mogu raditi sve samo sta osjetim lagano zatezanje.

Ali vec sada puno manje.

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

OooOOO ljudi eto i mene ...ja sam novi ovdje {#} napokon našao ovakvu temu ,a da nije zatvorena {#}

15 godina
duby23121993 kaže...

OooOOO ljudi eto i mene ...ja sam novi ovdje {#} napokon našao ovakvu temu ,a da nije zatvorena {#}

Pozdrav. Ako ne dižeš minimlano 130kg bench možeš napusititi temu, hvala.

{#}

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
duby23121993 kaže...

Pozdrav. Ako ne dižeš minimlano 130kg bench možeš napusititi temu, hvala.

{#}

Svatko na Internetu benča toliko. This is serious shit.

15 godina
Rast mišića i visina

Lol a stručnjak brže bolje thumba, kao da ne vidi da se šalim{#}

Meni je super ekipa koja uvijek dodaje na kilaže. Ajde da dodaš 5-10kg onako, pro fore da se kurčiš, ali nedavno sam pričao sa nekim dečkom koji trenira u zg i sad bio je za praznike doma, tu u gradu kod mene.

Ma on diže, on otkida, on ubija, on pije sve, on trenira u iks iks elu. Došli smo na trening, bio je crven ko paprika kad je pokušao ići samnom.

Poanta priče nije da sam ja jak (lol) već da ne vrijedi lagati za kilaže jer se desi dan da moraš iza tih kilaža i stati {#}

Danas leđa ubiti, mrtvo, pa malo lat, pa veslat na kraju do smrti sa šipkom sa oba hvata.

Što je kod vas na ''meniju'' :)

12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Meni je super ekipa koja uvijek dodaje na kilaže. Ajde da dodaš 5-10kg onako, pro fore da se kurčiš, ali nedavno sam pričao sa nekim dečkom koji trenira u zg i sad bio je za praznike doma, tu u gradu kod mene.

Ma on diže, on otkida, on ubija, on pije sve, on trenira u iks iks elu. Došli smo na trening, bio je crven ko paprika kad je pokušao ići samnom.

Poanta priče nije da sam ja jak (lol) već da ne vrijedi lagati za kilaže jer se desi dan da moraš iza tih kilaža i stati {#}

Danas leđa ubiti, mrtvo, pa malo lat, pa veslat na kraju do smrti sa šipkom sa oba hvata.

Dobar si, ja ne mogu ujutro ic u teretanu jednostavno fali snage. Danas naravno prsa i triceps, vjerojatno ko i većini. Samo jako {#}

16 godina
fila2208 kaže...

ubacujem se malo kao padobranac,upravo to,ja se ne stidim uopce reci koliko dizem na bencu ili nemam cucanj,niti sta imam od laganja,ne patim od velikog ega pa se ekipa smijulji,a mislim da ga vecina *ere na kvadrat,ali neka im bude ...

koliko radis vjezbi za ledja,zgibovi ?

ja sam trenutno kod kuce,ne isplati mi se davati za teretanu ovdje,kad se vratim u zg do sedmog mjeseca nema stajanja...

sad malo sa bucicama doma kombiniram sa sklekovima,tipa shoulder press,single arm row,koncetracijski pregibi itd. dosta vjezbi se da uciniti sa jednom bucicom,sad kad dobijem druge dvije lijep dumbel incline za prsa itd. jedva cekam :)

a bolje nego sjediti,stvarno se da puno toga uciniti sa bucicama,jest da nije kao pravo zeljezo,ali ...

eto ako nekome zatreba... 

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Danas nemam ništa, no odradit ću ruke na karikama, možda i zadnje i srednje rame + nekakav kardio.

15 godina
doky01akablava kaže...

koliko radis vjezbi za ledja,zgibovi ?

ja sam trenutno kod kuce,ne isplati mi se davati za teretanu ovdje,kad se vratim u zg do sedmog mjeseca nema stajanja...

sad malo sa bucicama doma kombiniram sa sklekovima,tipa shoulder press,single arm row,koncetracijski pregibi itd. dosta vjezbi se da uciniti sa jednom bucicom,sad kad dobijem druge dvije lijep dumbel incline za prsa itd. jedva cekam :)

Prvo se zagrijem na zgibovima, iako me jedna frend grdi da to moram računati ko vježbu, ali nemrem, zgib je zgib.

TU se zargijem, ono svih vrsta zgibova po par komada, koliko ide ne forsam se.

Onda idem mrtvo 5x5 pa ću lat neki, prednji i veslanje gornje i na kraju odem na veslanje šipkom oba hvata, dok ne umrem i radim 10x10, najluđe mi je to na kraju, drugi dan mi leđa otpadnu

(nemojte mi komentirati ovo 10x10, to je moja stvar i volim jako veslanje za leđa zato rokam tako puno za kraj)

Ako si doma zgibovi yebu mame, i veslanjna bučicama za kraj možeš.

Moš se uhvatit i ovako

Podigni noge na glupu i invertaj veslanje za leđa, odlična!

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 13:28 (fila2208).
15 godina
neaktivan
skener kaže...
fila2208 kaže...

Dobar si, ja ne mogu ujutro ic u teretanu jednostavno fali snage. Danas naravno prsa i triceps, vjerojatno ko i većini. Samo jako {#}

kako mozes triceps radit kad i prsa?

probao sam jednom nakon prsa triceps i nema sanse,propadanje 0 bodova,kad sam vidio da nemogu propadanje odma sam odusto i napravio biceps kao i inace i gotovo {#}

Origin/Battlelog:BumbleBee_HR xfire:optimus122 Steam: BumbleBee_HR
12 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...
skener kaže...
fila2208 kaže...

kako mozes triceps radit kad i prsa?

probao sam jednom nakon prsa triceps i nema sanse,propadanje 0 bodova,kad sam vidio da nemogu propadanje odma sam odusto i napravio biceps kao i inace i gotovo {#}

kad napravim prsa zapravo i radim i triceps pa ga samo još dovrišim, i nemam tih problema normalno radim

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice