Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.061
|
čitano: 8.478.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Gamer15 kaže...

evo da i ja stavim svoj napredak,idem vec jedno 4-5mj u teretanu,prvih par mj sam isao svaki dan i  radio sam svaku grupu misica po 2 put tjedno,sad zadnja 2 mj idem 3 put tjedno i primjetio sam da mi je dost bolje tako,misici se stignu odmorit... {#}

ugl visok sam oko 185 i 80kg tezine

slike prije nego sam kreno s teretanom su stare par godina,jbg nemam novije,a i te slike su slikane prij ngo sam se osiso pa ono... {#}{#}

Samo nastavi dalje,da budem iskren nije neki velik napredak za 4 mjeseci rada,moglo je to još bolje biti..sredi prehranu! :)

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

Nije nužno potreban što širi hvat, ono potreban je u biti da treniraš adukciju lata, ja koristim hvat gdje mi laktovi odu skroz vani što je malo šire od ramena za mene, a što se tiče super širokih tu ću napredovati radeći progresije za Iron Cross. Odi preširoko i samo si smanjuješ range of motion, jedino na karikama možeš uraditi pravi super široki zgib sa ROM-om kao i u užega hvata.

Ovo je ono o čemu pričam, možeš simulirati slično sa Bugarskim zgibovima na karikama. To bi jednom volio uraditi.

A nemam baš prevuiše izbora, utezi, lat sprava i zgibovi.

Volio bih imati karike ali otom potom.

Hvala, vidio sam slične vjžebe na crossu pa ću se nešto probati složiti.

Nisu skupe, 275 kuna u Polea su na popustu. Bilo bi super imati lat mašinu sa dvije individualne ručke pa da simuliraš to.

15 godina
neaktivan
DuMe kaže...
Gamer15 kaže...

evo da i ja stavim svoj napredak,idem vec jedno 4-5mj u teretanu,prvih par mj sam isao svaki dan i  radio sam svaku grupu misica po 2 put tjedno,sad zadnja 2 mj idem 3 put tjedno i primjetio sam da mi je dost bolje tako,misici se stignu odmorit... {#}

ugl visok sam oko 185 i 80kg tezine

slike prije nego sam kreno s teretanom su stare par godina,jbg nemam novije,a i te slike su slikane prij ngo sam se osiso pa ono... {#}{#}

Samo nastavi dalje,da budem iskren nije neki velik napredak za 4 mjeseci rada,moglo je to još bolje biti..sredi prehranu! :)

ne koristim nikakve proteine...a prehrana je kakva je,mamina kuhinja {#}

iskreno ja sam zadovoljan napredkom,pogotovo prsa,ima pileca prsa i kak idem u teretanu dosta manje se to poznaje sad {#}

i hvala na misljenu {#}

Origin/Battlelog:BumbleBee_HR xfire:optimus122 Steam: BumbleBee_HR
17 godina
Rast mišića i visina

Koje vjezbe za leda su najbolje za definiranje leda?

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

1. Guranje hrane od sebe i 2. Kada te ponude miči leđima tamo i vamo da im daš do znanja da si sit.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da li je bolje piti glukozu sa vodom tokom ili nakon treninga?

15 godina
mar123 kaže...

Veslanje svih vrsta.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
13 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Da li je bolje piti glukozu sa vodom tokom ili nakon treninga?

Osim ako si atletičar koji trenira izdržjivost pij nakon treninga jer nećeš potrošiti zalihe mišićnoga glikogena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 20:21 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Ontopic:

Idem leđa uništit. U zadnje vrijeme sam se posvetio svim tipovima veslanja, radim malo na detaljizaciji leđa, ali isto tako ne zanemarujem i samo širinu.

Koje su po vama vježbe, koje najviše daju širinu leđima? Jednoručno veslanje mi je super samo ne znam koliko ono širi...široki zgibovi isto djeluju dobro.

No, shareajte svoje vježbice, hvala.

Osobno volim raditi dvije vježbe za širinu, jednu za back lat spread, jednu za onaj prednji dio, baš da se dobije onaj "mesnati" prednji dio lata. Vježbe koje radim su široki lat, široki zgib, lat iza glave za back lat te shoulder width lat/chinup, ili onom D-Bar stvarčicom pa vući lat na donja prsa, znači neutral grip. Ta vjžba veslanja širi također, naravno ne koliko ove, ali ima jedan tip za nju. Znači ideš skroooz do dole, dok ne osjetiš to istezanje latova.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
14 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...
Za leda. Ako radis sirinu najbolje sta ja znam je da radis sto siri hvat. Eto probaj pa javi, mozda ti nece pasat, ali trebao bi bas osjetit latove. Znaci zgibovi i lat masina sto siri hvat moguce.

Ne, što je širi hvat više opterećenja ide na  Teres Major, tzv "mali lat". Latu paše sve osim uskog gripa, iako i taj grip donji dio lata pogađa.

exer1234 kaže...

ma da? tebi je ok ona forma u Tbar rowu? da si likovi sjebu ledja :D ..pa onda ako se ne varam,prije klipovi, neke divlje forme s biceps pregibima itd... smijesno

Nixa ima savršen form na biceps curlu, znači pozitiv, stativ, negativ, što malo ljudi radi. Ono cimanje na kraju seta neće naškodit, samo će doprinijeti cijepanju mišića.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajde curice,stavite malo svoje slike napretka,da vidimo na čemu ste :)

14 godina
Rast mišića i visina

mislio sam na concentration bic curlu... lik je cirkus..

e da, sad sam se podjsjetio, posto sam bas procitao negjde. ugl lik je pricao da ce ako jedes vise 3 jaja nedjeljko riknuti bubrezi,a da se nakon prestanka konzumacije whey-a , misici izduvaju :D .. haha

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 11:49 (exer1234).
14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

mislio sam na concentration bic curlu... lik je cirkus..

e da, sad sam se podjsjetio, posto sam bas procitao negjde. ugl lik je pricao da ce ako jedes vise 3 jaja nedjeljko riknuti bubrezi,a da se nakon prestanka konzumacije whey-a , misici izduvaju :D .. haha

Dobro to je malo bolesna izjava. Ja jedem 5 jaja svaki dan vec godinu dana, jedina nuspojava prdez.

17 godina
Rast mišića i visina

Krenuo bi s novom turom P90X od sutra.

Ovaj put bi uzimao suplemente. Radi se o whey proteinima i kreatinu.

Za kreatin mi je sve jasno (punjenje 7 dana 30g dnevno, 3 tjedna 10-15g dnevno i onda tjedan pauze, pa ispočetka. Tako 3 ture i onda pauza od mjesec dana. Tako sam pročitao da se uzima, nadam se da sam u pravu).

E sad za whey proteine imam pitanje. Dali da ih uzimam svaki dan po 30g nakon treninga (bilo cardio ili masa) ili da radije uzimam 60g (30g prije i 30g poslije treninga), ali samo one dane kad radim masu?? Ili možda samo 30g poslije treninga one dane kad radim masu? Gledam da ih iskoristim što bolje i da uštedim na njima što više mogu, ali opet ne toliko da ih pijem toliko malo da se ne isplati. Imaju li oni koristi nakon cardio treninga?

Inače tjedno masu radim 3 dana, cardio 3 dana, a jedan dan je odmor.

Planiram kupovati ovaj whey i ovaj kreatin:

http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini/Myprotein-Impact-Whey-Protein-2kg.aspx

http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/kreatin-energetski-stimulatori/Myprotein-Creatine-Monohydrate-1kg.aspx

Također me zanima dali odmah početi sa suplementima, ili možda tek za mjesec dana kad skinem kojih 3-4kg i dođem u nekakvu blagu formu već?

Napominjem da uz suplemente planiram i što kvalitetnije jesti i truditi se unositi što više proteina jajima, mesom, zobenim, posnim sirom, ribom itd. No ne mislim ići na striktne bijesne dijete nekakve. Jesti ću normalno što imam za ručak i inače, ujutro pojesti nešto tipa zobene/jaja/šunka sendvič, a za večeru neki blagi obrok tipa posni sir/voće/tuna i sl.

Cilj mi se nije nabildati jako, nego skinuti višak sala, dobiti nešto mišićne mase, te povećati kondiciju i snagu tako da mogu bolje i brže biciklirati, plivati, trčati, itd, a da pritom ne budem žgoljav kao olimpijski maratonci {#}. Nisam profesionalac nikakav, sportom se bavim rekreativno 1-2 puta tjedno (tenis, brdski biciklizam, nogomet).

Trenutno imam 91kg na 184cm (trebam skinut 8-10kg). Normalna kilaža mi je 80-85kg što mi je i cilj. Manje od toga mi ne stoji dobro {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 19:57 (lllnuclearlll).
16 godina
Rast mišića i visina

Što mislite o Insanityu?

HTC 8X :)
14 godina
odjavljen
kratos091 kaže...

Što mislite o Insanityu?

radim ga od 9 mjeseca prosle godine,odlican je za kondiciju koja se popravlja sa svakim tjednom.Ali zglobovi su mi ispocetka znali patiti,ne vise valjda radi stalnog skakutanja.

12 godina
neaktivan

Za kreatin bi ti savjetova da uzimaš svaki dan 5g da ne radiš fazu punjenja, za whey da uštediš dovoljno ti je uzimat mjericu nakon treninga zajedno sa mjericom glukoze. I počmi suplamente uzimat odma , zašto ne?  Samo da se trenira, eto želim dobar napredak ;)

14 godina
Rast mišića i visina

Pozz, evo da se ja javim ako me se uopce tko sjeca {#}

Ugl. Evo mog napretka od 28.9.2013 do sad tj.ove slike su stare mjesec dana ali nema veze.

Jos sam mislio noge slikat ali to mi je nekako too mutch gay haha.

Proteine sam samo uzimao od 9 mj do 10 od tad nista osim hrane, moj omiljeni obrok piletina i jaja {#}

Peace!
15 godina
skener kaže...

Za kreatin bi ti savjetova da uzimaš svaki dan 5g da ne radiš fazu punjenja, za whey da uštediš dovoljno ti je uzimat mjericu nakon treninga zajedno sa mjericom glukoze. I počmi suplamente uzimat odma , zašto ne?  Samo da se trenira, eto želim dobar napredak ;)

5gr prije i 5gr poslije treninga ja bi išao na njegovom mjestu.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav ljudi!

Krenuo sam na dijetu i sad me zanima što mogu jesti tako navečer oko 21 ili 22 h ako ogladnim?

O le le, O la la, Ser del Barca es, el millor que hi ha
17 godina
Bruno_K!ng kaže...

Pozdrav ljudi!

Krenuo sam na dijetu i sad me zanima što mogu jesti tako navečer oko 21 ili 22 h ako ogladnim?

Jabuku, naranču, kiwi i slična voća s visokim postotkom vode i manjim postotkom šećera. Banane recimo nisu preporučljive.

Ako si krenuo na dijetu nema tu "ako ogladnim"...

Koliko imaš kila? Koliko si visok? Što želiš postići?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 20:58 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...

Pozdrav ljudi!

Posni sir.

13 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

Što mislite o Insanityu?

Mislim da je odlican za kondiciju, hebeno je to sto je neka mesavina HIIT treninga. Ja sam probao i skinuo ceo onaj dvd sa vezbama i ni jedan trening nisam uspeo da izdrzim do kraja, nego sve na pola negde, a da ne napominjem da mi se svaki put povracalo posle zavrsenog treninga. Mada za to krivim Animal Cuts koji sam tada koristio, menjali su mu formulu i nije mi odgovarao cak i da nisam radio nikakve vezbe svaki put kad bih popio onu jednu kesicu bilo mi je muka, ranije kada sam ga uzimao nisam imao problema. A inace planiram da za mesec dana ponovo krenem sa Insenitijem, taman dok ne prodje ovo hladno vreme da ne moram da razmisljam da li cu da se razbolim ako odem na trcanje i tako to. 

16 godina

Ma radio sam ga prošle godine, neka 4 tjedna mislim. Samo me zanimalo za što je to predviđeno. Imam 177cm i 85kg, a treba mi nešto za trošenje masti. Hehe. I ja razmišljam da počnem ponovno, treba skinuti koju kilu.. Nisam baš imao takvih posljedica, prvi par dana mi je znalo biti slabo malo, pogotovo prvi dan, onaj Fit test, malo mi se bilo zamračilo pred očima. xD Mogao sam većinu raditi, osim nekih težih vježbi u pozi skleka...

HTC 8X :)
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Bruno_K!ng kaže...

Pozdrav ljudi!

Jabuku, naranču, kiwi i slična voća s visokim postotkom vode i manjim postotkom šećera. Banane recimo nisu preporučljive.

Ako si krenuo na dijetu nema tu "ako ogladnim"...

Koliko imaš kila? Koliko si visok? Što želiš postići?

Znam da nema tu ako ogladnim ali ne mogu ići spavat gladan.Inače sam promjenio prehranu.Jedem 6-7 puta na dan npr: posni sir, piletina, jaja, jabuka itd...

Visok sam inače 175 i imam 83 kg.Pa cilj bi mi bio riješiti se masnih naslaga i nabaciti malo mišiće.

17 godina
Bruno_K!ng kaže...

Znam da nema tu ako ogladnim ali ne mogu ići spavat gladan.Inače sam promjenio prehranu.Jedem 6-7 puta na dan npr: posni sir, piletina, jaja, jabuka itd...

Visok sam inače 175 i imam 83 kg.Pa cilj bi mi bio riješiti se masnih naslaga i nabaciti malo mišiće.

Neka normalna tjelesna masa bi ti bila 71-76kg. Ako želiš malo mišića morat ćeš krenut s treningom (ili teretana ili nešto doma tipa P90X, Insanity ili nešto slično). Od dijete mišići neće sami doć.

Što se tiče prehrane, dok ne dođeš na težinu koju sam ti gore napisao, trebao bi pojačati proteine, a smanjiti ugljikohidrate, te uzimati zdrave masti. Znači izbacit kruh, tjesteninu, slatkiše i takve stvari, a jesti složene ugljikohidrate, ali ne puno dok si u fazi mršavljenja (riža, zobene pahuljice (one su bar jeftine), kuhani krumpir i sl.)

Dakle prednost dati proteinima u fazi mršavljenja (meso, riba, piletina, zobene pahuljice također imaju proteina, svježi (posni) sir, jaja...). I uz to jesti voće i povrće te orašaste plodove u nekoj manjoj mjeri tipa šaku dnevno, (kikiriki, bademi, orasi i sl). jer su to izvori zdravih ulja. Također možeš koristit maslinovo ulje u salatama umjesto običnog.

Tek kad dođeš na masu od 71-76kg s (tim da ti je 76kg neka granica, a ne idealna masa) možeš vratiti ugljikohidrate i naravno nastaviti dalje s treningom da dobiješ mišiće.

Što se tiče večere jabuka ili neko voće. Malo posnog sira. I to je to. Ako se želiš dovesti u red morat ćeš uvesti neke promjene koji nisu tako lake. Kasnije kad se vratiš na normalnu težinu možeš normalno i večerati, ali ne prejedati se. Večera treba biti najslabiji obrok u danu {#}

Zaboravih napisati da moraš piti puno vode. Sokove i zaslađena pića zaboravi. U redu je tu i tamo se počastit s nekim slatkišem ili sokom (jednom u tjedan dana), ali više od toga ne...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 21:41 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Bruno_K!ng kaže...

Neka normalna tjelesna masa bi ti bila 71-76kg. Ako želiš malo mišića morat ćeš krenut s treningom (ili teretana ili nešto doma tipa P90X, Insanity ili nešto slično). Od dijete mišići neće sami doć.

Što se tiče prehrane, dok ne dođeš na težinu koju sam ti gore napisao, trebao bi pojačati proteine, a smanjiti ugljikohidrate, te uzimati zdrave masti. Znači izbacit kruh, tjesteninu, slatkiše i takve stvari, a jesti složene ugljikohidrate, ali ne puno dok si u fazi mršavljenja (riža, zobene pahuljice (one su bar jeftine), kuhani krumpir i sl.)

Dakle prednost dati proteinima u fazi mršavljenja (meso, riba, piletina, zobene pahuljice također imaju proteina, svježi (posni) sir, jaja...). I uz to jesti voće i povrće te orašaste plodove u nekoj manjoj mjeri tipa šaku dnevno, (kikiriki, bademi, orasi i sl). jer su to izvori zdravih ulja. Također možeš koristit maslinovo ulje u salatama umjesto običnog.

Tek kad dođeš na masu od 71-76kg s (tim da ti je 76kg neka granica, a ne idealna masa) možeš vratiti ugljikohidrate i naravno nastaviti dalje s treningom da dobiješ mišiće.

Što se tiče večere jabuka ili neko voće. Malo posnog sira. I to je to. Ako se želiš dovesti u red morat ćeš uvesti neke promjene koji nisu tako lake. Kasnije kad se vratiš na normalnu težinu možeš normalno i večerati, ali ne prejedati se. Večera treba biti najslabiji obrok u danu {#}

Hvala ti na odgovoru.Jedem inače 90% toga svega što si nabrojio i počeo sam trenirati od prošloga tjedna {#}

17 godina
XVII Mini kaže...

Pozz, evo da se ja javim ako me se uopce tko sjeca {#}

Ugl. Evo mog napretka od 28.9.2013 do sad tj.ove slike su stare mjesec dana ali nema veze.

Jos sam mislio noge slikat ali to mi je nekako too mutch gay haha.

Proteine sam samo uzimao od 9 mj do 10 od tad nista osim hrane, moj omiljeni obrok piletina i jaja {#}

super :D
imas before slike? jesi mozda stavio u temu prije, da vidimo razliku.

sve je dobro, samo poradi malo na sirini leda.

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

jel iko probao i kupovao onaj bcaa u dm-a,vidio danas nekih 750 grama za 130 kuna,al nisam uzeo,ak netko ima iskustva sa tim

12 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

jel iko probao i kupovao onaj bcaa u dm-a,vidio danas nekih 750 grama za 130 kuna,al nisam uzeo,ak netko ima iskustva sa tim

Iz dm-a uzimam samo glukozu, a vitamine, whey i bcaa rađe od kvalitetnijih proizvođača

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice