Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.730.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

mozda je kriva tema ali neznam gdje bi pitao pa eto.

znaci, ja sam u vrticu kad smo se igrali utrkivanja i naravno trcao sam brzo  te mi je jedan mali sa strane potkacio nogu(namjerno ili slucajno ne znam) uglavnom. nisam se docekao rukama vec sam svom snagom glavom o beton. i tad koliko se sjecam iso sam u bolnicu, sivanje i sta ja znam, ne sjecam se nikako..uglavnom ostala je cvoruga i to ne mala na celu. U 2. razredu takoder sam glavom u pod i tu mi je nastala druga cvoruga. E sad to me vrlo nervira,ne volim to, a mama ne voli kad joj to spominjem. Uglavnom moze li se to ikako rjesiti? poslikam ako treba.

''Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.'' (c) Čapek
18 godina
Re: Rast mišića i visina
overhaul kaže...

hm, ne radim ja proteine:)
To ti je neka standardna od 30 grama my proteina. Neki proteini su manje vlažni/masni i onda je prah lakši, no nije ti mislim sad tolki problem par grama simo-tamo. Evo nacrtao sam ti na brzinu na mobom fotkanoj kutijici kako bi ju mogao izrezati škaricama za nokte a da dobiješ i drškicu. Uglavnom, nemoraš baš ovako preko vrha tovariti kao na ovoj fotki, samo da znaš otprilike kolika je količina
+/-5 grama u jednoj mjerici.

Hvala još jednom {#}

13 godina
cod2playahhh kaže...

znaci, ja sam u vrticu kad smo se igrali utrkivanja i naravno trcao sam brzo  te mi je jedan mali sa strane potkacio nogu(namjerno ili slucajno ne znam) uglavnom. nisam se docekao rukama vec sam svom snagom glavom o beton. i tad koliko se sjecam iso sam u bolnicu, sivanje i sta ja znam, ne sjecam se nikako..uglavnom ostala je cvoruga i to ne mala na celu. U 2. razredu takoder sam glavom u pod i tu mi je nastala druga cvoruga. E sad to me vrlo nervira,ne volim to, a mama ne voli kad joj to spominjem. Uglavnom moze li se to ikako rjesiti? poslikam ako treba.

Pusti malo duzu kosu {#}

17 godina
cod2playahhh kaže...

naravno da moze, operacijom, umjesto cvoruge ces onda imat oziljak od reza(ovisi koja velicina, frend koji je to operiro ima dosta velike oziljke)

14 godina
neaktivan
cod2playahhh kaže...

Ne beri brigu, ne može se to rješiti, niti je išta što se treba rješiti. Tako je kako je, prihvati da je to dio tebe i bok {#}

Mali_Playa
18 godina
Rast mišića i visina

Mislim da svaki muški ima ožiljke po glavi. Malo je samo čudno kad se šiša na kratko jer na tim
ožiljcima nema korijena kose. Zadebljanja su okoštala ili? Lom kosti (pa valjda tako i lobanje)
Izaziva pri zarastanju nerijetko zadebljanje na tom mjestu. No, neznam napamet, to bi trebao
toktor znati jel u pitanju kost ili neko drugo tkivo. Glavno da je u glavi sve ok:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav svima! Trebam par savjeta. Visok sam 170cm, 71kg, bf ≈19-20%, već neko vrijeme radim street workout jer nemam pristup ni teretani niti imam love za utege. Cilj mi je do ljeta spustiti bf na cca 12-13-14%. Da još ne idem na cut ili da se već polako pripremam za ljeto. Ako želite bacim i koju slikicu da vidite o čemu se radi.

17 godina
Rast mišića i visina

Ali on kaze da mu je to na celu pa nece bit problema s kosom nikakvih.

15 godina
neaktivan
cod2playahhh kaže...

Slikaj

18 godina
petar_im kaže...

Pozdrav svima! Trebam par savjeta. Visok sam 170cm, 71kg, bf ≈19-20%, već neko vrijeme radim street workout jer nemam pristup ni teretani niti imam love za utege. Cilj mi je do ljeta spustiti bf na cca 12-13-14%. Da još ne idem na cut ili da se već polako pripremam za ljeto. Ako želite bacim i koju slikicu da vidite o čemu se radi.

Vježbaj intenzivnije, ne samo "streetworkout" - bodyweight vježbe poput čučnjeva, stojeva na rukama sklekova, skokova itd. se mogu poprilično dobro iskoristiti za razvoj, a tjelesne masti "rješavaš" duljim "kardio" treninzima tipa trčanje, vožnja biciklom, preskakanje užeta, plivanje, hodanje na planine ili samo uz stube... iako nisam siguran da 20%bf izgleda kao 71 kg na 170cm, (mislim da imaš manje), no nisam stručnjak u tim omjerima, nikad si nisam mjerio bf instrumentima:) Dakle ja osobno nebih te termine "cut" "masa" koristio u amaterskom vježbanju. Radije bih koristio termine "postizanje forme i obaranje osobnih rekorda u vremenima, ponavljanjima i težinama". Kad tijelo razvije mišiće, oni će trošiti i više energije, pa "usputni" učinak mršavljenja samo pomaže da se pokažu novo izgrađeni mišići. E da, malo si gledaj jesti bjelančevinama bogatije hrane, a "dijetu" poznatu iz raznih termina za mršavljenje, koja u biti predstavlja gladovanje, osobno nebih koristio.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
18 godina
Rast mišića i visina

Btw. jedna vrlo poticajna priča, neznam dali znate za Zach Zeliera.
Mnogi ovdje vole onog Aziza, ali ovo je meni daleko inspirativniji dečko.
https://www.youtube.com/user/ZCsniper

14 godina
odjavljen
overhaul kaže...

vjerujes da je to uspio u tri godine bez roid juicea,neznam ni sam,ako je svaka mu čast

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Na steroidima je garant bio, nemoguće je to u 3 godine postići bez juice-a

Al svaka čast

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 22:17 (MARKOZD15).
13 godina
neaktivan
cod2playahhh kaže...

Ako su ti to bile dvije frakture, moguće da su zadebljanja zapravo kalusi koji se ne mogu micati jer su praktički dio kosti. Tako da se moraš pomiriti s takvim izgledom, ali siguran sam da nije ništa strašno.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
18 godina
Nitro233 kaže...
overhaul kaže...

vjerujes da je to uspio u tri godine bez roid juicea,neznam ni sam,ako je svaka mu čast

MARKOZD15 kaže...

Al svaka čast

Ha, neznam, istina je da ima izuzatno mali BF, ali nisu ovo neprirodne veličine mišića,
osim toga dečko je u najvećem prirodnom nivou testosterona u životu-sa 16 godina nakon liječenja
od raka u 15. godini do sad kad ima 19-20, to je period kad se ima testosterona kao 40 godišnjak na debelom dopingu.
Evo za najpoznatiji primjer - old skul bilder, Swarzenegger sa 19 godina pored svog idola, tadađnjeg mister olympie
Reg Parka - Arnold je već tada imao masu nezamislivu za 19 godišnjaka i danas, plus također je počeo sa bb sa 15g,
bez ne samo steroida nego i bilo kakvog suplementa tipa wheya i savjeta (barem prvih par godina).
Uglavnom, ne branim, dečka samo svaka čast na ustrajnosti s oporavkom nakon raka,  
pogledajte mu ostale video materijale na kanalu, samo da bi ih snimio, to je već prikazana gomila treninga. npr.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 4:11 (overhaul).
12 godina
neaktivan
overhaul kaže...
petar_im kaže...

Vježbaj intenzivnije, ne samo "streetworkout" - bodyweight vježbe poput čučnjeva, stojeva na rukama sklekova, skokova itd. se mogu poprilično dobro iskoristiti za razvoj, a tjelesne masti "rješavaš" duljim "kardio" treninzima tipa trčanje, vožnja biciklom, preskakanje užeta, plivanje, hodanje na planine ili samo uz stube... iako nisam siguran da 20%bf izgleda kao 71 kg na 170cm, (mislim da imaš manje), no nisam stručnjak u tim omjerima, nikad si nisam mjerio bf instrumentima:) Dakle ja osobno nebih te termine "cut" "masa" koristio u amaterskom vježbanju. Radije bih koristio termine "postizanje forme i obaranje osobnih rekorda u vremenima, ponavljanjima i težinama". Kad tijelo razvije mišiće, oni će trošiti i više energije, pa "usputni" učinak mršavljenja samo pomaže da se pokažu novo izgrađeni mišići. E da, malo si gledaj jesti bjelančevinama bogatije hrane, a "dijetu" poznatu iz raznih termina za mršavljenje, koja u biti predstavlja gladovanje, osobno nebih koristio.

Radim ja i squat i pistol squat, radim na zastavi, handstandu i vagama zasad...Ne znam, mogu par slika zalijepit pa vidi? na tih 70kg imam dosta misica, genetski sam malo misicaviji, od starog sam nasljedio ogromne kvadricepse i listove. na prehranu koliko toliko pazim, od outdoor cardia nista zasad, jedino mozda preskakanje uzeta za indoor?

14 godina
overhaul kaže...
Nitro233 kaže...
overhaul kaže...

MARKOZD15 kaže...

Al svaka čast

Ha, neznam, istina je da ima izuzatno mali BF, ali nisu ovo neprirodne veličine mišića,
osim toga dečko je u najvećem prirodnom nivou testosterona u životu-sa 16 godina nakon liječenja
od raka u 15. godini do sad kad ima 19-20, to je period kad se ima testosterona kao 40 godišnjak na debelom dopingu.
Evo za najpoznatiji primjer - old skul bilder, Swarzenegger sa 19 godina pored svog idola, tadađnjeg mister olympie
Reg Parka - Arnold je već tada imao masu nezamislivu za 19 godišnjaka i danas, plus također je počeo sa bb sa 15g,
bez ne samo steroida nego i bilo kakvog suplementa tipa wheya i savjeta (barem prvih par godina).
Uglavnom, ne branim, dečka samo svaka čast na ustrajnosti s oporavkom nakon raka,  
pogledajte mu ostale video materijale na kanalu, samo da bi ih snimio, to je već prikazana gomila treninga. npr.

zelis reci da je Arnold na donjoj slici natural? :D

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Najbitniji je rad, a rezultati dođu sami od sebe.

Kako je rekao overhaul, treba vježbati, naravno izbjegavati neke slastice (u većim količinama), nastojati imati raznovrsnu prehranu, piti puno vode i vježbati, a sada koliko treba za određeni rezultat ovisi i debelo o genetici.

Tako da, samo se trudite, i zapamtite : "It's not about the goal, it's about the journey."

Memento mori.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da li je u redu u fazi definicije vježbati svaki dan uz pretpostavku da na definiciji više nije cilj rast mišića(za što je potreban odmor) kao što je to u fazi mase već "otkrivanje" postojećih smanjenjem masti?

Na masi sam već 10 mjeseci i dobio sam preko 10 kila i planiram još 2 mjeseca tako i onda 6 mjeseci biti na definiciji i onda opet masa...

Da li mogu svakodnevno raditi vježbe poput sklekova,zgibova kod kuće,dakle samo s vlastitom težinom i kombinirati to s vježbanjem s utezima u teretani i raditi 3 puta kratki cardio?

14 godina
neaktivan
lebron kaže...

Da li je u redu u fazi definicije vježbati svaki dan uz pretpostavku da na definiciji više nije cilj rast mišića(za što je potreban odmor) kao što je to u fazi mase već "otkrivanje" postojećih smanjenjem masti?

Na masi sam već 10 mjeseci i dobio sam preko 10 kila i planiram još 2 mjeseca tako i onda 6 mjeseci biti na definiciji i onda opet masa...

Da li mogu svakodnevno raditi vježbe poput sklekova,zgibova kod kuće,dakle samo s vlastitom težinom i kombinirati to s vježbanjem s utezima u teretani i raditi 3 puta kratki cardio?

Kad si na cutu radiš održavanje, znači lifting program isti kao i na masi, samo smanjiš unos kalorija. Btw 6 mj. ti je puuuno previše za defka, možeš se za kakva 3 mjeseca srezati ako paziš što jedeš i radiš cardio, jedino ako u tih 6 mj ne ide i održavanje, ne samo cut. Možeš kombinirati, naravno. I za gubljenje masti uz što manje gubljenje mišića je bolji dugi spori cardio.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
evo napokon me prosao lakat, nakon 5-6 dana odmora , sada opet stisnit ali 1 tjedna se necu bas forsati da mi se ne vrati bol.. :D

btw : bas sam danas saznao da je Justin Biber na steroidima i vidim ovu sliku http://askmen.mynet.com/images/saglik-ve-spor/vucut-gelistirme/justin-bieber-steroid.jpg i sada gledam pa jbt, ja tako skoro izgledam , samo sto on ima izrazene trbusnjake. i malo bolji biceps :D ti slavni nista natural :D
eune : Flaeryy
13 godina
neaktivan
lebron kaže...

Na definiciji, ostavi isti trening, samo malo smanji volumen, nelogično je nadodavati još treninga kada se lošije oporavljaš sa manjim unosom kalorija, možeš se komotono zdefkati u 3 mjeseca kako kažu. Sljedeći put možeš sporu masu raditi sa suficitom od 200-300 kalorija što olakšava defku.

I ostavi heavy setove, oni te čuvaju od gubitka mišića bolje nego laganije stvari. Intezitet rula u ovome slučaju.

13 godina
Rast mišića i visina

Šta mislite jel ovaj lik natural ili je na steroidima ? 

186 cm visok , 140 kilograma težak .

1 Natural je .
18 Na steroidima je .
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 22:35 (Rucipe).
15 godina
odjavljen
Rucipe kaže...

Glupo pitanje iskreno

13 godina
MARKOZD15 kaže...
Rucipe kaže...

Glupo pitanje iskreno

Ma tražio sam nešto po internetu i naišao na dosta komentara gdje piše kako je genetski frik i da je zbog toga takav pa rekoh da vidim sta vi kazete :) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 22:44 (Rucipe).
14 godina

koje su Vasa najveca postignuca u vjezbanju sa bodyweightom? Evo da ja kazem svoja 8 ruskih zgibova i 10 na jednoj ruci, sad pokusavam Aztec push up, full planche i back lever

17 godina
Super flaeryy kaže...
evo napokon me prosao lakat, nakon 5-6 dana odmora , sada opet stisnit ali 1 tjedna se necu bas forsati da mi se ne vrati bol.. :D

btw : bas sam danas saznao da je Justin Biber na steroidima i vidim ovu sliku http://askmen.mynet.com/images/saglik-ve-spor/vucut-gelistirme/justin-bieber-steroid.jpg i sada gledam pa jbt, ja tako skoro izgledam , samo sto on ima izrazene trbusnjake. i malo bolji biceps :D ti slavni nista natural :D

na steroidima? na clenbuterolu je a clen nije za rast misica nego za defkanje, to je mislim onaj konjski steroid sto dize temperaturu tijela pa tako brze topis mast. odma su novinari nasrali ko da uzima neznam sta, a izgled mu necu komentirat, jer ovo je mogo postic bez ikakvih supstanci, koji crni biceps, pa ima rucicu od 30 cm valjda.

16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

lik izgleda ko midget,nekako ima ogromne šake, kratke ruke

18 godina
exer1234 kaže...

zelis reci da je Arnold na donjoj slici natural? :D

Ma ne, vjerojatno tad već jest bio na sterkanima, jer teško da je Park dolazio u Austriju, a u Americi je Arnold bio pod Weiderovim režimom i njegovim doktorima,
plus steroidi 60tih nisu bili ilegalni nego ih se tretiralo kao maltene vitamine.
Htjedoh reći koliko je s 19 godina arnold bio masivniji, čisto da se vidi da nemora ovaj dečko biti na steroidima
ako puno vježba i ima dobru genetiku posebno s obzirom na godine.
Naravno nebih dao ruku u vatru ni za njega, tko zna, možda mu i doktori odobravaju neku kuru za oporavak (ipak su steroidi u biti lijek za oporavak bolesnika)
samo htjedoh reći ako je arnold 60tih ovako masivno izgledao, tada sigurno nisu uzimani steroidi u količinama i vrstama kakve danas znamo, a
ima barem 20 kila više mišića od ovog dečka.
Mala anegdota; kažu da je on kao i mnogi ovdje slušao kao mladić u austriji raznorazne bro savjete starijih kitova u teretani,
tada je vježbao zajedno sa dizačima utega i boksačima (jer nije bilo fancy ženskih gymova kao danas za mršavljenje, a i nije bilo interneta jel),
pa je pokupio informaciju da će mu od crnog vina biti jača vaskularizacija, nalio se prije natjecanja i zaspao u svlačionici:)
Probudili ga kad se nije pojavljivao na pozive voditelja:) 

Super flaeryy kaže...

Mar je konkretizirao šta je biberko uzimao - neznam jel točno to
(iako pitaj boga što nije sve njemu na meniju, pa vele da je balonja i na kokainu i svemu što je među razmaženim idiotima "in"),
ali kao što je već 100 puta rečeno, mišiće ne prave steroidi. Evo gore spomenuti Arnold je, znate sigurno, radio sulude setove.
Zajedno je vježbao i prsa i leđa, plus imao dvaput dnevno po dva sata dvije grupe dakle 4 sata dnevno tereta, dakle istoj se grupi vraćao već za 48 sati,
6 dana u tjednu, godinama. Naravno da bi bez steroida to išlo nikako, uništio bi se ozljedama, ali dakle izgledao je tako zbog
tog režima treninga, genetike, i tek onda i steroida. A Biber je tamo F-šopan, ovdje je origigi mrcina :P

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 23:46 (overhaul).
14 godina
lebron kaže...

na defki ti je cilj sto vise odrzati postojece misice + smmanjiti masno tkivo , na sto utjece kalorijski unos..

ja na defki volim cesce trenirati nego na masi, zato sto ne podnosim cardio, i vise volim imati vise treninga, automatski veca potrosnja kalorija svaki dan, vise hrane,, itd.... nekad se desi da idem 10 dana bez odmora, ako sam raspolozen... 

ovisi od osobe do osobe.....

Rucipe da. natural je,  :D .cijel arsenal ima u dupetu...  pa istina je da je genetski frik.. sto znaci da netko tko nije genetski frik , da ima sav arsenal kao i on, opet nebi bio ni blizu njemu..... 

crack nikako nije midget. imas sliku njega i Klancira, pa vidi...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice