Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.732.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

mixa li tko u blenderu jaja ? vidio sam

priča shake od jaja i kokosovog ulja, jel netko probao ?

13 godina
Re: Rast mišića i visina
Damir1908 kaže...

Evo danas odradio opet isto,al tricu i ledne :D ..

sad gledma to salo sa stomaka zivcira me neka izgubim sve al hocu ga skinut vrijeme je tako da sam pogledao ketogenu dijetu , to i nije losa stvar ako pijem proteine i dovedem se u "ketozu " naravno tek citam o ovome ali svida mi se pogotvo sto ima stranica i pise sta si sve mogu spremat a te stvari te i najedu i ne moras strahovat od velikog katabolizma , sta vi kazete?

Evo par slika pa mi recite sta preporucate s time da sam 175 odprilike visok i kolko kila moram ici dolje 

i DA KOJE PROTEINE OD OVIH DA UZMEM?

E ovako, ketogenu dijetu radis na kraju kada ti ostanu one zadnje masti, znaci keto se radi za finishing touch. Dalje keto se ne radi kao prva dijeta. Punjene paprike i sarme na keto, to je glupost. U punjenim paprikama kao i u sarmi ima pirinca koliko ja znam, a nikakv vid ugljenih hidrata nije dozvoljen na keto. Dozvoljeno je samo iz vlakna, znaci kupus, zelena salata, brokoli. Pravilna ishrana na keto dijeti podrazumeva sledece namirnice: Belo meso, Junetina(govedina), Riba, Jaja, salate, bademi, lesnici, omega 3, maslinovo ulje. Znaci namirnice koje ne sadrze ugljene hidrate. Svinjsko meso nije preporucljivo iz razloga sto je dosta masno. Moj ti je savet da ako bas hoces da dodjes do keto dijete prvo odradis sledece:

krenes sa kalorijskim deficitom, ubacis jutarnji kardio i tako nekih osam nedelja. Sledeca stvar ti je rotacija ugljenih hidrata, kada zavrsis to e onda ide Keto. 

Ono sto pisu da na keto moze i slanina i salame i tako te gluposti to je glupost, istina mozda ne sadrze ugljene hidrate ali su prepune mastima. Dakle naveo sam ti gore koje se namirnice koriste za keto dijetu. Ono sto bih ti ponovo posebno naglasio je da ne ides prvo na keto nego uradi ovo sto sam ti predlozio. Poseti ovaj sajt http://www.realx3mforum.com tu imas sve vezano za keto dijetu i uopste vezano za dijete i normalno bodibilding. Pogledaj u temi nutrition na tom sajtu. 

15 godina
odjavljen
Pozdrav decki, evo nisam se dugo u temu javio, promijenio sam plan treninga ovaj tjedan i odsad cu svaki tjedan fulk drugacije radit

Ovaj tjedan radim
Prsa- bedra
Biceps- triceps
Ledja- listovi
Ramena- trbusni

Super sam odradio dosad i svidja mi se ovaj plan, iduci tjedan cu opet malo drugacije i tako, mijenjat cu da tijelo 'sokiram'.

Kupio sam si impact whey od myproteina i svima ga preporucan, osjeti se kvaliteta praha i jako je dobrog okusa (cookies and cream), platio sam 299kn 2,5 kg. Jos sam uzeo Serious mass, cisto da mogu kalorije unijet i ugljikohidrate, ekto sam i jako mi je tesko masu dobit, pa eto probat cu i to.

Samo pumpajte decki, slike cu ja ovih dana uvijek zaboravim :(
14 godina
neaktivan
animal4444 kaže...

E ovako, ketogenu dijetu radis na kraju kada ti ostanu one zadnje masti, znaci keto se radi za finishing touch. Dalje keto se ne radi kao prva dijeta. Punjene paprike i sarme na keto, to je glupost. U punjenim paprikama kao i u sarmi ima pirinca koliko ja znam, a nikakv vid ugljenih hidrata nije dozvoljen na keto. Dozvoljeno je samo iz vlakna, znaci kupus, zelena salata, brokoli. Pravilna ishrana na keto dijeti podrazumeva sledece namirnice: Belo meso, Junetina(govedina), Riba, Jaja, salate, bademi, lesnici, omega 3, maslinovo ulje. Znaci namirnice koje ne sadrze ugljene hidrate. Svinjsko meso nije preporucljivo iz razloga sto je dosta masno. Moj ti je savet da ako bas hoces da dodjes do keto dijete prvo odradis sledece:

krenes sa kalorijskim deficitom, ubacis jutarnji kardio i tako nekih osam nedelja. Sledeca stvar ti je rotacija ugljenih hidrata, kada zavrsis to e onda ide Keto. 

Ono sto pisu da na keto moze i slanina i salame i tako te gluposti to je glupost, istina mozda ne sadrze ugljene hidrate ali su prepune mastima. Dakle naveo sam ti gore koje se namirnice koriste za keto dijetu. Ono sto bih ti ponovo posebno naglasio je da ne ides prvo na keto nego uradi ovo sto sam ti predlozio. Poseti ovaj sajt http://www.realx3mforum.com tu imas sve vezano za keto dijetu i uopste vezano za dijete i normalno bodibilding. Pogledaj u temi nutrition na tom sajtu. 

pa vi svi kazete da radim kardio ujutro a niko ne cita kakav raspored imam i sve nego napamet {#} , meni treba pravilna prehrana tako da evo jutros sam jedan paradajz i dva kuhana jaja pojeo , jos mislim uzet banane u konzumu pojest oko 2 i onda trcanje pola sata,utezi, trening odbojka sat i pol i kuci opet salatu il meso jest ...

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
16 godina
Rast mišića i visina

Nisam odavno bio u ovoj temi. Da vam kažem što me frustira u zadnje vrijeme.

Niti jedan prijatelj neće s menom na trampulin jer misli da je to gay.

Još im kažem da možemo na Benama (Marjan/Split) skakat di nas niko ne vidi (lol) i di se ljudi rekreiraju - ali ne.

Meni je isto crnjak solo. +što mi je najgore kažu da je to vježba samo za noge.

A trampulin je vježba za cijelo tijelo. Jedna od glavnih komponenti treninga skakača u vodu.

Mislim u sebi: "sine pogledaj slike ovoga Toma Daleya pa mi onda pričaj kako je trampulin vježba za noge"

Tom Daley Tom Daley

Ako ima neko iz ST rekreativno nastrojen kao ja, možemo napravit trening za 5. Bicklom do Marjana, onda trčanje na trim stazi i onda opalit trampulin za zgazit se do kraja i ići ćemo šepajući doma.

12 godina
KIKI3ooo kaže...

Još im kažem da možemo na Benama (Marjan/Split) skakat di nas niko ne vidi (lol) i di se ljudi rekreiraju - ali ne.

A trampulin je vježba za cijelo tijelo. Jedna od glavnih komponenti treninga skakača u vodu.

Mislim u sebi: "sine pogledaj slike ovoga Toma Daleya pa mi onda pričaj kako je trampulin vježba za noge"

Ako ima neko iz ST rekreativno nastrojen kao ja, možemo napravit trening za 5. Bicklom do Marjana, onda trčanje na trim stazi i onda opalit trampulin za zgazit se do kraja i ići ćemo šepajući doma.

Tom Daley izgleda ok naspram prosjeka, ali nije nista posebno ako gledamo ostale sportase. A vjeruj mi, nije to samo skakaonica...ima i on trening u teretani...bez gym-a nema vise vrhunskog sporta. Prosle godine kad sam bio u Splitu bi se zaletio biciklom do instituta i natrag...zivio sam na plokitama...trcao sam na asku a naravno plivao i bildao na poljudu. Ja sam ti skakao na sustipanu, ali to vise iz zajebancije...koliko je ono visoko? 18 metara?

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
13 godina
Damir1908 kaže...
pa vi svi kazete da radim kardio ujutro a niko ne cita kakav raspored imam i sve nego napamet {#} , meni treba pravilna prehrana tako da evo jutros sam jedan paradajz i dva kuhana jaja pojeo , jos mislim uzet banane u konzumu pojest oko 2 i onda trcanje pola sata,utezi, trening odbojka sat i pol i kuci opet salatu il meso jest ...

Kardio je najbolje raditi ujutru jer se tada trose masti iz razloga sto jos uvek nisi uneo nista u organizam, grubo receno ali tako je. E sada nigde ne pise da ti ako bas ne mozes da radis ujutru da bas ujutru moras, nego tada ces postici malo bolje rezultate, inace ti trci i kasnije kad god imas vremena. Bitno je da budes u kalorijskom deficitu. Smanjis dnevni unos kalorija za nekih 500, bilo bi dobro da pri tom zapisujes sta jedes i koliko i nadjes na netu tablicu nutritivnih vrednosti i pratis sve to lepo. Ukratko receno, nema junk food-a, izbegavaj slatko i to ti je to za neki pocetak. Kupi kilo ovsenih pahuljica i neki sok koji je bez secera i to neka ti bude dorucak za neki period, naravno ne svaki dan, eventualno ubacis neko jaje uz to....jedi kuvan kupus, grasak, meso naravno, ali ne svinjsko...nema salame, kobasica i takvih gluposti, jedi sardine, ribu...tunjevinu....i naravno budi u deficitu. Evo ti primer gde mozes da izracunas dnevne potrebe bazalnog metabolizma, vidis koliko kalorija ti je potrebno i smanjis za nekih 500 i naravno trudi se da budes sto aktivniji u toku dana  http://www.dijeta.net/BMR-TDEE.htm

16 godina
MatijaZG kaže...
KIKI3ooo kaže...

Tom Daley izgleda ok naspram prosjeka, ali nije nista posebno ako gledamo ostale sportase. A vjeruj mi, nije to samo skakaonica...ima i on trening u teretani...bez gym-a nema vise vrhunskog sporta. Prosle godine kad sam bio u Splitu bi se zaletio biciklom do instituta i natrag...zivio sam na plokitama...trcao sam na asku a naravno plivao i bildao na poljudu. Ja sam ti skakao na sustipanu, ali to vise iz zajebancije...koliko je ono visoko? 18 metara?

Bok kolega. Svaka čast na skakanju sa Sustipana, treba muda za to... Je on naravno radi sve, uključujući i gym, vježba 6 sati dnevno, 6 dana tjedno. Istražujem nešto novo, da nije samo teretana i ono nemogu virovat koliko su ljudi zaguljeni. Evo problem im je čak i kombinirat trčanje i biciklu a kamoli trampulin ali još mi više smeta što se je j.. tabu, hej :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 15:56 (KIKI3ooo).
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Prsa/noge, nije ti to puno u jedan dan? 4 seta heavy squata i 8 setova bencha (ako radiš ravni i kosi)?

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
odjavljen
donator_bubrega kaže...

Prsa/noge, nije ti to puno u jedan dan? 4 seta heavy squata i 8 setova bencha (ako radiš ravni i kosi)?

Ma stignem ja to neboj se ;) 

14 godina
neaktivan

Jel ima negdje kod nas za kupit kokosovo ulje? Koliko košta?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
17 godina
Rast mišića i visina

Hoces, ako je ne ugledas prokopaj malo ;)

http://www.erepublik.com/en/referrer/teXew
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 22:11 (PiXeLsss).
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ja sam dobio mjericu, 25g je cijela

13 godina
Rast mišića i visina

Nixa :) 100 %  kralj :) 

15 godina
Rucipe kaže...

Nixa ti je kralj kad krećeš vježbati...kasnije kad vidiš koliko gluposti priča, koliko koristi klipove da bi se kurčio zgadi ti se.
Pratio sam ga neko vrijeme i ne mogu reći da nisam ubrao neke stvari, ali sad kad ga pogledam ono,gadi mi se.
Dapače dobro dečko izgleda, ali ima neke fix izjave...

Haul,daj javi mi se za glutamin, kako da ga uzimam što preporučaš? 

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Rucipe kaže...

Nixa ti je kralj kad krećeš vježbati...kasnije kad vidiš koliko gluposti priča, koliko koristi klipove da bi se kurčio zgadi ti se.
Pratio sam ga neko vrijeme i ne mogu reći da nisam ubrao neke stvari, ali sad kad ga pogledam ono,gadi mi se.
Dapače dobro dečko izgleda, ali ima neke fix izjave...

Haul,daj javi mi se za glutamin, kako da ga uzimam što preporučaš? 

Ja bih ti preporučio Glutamin od Myproteina, najmanje platiš, a kvaliteta je ista, 2-3 g više puta dnevno dobro radi + 500 mg Vitamina C, ovo su preporuke od Lyle McDonalda, jednoga od najboljih nutricionista na svijetu.

EDIT: x2 za Nixu, bome je naporan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 14:27 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

EDIT: x2 za Nixu, bome je naporan.

briga njega jeli naporan ili ne , on od toga  zaraduje novce boli njega kilfa sto je 80 % klinaca koji njega prata, i da ima poglede :D ,on jedva ceka neki  novi  video  da snjimi.

eune : Flaeryy
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovako prvi dan dijete keto ... ujutro 68.7 kila, odradio 20-30 minuta cardio na orbitraku i 20 min trcanja. Frend mi reko da m ito ne treba da ce mi s vremenom nestat stomak samo da pazim sta jedem jer i sam osjecam se lose tesko ustanem al kazu da je prvi dan najtezi. Ja imam trcanje pola sata,utezi,odbojka sve zajedno traje preko 3 sata pa je reko nema sanse da ja izdrzim bez ugljikohidrata, nego samo da bi trebo integralno jest i imat vise obroka dnevno i da ce se skinut s vremenom ... Posto sam u pubertetu mozda bolje da izbjegnem ovo ? 

14 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Ovako prvi dan dijete keto ... ujutro 68.7 kila, odradio 20-30 minuta cardio na orbitraku i 20 min trcanja. Frend mi reko da m ito ne treba da ce mi s vremenom nestat stomak samo da pazim sta jedem jer i sam osjecam se lose tesko ustanem al kazu da je prvi dan najtezi. Ja imam trcanje pola sata,utezi,odbojka sve zajedno traje preko 3 sata pa je reko nema sanse da ja izdrzim bez ugljikohidrata, nego samo da bi trebo integralno jest i imat vise obroka dnevno i da ce se skinut s vremenom ... Posto sam u pubertetu mozda bolje da izbjegnem ovo ? 

Opet jos jedan. Zaboravi na "dijete" u pubertetu. Ako bas oces napravit tijelu uslugu izbaci colu, alkohol, duhan, secer i ostalo smece iz prehrane i smrsat ces. I  kruh da izbaci i smrsat ces sto posto.

14 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...
Damir1908 kaže...

Opet jos jedan. Zaboravi na "dijete" u pubertetu. Ako bas oces napravit tijelu uslugu izbaci colu, alkohol, duhan, secer i ostalo smece iz prehrane i smrsat ces. I  kruh da izbaci i smrsat ces sto posto.

E to sam htio... hvala ti puno jer ja stvarno puno trcim,i dizem utege, i odbojku imam sad cu jos fizikalije imat cim sam skinuo kruh vidim po sebi kako sam dobio skoka i to vise nego sto covjek moze pomislit.. po meni samo meso da zderem i integralno ? 

13 godina
Damir1908 kaže...
zdenko1991 kaže...
Damir1908 kaže...

E to sam htio... hvala ti puno jer ja stvarno puno trcim,i dizem utege, i odbojku imam sad cu jos fizikalije imat cim sam skinuo kruh vidim po sebi kako sam dobio skoka i to vise nego sto covjek moze pomislit.. po meni samo meso da zderem i integralno ? 

hvala bogu nesto pametno i ovde da procitam. Naravno da bi trebalo da izbegavas keto sada, jer nije najtezi prvi dan iz razloga sto je za ulazak u ketozu potrebno par dana, a ne jedan, a posle kad vec udjes u tu fazu izgubis i volju za zivotom, snagu i izdrzljivost da ni ne pominjem. Pogotovo ako si u pubertetu, evo i ja cu se sloziti sa zdenkom verovatno po prvi put :D posto ti je lepo reko, izbaci junk food i na konju si, budi sto aktivniji i dosta ti je. U pubertetu ti hormoni luduju, dodju ti kao prirodna doza steroida. Iskoristi to na najbolji moguci nacin i neces zazaliti. 

14 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
zdenko1991 kaže...
Damir1908 kaže...

Gle lupam bezveze. Ujutro zobene grozdice i mljeko roknes, za rucak bilo koje meso i prilog recimo krumpir ili riza. (Kuhaj oboje ako bas os brzo smrsat) prije gyma 5 jaja kuhanih i prije spavanja 250dkg posnog. Imas u lidlu posni po 11 kn. 500dkg. Dodaj jks proteine  i nema boga da ces zdebljat a imat ces snage za sve aktivnosti. Integralno se duze vari i daje osjecaj sitosti  ali ne stvar sto meni nevalja opce pa bolje bez kruha opcenito. Neznam kak stojis sa parama ali ova jednostavna prehrana te moze dovest do tvog cilja.

14 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...
Damir1908 kaže...
zdenko1991 kaže...
Damir1908 kaže...

Gle lupam bezveze. Ujutro zobene grozdice i mljeko roknes, za rucak bilo koje meso i prilog recimo krumpir ili riza. (Kuhaj oboje ako bas os brzo smrsat) prije gyma 5 jaja kuhanih i prije spavanja 250dkg posnog. Imas u lidlu posni po 11 kn. 500dkg. Dodaj jks proteine  i nema boga da ces zdebljat a imat ces snage za sve aktivnosti. Integralno se duze vari i daje osjecaj sitosti  ali ne stvar sto meni nevalja opce pa bolje bez kruha opcenito. Neznam kak stojis sa parama ali ova jednostavna prehrana te moze dovest do tvog cilja.

Al sta nije da trebam izbjegavat rizu i krompir jer deblja previse ugljikohidrata? zhelim stomak skinut.. slike imate na prosloj stranici, nije tako strasno al hocu u tri mjeseca skinut to jer sa mojim tempom je moguce a narucio sam impact whey myprotein + grodzani secer u dmu cu uzet poslje teretane i onda odbojka trening ... ja msm da je ok? 

13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Al sta nije da trebam izbjegavat rizu i krompir jer deblja previse ugljikohidrata? zhelim stomak skinut.. slike imate na prosloj stranici, nije tako strasno al hocu u tri mjeseca skinut to jer sa mojim tempom je moguce a narucio sam impact whey myprotein + grodzani secer u dmu cu uzet poslje teretane i onda odbojka trening ... ja msm da je ok? 

Ne debljaju ugljikohidrati, nego kalorijski suficit, osiguraj deficit na kraju dana i miran si, a ono ok je uzimati to, ali oni su samo dodatci prehrani koji su praktični, možeš slobodno pojesti normalan obrok.

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
Damir1908 kaže...

Ne debljaju ugljikohidrati, nego kalorijski suficit, osiguraj deficit na kraju dana i miran si, a ono ok je uzimati to, ali oni su samo dodatci prehrani koji su praktični, možeš slobodno pojesti normalan obrok.

Total Calories Including Exercise

kaze dnevno mi treba 2664 kalorija 

da smrsam trebam unosit 2131 dnevno

a da extremno smrsam trebam 1598 kalorija unosit.. jel to puno il ? 

13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
Kramerdida kaže...
Damir1908 kaže...

Total Calories Including Exercise

kaze dnevno mi treba 2664 kalorija 

da smrsam trebam unosit 2131 dnevno

a da extremno smrsam trebam 1598 kalorija unosit.. jel to puno il ? 

To je OK, no eksperimentiraj kao što sam ti napisao u PM što sam ti slao. Drži proteine 2-3 G na defki po kili lean (bez sala) tjelesne mase, ne ukupne mase. Znači ako imaš 100 kg i 20 % BF, imao bi 80 kg lean mase i unosio bi 160-240 G proteina.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
kako me dns za vrijeme treninga boli desni lakat to nije normalno, zna netko sta moze biti uzrok?
eune : Flaeryy
14 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...
kako me dns za vrijeme treninga boli desni lakat to nije normalno, zna netko sta moze biti uzrok?

Jesi možda triceps radio? Mene isto nekad zna probijati baš kad radim French press i sl. ekstenzije...

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
13 godina
Super flaeryy kaže...

Ako te boli sa vanjske strane onda si tetivu natego . Prođe za 2-3 dana ? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice