Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.133
|
čitano: 8.744.139
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo jedan dobar video sto ne treba raditi od vjezbi za ramena

decki cuvajte ramena ;) 

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
Re: Rast mišića i visina
Reedy kaže...

Imam pitanje u vezi dobivanja kilaže, jel moguće dobiti kilažu preko shakeova ? Pošto jako teško dobivam na kilogramima, ISKRENO znam da premalo jedem i da bi trebao jesti puno više nego što jedem da bi dobio na kilaži, ali se užasno brzo zasitim i jednostavno ne mogu jesti... Uglavnom namjeravam kupiti neki blender i miksati hranu, tipa banana, whey, mlijeko, zobene, kikiriki maslac, neke shakove tipa 600-700 kalorija, i koristit ih kao dodatak prehrani recimo 2 na dan, dakle hrana koju jedem + ti shakeovi, 1200-1400 kalorija bi bio u plusu (teoretski), ali me zanima od vas iskusnijih mogu li to primjeniti i hoće li biti kakvih rezultata ? btw. u teretanu hodam 3x tjedno...

Da... i to su kalorije.. 

fila2208 pa racunas.. do 3kg wheya sto je oko 300 kn..nije nista. zar ne ;? ;)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo plan prehrane moj, što mislite (cutting)

Doručak
168g bjelanjka
100g jabuka
150g zobi
UKUPNO: 785 kcal

Međuobrok:
100g pilecih prsa
150g grckog jogurta
100g jabuka
UKUPNO: 255,3 kcal

Ručak:
Ono što je u menzi, obično meso + krumpir + mrkva/brokula
UKUPNO: vjerojatno oko 700 kcal

Pre-workout (1h 30min before workout):
25g whey
140g banana
100g jogurt
UKUPNO: 298,3 kcal

Post-workout shake:
44g whey

PWM:
20g badema
122g bjelanjka
250g posnog sira
UKUPNO: 354,1 kcal

SVEUKUPNO: P(260g), UH(217g), M(60g)

~2600kcal

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 23:14 (dmanz).
14 godina
Rast mišića i visina

a cilj ti je ? ovo mi se cini da nisi ni vamo ni tamo..

15 godina
exer1234 kaže...
Reedy kaže...

Imam pitanje u vezi dobivanja kilaže, jel moguće dobiti kilažu preko shakeova ? Pošto jako teško dobivam na kilogramima, ISKRENO znam da premalo jedem i da bi trebao jesti puno više nego što jedem da bi dobio na kilaži, ali se užasno brzo zasitim i jednostavno ne mogu jesti... Uglavnom namjeravam kupiti neki blender i miksati hranu, tipa banana, whey, mlijeko, zobene, kikiriki maslac, neke shakove tipa 600-700 kalorija, i koristit ih kao dodatak prehrani recimo 2 na dan, dakle hrana koju jedem + ti shakeovi, 1200-1400 kalorija bi bio u plusu (teoretski), ali me zanima od vas iskusnijih mogu li to primjeniti i hoće li biti kakvih rezultata ? btw. u teretanu hodam 3x tjedno...

Da... i to su kalorije.. 

fila2208 pa racunas.. do 3kg wheya sto je oko 300 kn..nije nista. zar ne ;? ;)

3kg wheya za 300kn? Koji je to whey za 300kn? I koliko ti traje, tjedan dana?

potpis uklonjen, staff
16 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

pa htio bih se rijesiti masnih naslaga ponajprije... znači nazovimo to definicija, misliš da je previše UH za definiciju, da nešto izbacim?

13 godina
dmanz kaže...
exer1234 kaže...

pa htio bih se rijesiti masnih naslaga ponajprije... znači nazovimo to definicija, misliš da je previše UH za definiciju, da nešto izbacim?

Ides na definiciju, tako da previse uh-a, smanji. Dalje koji ce ti klinac banane i jabuke, to su ti samo nepotrebni seceri(opet uh), u pwm ako si u mogucnosti protein posle treninga obavezno i cvrst obrok (najbolje bi bilo meso). Ja bih ti savetovao da jos malo istrazis pojam ishrane na definiciji, ovo je cisto na prvu sto ti kazem. 

14 godina
dmanz kaže...
exer1234 kaže...

napisi visinu, tezinu? ne mislim da je problem uh..zavisi. meni je tih 2600 odrzavanje. nebi mrsavio niti se debljao kad bi toliko jeo

fila pa racunaj.ako jedem 100g dnevno x 30 dana. 3kg ... pa koliko je myprotein? 5kg za 450 500 kn.. 

15 godina
cod4gamer kaže...

decki cuvajte ramena ;) 

Ja njega ne mogu smisliti...baš zato jer 5 minuta priča nepovezano, ragea i pametuje.

Jel on mogao pkazati 4-5 vježbi koje ne valjaju, pa onda kasnije reći zašto i bok, ali ne, mislim, uzalud 5 minuta potroših.{#}

potpis uklonjen, staff
16 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
dmanz kaže...
exer1234 kaže...

napisi visinu, tezinu? ne mislim da je problem uh..zavisi. meni je tih 2600 odrzavanje. nebi mrsavio niti se debljao kad bi toliko jeo

fila pa racunaj.ako jedem 100g dnevno x 30 dana. 3kg ... pa koliko je myprotein? 5kg za 450 500 kn.. 

visina 182, tezina 80, odrzavanje mi je 3100, tako da -500 deficit uzimam

16 godina
neaktivan
animal4444 kaže...
dmanz kaže...
exer1234 kaže...

Ides na definiciju, tako da previse uh-a, smanji. Dalje koji ce ti klinac banane i jabuke, to su ti samo nepotrebni seceri(opet uh), u pwm ako si u mogucnosti protein posle treninga obavezno i cvrst obrok (najbolje bi bilo meso). Ja bih ti savetovao da jos malo istrazis pojam ishrane na definiciji, ovo je cisto na prvu sto ti kazem. 

kaze marc fitt da za definiciju bi bilo ok uzeti deficit od 500 i raspodijeliti prehranu 45% P, 35% UH i 20% M

tak da mi moje zgleda ok

17 godina
dmanz kaže...
exer1234 kaže...
dmanz kaže...
exer1234 kaže...

visina 182, tezina 80, odrzavanje mi je 3100, tako da -500 deficit uzimam

kako si to izracunao da ti je odrzavanje 3100? cini mi se malo puno za odrzavanje.

14 godina
Rast mišića i visina

ne znam bas. al ok. zavisi kakvu si masu imao. ako si podigao metabolizam visoko, onda mozes s puno kalorija rezat se.. dok ja recimo , odmah sam morao ici ns 2000 i nize..a imao sam vise kg od tebe..al probaj, prati tj dana, ako ide dole, super,ako stojis, onda znas sta ti je ..

iako bi ja na tvom mjestu odmah smanjio proteinne do 220 

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
cod4gamer kaže...

decki cuvajte ramena ;) 

Ja njega ne mogu smisliti...baš zato jer 5 minuta priča nepovezano, ragea i pametuje.

Jel on mogao pkazati 4-5 vježbi koje ne valjaju, pa onda kasnije reći zašto i bok, ali ne, mislim, uzalud 5 minuta potroših.{#}

mozda ih nije htio izvodit da nebi slucajno shebo rame :D

16 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

ne znam bas. al ok. zavisi kakvu si masu imao. ako si podigao metabolizam visoko, onda mozes s puno kalorija rezat se.. dok ja recimo , odmah sam morao ici ns 2000 i nize..a imao sam vise kg od tebe..al probaj, prati tj dana, ako ide dole, super,ako stojis, onda znas sta ti je ..

da tak i bude, stvar je u tome da mogu ja odmah na recimo 2300 ali strah me da ne bude premalo pa previše mišićne mase izgubim, želim polako ali sigurno gubiti, probat cu kroz tjedan pa cu vidit kak se kreće kilaža, tnx

@mar123

prema harris-benedict formuli: BMR * 1,6

uzeo sam 1,6 jer treniram 5 puta tjedno po 1h a bmr mi je 1924

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 23:41 (dmanz).
15 godina
cod4gamer kaže...

Ne bi ga ubilo da je pokazao samo vježbe, rukama nije mora opterećenje stavljati...no nebitno..koje su onda to vježbe što satiru ramena?

potpis uklonjen, staff
13 godina
dmanz kaže...
exer1234 kaže...

da tak i bude, stvar je u tome da mogu ja odmah na recimo 2300 ali strah me da ne bude premalo pa previše mišićne mase izgubim, želim polako ali sigurno gubiti, probat cu kroz tjedan pa cu vidit kak se kreće kilaža, tnx

@mar123

prema harris-benedict formuli: BMR * 1,6

uzeo sam 1,6 jer treniram 5 puta tjedno po 1h a bmr mi je 1924

Ako ti vreme trajanja dijete ne igra neku kljucnu ulogu, onda probaj sa 500 kal. deficitom. Vidi kako ide...

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
cod4gamer kaže...

Ne bi ga ubilo da je pokazao samo vježbe, rukama nije mora opterećenje stavljati...no nebitno..koje su onda to vježbe što satiru ramena?

najvise vjezbe iza vrata jer je rame u neprirodnom polozaju...a evo i ovaj video je dobar i lik izvodi vjezbu  ;)

14 godina
Rast mišića i visina

nevalja za nista kad se pretjeruje s tezinama.

15 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...

bitno da je tehnika dobra.a slazem se da ne treba divljati sa kilazama

15 godina
cod4gamer kaže...
Over(C)lock kaže...

bitno da je tehnika dobra.a slazem se da ne treba divljati sa kilazama

Dobar je ovaj video šta si stavio, nešto novo sam naučio.

Što se tiče divljanja, ako divljaš sa kilažom vjerovatno ti je preteška...treba naći optimalnu kilažu koju onako fino radiš, lagano negativnu spuštaš sporo...i to, akad divljaš i varaš to je qurac.

Znam dečke koji rade trening u 45 minuta, recimo prsa i biceps...lol, ja samo prsa radim 30-40minuta :)

potpis uklonjen, staff
14 godina
Rast mišića i visina

zavisi od frekvencije treninga. ako treniras 1x misic, onda ces sigurno uraditi vise vjezbi, serija za isti misic, kao ti..ako radis 2,3x tjedno misic, sigurno neces s tolikim volumenom uraditi..

ja nekad prsa pogodim s 1 vjezbom toliko da su ostale nepotrebne. jednostavno ih ubijem, imam jebb pump i to je to... 

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Dobar je ovaj video šta si stavio, nešto novo sam naučio.

Što se tiče divljanja, ako divljaš sa kilažom vjerovatno ti je preteška...treba naći optimalnu kilažu koju onako fino radiš, lagano negativnu spuštaš sporo...i to, akad divljaš i varaš to je qurac.

Znam dečke koji rade trening u 45 minuta, recimo prsa i biceps...lol, ja samo prsa radim 30-40minuta :)

to su oni sto se preseravaju...ma jbt ja sam isao u teretanu pun sebe a tek kad sam se ozljedio shvatio sam da ne znam nista.sve treba radit sa dobrom tehnikom i najbitnije je da se ego ne pumpa nego misic

14 godina
Rast mišića i visina

ja prvenstveno treniram za izgled. .snaga mi nije bitno uopce iskreno.. znaci nikad ne radim s velikim tezinama, ispod 8 x bas nikad ne radim..... uvijek su ponavljanja za hipertrofiju.. 8 do 15

13 godina
exer1234 kaže...

ja prvenstveno treniram za izgled. .snaga mi nije bitno uopce iskreno.. znaci nikad ne radim s velikim tezinama, ispod 8 x bas nikad ne radim..... uvijek su ponavljanja za hipertrofiju.. 8 do 15

Nadam se da bar jednom mesecno ubacis super serije ili opet bar jednom mesecno ides na forsiranje kilazom, jer kao sto kazes bas zbog hipertrofije, potrebne su varijacije i menjanje nacina treninga s vremena na vreme. Ljudska telo je takvo da se vremenom prilagodjava, te je u skladu sa time potrebno "iznenaditi" misic s vremena na vreme da ne bi stagnirao sa napretkom, takva je ljudska anatomija tela nebitno da li se trenira zbog cistog izgleda ili snage, varijacije je neophodno primenjivati periodicno, ukoliko zelis da izvuces maximum iz svog napretka ili u najgorem slucaju da uopste i imas neki napredak. 

14 godina
Rast mišića i visina

moj trening nikad nije isti ....

cesto radim superserije,. ili drop serije, ili rest pause itd.. ugl ni jedan trening 2x zaredom mi nije jednak ;)

15 godina
exer1234 kaže...

Ajde da vidimo taj izgled više...toliko znanja, komentara i iskustva. Velim, stvarno očekujem najjače izgrađeno tijelo u cijeloj temi.

potpis uklonjen, staff
17 godina
fila2208 kaže...
exer1234 kaže...

Ajde da vidimo taj izgled više...toliko znanja, komentara i iskustva. Velim, stvarno očekujem najjače izgrađeno tijelo u cijeloj temi.

vidis da kaze da nije u formi, ocito se ne pridrzava tog sveg sto prica, jer da se drzi tog vec bi bio maneken.

15 godina
mar123 kaže...
f

vidis da kaze da nije u formi, ocito se ne pridrzava tog sveg sto prica, jer da se drzi tog vec bi bio maneken.

A ne znam, meni je veća fora stvaiti slike bez obzira na formu, malo ono, update o progressu. PA onda za par mjeseci nabaciš nove di si popravio ono što si želio i to je to.

Valjda ne razmišljaju svi tako i gledaju samo staviti što bolju formu da dobiju komplimente...bezveze.

potpis uklonjen, staff
15 godina
Rast mišića i visina

Evo sad mi se kolega javio...uspio je nakako iskopati slike od exera pa smo malo komentirali. Pa ok si exer, ništa posebno, dosta mršav, ali ne znam zašto se sramiš staviti slike.

Ugl. ajde da sam i to vidio, sad mogu miran umrijeti {#}

Pls. nemojte mi spamat inbox ne budem vam dao slike, nije u redu prema exeru bez obzira što mi nije drag ali ne budem to napravio.

Ugl. ontopic: odradio leđa danas...kao da sam umro, preloše mi je išlo, na svemu sam zapinjao i jedva odradio. Bezveze, mrzim takve dane.

potpis uklonjen, staff
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice