mar, moram se slozit s zdenkom. dosta ti je los trening.... zato sto ti na svakom treningu radis triceps.. ako nisi skuzio. danas radis prsa,indirektno pogadjas triceps. nemoguce je izolirati samo prsa... sutra dan radis direktno triceps . i preksutra indirektno radis triceps s ramenima. ako radis potiske. ako radis samo letenja, onda ok.... ugl svaki dan radis sve..
ako vec zelis raditi 3 dana off 3 dana, onda radi onako kako sam napisao. znaci pull ... ledja biceps zadnje rame... sutra dan pull .. prsa, triceps i ramena... preskutra noge... off. repeat, ili kasnije uzbacis upper lower...
Ma može se raditi samo prsa, kao i ostalo, ako se samo izolacije na strojevima rade(pec deck za prsa).Ali, u pravu si, to se obično ne radi bez ostalih standardnih vježbi, osim ako nije rehabilitacijsko vježbanje. No mar je mlad, uzmite u obzir da još raste, pa ne svaljujte sve sa kilažom i ciframa u banchu na termin vježbi.
svakako. zato i kazem... napredovat ce svakako.. kao sto sam rekao, ljudi su napredovali na najbezveznijim treninzima koje mozes smislit.... ali svatko zeli raditi nest optimalno za njega.
animal4444 pa zasto bi netko radio samo 1 skupinu dnevno? osim nogu naravno koje su pola tijela,, ostalo nema smisla... mislis da ces postici nesto ako prsa ubijes s 5-6 vjezbi, i das im 7 dana za oporavak? radio sam to. i bezveze je . barem na mene naturalca... radije uradio prsa rame i triceps u treningu, manji volumen, i opet ih pogodim za 3,4 dana.... napredak je neusporedivo bolji .. ZA MENE.. tek kad sam se prebacio na takav trening,sam poceo napredovati kako sam htio. sto ne znaci da ovaj prvi ne radi. radi...ali ima mnogo boljih treninga od toga...
slazem se s krameromdidom.... veca frekvencija je bolja za naturalce, bez obzira sta ovi steroidasi pricaju....
sto se prehrane tice., isto tako.. imas neke brojke, pogodis, napredujes.. suplementi nisu potrebni uopce. whey nije potreban, on je samo da ti olaksa unos proteina. nije nikakav carobni prah , kao sto vecina misli, a takodjer sam i ja do prije god dana mislio tako nazalost :D ...
creatin radi,provjereno,iako ovisi od osobe do osobe, tj od tvoje prehrane... ako jedes puno mesa koje vecu sebi ima kreatina, onda neces imati benefite.. isto tako BCAA.. vecina wheya u mjerici ima vec 5 gr BCAA.. i sta ces dobiti s time ako jos kroz suplement uneses tih 5gr? nista.. Glutamin takodjer.. ne radi... barem ne u ovim kolicinama.... omega3, multivitamin, creatin i whey je sve sto ti treba. eventualno neki preworkout iako ja iskreno nisam jos ni jedan probao.. kava radi odlican posao meni...
sto se treninga tice, tijelo se navikne na volumen i frekvenciju,.. i ja sam mislio da nema sanse da 2x tjedno uradim misic, zbog tih upala koje sam imao..ali sam probao, i vidi, tijelo se naviklo. upale vise nisu tako jake, niti dugo traju..dan ,2 i to je to..taman sinteza proteina toliko traje ,2,3 dana. i potrebno je misic ponovo pogodit