Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.139
|
čitano: 8.749.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rast mišića i visina

pa takav split samo se ponavlja dvaput u tjednu.

15 godina
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

pa takav split samo se ponavlja dvaput u tjednu.

Radi se o treningu tri puta tjedno, zato dečko i pita što trenira uz prsa i leđa, bar tako pretpostavljam. Ne razumijem zašto se ne kužimo.

potpis uklonjen, staff
14 godina
neaktivan

2 puta tijedno 2 iste grupe misica. -.- abnormalna glupost, misic da bi rastao treba odmor a ovo sta ti radis je masakr. Znaci ili 3 do 4 puta tijedno( 2grupe miaica dnevno) ili 1grupa misica dnevno(tako ja radim Primjer: Pon- noge, uto- prsa, sri - leda, cet - ramena, pet - ruke,  Pa mos dan odmora i spocetka. I ako ces tako radi redosljedom kak sam ti naposao tako da razdvoji ramena i prsa te noge i leda.

17 godina
zdenko1991 kaže...

2 puta tijedno 2 iste grupe misica. -.- abnormalna glupost, misic da bi rastao treba odmor a ovo sta ti radis je masakr. Znaci ili 3 do 4 puta tijedno( 2grupe miaica dnevno) ili 1grupa misica dnevno(tako ja radim Primjer: Pon- noge, uto- prsa, sri - leda, cet - ramena, pet - ruke,  Pa mos dan odmora i spocetka. I ako ces tako radi redosljedom kak sam ti naposao tako da razdvoji ramena i prsa te noge i leda.

pojma ti nemas

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne znam kome treba 7 dana odmora za recimo prsa ako ima iole pravilnu prehranu.

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 19:58 (PLASMAorLCD).
17 godina
Rast mišića i visina

pravilo je inace 48h za misic, 7 dana je glupo.

14 godina
neaktivan
Možda malo više, biceps se najbrže oporavlja a treba mu 48 sati...Uglavnom, tri dana razmaka između mišića.
When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
Rast mišića i visina

Sinteza proteina je tu ključna šta smo nedavno bili raspravljali. 3 dana je dosta odmora, eventualno ako imaš užas upale. Ali ne razumijem kakav bi to bio trening i koliko se trenira tjedno ako stigne odraditi sve skupine 2 puta?

lol?

potpis uklonjen, staff
17 godina
Rast mišića i visina

pon: prsa-bica
uto: leda- trica
sri: ramena-noge
cet: pon
pet: uto
sub: sri

sve skupine su odradene dvaput, ovaj split ja radim.

15 godina
mar123 kaže...

Super ti je tako bez odmora, to ti je odlična stvar raditi, bez obzira što ti se kao mišić odmara.

Guglaj preterniranost ili što se događa sa testosteronom kad vježbaš.

nhf.

potpis uklonjen, staff
17 godina
Rast mišića i visina

to nije pretreniranost nikakva, ja se ne pretreniram. i ima odmora sto ne vidis? prsa se rade u pon i odmaraju do cetvrtka, tako i sve ostalo. ovakav program imaju mnogi "poznati" vjezbaci tako da...

15 godina
mar123 kaže...

to nije pretreniranost nikakva, ja se ne pretreniram. i ima odmora sto ne vidis? prsa se rade u pon i odmaraju do cetvrtka, tako i sve ostalo. ovakav program imaju mnogi "poznati" vjezbaci tako da...

u redu, svatko vježba kako mu odgovara, ali velim, guglaj si malo pretreniranost i tako to. Mlad si pa imaš snage i to...ali velim, 6 treninga uzastopno je po meni previše. Treba ti dan odmora u sredini, recimo srijeda ili četvratk barem...ali velim ako znaš bolje i imaš takve rezultate dapače, guštaj.

potpis uklonjen, staff
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mali djelić mojih tajni :D

Pon : Prsa

Uto: Noge,ramena

Sri: Ruke

Čet: prsa,trbušnjaci

Pet:Leđa

Sub: Ruke

Amen

14 godina
mar123 kaže...

okej grudi i biceps moze, a sledeci dan radis ledja i triceps, aj sad gde ti je tu dan odmora za pojedinu grupu misica. Kad radis grudi radi ti i triceps zbog prirode pokreta (i rame naravno), dalje, kad radis ledja radi ti i biceps isto zbog prirode samog pokreta. Znaci ti nemas ni 48h odmora za oporavak, a vec radis ponovo taj isti misic, ne direktno, ali indirektno ga pogadjas samo tako, o tome se radi. 

Bez ljutnje, ovo je dobronameran savet da promenis jer misici rastu kad odmaras, a tu oporavka nema. E sad, ako tebi tako odgovara i ako primecujes napredak i ne smeta ti to onda okej, u principu sve je individualno, ali u globalu ne bi trebalo tako da se radi. Moze ovako na primer:

Grudi

Ledja

Rame

Noge

Biceps-Triceps

Dan odmora

17 godina
Rast mišića i visina

ma imo sam takav trening i nije mi nesto, radije onda na 3 day split sa danom odmora izmedu treninga.

15 godina
DuMe kaže...

Mali djelić mojih tajni :D

Pon : Prsa

Uto: Noge,ramena

Sri: Ruke

Čet: prsa,trbušnjaci

Pet:Leđa

Sub: Ruke

Amen

Prsa pa utorak ramena. Ne osjećaš da su ramena već malo umorna jer su prsima pomagala u ponedjeljak? 

animal4444 kaže...

okej grudi i biceps moze, a sledeci dan radis ledja i triceps, aj sad gde ti je tu dan odmora za pojedinu grupu misica. Kad radis grudi radi ti i triceps zbog prirode pokreta (i rame naravno), dalje, kad radis ledja radi ti i biceps isto zbog prirode samog pokreta. Znaci ti nemas ni 48h odmora za oporavak, a vec radis ponovo taj isti misic, ne direktno, ali indirektno ga pogadjas samo tako, o tome se radi. 

Bez ljutnje, ovo je dobronameran savet da promenis jer misici rastu kad odmaras, a tu oporavka nema. E sad, ako tebi tako odgovara i ako primecujes napredak i ne smeta ti to onda okej, u principu sve je individualno, ali u globalu ne bi trebalo tako da se radi. Moze ovako na primer:

Grudi

Ledja

Rame

Noge

Biceps-Triceps

Dan odmora

+1, definitvno ruke treba razdvojiti i dati im poseban dan...rekao sam mu to odavno, ali mu valjda ne paše to.
Dobar treing, treba razmaknuti prsa i ramena, a ja bih dan odmora ubacio iza ramena, jer si sad već yeben skupine odradio pa te čekaju noge i ruke.
Ali to sam samo ja.
btw. mar123 kako napreduješ, nisam dugo neke slike vidio...
potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 22:54 (fila2208).
17 godina
Rast mišića i visina

i sto kad ubacis taj dan odmora? onda ides u nedjelju u teretanu? ja inace nedjeljom ne radim nista, a i teretana mi nedjeljom ne radi.

bila je slika nedavno fila. aj probat cu sad uslikat ako ce se vidjet ista.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 22:56 (mar123).
14 godina
Rast mišića i visina

Moze i dva dana odmora da se ubaci, ne moze da skodi, taman se pokrije subota i nedelja. Ali opet napominjem da je sve individualno, pa kako kome odgovara tako neka radi, nismo svi isti. 

15 godina
mar123 kaže...

i sto kad ubacis taj dan odmora? onda ides u nedjelju u teretanu? ja inace nedjeljom ne radim nista, a i teretana mi nedjeljom ne radi.

bila je slika nedavno fila. aj probat cu sad uslikat ako ce se vidjet ista.

Pa ja idem jer mogu...mišić ne zna jel subota i nedjelja a tvoj je osobni odabir da se nedjeljom ništa ne radi. Yebga vjerovatno je problem kad teretana ne radi pa bi taj dan odmora bio ''višak''.

Sve u svemu, moj savjet je dan odmora svakako, a o pretreniranosti neću se ponavljati...ali dok spavaš i odmaraš rasteš,a ne dok vježbaš.

Sretno!

potpis uklonjen, staff
17 godina
Rast mišića i visina

pa kazem ti, u nedjelju mi ne radi, tako da u nedjelju vjezbat nemogu i to mi mora bit dan odmora. posto sad krecem na ozbiljnu defku, sa skroz sredenom prehranom, brojanjem kalorija i svim tim, onda cu i sredit neki trening drukciji, jos razmisljam koji.

15 godina
mar123 kaže...

pa kazem ti, u nedjelju mi ne radi, tako da u nedjelju vjezbat nemogu i to mi mora bit dan odmora. posto sad krecem na ozbiljnu defku, sa skroz sredenom prehranom, brojanjem kalorija i svim tim, onda cu i sredit neki trening drukciji, jos razmisljam koji.

koja kilaža si sad?
defka od nove godine ha?

potpis uklonjen, staff
14 godina

Brojanje kalorija ostavi za pi*ke, uzmi se lepo u pamet pa odradi rotaciju ugljenih hidrata, pa ako bude bilo potrebe na kraju finisiras keto dijetom. Normalno ako finansije dozvoljavaju

17 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

koja kilaža si sad?
defka od nove godine ha?

prestao sam se vagat, reko sam sam sebi da je ogledalo pokazatelj, i tako cu radit, kad na ogledaju vidim da sam zadovoljan sa definiranim, krecem na masu.

animal4444 kaže...

Brojanje kalorija ostavi za pi*ke, uzmi se lepo u pamet pa odradi rotaciju ugljenih hidrata, pa ako bude bilo potrebe na kraju finisiras keto dijetom. Normalno ako finansije dozvoljavaju

nakon razmatranja svih opcija za skidanje masnih naslaga, odlucio sam se ipak za klasicni deficit.

14 godina
mar123 kaže...

nakon razmatranja svih opcija za skidanje masnih naslaga, odlucio sam se ipak za klasicni deficit.

Pa okej, samo znas da posle toga moras da se mnogo dobro pazis jojo efekta. Mada ja sam trenutno na klasicnom deficitu, plus kardio ujutru, posto mi finansije ne dozvoljavaju nikakvu ozbiljniju dijetu i ici cu tako do kraja januara. A tamo u martu vec krecu pripreme za ozbiljniju defku, u principu do tad stekam pare {#}

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

pravilo je inace 48h za misic, 7 dana je glupo.

Može se i svaki dan trenirati isto, moguće je i za naturalca, no to je za naprednije vježbače i nije potrebno ako ti je cilj samo estetika. Za onoga tko misli da će pretrenirati, recite to bauštelcima i radnicima diljem svijeta i smijat će vam se dok gledaju svoje podlaktice od 18 inča.

EDIT: Prije nego što me počnete kritizirati, nećeš odmah uskočiti u toliko volumen, nego ćeš polako tijekom vremena (otprilike svakih nekoliko tjedana ili više) dodavati ekstra treninge.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 1:47 (Kramerdida).
14 godina
zdenko1991 kaže...

nije glupost. dokazano je da je za naturalce boljii takav trening ...

i sama sinteza proteina u misic se odvija par dana, zato je bolje cesce pogodit svaki misic... 

fila2208 pa ti radis klasican 1x tjedno split.. ne kuzim kak sad pocinjes pricati o ovome.. odjednom

po meni ovdje nitko ne zna slozit ok trening.svi imaju dosta nelogicnosti. ne kazem da postoji savrsen trening, ljudi su napredovali na mnogo losijim treninzima,ali treba ipak imati nekog smisla...

ne mozes raditi danas ledja, sutra ruke, preksutra prsa.. to nema smisla nikakvog...

zasto noge i ramena svi stavljaju u isti trening ? noge su pola tijela. uradi ih posteno... ja poslije 5 serija cucnjeva nemam vise volju za zivjeti,a ne da jos idem ramena raditi..  ocito noge treninrate kao picke, kao vecina likova u teretani sto vidjam

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 1:52 (exer1234).
14 godina
mar123 kaže...

ovaj split je jako los.. radi pull push legs ili upper lower..

ovako ispada da triceps radis bas u svakom treningu. nema odmora uopce.. s prsima radi, pa utorak radis direkt triceps. pa sutra dana s ramenima, (ako radis potiske, a vjerujem da radis)..

uradi klasican pull push legs. 

znaci ledja, zadnje rame, trapez, biceps.. smanjeni volumen trenng, znaci manje vjezbi , serija....

onda push.. prsa, ramena, srednje,prednje,,,  triceps..

legs 

fila2208 se malo popravio, poceo je pisati pametnije,sto me cudi.. dok ostali koji su bili ispred njega,vec zaostaju dosta..

ako su ti ruke kriticno slaba tocka, onda stavi poseban dan za njih...

nema pravila. 

dobro dodje dan odmora, svakako... cuj, nekad ja kad sam na defki, treniram svaki dan ako sam raspolozen,, ne uzmem odmora po tj dana, nema tu pravila.  na defki gledam da sto vise treninga tegovima imam, zbog toga sto ne radim cardio, pa da mal povecam potrosnju kalorija... 5-6 treninga mi je neka normala

animal4444 rotacija radi,ali nije potrebna... brojanje kalorija nije za picke, vec za ljude koji znaju sta rade :D ....

za rotaciju uh moras svaki dan imati fixne brojke za p i m ..

obican deficit je dovoljan za sve... jednostasvno racunas koliko ti treba proteina i masti... te brojke zadovoljis, i ostalo dopunis iz uh i napredovat ces..  keto je za mene glupost. zasto bi se itko patio s ime. nemas pumpa.. i nije za duge staze, iako slazem se da odlicno radi..

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 2:02 (exer1234).
14 godina
exer1234 kaže...

animal4444 rotacija radi,ali nije potrebna... brojanje kalorija nije za picke, vec za ljude koji znaju sta rade :D ....

za rotaciju uh moras svaki dan imati fixne brojke za p i m ..

obican deficit je dovoljan za sve... jednostasvno racunas koliko ti treba proteina i masti... te brojke zadovoljis, i ostalo dopunis iz uh i napredovat ces..  keto je za mene glupost. zasto bi se itko patio s ime. nemas pumpa.. i nije za duge staze, iako slazem se da odlicno radi..

Ja sam samo predlozio opcije koje su malo naprednije, samim tim normalno je ocekivati i bolje rezultate, nije za svakoga naravno. Sto se tice keto, to sam napomenuo da se radi na kraju znaci sluzi za finishing touch i naravno da nije za duge staze, ali za recimo osam nedelja keto dijete izgubi se toliko Cistih Masti koliko bi kroz obican kalorijski deficit trebalo jedno cetiri meseca mozda i vise. Dakle kada je osoba na keto dijeti gubi direktno masti, jer masti tada igraju ulogu primarne energije tela usled nedostatka ugljenih hidrata. Opet to je za naprednije vezbace koji psihicki mogu da je izdrze do kraja.

A sto se tice samo kaloriskog deficita slazem se da je dovoljan za vecinu ljudi i da u ove druge metode ne bi trebalo da se upustaju ukoliko nemaju nekog iskustva ili nekog da ih posavetuje. Znaci jednostavno, da bi izgubili kilogram telesne tezine potrebno je utrositi sedam hiljada kalorija. Znaci svaki dan uneses 400 kalorija manje od potrebe bazalnog metabolizma, odradis jutarnji kardio, znaci budes negde 600-700 kalorija u deficitu i matematika je prosta za deset dana izgubis kilogram telesne tezine. E sad u taj kilogram nisu ukljcene samo masti vec i malo vode i malo misicne mase grubo receno. Ali to je to u principu kada je kal. deficit u pitanju.

17 godina
Rast mišića i visina

Ja sam racunao da cu deficitom gubit 500 kalorija na dan, sto znavi da cu po izracunu za nekih mjesec i pol s bfa 14 doc na 10 sto mi je cilj. 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
exer kako ti radis ? pon: prsa/ramena/tric
uto: bicce/leda
sri : noge i trbuh?

i onda samo to ponavljas?
eune : Flaeryy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice