Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.760.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rast mišića i visina

Ma ta mjerica wheya koju vecina uzima na dan se moze lako zamjenit hranom tako da nema problema ako neces whey, najbolje ti je otic na stranicu neku di ti pise nutritivne vrijednosti namirnica i onda si slozis prehranu tako sa zbrajas vrijednosti, nikakav kompliciran proces.

17 godina
Rast mišića i visina

E da i jel bio neko na keto dijeti, ako da nek se javi da malo popricamo na pm zanima me nesto.

18 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Kramerdida kaže...
jukiii kaže...

Evo momci.. pozdrav, prvi put se javljam u temi, tako da nemojte žestoko :P...., uglavnom idem u teretanu godinu dana već. nepijem proteine.. niti išta drugo koristim... pa me zanima šta mislite, šta bi tribalo popravit? visok sam 193, kila malo više od 80.

Pa me čisto zanima vaša mišljena, idem čisto radi *zdravlja* u teretanu :)

Jedi više i digni čučanj, benč i mrtvo. Probaj neki program sa linearnom progresijom poput 5x5 ili 3x5, 3x5 je više za snagu, dok 5x5 zbog većega volumena više pridonosi masi. Digni čučanj do 1.25-1.5xbw, mrtvo do 1.5-2xbw i benč do 1xbw prije nečega naprednijega jer tebi treba dosta mesa.

Što se tiče jedenja.

http://nobullshitbodybuilding.com/blogs/ian-mccarthys-pretentious-bullshit

Slažem se s gornjom preporukom i preporučia bi ti StrongLifts 5X5 program, čini čuda u pogledu snage.

http://www.zajedno.tv/strategija-razvoja-hrvatske/
15 godina
jukiii kaže...

Hvala vam svima na odgovorima, stvarno cijenim :)... sve mi je jasno momci, da tribam nabacat još par kila, ali ja želim izgledati ok, jer sam prije ima oko 70 kila ... i razlika je mila majko ako me razumite... a proteini vidit ćemo... ako sredim to u svojoj glavi probat ću s tim.

Nego recite mi jeli čudno to šta više mogu napravit u komadu chin upova nego pull upsa, u teretani ih dosta radim i jedno i drugo, a radim dosta i sklekova, mogu ih oko 65-70 u komadu.

Nije, pull upsi, pravilni su jedna od najtežih vježbi. Što širi hvat izabcuje biceps iz ''posla'' i forsa leđa. Chinsi su biceps majka, jer on puno pomaže leđima.

Puno ljudi koji ne mogu zgibove nagovorim na chinove....njih lakše krenu pa se kasnije razjačaju i mogu i pullupse. Zgibovi rade zgibove...

mar123 kaže...

Ma ta mjerica wheya koju vecina uzima na dan se moze lako zamjenit hranom tako da nema problema ako neces whey, najbolje ti je otic na stranicu neku di ti pise nutritivne vrijednosti namirnica i onda si slozis prehranu tako sa zbrajas vrijednosti, nikakav kompliciran proces.

Naravno da se može zamjeniti hranom, ali kod mjerice wheya imaš relativno čisti protein koji se brzo absorbira za razliku iz hrane di želudac ima pune ruke posla. Upravo radi toga je whey tako popularan. Ovo ne pišem direktno tebi nego ovom dečku što ne želi protein.
Moj savjet bi mu bilo uzet myprotein impact barem jedan kilogram ''za probu''. Pa nek vidi, malo poveća unost kalorija da se uhvati nešto ''mase''. U svakom slučau, dobro izgleda, ali može se još bolje.
potpis uklonjen, staff
17 godina
Rast mišića i visina

slazem se naravno, i ja mu preporucam whey jer nema kuhanja, nema jedenja, nema dugog probavljanja nego sam ispijes 30g proteina u minuti. ali ako decko ne zeli kazem ima nacina za unjet i 200g proteina bez problema samo s hranom(sto je puno skuplje od whey solucije).

13 godina
neaktivan
MV_gamer kaže...
jukiii kaže...

Hvala vam svima na odgovorima, stvarno cijenim :)... sve mi je jasno momci, da tribam nabacat još par kila, ali ja želim izgledati ok, jer sam prije ima oko 70 kila ... i razlika je mila majko ako me razumite... a proteini vidit ćemo... ako sredim to u svojoj glavi probat ću s tim.

Nego recite mi jeli čudno to šta više mogu napravit u komadu chin upova nego pull upsa, u teretani ih dosta radim i jedno i drugo, a radim dosta i sklekova, mogu ih oko 65-70 u komadu.

Inače što ti je hvat uži na šipci (ruke bliže) više ti radi biceps nego leđa i obrnuto.

Tako da kod chin upa dosta više radi biceps, dok kod pull upa, omjer biceps:leđa ovisi o hvatu, ali svakako više rade leđa.

Sad da li je to kod većine tako, ne mogu reći, ali gledajući po sebi i ljudima koje znam, inače su chin upovi lakši :)

Ne mora nužno, ja sa i sa užim zgibovima (ne ultra uski kao što ih Hannibal) slabo osjetim biceps, jer vučem kroz laktove, nastojim ga što više isključiti, a i široki (ne skroz široki, oni su nepotrebni) imaju korist u treniraju druge funkcije lata, adukcije ramena, tj. dovođenje humerusa (nadlaktica) do bokova sa laktovima izbačenima sa strane, dok ekstenzija ramena koja radi u užem hvatu je ista stvar samo što su ti laktovi uvučeni. Što se tiče širine, za mene je to malo šire od ramena jer tada se laktovi automatsk rotiraju prema vani. Probaj naći širinu gdje se i tebi to događa.

Ja osobno preferiram zgibove sa karika zbog prirodne rotacije zapešća, no u nedostatku visine za njih radim nadhvat jer mi je on najprirodniji.

15 godina
Rast mišića i visina

Nepotreban....po meni ne postoji nepotreban zgib,. Nekad radim leđa i odradim sve vrste zgibove koje znam i koje mogu...svaki od njih djeluje samo blagotvorno i uključuje mišiće.

Ne volim kad se za neke vježbe kažu da su nepotrebne ili ih ne treba raditi. Treba sve raditi...ako te pogađa i ako ti paše trebaš to raditi.

potpis uklonjen, staff
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Nepotreban....po meni ne postoji nepotreban zgib,. Nekad radim leđa i odradim sve vrste zgibove koje znam i koje mogu...svaki od njih djeluje samo blagotvorno i uključuje mišiće.

Ne volim kad se za neke vježbe kažu da su nepotrebne ili ih ne treba raditi. Treba sve raditi...ako te pogađa i ako ti paše trebaš to raditi.

Ma mislio sam na one skroz široke gdje se 90 % ljudi povuče 5 centimetara gore i rekne to je zgib.

14 godina
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

Ma mislio sam na one skroz široke gdje se 90 % ljudi povuče 5 centimetara gore i rekne to je zgib.

slazem se... ja ne radim jako siroko. malo sire od ramena mozda.. ili radim obrnute malo uze od ramena..  ugl isto iskljucujem biceps sto je vise moguce. jednosavno zamisljas da laktove povlacis dole.a ne da se vuces rukama

15 godina
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

ja uvijek radim skorz široke ali iza vrata i radim ih dok vratom ne dotaknem šipku, obožavam te jer su yebeno teški a i osjećam kako leđa otkidaju

potpis uklonjen, staff
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

ja uvijek radim skorz široke ali iza vrata i radim ih dok vratom ne dotaknem šipku, obožavam te jer su yebeno teški a i osjećam kako leđa otkidaju

http://milesandreps.com/wp-content/uploads/2013/07/ArnoldPullUp-e1338251651701.jpg

Na ovakve sam mislio. Imam snagu da ih radim, no ništa bolje ne osjetim latove, samo si smanjim range of motion sa preširokim hvatom koji bude malen u usporedbi sa užim hvatom.

15 godina
Kramerdida kaže...

http://milesandreps.com/wp-content/uploads/2013/07/ArnoldPullUp-e1338251651701.jpg

Na ovakve sam mislio. Imam snagu da ih radim, no ništa bolje ne osjetim latove, samo si smanjim range of motion sa preširokim hvatom koji bude malen u usporedbi sa užim hvatom.

Da, ti, meni su fantastični.

potpis uklonjen, staff
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

Da, ti, meni su fantastični.

Ja više volim raditi zgibove na karikama gdje počnem sa užega hvata pa raširim do širokoga na vrhu i ponovo vratim na uži hvat.

14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

pa glavna uloga bicepsa je supinacija..

Glavna uloga bicepsa je fleksija lakta.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Ja nešto bolje osjećam romboide kod takvih iza vrata...

Btw negdje sam čitao da što se više širi hvat kod pullupa to se više opterećenja na teres major prenosi, latovi su uvijek tu negdje i kod malo šireg od shoulder widtha i ultra širokog. Brachialis i biceps naravno također, samo u puno manjoj mjeri kod šireg.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 19:06 (donator_bubrega).
16 godina
Rast mišića i visina

Momci, treba mi stranica di mogu izračunat koliko kalorija mi treba za održavanje tijela svog... pa ako netko zna , neka mi linka :), hvala unaprijed

Only God Can Judge Me
14 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Kramerdida kaže...

Ja nešto bolje osjećam romboide kod takvih iza vrata...

Btw negdje sam čitao da što se više širi hvat kod pullupa to se više opterećenja na teres major prenosi, latovi su uvijek tu negdje i kod malo šireg od shoulder widtha i ultra širokog. Brachialis i biceps naravno također, samo u puno manjoj mjeri kod šireg.

nije bas preporucljivo raditi zgibove odnosno opcenito vjezbe iza vrata jer su ramena u neprirodnom polozaju i tetive puno pate

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
17 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

nije bas preporucljivo raditi zgibove odnosno opcenito vjezbe iza vrata jer su ramena u neprirodnom polozaju i tetive puno pate

Kod sebe sam primjetio da nije dobro vježbati iza vrata sa velikom težinom, možda 20 oko posto od max na vojničkom čisto da dobijem više fleksibilnosti ali nikada do otkaza, čak bi bilo dosta i sama šipka.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
15 godina
cod4gamer kaže...

To vi koji ih ne možete pa se vadite da ste negdje čitali...{#}

šala mala, zbilja guštam i radim ih jer nemam osjećaj naprezanja. Onda bi trebalo prestati raditi military potisak ali iza glave ili kako se već zove, isto nije dobro za tetive zar ne?

potpis uklonjen, staff
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
cod4gamer kaže...

šala mala, zbilja guštam i radim ih jer nemam osjećaj naprezanja. Onda bi trebalo prestati raditi military potisak ali iza glave ili kako se već zove, isto nije dobro za tetive zar ne?

nije dobro raditi.ja sam radio zgibove iza vrata kao i rameni potisak iza vrata i zato sam ostetio tetivu i imam leziju hrskavice.hehe zato cu sad cijenit ramena i pazit na njih vise :D

13 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
fila2208 kaže...
cod4gamer kaže...

nije dobro raditi.ja sam radio zgibove iza vrata kao i rameni potisak iza vrata i zato sam ostetio tetivu i imam leziju hrskavice.hehe zato cu sad cijenit ramena i pazit na njih vise :D

Jedino ćeš se ozljediti ako nemaš fleksibilnost u torakalnoj kralježnici, inače pokreti iza vrata su korišteni od puno old school liftera tako da mislim da nisu opasni pod uvjetom da si spreman za njih. Ja imam fleksibilnost za njih, zgibove, potiske, pa čak i Klokov presove radim bez ikakvih bolova.

13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
exer1234 kaže...

pa glavna uloga bicepsa je supinacija..

Glavna uloga bicepsa je fleksija lakta.

I supinacija, biceps brachialis je samo fleksor lakta, dok je biceps brachii i supinator pa stoga je preporučljivo što jače supinirati pri curlanju.

I da, istina je da što je šire više svališ na teres major a.k.a. latov mali pomagač ili mali lat. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 21:38 (Kramerdida).
15 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Jedino ćeš se ozljediti ako nemaš fleksibilnost u torakalnoj kralježnici, inače pokreti iza vrata su korišteni od puno old school liftera tako da mislim da nisu opasni pod uvjetom da si spreman za njih. Ja imam fleksibilnost za njih, zgibove, potiske, pa čak i Klokov presove radim bez ikakvih bolova.

meni je dosta ljudi preporucilo da ne radim vjeze iza glave da sprijecim ozljede.svaka cast tebi ako mozes to sve izdrzati a ja sam siguran kad se oporavim da to vise necu raditi jer mi je dosta bolovanja 

13 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
Kramerdida kaže...

meni je dosta ljudi preporucilo da ne radim vjeze iza glave da sprijecim ozljede.svaka cast tebi ako mozes to sve izdrzati a ja sam siguran kad se oporavim da to vise necu raditi jer mi je dosta bolovanja 

Ako vidiš da imaš i dalje problema nakon što ti se je rame oporavilo i fleksibilnost povećala  onda ga ne moraš ga ni raditi, nijedna vježba nije obavezna, pa ni Čučanj i Mrtvo, nađi pokret koji ti paše i radi ga. 

A ono i meni su prije bili ti pokreti problem, no otkad radim tonu više mobilnosti u svome programu mogu ih raditi bez ikakvih problema i neugoda, jedino ću se ozljediti ako počnem raditi heavy setove bez zagrijavanja.

15 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Ako vidiš da imaš i dalje problema nakon što ti se je rame oporavilo i fleksibilnost povećala  onda ga ne moraš ga ni raditi, nijedna vježba nije obavezna, pa ni Čučanj i Mrtvo, nađi pokret koji ti paše i radi ga. 

A ono i meni su prije bili ti pokreti problem, no otkad radim tonu više mobilnosti u svome programu mogu ih raditi bez ikakvih problema i neugoda, jedino ću se ozljediti ako počnem raditi heavy setove bez zagrijavanja.

da nac cu vjezbe koje mi pasu i njih forsirat...al kako citam od drugih ljudi kazu kad rame jednom povrijedis da ces imat uvijek nekih problema.e toga me najvise strah.al opet racunam mlad sam pa mozda me i mimoidju buduce ozljede

13 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
Kramerdida kaže...

da nac cu vjezbe koje mi pasu i njih forsirat...al kako citam od drugih ljudi kazu kad rame jednom povrijedis da ces imat uvijek nekih problema.e toga me najvise strah.al opet racunam mlad sam pa mozda me i mimoidju buduce ozljede

Samo polako, ja sam imao lagane povrede ramena od kojih sam se potpuno oporavio, čak sam se oporavio od povrijeđene prsne kosti kada sam nepravilno radio propadanja kao početnik (ponekad osjetim još laganu neugodu tu, no ne utječe na trening, a propadanja sada radim skroz duboko bez ikakvih bolova), jedina stvar koja mi se svako malo upali je lijevo zapešće zbog tone rada na plancheu i stoju na rukama pa moram baš biti redovit sa istezanjem i treniranjem zapešća.

A ovo da ćeš uvijek imati problema, hmm, nisam fizioterapeut pa neću komentirati. Imaš Antu Bilića na teretani.net pa ga upitaj u temi za ozljede.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mene sternum i sad gadno zaboli kod dubokih propadanja, kako si to rješio?

15 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Samo polako, ja sam imao lagane povrede ramena od kojih sam se potpuno oporavio, čak sam se oporavio od povrijeđene prsne kosti kada sam nepravilno radio propadanja kao početnik (ponekad osjetim još laganu neugodu tu, no ne utječe na trening, a propadanja sada radim skroz duboko bez ikakvih bolova), jedina stvar koja mi se svako malo upali je lijevo zapešće zbog tone rada na plancheu i stoju na rukama pa moram baš biti redovit sa istezanjem i treniranjem zapešća.

A ovo da ćeš uvijek imati problema, hmm, nisam fizioterapeut pa neću komentirati. Imaš Antu Bilića na teretani.net pa ga upitaj u temi za ozljede.

da u mene su malo teze povrede.inace jucer sam napravio prvih 10 sklekova u 6mj i nije me tetiva boljela al zato je kost.a i bome od propadanja mi se dize kosa na glavi jer isto imam osjecaj da zderu ramena.

inace hvala ti ovo za teretana.net sigurno da cu pitat njega da me savjetuje kako na sto bolji nacin dovrsit do kraja oporavak ;-)

13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Mene sternum i sad gadno zaboli kod dubokih propadanja, kako si to rješio?

Okanio se propadanja tjedan dana pa ih nastavio raditi sa laganijim težinama i velikim fokusom na tehniku, a poslije kako sam ih prestao redovito raditi zbog programa (brzo ću ih početi ponovno raditi kada svladam trenutne vježbe), nestala je bol potpuno, mislim da je zbog rađenja laganijih pokreta koji su ponovno izgradili snagu u tome dijelu, to je barem moja prepostavka za nestanak boli. Isto savjetujem da postpuno povećavaš dubinu na propadanjima i nemoj dopustiti da ti se razvuku ramena, drži ih stisnutim na danu i lagano ih razvuci na vrhu da aktiviraš serratus anterior, veoma važan mišić za zdravlje ramena, isto to radi na sklekovima.

cod4gamer kaže...
Kramerdida kaže...

da u mene su malo teze povrede.inace jucer sam napravio prvih 10 sklekova u 6mj i nije me tetiva boljela al zato je kost.a i bome od propadanja mi se dize kosa na glavi jer isto imam osjecaj da zderu ramena.

inace hvala ti ovo za teretana.net sigurno da cu pitat njega da me savjetuje kako na sto bolji nacin dovrsit do kraja oporavak ;-)

Nema problema.

Idi na mobilitywod, tamo ima dobrih stvari za takve probleme i guglaj dips allthingsgym, tamo ima dobrih članaka o njima.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice