Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.148
|
čitano: 8.773.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Rast mišića i visina

imam za prodat oko 800g myprotein wheya od vanilije,pa ako neko zeli nek se javi na pp.

16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Valja li šta Margo jesti, tj. ima li kakve koristi od njega?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Super flaeryy kaže...
neznam jeli smijem reklamirati osobe , ali https://www.facebook.com/SandiImerovic jako dobar bodybuilder hrvat, koji svakih 3,4 sata stavlja , neke slike , sta jede, recepte itd.. jako sam dosto od njega naucio...

btw: vidim gore, neko je stavio svoju sliku , zasto uvijek slikate prsa i trbuh ? ;)

Sandi je tutkum od čovjeka, briše svakoga tko ga proziva, tako je nedavno pobrisao i blokirao Adonija Gosta koji ga je prozvao oko neke stvari.

Njega treba trolati dokle se ne povuče.

Ako hoćeš informativne bildere, prati 3DMJ, Matta Ogusa, Candito Training i takve.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo jedne od jučer,ramena-60kg 4x10

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
Super flaeryy kaže...
neznam jeli smijem reklamirati osobe , ali https://www.facebook.com/SandiImerovic jako dobar bodybuilder hrvat, koji svakih 3,4 sata stavlja , neke slike , sta jede, recepte itd.. jako sam dosto od njega naucio...

btw: vidim gore, neko je stavio svoju sliku , zasto uvijek slikate prsa i trbuh ? ;)

Sandi je tutkum od čovjeka, briše svakoga tko ga proziva, tako je nedavno pobrisao i blokirao Adonija Gosta koji ga je prozvao oko neke stvari.

Ako hoćeš informativne bildere, prati 3DMJ, Matta Ogusa, Candito Training i takve.

ovaj 3DMJ ,  prvo sto sam ucio je natural pro , a drugo  nema vise od 1 000 ljudi na fb, oko koje ga je stvari prozvao ako se smije znati ? 

eune : Flaeryy
13 godina
DuMe kaže...

Evo jedne od jučer,ramena-60kg 4x10

zvijer si{#}

uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...
Kramerdida kaže...
Super flaeryy kaže...

ovaj 3DMJ ,  prvo sto sam ucio je natural pro , a drugo  nema vise od 1 000 ljudi na fb, oko koje ga je stvari prozvao ako se smije znati ? 

Ma kako će katabolirati na trening natašte pa mu je Adoni dao više nego valjan argument zašto neće (slažem se sa Adonijem) + još su neki natjecatelji uskočili, pa ih je bio moram pobrisati jer bi ga gadno porazili u debati.

To je bilo na grupi Sandi Imerović.

3DMJ pristup je podržan znanošću, nema u njih brosciencea, a njihovi natjecatelji poput Nuneza imaju bolju formu od Sandija koji se izgladnuje i jede low carb, dok se ovi defkaju sa 200 g ugljikohidrata neki ako ne i više.

13 godina
Rast mišića i visina

jel ok pojest 100 grama njoka i 20 grama umaka od gorgonzole za ručak , za doručak  80 grama zobenih , banana ( 180 grama ) i 2 dcl mlijeka , a za večeru 2 jajeta i 100 grama posnog ?? Među obroci su 50 grama badema ( znaci 2 puta po 25 grama ) . Jel to ispod 2000 kalorija ? 

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
Super flaeryy kaže...
Kramerdida kaže...
Super flaeryy kaže...

Ma kako će katabolirati na trening natašte pa mu je Adoni dao više nego valjan argument zašto neće (slažem se sa Adonijem) + još su neki natjecatelji uskočili, pa ih je bio moram pobrisati jer bi ga gadno porazili u debati.

3DMJ pristup je podržan znanošću, nema u njih brosciencea, a njihovi natjecatelji poput Nuneza imaju bolju formu od Sandija koji se izgladnuje i jede low carb, dok se ovi defkaju sa 200 g ugljikohidrata neki ako ne i više.

malo glupu pitanja ,ali zelim biti siguran , jeli on koristi steroide , sandi ?

17 godina
Rast mišića i visina

vidis na njemu da koristi, to nije niti moze bit natural izgled.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

De da vas pitam ekipa. Pošto radim trening snage i trčanje (30 minuta, nekad je HIIT nekad ne) i sve ostavljam za navečer, moram biti iskren, nisam bio baš konzistentan. Škola me izmori pa nemam energije.

Mislio sam sada probati ujutro na prazan želudac popiti čašu vode (oko 0.3 L) i otići trčati. Nakon toga jelo, tuš, pa škola (ako sam ujutro) ili učenje pa škola. Dizao bih se u 7 ili u 5 ujutro (ovisno o smjeni).

Trening snage bi radio poslije škole. Znači ili bih trčao u 5, a trenirao oko 14, 14:30; ili bih trčao u 7, a trenirao oko 19-20-21 (nekada imam dodatnu).

Naravno, mogu trening snage ostaviti skroz za navečer, ali tada sam stvarno drained, a ovako dođem iz škole, pojedem nešto i odmah trening snage.

Što mislite, jel to bolje od trenutnog rasporeda?

Memento mori.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 23:34 (TheGh0st).
13 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...
Kramerdida kaže...
Super flaeryy kaže...
Kramerdida kaže...
Super flaeryy kaže...

malo glupu pitanja ,ali zelim biti siguran , jeli on koristi steroide , sandi ?

Da, da je naturalac, bio bi ravan i nikakav na onome levelu sala.

14 godina
Rucipe kaže...
dmanz kaže...
Rucipe kaže...

Koliko kalorija sadrži 2 kuhana jajeta , i 100 g posnog ? 

oko 270-300

Jel mi to bolje doručkovat ili zobene ? I koje zobene preporučujete tj.gdje da ih kupim i koliko da ih jedem u gramima i čime ( mlijeko voda ? 

jaja i posni su proteini + masti... zobene su uh... razlika nebo i zemlja.da si napisao dal je bolje posni i jaja ili zobene i jaja, onda druga stvar.

a gle, jedes sta zelis. ja osobno ujutro ne jedem uh.. tek poslije treninga ih unosim... bolje se osjecam tako i to je to

14 godina
dmanz kaže...
Rucipe kaže...

Ma hoću malo isprobati zdravije se hranit . Umjesto da doručkujem prženu slaninu i kobasice sa kajmakom i kruhom počeo sam da jedem 100 g posnog 2 dcl mlijeka i 2 kuhana jajeta . A večera je bila ili nutella ili neke pahuljice . 

ti upravo obrnuto jedeš

ujutro jedi više UH, navečer više proteina (nemoj jesti nutellu navečer ili bilošto što ima šećera)

Kako ide dan, tako povećavaj unos proteina a smanjuj unos ugljikohidrata, jer ugljikohidrati ti daju energiju koju kroz dan trošiš, a navečer ti netreba, i ako ostane neiskorišteno stvaraju se masne stanice..

nadam se da trollas.. :D  ....  zasto jedes nutelu? lol.... ok je ak imas prostora s kalorijama, nece ti nist lose ucinit. ali ti jos nemas tog iskustva i znanja da bi morao fitat kalorije... 

kao sto rekoh, nije bitno kad sta jedes... nego je bitno koliko uneses do kraja dana cega... p/m/uh ... dali ces uh unijeti ujutro, navecer, ili tokom cijelog dana, nije bitno.... 

uostalom,bolje da i pojedes tu kobasicu i jaja nego nutelu koja je puna secera.. ovako dobijes barem nesto proteina iz kobasice

Rucipe koji ti je cilj uopce? prehrana ti se treba prilagodit cilju. masa, defka,... ne mozes jesti tek tako koliko ti se jede, jer neces nista postici s time. trebas znati koliko kalorija unosis, svaki dan....

broj obroka ne igra ulogu,,, temprianje uh ne igra ulogu... proteini bi trebali biti vecinom iz zivotinjskog porijekla.. uh nebitno, masti isto nije bitno... 

zasto si izbacio kruh? sta ima loseg u kruhu?

napisi cilj.. ovo sto kaze lik 2000 kalorija.. ti je deficit.. znaci cilj ti je skinut masne naslage? opcenito unosis premalo proteina. unesi u svakom obroku proteine.. sir, jaja, meso, whey... uh moras ograniciti,, a masti slobodno barem 50tak grama dnevno....

taj jelovnik ti je jednostavno los. premalo hraneeeeeee.. to sto si nabrojao,nema ni 1500 kalorija... ujutro ti fali preoteina. sta imas u 2dcl mlijeka, par grama... 2 jaja i 50 gr posnog isto tako.. premalo.. jedi vise.  

Btw tog sandija prate samo nubovi, lik prica gluposti..a kad mu nest napises, odmah te blokira :D ... a jbg. ima svoje ovce za sisanje, i to je to.... zaraduje na budala :D 

Slazem se s kramerdidom, ti likovi koje je nabrojao su odlicni, od njih ces svasta nauciti,a ne od ovog jazavca..

Nisam vidio tu prepirku,ali cesto sam kod njega na stranici i smijem se budalastinama koje pise... kruh deblja :D .... posni sir vodeni.... :D .. bijela riza ne valja.... samo heljda valja :D .... pa onda hvali neki svoj profesional proten koji ima vise secera nego proteina..al super je :D 

i te fore neke jadne... sto je najgore likovi puse to.. i jbg

EZY-E pa cuj, ako te masti iz marga uklopis u dnevni unos, onda valja.. sva hrana valja..ako znas jesti ;)

Rucipe nije dobro jesti to.. ne zbog izbora hrane nego zbog omjera makrosa i kalorija koje tebi trebaju..  nisu bitne samo kalorije.. nego i makrosi, da imas dovoljno proteina, masti, uh .... sta ti vrijedi da si u deficitu, a jedes samo uh i masti.. bez imalo proteina, mislis da ces postici nesto s time? neces. proteini grade misice, bez njih ih neces ni sagradit ni ocuvati (na defki) ... samo ces se osusit ... prvenstveno gledaj da ti je protein najveci unos.. pa onda uh, pa masti.. ako imas 92 kg. idi do 200gr proteina.. 180 do 200 .. masti preko 50.. i ostale kalorije sto ti ostanu do 2000 kcal unosi iz uh, ili bilo cega. i napredovat ces. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 2:07 (exer1234).
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Kramerdida kaže...
u2Noobish4Me kaže...
Kramerdida kaže...
Nitro233 kaže...

zobene sa mlijekom i medom su stvarno ukusne,al od ovog posnog sira iz lidla mi se dize zeludac za popi*dit,uz posni,whey,zobene sto bi jos trebao ubacit u prehranu da je bogato proteinima?

Uz navedeno dobri su i sirevi, osobito onaj slovenski što ima uzeti u mercatora, ima 30 g proteina na 100 g i nema puno masti. Kilo dođe oko 5 eura u BiH.

koji je taj? probaj se sjetit il ak netko zna.

30g P na 100g je super.

zahvaljujem unaprijed.

http://www.sveznan.com/ishrana/sta-je-smarski-rok/

Malo sam prčka po teretani.net i našao ga.{#}

Here you go brah.{#}

Mislim da ovaj model u Hrvatskoj nisam nalazio. Ali tko zna, slijedeći put ću
pažljivije gledati po Mercatoru. No realno, jedan posni ima oko 12,5 grama bjelančevina na 100 grama.

Ja otprilike 250 grama utamanim u jednom obroku, to mi je oko 30 grama bjelančevina(proteina, jel).
Za jedan obrok, da je više -  nebi valjalo:)

Ja sam uzimao u Konzumu. Pogledaj tamo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 11:57 (Hellas).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

ljudi posto vjezbam vec tri mjeseca u dilemi sam da  ili ne da uzmem nesto anabolika,nisam ni ja vise siguran.Netko mi kaze da su nepotrebni za one koji nisu fitnes treneri il se ne bave profesionalno time.Dok mi drugi preporucuju npr anabol xplode,sad neznam ni sam.Koje je vase misljenje?

17 godina
Nitro233 kaže...

ljudi posto vjezbam vec tri mjeseca u dilemi sam da  ili ne da uzmem nesto anabolika,nisam ni ja vise siguran.Netko mi kaze da su nepotrebni za one koji nisu fitnes treneri il se ne bave profesionalno time.Dok mi drugi preporucuju npr anabol xplode,sad neznam ni sam.Koje je vase misljenje?

VEC? to je VEC? nemam rijeci
samo uzmi pa kad se shebes zato jer nemas pojma o njima nemoj se doc zalit.

14 godina
odjavljen
mar123 kaže...
Nitro233 kaže...

sto?tri mjeseca je kao malo,mda

17 godina
Nitro233 kaže...
mar123 kaže...
Nitro233 kaže...

3 mjeseca vjezbanja je malo da, zapravo ne malo, nego je premalo. pa ti nisi iskoristio 20% tjelesnog potencijala i razmisljas o nekim anabolicima.

14 godina
odjavljen
mar123 kaže...
Nitro233 kaže...
mar123 kaže...
Nitro233 kaže...

3 mjeseca vjezbanja je malo da, zapravo ne malo, nego je premalo. pa ti nisi iskoristio 20% tjelesnog potencijala i razmisljas o nekim anabolicima.

ok primljeno na znanje

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dobro ti Mar kaže, tek si počeo ako misliš ozbiljno. {#}

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
@Kramerdida ili netko to se razumije , mozes li mi dati neku sliku od naturalca , koji je iz svoga tijela izvukao maximalno , i ne moze vise , jedino sa steroidima ...
15 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

ostavi se steroida, idi prirodno pa dokle ide ide :)

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
Nitro233 kaže...

anabolika ? i onda napises EAAnabol explode. urlam :D .

1.. si sredi prehranu i trening,,, nauci kako se trebas hraniti i trenirati..

2.treniraj duze vrijeme,postigni nesto natural pa tek onda razmisljaj o anabolicima (procamo i AASU a ne o ovom sto ti pises)

3.zasto bi ih korsitio? koji ti je cilj? mislim... trebas se prvo malo obrazovat,citati, informirati..tek onda upustat u takvo nesto...

4, poslije 3 mj treninga? haahahah ... pa 3 mj treba da tijelo pocne reagirat na trening, prehranu..a ti bi se vec bockao... ili ne znam, imamm osjecaj da ti ni ne znas sta zelis. pricas o anabolicima, i onda mi das neki olimpovu mjesavinu aminokiselina :D ...

jel ti uopce znas sta zelis???? aminokiseline? ako da, onda slobodno, nema problema...iako je to bacanje para... ne treba ti

ili se zelis bocnuti????? jeli? :D 

prvo nauci sta zelis.... vidim da nemas pojma.. a takvi kao ti su najgori.... zele nesto,a ne znaju sta je to!!!!

slazem se s ovima gore, ostavi se AAS-a .. nije to za tebe... nemam nista protiv, opcenito.,svatko ima svoje ciljeve..ali za tebe nikako nije.. prvo nauci osnovne stvari, pa uradi sta mozes na taj nacin, tek onda trebas razmisljati o necem vise. jer iskreno, sad nebi nista posebno postigao

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 15:39 (exer1234).
13 godina
Nitro233 kaže...
mar123 kaže...
Nitro233 kaže...

nakon 3godine možeš reći da vježbaš i tad odluči jesi zadovoljan ili nisi.

i ostavi se p90x il čega već i pravac teretana i pumpaj 6mj pa ćeš vidit rezultate.

ako ništa, dobit ćeš na snazi i masi.

uBlowMeBro?
16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

jel ok pojest 100 grama njoka i 20 grama umaka od gorgonzole za ručak , za doručak  80 grama zobenih , banana ( 180 grama ) i 2 dcl mlijeka , a za večeru 2 jajeta i 100 grama posnog ?? Među obroci su 50 grama badema ( znaci 2 puta po 25 grama ) . Jel to ispod 2000 kalorija ? 

ja kad sam gladan ja pojedem cijeli paket tih njoka sa sirom, 100 g toga ti je ništa.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sa koliko teškim utezima bi moro radit mrtvo dizanje i jenoručno veslanje sa bučicom?I kolko ponavljanja..Tek sam počeo vježbat.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

100kg mrtvo dizanje i 30kg jednoručno veslanje minimalno...

Sad ozbiljno, ne znam po kojem programu radiš ako uopće radiš, radiš s koliko ti možeš da taman izguraš po svome programu (recimo ako radiš 5x5 težinu da taman možeš uraditi zadnju) nema propisana norma.

Ako prvi put radiš ja bih rekao da uzmeš laganije i prvo usavršiš formu i malo navikneš mišiće na rad i napor, pa dižeš sljedećih puta polako...

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
14 godina
neaktivan

Što se tiče mrtvog dizanja, moraš ojačati stabilizatore. Proguglaj stability workout, core workout.

Te vježbe obavezno radi prije treninga leđa, a i nogu, uz prethodno zagrijavanje.

https://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Core-trening.aspx

www.princeton.edu/uhs/pdfs/Lumbar.pdf

Mrtva dizanja možeš radit 12 ponavljanja po 4 serije, ali svako ponavljanje mora biti savršeno, tako da si stavi kilažu kojom ćeš moći odraditi 12 ponavljanja, možda i bez težine na početku, znači samo šipka.

Veslanje bučicama možeš 12/10/8/8(ovi brojevi znače ponavljanja)

Zadnje ponavljanja gledaj da budu ono zadnji atom snage, da jedva digneš uteg, ali uz pravilnu formu.

13 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Što se tiče mrtvog dizanja, moraš ojačati stabilizatore. Proguglaj stability workout, core workout.

Te vježbe obavezno radi prije treninga leđa, a i nogu, uz prethodno zagrijavanje.

https://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Core-trening.aspx

www.princeton.edu/uhs/pdfs/Lumbar.pdf

Mrtva dizanja možeš radit 12 ponavljanja po 4 serije, ali svako ponavljanje mora biti savršeno, tako da si stavi kilažu kojom ćeš moći odraditi 12 ponavljanja, možda i bez težine na početku, znači samo šipka.

Veslanje bučicama možeš 12/10/8/8(ovi brojevi znače ponavljanja)

Zadnje ponavljanja gledaj da budu ono zadnji atom snage, da jedva digneš uteg, ali uz pravilnu formu.

Mrtvo dizanje ne radi na visoka ponavljanja, nije stvorena vježba za to, osim ako znaš šta radiš. Radije radi piramidalne setove po 5 ponavljanja pa kada uradiš heavy set od 5 to je to.

Skini Starting Strength 3rd edition i prouči Mrtvo Dizanje, nećeš požaliti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice