Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.148
|
čitano: 8.774.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Kramerdida kaže...
u2Noobish4Me kaže...
Kramerdida kaže...
Nitro233 kaže...

zobene sa mlijekom i medom su stvarno ukusne,al od ovog posnog sira iz lidla mi se dize zeludac za popi*dit,uz posni,whey,zobene sto bi jos trebao ubacit u prehranu da je bogato proteinima?

Uz navedeno dobri su i sirevi, osobito onaj slovenski što ima uzeti u mercatora, ima 30 g proteina na 100 g i nema puno masti. Kilo dođe oko 5 eura u BiH.

koji je taj? probaj se sjetit il ak netko zna.

30g P na 100g je super.

zahvaljujem unaprijed.

http://www.sveznan.com/ishrana/sta-je-smarski-rok/

Malo sam prčka po teretani.net i našao ga.{#}

Here you go brah.{#}

u mercatoru ga već jako dugo ne drže, tako da niš od njega

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

koliko dnevno napravite trbusnjaka?Ja vec tri tjedna radim 250 svaki dan osim nedjeljom i to mi se cini sada nekako malo,koliko bi optimalno bilo?

14 godina
neaktivan
Sa time sto radis 250 trbusnjaka ne dobivas bas previse. Jedno od cestih izraza je da se trbusnjaci rade u kuhinji, tj, sto manje masti imas (postotak bodyfat) trbusnjaci ce ti biti izrazeniji. Takodjer, misicima trebas dati odmor, ubiti oni rastu dok se ti odmaras. Po meni, samo trbusnjake je glupo raditi, kuzim ja six pack i sve to, ali gradi komplet tijelo, a trbusnjake dva put tjedno npr, ipak oni su ukljuceni u velik broj vjezbi u koji mozda ni ne znas da rade.
Uglavnom, veci broj trbusnjaka ne znaci veci/izrazeniji six pack, manji postotak masti na tijelu da.
Mali_Playa
18 godina
neaktivan

Baš tako, moš ih ti radit miljun ali ako su skriveni ispod sala "no sixpack", samo će izgledat da imaš još veći stomak.

http://mowned.com/sig/groza.smart.jpg
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Stanje je ovakvo kako vidite. :D
14 godina
overhaul kaže...
exer1234 kaže...

zobene ne mogu biti primarni izvor proteina. zato sto su one primarni izvor uh..  da bi unio 200gr proteina.. unio bi i 1000 g uh .. kuzis :D

Nisi to napisao.

exer1234 kaže...

zobene su izvor uh a ne proteina...

Kužiš ;)
Osim toga(gore boldano), 200 gr proteina u obroku, hm, čemu?
Pa ne unosi se ukupni dnevni unos proteina u jednom obroku, niti ljudi ovdje imaju prosječno sto kila da im treba 200gr proteina i to u sportskom natjecateljskom režimu.
Jednako bi ispalo da si naveo da moraju unijeti sve dnevne proteine i njih 200gr kroz uobičajenu visoko proteinsku hranu tipa meso.
Morali bi pojesti 1 KILOGRAM čistih pilećih prsa u jednom obroku?! Ajmo se još igrati. Jedno jaje ima oko 35 grama od toga 5 grama proteina.
Trebao bi koliko ono jaja za tvojih 200 grama? 40 jaja? Ajd, nek su velka jaja, dođe 6.3 grama proteina po jaju dakle njih 30.
Pliz slikaj se kad složiš takav zajutrak:) Naravno, ima ljudi koji jedu te količine kroz dan.
Spominjani muscle headovi sa 135 kila žive vage, kao i Kličko, Michael Phelps ili Usain Bolt... ali oni pritom unose i strhovite količine
ukupnih kalorija i sve samelju vježbom. Nema baš šanse da nas ovdje ima takvih profića, usred priprema za natjecanje.

a tko prica za 1 obrok.. pricam za to da su zobene izvor proteina. kad nisu... isto kao sto posni sir ima nesto uh, dal ga jedes zbog uh ili zbog proteina? .. grah isto ima nesto proteina,, i riza..dal ih jedes zbog proteina ili uh?  meso ima nesto masti, dal ga jedes zbog masti ili zbog proteina?? 

14 godina
Nitro233 kaže...

koliko dnevno napravite trbusnjaka?Ja vec tri tjedna radim 250 svaki dan osim nedjeljom i to mi se cini sada nekako malo,koliko bi optimalno bilo?

trollas ili?

14 godina
protjeran
Nitro233 kaže...

Možeš ih ti napraviti i 1000 dnevno, ali ako imaš i malo sala, neće se vidjeti. Sve zavisi kaj hoćeš napraviti.

17 godina
Rast mišića i visina

Ne pricajte gluposti, govorite tocno ali puno pretjerujete, ja trbus e nikad ne radim I najslsbija su mi karika tj slabi su ali se opet nekako vide s mojim bfom 14. Tako da je bf bitan samo za vidljivost a trbusnjaci I ostalo za trbusne

13 godina
Rast mišića i visina

zeli netko mozda od tud kupiti omegu3? 150ml,od myproteina,nije koristeno,samo sam probao. 40kn

18 godina
ljubek kaže...

zeli netko mozda od tud kupiti omegu3? 150ml,od myproteina,nije koristeno,samo sam probao. 40kn

Ma potroši to čovječe, ne isplati ti se davati za 40 kuna.
Glede trbušnih. Naprežete ih npr. nenamjerno i sklekovima i zgibovima,
gotovo jednako intenzivno kao i samim trbušnjacima (jer je naprezanje kontinuirano).
Ako baš želite ojačati core, onda morate dodati teret. Čim radite stotine komada,
znači da se organizam navikao i da nema neke koristi. Čak ni za kardio, jer je to
premala grupa mišića (to vidite po manjoj zadihanosti, radu srca i znojenju u odnosu na npr čučnjeve).
Da se razumijemo, nisu za ignoriranje, ali samo lupati po tome je bespredmetno.
Varirajte radije vježbe. Osim klasičnih "trbušnjaka", dobro bi bilo dijagonalne "bicikl",
 skok-zgrčka preko šipke,
izdržavanja koljena na prsima pri dipsovima, prednje vage, dakle malo raznolikijih
udara po mišićima trupa. Ima gomila vježbi koje udaraju po trbušnjacima različito,
i pomažu više cijelom trupu. npr.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
Rast mišića i visina

Koliko kalorija sadrži 2 kuhana jajeta , i 100 g posnog ? 

16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

oko 270-300

13 godina
dmanz kaže...
Rucipe kaže...

oko 270-300

Jel mi to bolje doručkovat ili zobene ? I koje zobene preporučujete tj.gdje da ih kupim i koliko da ih jedem u gramima i čime ( mlijeko voda ? 

16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...
dmanz kaže...
Rucipe kaže...

oko 270-300

Jel mi to bolje doručkovat ili zobene ? I koje zobene preporučujete tj.gdje da ih kupim i koliko da ih jedem u gramima i čime ( mlijeko voda ? 

pa po meni, treba ti za doručak UH, jer ovo dvoje praktički nema ništa, najbolje zobene (90-100g) i jaja, posni jedi prije spavanja

a voda ili mlijeko, ovisi o tebi, računaj na to da mlijeko ima dodatne kalorije, pa onda ako ti trebaju, sve oke

13 godina
Rast mišića i visina

Koliko kalorija onda ima 100 g posnih otprilike 2 dcl mlijeka i 2 jajeta kuhana cijela ? 

16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Koliko kalorija onda ima 100 g posnih otprilike 2 dcl mlijeka i 2 jajeta kuhana cijela ? 

ima  negdje neka tablica na netu dobra, imao sam je ali sad nemogu naći, nek ti neko linka, za svaku hranu piše kolko čega ima

imam u frižideru posni pa sam pogledao i piše 115 kcal, mlijeko ti ovisi o podrijetlu i ovisi o masnoći (pa pogledaj na mlijeko kolko kalorija ima), a jaja od 50g su oko 78-80 kalorija svako kuhano

13 godina
Rast mišića i visina

Ok hvala ti . A ovaj posni za večeru jedem bez ičega ili s nečim ? 

16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Ok hvala ti . A ovaj posni za večeru jedem bez ičega ili s nečim ? 

ja jedem s vrhnjem jer mi nikako ne paše čisti, al valjda je bolje bez ičega,

uglavnom, ja se ne drzim strikne prehrane, ako negdje piše da jedem nešto bez ičega: probam, i ako nejde, dodam nešto svoje(ali zdravo!) i držim se toga, ja prvo probam na više načina pa vidim što meni i mojem tijelu paše i onda tako nastavim, najbitnije ti je samo da ne unosiš puno šećera i općenito da ne jedeš nezdravo, ovo su samo sada sitnice dal ti jedeš s nečim ili bez, nije to tolika razlika

samo zdrava prehrana i redovita tjelovježba i rezultati dođu sami od sebe;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 11:04 (dmanz).
14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

http://www.building-body.com/tablicni-prikaz-nutritivnih-vrijednosti-hrane.html

Evo ti neka ovako poveća tablica, u njoj si gledaj što te zanima, sumnjam da je najtočnija itd, ali ima stvarno dosta toga. Možda ti je čak i jednostavnije upisati u google koliko što ima kalorija, vrlo lako ćeš naći.

I naravno, najtočniji podatci su ti na deklaracijama proizvoda, pa čitaj..

Mali_Playa
13 godina
Rast mišića i visina

Ma hoću malo isprobati zdravije se hranit . Umjesto da doručkujem prženu slaninu i kobasice sa kajmakom i kruhom počeo sam da jedem 100 g posnog 2 dcl mlijeka i 2 kuhana jajeta . A večera je bila ili nutella ili neke pahuljice . 

16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Ma hoću malo isprobati zdravije se hranit . Umjesto da doručkujem prženu slaninu i kobasice sa kajmakom i kruhom počeo sam da jedem 100 g posnog 2 dcl mlijeka i 2 kuhana jajeta . A večera je bila ili nutella ili neke pahuljice . 

ti upravo obrnuto jedeš

ujutro jedi više UH, navečer više proteina (nemoj jesti nutellu navečer ili bilošto što ima šećera)

Kako ide dan, tako povećavaj unos proteina a smanjuj unos ugljikohidrata, jer ugljikohidrati ti daju energiju koju kroz dan trošiš, a navečer ti netreba, i ako ostane neiskorišteno stvaraju se masne stanice..

13 godina
Rast mišića i visina

Znači onda doručak 100 g zobenih i 2 dcl mlijeka , ručak što mama napravi ( većinom je kuhana hrana , piletina i uvijek ima neka salata ) i večera da jedem posni sam ili ??? 

16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Znači onda doručak 100 g zobenih i 2 dcl mlijeka , ručak što mama napravi ( većinom je kuhana hrana , piletina i uvijek ima neka salata ) i večera da jedem posni sam ili ??? 

pa u principu da, ali to ti je premalo obroka.. odnosno premalo ako vježbaš

ja bi ovak neš:

doručak: zobene + jaja

međuobrok: jabuka, grčki jogurt, bademi ili orasi (nemoraš sve, odaberi sam)

ručak: nek bude što mama napravi (piletina je OK, riža i krumpir je OK, brokula je jako OK (zbog vlakana))

prije treninga isto neš pojedeš da te digne, može biti nešto ostalo od ručka, ili bilošto drugo

i nakon treninga pojedeš taj posni i ak ti nije to dosta možeš i jaje ili 2

to bi bilo ok, po meni, dosta dugo sam s prehranom eksperimentirao i meni osobno odgovara ovo i uravnoteženo je sve, naravno ako primjetiš da gubiš kile, slobodno povećaj unos hrane

13 godina
Rast mišića i visina

I da izbacio sam kruh iz prehrane vec 2 tjedna ga ne jedem i dobro ide :) Koliko otprilike kalorija sveukupno pojedem cijeli dan ? 

16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

I da izbacio sam kruh iz prehrane vec 2 tjedna ga ne jedem i dobro ide :) Koliko otprilike kalorija sveukupno pojedem cijeli dan ? 

pa ovisi kolko si visok/težak al malo više od 2000

13 godina
Rast mišića i visina

Visok sam 186 cm a težak sam 92-93 kg . Dnevno prehodam 3-4 kilometra . 

p.s. imam 16 god :) 

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Najjednostavnije bi ti iblo da sastavis plan prehrane i toga se držiš imaš ovaj calculator na netu i stastavi ti kolko ti cega treba i samo uzimas namirnice i racunas http://www.prokerala.com/health/health-calculators/weight-gain-calculator.php. Ako uzimas dodatke prehrani i njih racunas. Najbolje ti je sastavit si plan prehrane. Ak ohoces dat cu ti ja svoj plan prehrane na PM pa ga izmjeni samo da imas neku sablonu po kojoj mozes raditi.

Prehrana + Pravilno vjezbanje + Suplimenti = Rezultati {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 13:10 (codec).
13 godina
Rast mišića i visina

Jel uredu da doručkujem 80 grama zobenih i u to stavim 180 grama svježe banane s 1 dcl mlijeka ? To je oko 500 kalorija . Ručam 2 kisele paprike ( cca. 200 grama ) i 100 grama tunjevine i za večeru da pojedem 50 grama posnog  i 2 kuhana jaja ? 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
neznam jeli smijem reklamirati osobe , ali https://www.facebook.com/SandiImerovic jako dobar bodybuilder hrvat, koji svakih 3,4 sata stavlja , neke slike , sta jede, recepte itd.. jako sam dosto od njega naucio...

btw: vidim gore, neko je stavio svoju sliku , zasto uvijek slikate prsa i trbuh ? ;)
eune : Flaeryy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice