i jel mi mougo nda ovi iz zagreba poslat istu stvar a ne da moram postarinu 8 eura iz slovenije placat?
cijene ti se razlikuju ove u hrvatskoj naspram onih u sloveniji...pise ti na webu to
i jel mi mougo nda ovi iz zagreba poslat istu stvar a ne da moram postarinu 8 eura iz slovenije placat?
cijene ti se razlikuju ove u hrvatskoj naspram onih u sloveniji...pise ti na webu to
Zbog drugog PDV-a. Možda bi mogao nešto naći na oglasima,
ima tih preprodavača koji su na nivou web shopa.
Ništa ne ostavljam nezavrš
ako si totalni pocetnik, moguce je da nije previse sala..ako si napredniji, nije moguce toliko ciste m.mase u mj dana...
ako si totalni pocetnik, moguce je da nije previse sala..ako si napredniji, nije moguce toliko ciste m.mase u mj dana...
Također, i uzrast, način vježbanja, ishrana, i konstitucija (egzo-mezo-ektomorf) utječu.
Teško je reći napamet što je "najbolje" i koliko sad ima vode, sala a koliko mišića u tim kilama:)
ako ne racunamo pocetnicki boom, po meni je 2 kg po mjesecu najvise sto se moze dobit bez sala. uz uvjet da se ne koriste steroidi, jer u tom slucaju se moze puno vise.
Kad smo kod toga, da se opet vratim ovim BB-ovima, dakle recimo onaj
spominjani Nasser je (bio) visok kao ja, pa mi je zato zapeo za oko, je imao
u natjecateljskoj formi, dakle shredded sa niskim bf - 50-55 kilograma više od mene.
Dakle 55 kilograma mišića više, jer neznam čega bi drugog imao.
Ja sa 10 kg više imam problema sa formom, tj. brzo sam se zadihao, umarao
i gnjavili me zglobovi.
Mike Tyson (jednako visok) je u naponu karijere, natjecateljskoj formi,
imao 100kg. 25kg manje. Ok, on baš nije imao "leg day"
u treningu, ali nisu to baš čačkalice od nogu, a gornje tijelo mu je bilo
impresivno.
(obratite pažnju na posvetu na naserovoj fotki - dio je na našem jeziku; čovjek znao 5 jezika)
Edit; evo ovdje naguglao video, mislim da je već nešto kasnije u karijeri, imao 127 kg na setu.
jel itko od vas ima problema sa želucom?zadnjih par dana povracam sve iz sebe,doktorica mi prepisala ranix,ono budim se u 3-4 sata ujutro sa jakom boli u želucu,mislim da mi to moze biti do ovih jaja koja jedem u sorbulu?al nisam siguran
Jučer radio ATG Čučanj 80 kg 5x5, ne znam kako se ljudi zaustave na paraleli, meni je to neprirodno sa mojim stavom.
@mar123
Sjećam se da si spominjao Mrtvo od 70 kg, možeš ti dosta više. Pročitaj Starting Strength 3rd edition za tehniku.
ako ne racunamo pocetnicki boom, po meni je 2 kg po mjesecu najvise sto se moze dobit bez sala. uz uvjet da se ne koriste steroidi, jer u tom slucaju se moze puno vise.
ako si pocetnik, onda 2 kg da..ali kasnije NIKako.. ti pricas o cistoj m.masi.. ispada da bi u 6 mj dobio 12kg ciste misicne mase... :D . u god dana 25 kg... no way...
jel itko od vas ima problema sa želucom?zadnjih par dana povracam sve iz sebe,doktorica mi prepisala ranix,ono budim se u 3-4 sata ujutro sa jakom boli u želucu,mislim da mi to moze biti do ovih jaja koja jedem u sorbulu?al nisam siguran
Da, spominjalo se prije koju stranicu, neka želučana viroza kola okolo.
ako si pocetnik, onda 2 kg da..ali kasnije NIKako.. ti pricas o cistoj m.masi.. ispada da bi u 6 mj dobio 12kg ciste misicne mase... :D . u god dana 25 kg... no way...
Ma bilo je tu primjera, onaj Chris Hemsworth za Thora, Tom Hardy za Banea, Mark Wahlberg za Pain & Gain...tipovi nabijali po 15 kila u 6 mjeseci, no
baš da su samo papali i vježbali, stavio bih veliki upitnik. Normalan čovjek je i bolje da se na povećanje mase prilagođava postupno, jer obično onda gain
i ostane.
Evo jedan zabavan tekst od strane fitness trenera glumaca Toby McGuirea, Ryan Reynoldsa i da ne nabrajam, citat;
Okay, gaining 20 pounds of muscle tissue in 12 weeks without drugs is very difficult to do. In fact, it'll almost be impossible for most.
If everything is done perfectly, most men can hope for around a 0.5 to 1.0 pound gain in muscle tissue per week.
So gaining 6-12 pounds of muscle in 12 weeks is reasonable if everything is done perfectly.
However, we can give the illusion of a 20 pound gain by emphasizing certain areas of the body.
Da, spominjalo se prije koju stranicu, neka želučana viroza kola okolo.
Ma bilo je tu primjera, onaj Chris Hemsworth za Thora, Tom Hardy za Banea, Mark Wahlberg za Pain & Gain...tipovi nabijali po 15 kila u 6 mjeseci, no
baš da su samo papali i vježbali, stavio bih veliki upitnik. Normalan čovjek je i bolje da se na povećanje mase prilagođava postupno, jer obično onda gain
i ostane.
Evo jedan zabavan tekst od strane fitness trenera glumaca Toby McGuirea, Ryan Reynoldsa i da ne nabrajam, citat;
Okay, gaining 20 pounds of muscle tissue in 12 weeks without drugs is very difficult to do. In fact, it'll almost be impossible for most.
If everything is done perfectly, most men can hope for around a 0.5 to 1.0 pound gain in muscle tissue per week.
So gaining 6-12 pounds of muscle in 12 weeks is reasonable if everything is done perfectly.
However, we can give the illusion of a 20 pound gain by emphasizing certain areas of the body.
cekaj, ti mislis da su oni tu masu nabacili natural? :D
exer1234 kaže..
i ostane.
cekaj, ti mislis da su oni tu masu nabacili natural? :D
prilično je jasno što je mislio zar ne?
kaže da je to gotovo nemoguće, al opet je.
nemoj reć da nije kad neznaš, kao što ja sad ne tvrdim da je, samo kažem, moguće je, izvedivo.
nema razloga oko tog sad radit drame.
ne znam za sve glumce, ima ih koji su natural sigurno..ali vecina nije.. njima je tamo dostupno sta god zele...tako da ;)
zobene sa mlijekom i medom su stvarno ukusne,al od ovog posnog sira iz lidla mi se dize zeludac za popi*dit,uz posni,whey,zobene sto bi jos trebao ubacit u prehranu da je bogato proteinima?
zobene sa mlijekom i medom su stvarno ukusne,al od ovog posnog sira iz lidla mi se dize zeludac za popi*dit,uz posni,whey,zobene sto bi jos trebao ubacit u prehranu da je bogato proteinima?
meso..
pileca prsa, jaja.
crveno,bijelo meso,jajaj riba... nadji kalorijsku tablicu pa si prehranu slazi prema zelji ;-)
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Uz navedeno dobri su i sirevi, osobito onaj slovenski što ima uzeti u mercatora, ima 30 g proteina na 100 g i nema puno masti. Kilo dođe oko 5 eura u BiH.
Uz navedeno dobri su i sirevi, osobito onaj slovenski što ima uzeti u mercatora, ima 30 g proteina na 100 g i nema puno masti. Kilo dođe oko 5 eura u BiH.
koji je taj? probaj se sjetit il ak netko zna.
30g P na 100g je super.
zahvaljujem unaprijed.
30g P na 100g je super.
zahvaljujem unaprijed.
http://www.sveznan.com/ishrana/sta-je-smarski-rok/
Malo sam prčka po teretani.net i našao ga.
Here you go brah.
30g P na 100g je super.
zahvaljujem unaprijed.
http://www.sveznan.com/ishrana/sta-je-smarski-rok/
Malo sam prčka po teretani.net i našao ga.
Here you go brah.
Mislim da ovaj model u Hrvatskoj nisam nalazio. Ali tko zna, slijedeći put ću
pažljivije gledati po Mercatoru. No realno, jedan posni ima oko 12,5 grama bjelančevina na 100 grama.
Ja otprilike 250 grama utamanim u jednom obroku, to mi je oko 30 grama bjelančevina(proteina, jel).
Za jedan obrok, da je više - nebi valjalo:)
zobene su izvor uh a ne proteina...
pa ono..zna se.. meso, jaja,sir,whey, riba.... od mesa mozes sta god zelis.
overhaul ja ne unosim ispod bar 60 gr proteina po obroku..
Šta mislite o split programu? Imam samo bučicu (Brzo mislim kupit i drugu) i šipku za zgibove...
1. DAN
Prsa:
1. Obični sklekovi (široki hvat) – 4x8
2. Diamond sklekovi – 3x8
3. Bench press – 3x8
4. Pullover bučicom – 4x8
Biceps:
1. Chin ups – 3x5
2. Hammer pregib – 3x8
3. Koncentracijski pregib bučicom u pretklonu – 3x8
4. Wrist roller – 4x8 (za podlakticu)
2. DAN
Leđa:
1. Pull ups – 3xMax.
2. Veslanje jednom bučicom – 3x8
3. Mrtvo dizanje – 4x10
Triceps:
1. Ekstenzija bučicom iznad glave – 3x8
2. Dipsevi(uski hvat) – 4x10
3. Kickbacks – 3x8
3. DAN
Ramena:
1. Military press – 3x10
2. Lateral raise – 2x10
3. Upright rows – 3x8
Noge:
1. Spartan bow – 3x8
2. Čučnjevi – 3x10
3. Podizanje za listove – 3x10
1-zobene su izvor uh a ne proteina...
pa ono..zna se.. meso, jaja,sir,whey, riba.... od mesa mozes sta god zelis.
2-overhaul ja ne unosim ispod bar 60 gr proteina po obroku..
1-zobene su složena namirnica. Sadrže i vlakna i minerale i složene UH i vitamine i PROTEINE.
Dakle djeluju složeno i na organizam. Stabiliziraju nivo šećera u krvi, beta glukan smanjuje
"loši" (LDL) kolesterol i apsorbiranje masti u crijevima, tlak,
uzimaju vodu bubrenjem i usporavaju otpuštanje UH, vlakna čiste probavni trakt, itd.
Da skratim, kratko i jasno zobene sadrže 14-17% proteina. Otprilike kao u posnom siru.
Naravno, nije to isti protein, a i varira postotak ovisno o vrsti i obradi,
no da ne kompliciram, kad se ima rupa i u osnovama nutricionizma:)
No, ja ih obično tamanim sa ostalim sjemenkama (npr bučina sjemenka ima dobrano preko 30% proteina)
uz mlijeko, jogurt a i whey.
2-lijepo. Ali ja jedem 5-6 puta dnevno, a svježi sir ili kazein u jogurtu dolaze u gluho doba noći pred spavanje:)
zobene ne mogu biti primarni izvor proteina. zato sto su one primarni izvor uh.. da bi unio 200gr proteina.. unio bi i 1000 g uh .. kuzis :D
zobene ne mogu biti primarni izvor proteina. zato sto su one primarni izvor uh.. da bi unio 200gr proteina.. unio bi i 1000 g uh .. kuzis :D
Nisi to napisao.
zobene su izvor uh a ne proteina...
Kužiš ;)
Osim toga(gore boldano), 200 gr proteina u obroku, hm, čemu?
Pa ne unosi se ukupni dnevni unos proteina u jednom obroku, niti ljudi ovdje imaju prosječno sto kila da im treba 200gr proteina i to u sportskom natjecateljskom režimu.
Jednako bi ispalo da si naveo da moraju unijeti sve dnevne proteine i njih 200gr kroz uobičajenu visoko proteinsku hranu tipa meso.
Morali bi pojesti 1 KILOGRAM čistih pilećih prsa u jednom obroku?! Ajmo se još igrati. Jedno jaje ima oko 35 grama od toga 5 grama proteina.
Trebao bi koliko ono jaja za tvojih 200 grama? 40 jaja? Ajd, nek su velka jaja, dođe 6.3 grama proteina po jaju dakle njih 30.
Pliz slikaj se kad složiš takav zajutrak:) Naravno, ima ljudi koji jedu te količine kroz dan.
Spominjani muscle headovi sa 135 kila žive vage, kao i Kličko, Michael Phelps ili Usain Bolt... ali oni pritom unose i strhovite količine
ukupnih kalorija i sve samelju vježbom. Nema baš šanse da nas ovdje ima takvih profića, usred priprema za natjecanje.
Ovako, od 1. mjeseca upisao bi se natrag u teretanu, i kupio bi si whey
Trazim dosta po netu planova prehrane, al mi ne odgovaraju baš, i ne znam točno koliko wheyja bi trebalo uzimati, pa ja cu napisati nesto tu pa nek me neko ispravi i napise nesto bolje malo
mislim da bi 2 puta dnevno trebao whey uzimati, jednom ujutro i jednom kao PWM?
OBROK 1:
-jaja,zobene s mlijekom
OBROK 2:
-shake (whey + nešto(što?))
OBROK 3:
-piletina, brokula, riža ili krumpir
OBROK 4:(pre-workout):
-nešto slično ko 3
OBROK 5:
-shake (whey + nešto) - PWM
OBROK 6:
-posni