Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.154
|
čitano: 8.966.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rast mišića i visina
kazo26 kaže...

Ma ne brini se oko izbora hrane, jedi šta želiš (10-20 % kalorija iz "junk" hrane neće ti štetiti), pobrini se da uneseš 1.5-2 g po kilu tjelesne mase, 0.5.-1 g masti, a ostalo popuniš od ugljikohidrata, počni sa 2500 kalorija i ako ne dobivaš na težini povećavaj za 250 kalorija.

Umjesto ribe možeš uzimati riblje ulje ili obične omega 3 kapsule ako je ne voliš jesti.

Trening je ok.

Evo jedan već složeni trening da se ne zamaraš oko serija, veoma je dobar.

http://www.jcdfitness.com/wp-content/download/Lyle_McDonald_Generic_Bulking_Routine_FAQ.pdf

EDIT: Pošto sam naizgled pogledao tekst nisam uvidio kao što djdjomi piše da jedeš malo. Povećaj tu hranu na 2500 kalorija.

EDIT2: U trening na kraju upper body dana ubaci lateralna dizanja u istoj šemi kao ruke. Neka ti mali prst bude nad palcom na vrhu pokreta. Ne varaj i drži donja leđa mirnim.

ok je to...ali neznam di da uzmem toliko kalorija, ugljikohidrata i proteina...stvarno neznam :/

u hrani, ovo sto ti jedes je nula bodova covjece, ubaci vise HRANE.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
kazo26 kaže...

Ma ne brini se oko izbora hrane, jedi šta želiš (10-20 % kalorija iz "junk" hrane neće ti štetiti), pobrini se da uneseš 1.5-2 g po kilu tjelesne mase, 0.5.-1 g masti, a ostalo popuniš od ugljikohidrata, počni sa 2500 kalorija i ako ne dobivaš na težini povećavaj za 250 kalorija.

Umjesto ribe možeš uzimati riblje ulje ili obične omega 3 kapsule ako je ne voliš jesti.

Trening je ok.

Evo jedan već složeni trening da se ne zamaraš oko serija, veoma je dobar.

http://www.jcdfitness.com/wp-content/download/Lyle_McDonald_Generic_Bulking_Routine_FAQ.pdf

EDIT: Pošto sam naizgled pogledao tekst nisam uvidio kao što djdjomi piše da jedeš malo. Povećaj tu hranu na 2500 kalorija.

EDIT2: U trening na kraju upper body dana ubaci lateralna dizanja u istoj šemi kao ruke. Neka ti mali prst bude nad palcom na vrhu pokreta. Ne varaj i drži donja leđa mirnim.

ok je to...ali neznam di da uzmem toliko kalorija, ugljikohidrata i proteina...stvarno neznam :/

u hrani, ovo sto ti jedes je nula bodova covjece, ubaci vise HRANE.

Dobro mar kaže.

Imaš dosta kaloričnih hrana, litar punomasnog mlijeka, masne teletine, jaja tako da možeš lako uvaliti toliko kalorija. Kruh, riža i krompir su super, ma jedi štagod, dobre su i neke pahuljice da ih ubaciš u se, samo zadovolji tražene makronutrijente i mikronutrijente (vitamini i minerali). Unesi barem 25 g vlakana ako možeš. To se lako povrćem i voćem popuni. Kada jedeš i vidiš da ti je teško, zamisli da ti hrana govori "kazo" jedi me, tako se ja motiviram.

Imaš Cron o meter za praćenje hrane i kalorija, predobar je.

18 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

meni je najbolja motivacija za bulk pogledat par videa of furious petea, ako nakon toga nisi gladan..

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
djdomi kaže...

meni je najbolja motivacija za bulk pogledat par videa of furious petea, ako nakon toga nisi gladan..

Ili Frank Yang bulking diet.

15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

a svaka mu cast.vise nikad necu rec da mogu pojest kamion hrane

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
Rast mišića i visina

Impresivan video i brutalna vježba sa onom medicinkom na zidu.

Pokazuje samo kako je pretjherivanje sa mišićima kobno pri većim i kontinuiranim naporima. Nema kondicije, mišiće traže kisika...a preveliki su.

Ovaj drugi  izgleda perfektno, a rastura sve vježbe. Simpatičan primjer i pokazatelj razlike između pretjerivanja i funkcionalnosti.

Osobno mnoge strongman vježbe ubacujem u trening baš radi toga, da dobijem na kondiciji i izdržljivosti kroz dulji period, u svako slučaju, nemojte samo pumpati, uvijek radite na kondiciji i izdržljivosti, začinite svoje treninge ludim vježbama.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 13:56 (fila2208).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

KaliMuscle je glupan, koji navodno pomaže djeci da se skinu sa droga, a sam je na steroidima i radio je gay4pay (Chuck Basher gay for pay guglajte). Tvrdi da je natural, a vidi se sa sto metara da je na nečemu. Elliot Hulse je ok tip, ali majko mila priča 10 minuta o bezveznoj stvari koja se ukratko može reći. Nisam baš njegov fan.

Meni su strongman vježbe moćne radi stiska, trapova i nogu, nemam opreme nažalost, a volio bi raditi yoke walk i ostale stvari.

15 godina
Rast mišića i visina

Oba su debili slažem se, ali impresivan je video da pokaže razlike između toga svega.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Oba su debili slažem se, ali impresivan je video da pokaže razlike između toga svega.

Imaš i ovu seriju njemačkih videa sa titlovima za nas koji ne pričamo njemački, veoma su dugi. Mogao bi ih ponovo pogledati.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da, sve ovisi za što ti tijelo treba. Primjerice, trkači na duge staze (maratonci) neće imati tijelo kao Ussain Bolt, Bolt će biti mišićaviji od njih, ali će u njihovoj disciplini biti gori.

Meni za sada, sa 16 godina treba samo da prođem na zdravstvenom za civilnog pilota (što bih mogao i sada), ali od slj. tjedna krećem raditi foundation 1 na preporuku kolege Karmerdide, 4 dana radim 3 dana ne radim i nakon f1 30 minuta kardio (što mislim da je sasvim sasvim dovoljno - više od toga je previše).

Jedem umjereno, izbjegavam gluposti (par postova iznad sam objašnjavao što ću promijeniti), i to je više manje to.

Znači, ako vam treba agilnost biti ćete sigurno mršaviji nego netko tko treba nositi teške terete... Gradite se za što vam treba i to je cijela filozofija.

Memento mori.
14 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav . Zanima me jel bi stetilo da radim 3 puta tjedno po 60 minuta voznje kucnog bicikla srednjim do velikim intenzitetom.

I jel bi tako mogao istopiti barem 6-7 kila masti za 1-2 mjeseca a da ne izgubimo ovo misića sto imam .  

17 godina
Rucipe kaže...

Pozdrav . Zanima me jel bi stetilo da radim 3 puta tjedno po 60 minuta voznje kucnog bicikla srednjim do velikim intenzitetom.

I jel bi tako mogao istopiti barem 6-7 kila masti za 1-2 mjeseca a da ne izgubimo ovo misića sto imam .  

ne.

15 godina
Rucipe kaže...

Kako fizička aktivnost može štetiti tijelu?

Mislim stvarno, ali stvarno...

što se tiče topljenja kila da, ako ništa ne pojedeš sljedeća 2 mjeseca.

17 godina
Rast mišića i visina

ma bezveze je to sto on misli napravit, kao prvo treba prilagodit prehranu, kao drugo da bi se misici odrzali treba radit trening za njih inace ce otic samo s cardiom, kao trece takva vrsta cardia nije dovoljna da bi skinuo 7 kg masti u mjesec-dva. znas ti sto je 7 kg masti.

14 godina
Rast mišića i visina

Jel mi ti mozes nesto predlozit zato sto sam ja totalni bot za vjezbanje .

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ma bezveze je to sto on misli napravit, kao prvo treba prilagodit prehranu, kao drugo da bi se misici odrzali treba radit trening za njih inace ce otic samo s cardiom, kao trece takva vrsta cardia nije dovoljna da bi skinuo 7 kg masti u mjesec-dva. znas ti sto je 7 kg masti.

Moguće je, ali je veoma mentalno zahtjevno kao što je prikazano u ovoj knjizi, autor te prije upozorava da je ovo namjenjeno za kraće vremensko razdoblje.

http://www.files.failedmiserably.com/data/aironz/The%20Rapid%20Fat%20Loss%20Handbook.pdf

14 godina
Rast mišića i visina

Da preformuliram pitanje . Koji je najbolji nacin da izgubim tih 6-7 kila u 6 mjeseci .

13 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Da preformuliram pitanje . Koji je najbolji nacin da izgubim tih 6-7 kila u 6 mjeseci .

Kalorijski deficit od 10-25 % kalorija ispod održavanja.

EDIT: http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/how-to-estimate-maintenance-caloric-intake.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 0:08 (Kramerdida).
14 godina
Rucipe kaže...

Ja sam ti izgubio 8 kg u 3 mjeseca, radi deficit od 500 kalorija, pazi što jedeš, izbaci junk i radi kardio od 60 min najmanje 5 puta tjedno.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
17 godina
Rast mišića i visina

prvo je mjesec-dva a sad je 6. po meni trebo bi radit normalni trening s utezima zato da odrzavas misice da ne odu kad mrsavis, kao sto fila kaze, unosis manje kalorija nego sto koristis, i ic ce to dole.

15 godina
Rucipe kaže...

6 kg u šest mjeseci? upiši se u teretanu i radi trning 3x tjedno, 2x radi kradio, trčanje ili neki drugi sport u trajanju 45-60.

Izabci junk, ubaci zdravu prehranu. razbij dan na 4-5 obroka, ali manjih.

18 godina
fila2208 kaže...

A nisu. Hullse je okej tip, neće reć glupost, i profesionalni je strongman(barem bio, ne pratim sad), sad je trener.
To, što, kako Kramerdida kaže, voli održat čitavo egoistično predavanje o jednostavnom pitanju, je druga stvar;

Čovjek ima svoj Youtube kanal, pa sad da na epizodu spiska dvije rečenice, nebi imao bogzna što gledatelja:)

Kali, a on se nudi, ako treba i za bauštelu...i pokazuje ono što ima-mišiće.
Nije neka pamet, glumac, govornik pa nema nekih savjeta:) Naravno da je na roidsima, to je najmanji
grijeh za njegovu kategoriju (Ipak je proveo x godina u zatvoru;) ).
-ako te zanima tema sa tipovima mišića i sportovima, ima fora serija
nice body but what can you do with it, gdje fitness model/bilder odrađuje
trening i okršaj po epizodi i sportu, pa ima MMA, box, sprint, parkour, cirkuske akrobacije, plivanje, bacanje kladiva,

olimpijsko dizanje utega itd.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
overhaul kaže...
fila2208 kaže...

A nisu. Hullse je okej tip, neće reć glupost, i profesionalni je strongman(barem bio, ne pratim sad), sad je trener.
To, što, kako Kramerdida kaže, voli održat čitavo egoistično predavanje o jednostavnom pitanju, je druga stvar;

Čovjek ima svoj Youtube kanal, pa sad da na epizodu spiska dvije rečenice, nebi imao bogzna što gledatelja:)

Kali, a on se nudi, ako treba i za bauštelu...i pokazuje ono što ima-mišiće.
Nije neka pamet, glumac, govornik pa nema nekih savjeta:) Naravno da je na roidsima, to je najmanji
grijeh za njegovu kategoriju (Ipak je proveo x godina u zatvoru;) ).
-ako te zanima tema sa tipovima mišića i sportovima, ima fora serija
nice body but what can you do with it, gdje fitness model/bilder odrađuje
trening i okršaj po epizodi i sportu, pa ima MMA, box, sprint, parkour, cirkuske akrobacije, plivanje, bacanje kladiva,

olimpijsko dizanje utega itd.

ma gledao sam i jenog i drugog, dosadni su i ponavljaju se. Kali je napuhanko, a Eliiot umjesto da kvalitetno nešto kaže, mrvi sve u 10minuta samo da bude što veća zarada na kanalu.

To mi je bezveze, iako kužim, ali nek bude dosljedan i ozbiljan a ne bubat gluposti.

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Glupo je rec da su debili, nebi danas bili tu di jesu da su debili.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Sutra krecem u teretanu pa ako ima netko ikakav program kako zapoceti u teretani ili ako netko ima savjet, sve je dobrodošlo :D
eune : Flaeryy
15 godina
Jabulani kaže...
fila2208 kaže...

Glupo je rec da su debili, nebi danas bili tu di jesu da su debili.

A dobro, u qurac, ako ja mislim za njih da su debili, ne mislim da su retrardirani, nego da mi se ne sviđa njihov stil, način ni govora, rada ni ostaloga.

Oprostite što nisam to tako napisao nego se nespretno izrazio.

Ako misliš da je Kali nešto postigao što se napucao u zatvoru i sad pametuje okolo, onda lol.-

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pozdrav svima

malo da se i ja ukljucim u temu, krenuo sam u teretanu prije mjesec dana (60kg/178cm/17god) uspio sam dobiti 3kg.

evo mog plana prehrane:

6:30 shake(100g Zobenih,banana,3dl mlijeka,maslac od kikirikija)

9:00 sendvic pileca prsa+sir

11:30 isto sendvic

13:45 pileca prsa+krumpir/tjestenina

16:00 shake

17:00 gainer+kreatin

gym 18:00-19:00 odmah popijem gainer nakon sto zavrsim

oko 19:20 vecera vecinom sto je bilo za rucak ili jaja/tuna

22:00 mlijeko+100g zobenih(spavanje)

17 godina
Rast mišića i visina

kad ste vec poceli s tim stavljanjem svoje prehrane, evo i moje, u usporedbi s nekom uber slozenom prehrani moja je nula bodova, ali daje kile, uz nepromjenjen bf.

dorucak: 4 jaja, kukuruzni kruh

meduobrok: sendvic s pilecim prsima
rucak: svaki dan drukcije, obicno meso+krumpir/riza+ salata
pwm: 30g wheya, 80g dekstroze, 5g kreatina

vecera: obicno ju uzmem oko 23 sata, 2 snite kukuruznog kruha, neka domaca salama, sir, nekad paradajz.

ukupno kalorija: cca 3000

posto po izracunu trebam 2600 kalorija za odrzavanje, ja zbog mase unosim 3000.

13 godina
Flaerry kreni s kruznima u pocetku. Rad s bucicama i ne pretjeruj. Nit s kilazama nit s trajnoscu(radi 1h 1:15) jer ce te upale gazit tjedan dva pa dok se misici ne naviknu laksi tempo al radi. Kasnije samo rokaj. Ako nisi 100% ziher kako neku vjezbu izvodit na nekoj spravi pitaj ak imaju trenera tam,ak je dobra teretana ziher ima i ok ljudi pa te usmjere. Po meni najvaznije da pazis na pokrete i pravilno izvodenje vjezbi da nebi bilo povreda. Ostalo dode na svoje s vremenom. Uzivati ces i jednom kad krenes zaljubit ces se.
uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kad ste vec poceli s tim stavljanjem svoje prehrane, evo i moje, u usporedbi s nekom uber slozenom prehrani moja je nula bodova, ali daje kile, uz nepromjenjen bf.

dorucak: 4 jaja, kukuruzni kruh

meduobrok: sendvic s pilecim prsima
rucak: svaki dan drukcije, obicno meso+krumpir/riza+ salata
pwm: 30g wheya, 80g dekstroze, 5g kreatina

vecera: obicno ju uzmem oko 23 sata, 2 snite kukuruznog kruha, neka domaca salama, sir, nekad paradajz.

ukupno kalorija: cca 3000

posto po izracunu trebam 2600 kalorija za odrzavanje, ja zbog mase unosim 3000.

to je 3000 kalorija ???

ja pojedem duplo vise, a nemogu dobit na masi osim ovog wheya, dekstroze i kreatina

EDIT: mislim na kilazi, vec 2 godine sam na 55 kg -.-

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 21:37 (kazo26).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice