Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.152
|
čitano: 8.786.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
cod4gamer kaže...
DooP kaže...
cod4gamer kaže...
donator_bubrega kaže...

Pon: Prsa

Uto:Biceps

Sri: Leđa

Čet: Ramena

Pet: Noge

Svaki dan lupim 30 min cardio i malo trbušne, zasad mi paše i neću mjenjati tako skoro.

ne valja ti ovo nista.kombiniras veliku misicnu skupinu sa malom misicnom skupinom...

prsa+biceps,ledja+triceps, ovo i vrapci na grani znaju

valjda mislis prsa+triceps i leđa+biceps

moze se i tako ali jednostavnije je prsa i biceps jer ti triceps radi kao potpora prsima tako da nemas poslije snage lijepo odradit tricepse.zato je rasirenija metoda prsa+biceps

nema logike, pa ako ti triceps kod prsa radi odma ga dovrsis napravis prsa i odma vjezba za triceps, ko je reko da nemas snage za triceps odradit?

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mene zanima imate li vi ikad pauze od tipa mjesec dana od vježbanja ili ste tokom cijele godine u teretani?

15 godina
neaktivan
DooP kaže...

nema logike, pa ako ti triceps kod prsa radi odma ga dovrsis napravis prsa i odma vjezba za triceps, ko je reko da nemas snage za triceps odradit?

gledaj to su klasicni primjeri.prsa+triceps ili prsa +biceps.ja govorim iz svog iskustva.najbolji rast tricepsa sam dobio u kombinaciji sa ledjima.radi kako ti odgovara.slusaj svoje tijelo.

PRODAJEM AJVAR
15 godina
DooP kaže...

ne da nemaš snage, nego gledaj to ovako.

triceps odradi sa prsima, i onda ga za dva dana radiš sa leđima, dakle 2 puta tjedno radi tripes, ovakoi sa prsima kad ga radiš radiš ga samo jednom praktički i nakon prsa nemaš snage dovoljno da efikasno ubiješ triceps do kraja

zato je takva metoda da se rade različite mišićne skupine kako bi ih se moglo izolirano ubiajti kako treba

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
DooP kaže...

triceps odradi sa prsima, i onda ga za dva dana radiš sa leđima, dakle 2 puta tjedno radi tripes, ovakoi sa prsima kad ga radiš radiš ga samo jednom praktički i nakon prsa nemaš snage dovoljno da efikasno ubiješ triceps do kraja

zato je takva metoda da se rade različite mišićne skupine kako bi ih se moglo izolirano ubiajti kako treba

pratim i po drugim forumima moze se raditi kako zelis ali dosta nas nema snage dovoljno da odradimo maksimalno triceps poslije prsa.zato radiim sa ledjima.uostalom mom tjelu tako najbolje odgovara i najvise mi se triceps povecao kad ga radim sa ledjima.

PRODAJEM AJVAR
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
DooP kaže...

kako 2 puta tjedno pa sa leđima ti biceps radi a ne triceps

15 godina
cod4gamer kaže...
fila2208 kaže...
DooP kaže...

pratim i po drugim forumima moze se raditi kako zelis ali dosta nas nema snage dovoljno da odradimo maksimalno triceps poslije prsa.zato radiim sa ledjima.uostalom mom tjelu tako najbolje odgovara i najvise mi se triceps povecao kad ga radim sa ledjima.

pa to i kažem, ne raditi triceps uz prsa naknadno jer već dok prsa rade radi i on, možda sam se nespretno izrazio

ugl.

old school

prsa biceps

ramena noge

leđa triceps

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
cod4gamer kaže...
fila2208 kaže...
DooP kaže...

pa to i kažem, ne raditi triceps uz prsa naknadno jer već dok prsa rade radi i on, možda sam se nespretno izrazio

ugl.

old school

prsa biceps

ramena noge

leđa triceps

univerzalni trening...ko ga radi ne moze pogrijesit

PRODAJEM AJVAR
13 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Mene zanima imate li vi ikad pauze od tipa mjesec dana od vježbanja ili ste tokom cijele godine u teretani?

Da, definitivno ti treba pauza s vremena na vrijeme, ali mjesec dana je apsolutno previše, tijelo ti propadne ako ništa radiš toliko dugo. Najbolje je uzeti oko tjedan dana i u tih tjedan dana ništa ne raditi, ne piti nikakve suplemente da se tijelo odmori i odvikne od toga, što više vode i voća da se organizam pročisti. Što manje mesa u tom periodu, proteine unositi iz nekog drugog izvora osim mesa (posni sir, jaja, mlijeko, grašak, ...), a ostalo jesti normalno da se rezerve glikogena napune do maksimuma. Ja to radim ponekad kad se baš osjećam potrgano i kad me već tetive počnu bolit, a to je najčešće kada više dana zaredom odradim jake treninge. Nakon tih tjedan dana se osjećaš "napuhnuto", imaš osjećaj da si dobio par kila i da si puno jači.

17 godina
fila2208 kaže...
cod4gamer kaže...
fila2208 kaže...
DooP kaže...

ugl.

old school

prsa biceps

ramena noge

leđa triceps

da to sam i napiso u svom postu.

kako nema dovoljno vremena za odmor? pa rade se prsa- biceps u ponedjeljak i ponavlja se opet tek u cetvrtak, a trica i leda se rade u utorak pa u petak. jel to nije dovoljan odmor? ili ipak je bolje radit 3x puta tjedno ovo, pon-sri-pet.

sad radim isti trening ko to fila, ovo pitam cisto da znam sto cu radit kad cu mjenjat.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma ja mislim kao mjesec dana off iz teretane, pa lagano rekreacijski tu i tamo neki sport, doma malo s utezima i tijelom radit vježbe, al i to je dobro :D

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav !

imam jedno pitanje....imam 16 godina i profesionalno treniram nogomet vec 9-10 godina. Nisam bas nekog veceg rasta, imam oko 55-60 kila i zanimalo bi me dali bi bilo dobro da poradim na misicnoj masi u gornjem dijelu tijela. Mislio bih uzet Whey proteine i kod kuce imam utege te pocet malo vjezbat. E sada dali bi to uzimanje proteina i vjezbanje bitno utjecalo na moju kilazu i neke elementu u nogometu (tj. trcanje, tehnika i okretljivost)...noge su mi dosta misicave tako da to nebi vjezbao, jer ih i ovako vjezbam trcanjem. Znaci vise bih volio poradit na rukama, prsima i leđima.

Ako tko ima kakvih savijeta ili odgovora neka napise.

Hvala !

17 godina
kazo26 kaže...

Pozdrav !

imam jedno pitanje....imam 16 godina i profesionalno treniram nogomet vec 9-10 godina. Nisam bas nekog veceg rasta, imam oko 55-60 kila i zanimalo bi me dali bi bilo dobro da poradim na misicnoj masi u gornjem dijelu tijela. Mislio bih uzet Whey proteine i kod kuce imam utege te pocet malo vjezbat. E sada dali bi to uzimanje proteina i vjezbanje bitno utjecalo na moju kilazu i neke elementu u nogometu (tj. trcanje, tehnika i okretljivost)...noge su mi dosta misicave tako da to nebi vjezbao, jer ih i ovako vjezbam trcanjem. Znaci vise bih volio poradit na rukama, prsima i leđima.

Hvala !

i ronaldo ima misicave noge i trci pa opet radi noge u teretani.

isto tako ronaldo ide i u teretanu, dize utege i "bilda" se, naravno nejde na masu.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

a dobro za noge, govorim za gornji dio tijela..te trazim dobre savijete a ne glupe komentare...dosta me zanima ovo za proteine {#}

14 godina
Rast mišića i visina

Evo na definiciji sam mjesec dana, rezultati se vide, ponajviše na rukama i prsima. Konačno sam dobio i "pločice",  zasad samo 4 pack. Hvala svima na korisnim odgovorima. Vi ste mi najbolja motivacija, kad vidim rezultate drugim, i ja poželim isto. 

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 16:58 (KiX777).
16 godina
neaktivan
kazo26 kaže...

Pozdrav !

Hvala !

baš me zanima kako si u profesionalce uspio uletit sa 6 god, neki novi messi,uglavnom bez brige lupaj po teretani dan noć nećeš sigurno preko noći dobit mišiće pa da izgubiš na brzini i tehnici.

18 godina
kazo26 kaže...

a dobro za noge, govorim za gornji dio tijela..te trazim dobre savijete a ne glupe komentare...dosta me zanima ovo za proteine {#}

Pa dobar ti je primjer Mar dao. Što je tu glupo? Ronaldo ti nije dobar uzor ili što?
http://www.bodybuilding.com/fun/train-like-ronaldo-build-a-body-for-a-better-game.html
Proteini su ti hrana, pa sam prouči i pozbroji - ako ne unosiš zbrojeno iz prosječne dnevne prehrane
oko ili blizu 2 grama bjelančevina po kilogramu svoje težine, nije loše pomoći sa dodatkom u obliku
wheya.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
kazo26 kaže...

Šta misliš da je protein magični napitak od kojeg rastu mišići?

Počni ti vježbati, za proteine ima vremena kasnije kad neki temelj napraviš i aktiviraš to malo mišića što imaš.

Samo puno jedi i puno vježbaj :)

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

kolko ja znam od same vjezbe i ne dovoljnog unosa proteina te bez pravilne prehrane ne vrijedi vjezbat...jer sve to vjezbanje je gubljenje vremena bez proteina i hrane !

15 godina
kazo26 kaže...

kolko ja znam od same vjezbe i ne dovoljnog unosa proteina te bez pravilne prehrane ne vrijedi vjezbat...jer sve to vjezbanje je gubljenje vremena bez proteina i hrane !

Pa da, znači moraš puno jesti ako ideš u tereteanu da bi dobio mišiće.

17 godina
kazo26 kaže...

gle ne kuzis neke stvari, no dobro to je zato sto nisi upucen kao i mnogi. ti ocito mislis da je samo prasak whey protein i da on sluzi za gradnju misica. protein se nalazi u hrani, i dovoljan je za izgradnju misica tj nije whey prijeko potreban za izgradnju misica iako se preporuca uzimanje cisto iz razloga sto je jeftin u usporedbi s hranom i lakse ga je uzet(nema pripreme, kao pwm lagano uzet itd).

pravilna prehrana je naravno bitna, nece ti teretana pomoc ako ces jest cevape svaki dan. po meni vi svi nogometasi u toj amaterskoj ligi ste puno premrsavi i slabi, ima izuzetaka naravno, no vidim ovu ekipu u gymu, 16-17-18 godina, nogometasi, nemas ih sto vidit, svi po 50-55 kila na neku visinu od 180. unasaj ti ugljikohidrate u dovoljnoj kolicini.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

i kolko sam citao...prosjecan sportas trebao bi imat 5-6 obroka po danu ali ja to nemogu zbog skole..

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 17:47 (kazo26).
17 godina
neaktivan
kazo26 kaže...

i kolko sam citao...prosjecan sportas trebao bi imat 5-6 obroka po danu ali ja za to nemogu zbog skole..

laž.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ali opet ja sam u skoli od 7 ujutro do 3 popodne tako da nemam pravilan dorucak....a kada sam popodne nemam pravilan rucak

15 godina
kazo26 kaže...

i kolko sam citao...prosjecan sportas trebao bi imat 5-6 obroka po danu ali ja to nemogu zbog skole..

Sve se može kad se hoće. Ljudi koji ne stignu kuhati i spremati, spremaju obroke dan prije, nose na posao, u škole i pravilno se hrane.

Ako se ne želiš posvetiti vježbanju kako spada, nećeš ništa postići već samo nekom sprave zauzimati.

Znam puno takvih, sličnih kod nas u teeretani. Krenu fino, krenu upale, i počnu izostajati, i onda me izjegavaju na ulici jer ih je sram ako ih pitam zaš ih nema u trt.

Teretana nije za pič.ke i točka :)

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ali ja ne vidim nista lose u wheyu...bas svi ljudi i siteovi govore da je dobar i za one ljude koji nemaju vremena za pravilnu ishranu...ne mislim ja sad kad bi to pio da bi se nabildao vec da bi mi bio kao neki dodatak prehrani i za bolju regeneraciju misica, recimo poslje treninga

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 17:55 (kazo26).
15 godina
kazo26 kaže...

ali ja ne vidim nista lose u wheyu...bas svi ljudi i siteovi govore da je dobar i za one ljude koji nemaju vremena za pravilnu ishranu...ne mislim ja sad kad bi to pio da bi se nabildao vec da bi mi bio kao neki dodatak prehrani i za bolju regeneraciju misica, recimo poslje treninga

ma uzimaj i radi što hoćeš, moja poanta je bila da si prezelen za to i da prvo trebaš razviku naviku vježbanja i pojačati prehranu prije nego počeš sa wheyom.

17 godina
neaktivan
kazo26 kaže...

ovo kao da tražiš izliku da bi koristio whey. iako si na knap s vremenom, da se prehrana srediti. gore su ti napisali kako.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

a u redu samo kazem....ali poanta pitanja je bila kako da najbolje dobim na misicima..

15 godina
kazo26 kaže...

a u redu samo kazem....ali poanta pitanja je bila kako da najbolje dobim na misicima..

Vježbanjem, prehranom i spavanjem, eto ti odgovora.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice