Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.152
|
čitano: 8.787.538
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

čučanj neprirodan? jesi ikad vidio da dijete diže neku stvar s poda tako da se savine u gornjem dijelu tijela? ne, napravi čučanj.

pljuješ po najboljom vježbi za noge i govoriš da je neprirodna. svaka čast.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
djdomi kaže...

čučanj neprirodan? jesi ikad vidio da dijete diže neku stvar s poda tako da se savine u gornjem dijelu tijela? ne, napravi čučanj.

neprirodnan je ako se ne savlada tehnika.a kad se savlada tehnika najbolja je vjezba za noge sa kojom nabijes najbrze masu na nogama.cucanj,ravni bench,deadlift su majke svih vjezbi

PRODAJEM AJVAR
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...

Pa teške stvari s poda je preporučeno dizat iz čučnja, jer vecina se nemoze sagnut do poda,a da se kraljeznica ne savine, a onda dolazi do ozljeda

17 godina
Rast mišića i visina

ja se vise saginjem na principu mrtvog dizanja a ne cucnja. ali se slazem da je cucanj jedna od najboljih vjezbi uopce i izbacit nju iz treninga je kretenizam.

18 godina
mar123 kaže...

ja se vise saginjem na principu mrtvog dizanja a ne cucnja. ali se slazem da je cucanj jedna od najboljih vjezbi uopce i izbacit nju iz treninga je kretenizam.

A čuj, i mrtvo dizanje se sastoji od vrste čučnja. No nije sve crno bijelo. Najbitnije je slušati svoj organizam. Nismo svi isti. Čučanj je definitivno prirodna kretnja, da nije nebi ga svatko mogao raditi od najmanje dobi. Nabrajanje ozljeda je samo anegdotalno. Znam ljudi koji su operirali kukove i koljena, a nikad nisu naprezali organizam teškim fizičkim radom, sportom ni vježbanjem. Postoji i cijeli niz "gymfail-ova" gdje je neugodno gledati kako loše izvođenje vježbe, neadekvatne težine i krivo pripremljeni tereti, oprema i podloga mogu prouzročiti ozljede. Što se tiče pritiska na hrskavicu, zdravi zglob nema direktno struganje i dodir hrskavica. I u tom smislu, opasniji je strojni legpress, jer ljudi stavljaju veće težine no što bi ih mogli čučnjem dizati. Oprezno samo sa ligamentima, prije sve zajedno dobro ugrijati i ponavljam, slušati tijelo a ne se natjecati sa serijama i težinama.
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
Rast mišića i visina

Evo kužim da nisam ni stavio sliku a to je ovde običaj, pa da to riješimo.

16 godina
Rast mišića i visina

Evo reću još nešto kontroverzno. Tiće se serija i ponavljanja.

Zašto brojati ponavljanja, zar ti vlastito tijelo neće kazati: "Ja ne mogu više, prestani"

Znači prva serija - pumpaj koliko god možeš.

Druga serija - isto tako

Treća serija - isto tako

Ako imaš snage i volje - opali i četvrtu seriju.

Mislim tko to kaže da nesmiš četvrtu seriju ako imaš snage i želja za opalit još jednu.

Kad pogledaš ovaj princip, znači tijelo je to koje određuje broj ponavljanja i serija. Ako si umoran biće manje a ako si pun energije biće više - ravnoteža će se stvoriti sama.

Koliko godina bildate? Pa što vas košta probat ovu metodu tjedan dana.

15 godina
Rast mišića i visina

Svojom slikom si pokazao koliko znaš o teretani, vježbanju i ostalome. Hvala ti.

A sad sjedi i čitaj malo temu, obrazuj se i prestani izmišljati neke tople vode :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Veliš inače si shredded, ali ovo je samo privremena verzija nakon jučerašnje utakmice uz pivo i ćevape {#}

15 godina
peterstern9 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Veliš inače si shredded, ali ovo je samo privremena verzija nakon jučerašnje utakmice uz pivo i ćevape {#}

Baš je sad na dirty bulku...:)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

koliko godina ti bildaš i jel se ti držiš tog tvog svaki seriju radi koliko možeš?

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

počeo sam sa insanityem,završio prvih 6 dana,odnosno gotov jedan tjedan,da još nešto uzmem vježbat uz to ili mi je ovo za sada dovoljno.Problem iman kod serije od 8 push upova kad radim,prva dva puta uspijem izvest svih 8 ono drill 2,ali treći put se slomijem na četvrtom ili petom push upu u seriji,previše se umorim.Zbog toga kad završim sa cijelom vježbom od insatiya uzmem break nekih 4-5 minuta i nakon toga napravim nekoliko push upova.Svi su savijeti dobrodošli.Inače imam 182 cm i 72 kg.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Čučanje neprirodno?

Can't find a better Jam!
15 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

počeo sam sa insanityem,završio prvih 6 dana,odnosno gotov jedan tjedan,da još nešto uzmem vježbat uz to ili mi je ovo za sada dovoljno.Problem iman kod serije od 8 push upova kad radim,prva dva puta uspijem izvest svih 8 ono drill 2,ali treći put se slomijem na četvrtom ili petom push upu u seriji,previše se umorim.Zbog toga kad završim sa cijelom vježbom od insatiya uzmem break nekih 4-5 minuta i nakon toga napravim nekoliko push upova.Svi su savijeti dobrodošli.Inače imam 182 cm i 72 kg.

Ne brini, radi koliko možeš. Nemoj se forsirati inače će biti problema.

Ja sam bio radio Insanity 3 tjedna, nakon toga sam prestao, no nakon što sam istražio čuo sam da može biti štetan za zglobove (od tolikog skakanja i svega). Naravno, štetan je za zglobove ako radiš nepravilno, tako da pazi na formu i radi koliko možeš - u 3. tjednu već ćeš moći pratiti trenera bez velikih problema.

Memento mori.
18 godina
fila2208 kaže...
peterstern9 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Baš je sad na dirty bulku...:)

Ma ok, nije fer se izrugivati, nismo baš djeca iz vrtića. Normalno tijelo, nije neki debeljko. Što se tiče brojanja, brojati je dobro da si čovjek vidi trenutnu formu. Nekad ide više, nekad manje. nebi znao napredak ili stagnaciju, da nemaš orjentir. Jednako se zato kontroliraju i kilogrami utega i vlastita težina. Dakle, ok možeš raditi do otkaza, ali barem znaš na koliko je ponavljanja taj dan stigao zamor. Nekad ide nekad ne. Da pumpaš bez kontrole, teško bi to znao.
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
overhaul kaže...

Ma ok, nije fer se izrugivati, nismo baš djeca iz vrtića. Normalno tijelo, nije neki debeljko. Što se tiče brojanja, brojati je dobro da si čovjek vidi trenutnu formu. Nekad ide više, nekad manje. nebi znao napredak ili stagnaciju, da nemaš orjentir. Jednako se zato kontroliraju i kilogrami utega i vlastita težina. Dakle, ok možeš raditi do otkaza, ali barem znaš na koliko je ponavljanja taj dan stigao zamor. Nekad ide nekad ne. Da pumpaš bez kontrole, teško bi to znao.

Malo šale nije nikog ubilo...a kad priča razne nebuloze o štetnim čučnjevima itd. kako da se čovjek malo ne našali na to sve.

16 godina
Rast mišića i visina

Ljudi moji, normalno da mi niste povrijedili osjećaje, mislim nisam pyzda a na kraju krajeva sve je to poticaj, i TD i TU na sliku, al nije? Ignore je najgora stvar u biti.

14 godina
KIKI3ooo kaže...

Evo reću još nešto kontroverzno. Tiće se serija i ponavljanja.

Zašto brojati ponavljanja, zar ti vlastito tijelo neće kazati: "Ja ne mogu više, prestani"

Znači prva serija - pumpaj koliko god možeš.

Druga serija - isto tako

Treća serija - isto tako

Ako imaš snage i volje - opali i četvrtu seriju.

Mislim tko to kaže da nesmiš četvrtu seriju ako imaš snage i želja za opalit još jednu.

Kad pogledaš ovaj princip, znači tijelo je to koje određuje broj ponavljanja i serija. Ako si umoran biće manje a ako si pun energije biće više - ravnoteža će se stvoriti sama.

Koliko godina bildate? Pa što vas košta probat ovu metodu tjedan dana.

volim kad ovako neko izmišlja nove teorije izgradnje tjela čija efikasnost izađe na vidjelo, a ima takvih puno koji sve znaju i netreba njima ništa oni to najbolje za sebe i nema se tu šta {#}

14 godina
KIKI3ooo kaže...

Ljudi moji, normalno da mi niste povrijedili osjećaje, mislim nisam pyzda a na kraju krajeva sve je to poticaj, i TD i TU na sliku, al nije? Ignore je najgora stvar u biti.

na sliku nije td niti bih trebo biti zbog toga što je prva volja onda tek znanje, tebi najvjerojatnije manjka ovog drugog, no ukoliko stekneš znanje uz dobru volju da se nešto i napravit samo ustraj i rezultata će bit ali nemoj izmišljat...

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prokleta desna sisa jednostavno ne zeli rast proporcionalno, glupi geni.

Volim slike mrtvih ljudi.
17 godina
Rast mišića i visina

što kazete na ovaj trening? radi li netko ovo? kakvi su rezultati?

pon: prsa, biceps, trbuh
uto: leda, triceps

sri: noge, ramena, trbuh
cet: prsa,biceps
pet: leda, triceps, trbuh

nesto ovako bi isprobo za jedno 2 mjeseca pa malo kombiniram.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

premale razmake imas među vjezbama treba odmarati misice

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

preopsezan ti je trening...nema potrebe 3 puta trbuh radit dovoljno je 2 puta.a noge nemoj raditi sa ramenima jer su najveca misicna skupina pa njih mozes posebno ili sa trbuhom.uglavnom trening i nije bas nesto :)

PRODAJEM AJVAR
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pon: Prsa

Uto:Biceps

Sri: Leđa

Čet: Ramena

Pet: Noge

Svaki dan lupim 30 min cardio i malo trbušne, zasad mi paše i neću mjenjati tako skoro.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Svaki dan lupim 30 min cardio i malo trbušne, zasad mi paše i neću mjenjati tako skoro.

triceps ne radis??

15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

ne valja ti ovo nista.kombiniras veliku misicnu skupinu sa malom misicnom skupinom...

prsa+biceps,ledja+triceps, ovo i vrapci na grani znaju

PRODAJEM AJVAR
14 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
donator_bubrega kaže...

ne valja ti ovo nista.kombiniras veliku misicnu skupinu sa malom misicnom skupinom...

valjda mislis prsa+triceps i leđa+biceps

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Radiš kako ti odgovara. Zašto bi mislio to.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
15 godina
cod4gamer kaže...
donator_bubrega kaže...

ne bubaj gluposti

ja radim slično tome

ruke

prsa

ramena

leđa

noge

5x tjedno, zašto bi morao kombinirati? Ovako svaki dan posebno ubije jednu skupinu sa 4-6 vježbi.

NBe mora sve biti klasika prsa bica leđa trica ramena noge 3x tjedno sistem {#}

15 godina
neaktivan
DooP kaže...
cod4gamer kaže...
donator_bubrega kaže...

valjda mislis prsa+triceps i leđa+biceps

moze se i tako ali jednostavnije je prsa i biceps jer ti triceps radi kao potpora prsima tako da nemas poslije snage lijepo odradit tricepse.zato je rasirenija metoda prsa+biceps

PRODAJEM AJVAR
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice