Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.148
|
čitano: 8.773.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zanima me šta koristite od dodataka prehrani ?

13 godina
Re: Rast mišića i visina
MB88 kaže...

Zanima me šta koristite od dodataka prehrani ?

Proteine.

uBlowMeBro?
15 godina
peterstern9 kaže...
fila2208 kaže...

Da, drop, tkz. ispuhavanje.

Ideš max koliko ide, onda skineš jedne ploče, sa strane ili 5kg dolje ako je na nekoj mašini. Ideš opet koliko ide, pa skidaš dok ne dođeš dok ti ruke ne otpadnu.

Osjećaj, nenadjebiv!

Meni je najbolje nakon takvog treninga kad se tuširam, onda ne mogu skupit prsa kad se tuširam i jedva se uspijem otuširat, a bolovi su brutalni :)

Najjače je pazuh prati, napunim ruku vodom i bacam pod pazuh, jer ne mgou do njega....plačeš od bolova ali si i sretan :)

Neki ljudi to nikad neće shvatiti :)

mar123 kaže...
zerocool12 kaže...

Kad smo kod serija, ja znam svaki 2.-3. trening ruku nakon normalnog vježbanja stavit malo više nego mogu dignut i onda polako puštam težinu prema dole i zadržavam (mislim da se to zovu negativne serije?). Najbolje se osjeti na tricepsu, najjači osječaj poslije :D

a za negativne bi trebo jos nekog ko bi mi digo to pa da ja samo pustam, probat cu ih kad cu ic s nekim. sljedece sto cu isprobat su drop setovi, to mi se cini zanimljivo.

Što se  negativnih tiče, moj savjet je uvijek sporije spuštati, sve što dižeš ili vučeš, uvijek što sporije, ali kad probijaš.
Npr. dosad je najveća kilaža bila 20kg npr. Danas ideš probijati,i staviš 25kg, i onda dižeš, pomaže ti spoter, a spuštat što sporije i tako jednu seriju malo.
Da osjetiš kilažu i vidiš koliko ti fali. TO je super da vidiš di si, i jel možeš napredovati skoro :)
grizeš mar, odlično, samo rokaj :)
Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Što se  negativnih tiče, moj savjet je uvijek sporije spuštati, sve što dižeš ili vučeš, uvijek što sporije, ali kad probijaš.
Npr. dosad je najveća kilaža bila 20kg npr. Danas ideš probijati,i staviš 25kg, i onda dižeš, pomaže ti spoter, a spuštat što sporije i tako jednu seriju malo.
Da osjetiš kilažu i vidiš koliko ti fali. TO je super da vidiš di si, i jel možeš napredovati skoro :)
grizeš mar, odlično, samo rokaj :)

To sam baš zadnji put radio za biceps. Inače sve vježbe radim polako, bolje se iskoristi mišić tako, al ovi negativni puno pomažu oko napratka, pogotovo za biceps :D
Inače nisam neki ljubitelj ovih superserija gdje se baš ubijem da ne mogu oprat pazuh :P al ako i učinim to nekad, stvarno moram priznat da se osjećaš ispunjenije :D

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Radio sad sklekove i plank, tresem se dok stojim u plank poziciji. Moram definitivno ojačat još cijeli core :D

EDIT: primjetio sam dupli post sad, isprike :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 19:12 (1.Lovac).
13 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Radio sad sklekove i plank, tresem se dok stojim u plank poziciji. Moram definitivno ojačat još cijeli core :D

Kada radiš plank, napni dupe i trbušne. Možda ti pomogne, baš ih napni kao da će te netko udariti. Isto kod sklekova primjeni uz stiskanje poda.

16 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
1.Lovac kaže...

Kada radiš plank, napni dupe i trbušne. Možda ti pomogne, baš ih napni kao da će te netko udariti. Isto kod sklekova primjeni uz stiskanje poda.

Pa to se "mora" napravit, bar ja tako radim i onda se tresem ko lud :D

14 godina
neaktivan

I ja se tresem, mislim da se ne trebaš brinuti.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

oj ljudi

zanima me ima li netko da radi na karikama? 

front lever,back lever,iron cross i takve stvari?

najvise me zanima pomoc za iron cross.

treba mi netko iz prve ruke da mi malo pomogne oko nacina vjezabanja programa i tako?

inace za sve vas koji ste u bodyweight vjezbama preporucam knjigu "overcoming gravity" 

a i za ostale koji idu u teretanu(idem i ja) takodjer da ju skinete ukoliko vas zanimaju  brzi oporavci,sredivanje treninga i ostalo

definitivno nuzno stivo za svakog 

ed: i jos jedno pitanje

sto mislite o malo vecim tezinama na deadliftu za 16.godisnjaka?ukoliko pravilno radim necu imat problema ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 2:00 (live4cro).
13 godina
neaktivan
live4cro kaže...

oj ljudi

zanima me ima li netko da radi na karikama? 

front lever,back lever,iron cross i takve stvari?

najvise me zanima pomoc za iron cross.

treba mi netko iz prve ruke da mi malo pomogne oko nacina vjezabanja programa i tako?

inace za sve vas koji ste u bodyweight vjezbama preporucam knjigu "overcoming gravity" 

a i za ostale koji idu u teretanu(idem i ja) takodjer da ju skinete ukoliko vas zanimaju  brzi oporavci,sredivanje treninga i ostalo

definitivno nuzno stivo za svakog 

ed: i jos jedno pitanje

sto mislite o malo vecim tezinama na deadliftu za 16.godisnjaka?ukoliko pravilno radim necu imat problema ?

Ja treniram za to, radim po Foundation programu, čitao sam Overcoming Gravity, ali nije mi nešto u usporedbi sa Foundation knjigama i Hanstand One.

Za Iron Cross prvo moraš imati dobar Back Lever, dobro održavanje na karikama sa rukama vani, a ostatak pročitaj ovdje. https://www.gymnasticbodies.com/forum/topic/8084-preparing-the-elbows-and-biceps-for-iron-cross-training/

Nemaš problema sa mrtvim ako imaš dobru tehniku, neovisno o dobi.

Odi na gymnasticbodies.com i pročitaj tamo, svatko će ti reći da radiš Foundation seriju pa tek kada nju završiš slijede naprednije stvari poput crossa.

EDIT: Karike rulaju kada za skoro svaku vježbu sa utezima imaš identičan pokret na karikama, npr. pregib za biceps ili triceps ekstenzija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 2:41 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Uzimo bi utege od frajera iz Zadra a ja sam blizu Zg-a pa me zanima jel zna ko koliko bi otprilike kostala postarina za jedno 85 kila utega?

17 godina
Demzi94 kaže...

Uzimo bi utege od frajera iz Zadra a ja sam blizu Zg-a pa me zanima jel zna ko koliko bi otprilike kostala postarina za jedno 85 kila utega?

jako jakooooo puno.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz,imam 16 godina,1.83 sam visok i imam 71 kg.Prvo me zanima jeli to "dobro"(omjer visine i mase).Drugo,prije 15-ak dana sam počeo s dizanjem utega.Radim 4 dana a 3 odmaram.Radim vježbe za biceps,triceps i ramena.Radim svakodnevno oko sat i 15 minuta.Zanima me za koliko vremena će se vidjeti razultati i kad bi mogao prijeći na zahtjevniji trening?

16 godina
neaktivan
Mjesec dana kruzni trening, nakon toga ce tijelo biti spremjo za prave napore koji te cekaju. Prvo rezultati za mjesec dana, ovisno o vjezbanju, prehrani itd.
...train hard, feel good, never give up...
13 godina
neaktivan
deelight kaže...
Mjesec dana kruzni trening, nakon toga ce tijelo biti spremjo za prave napore koji te cekaju. Prvo rezultati za mjesec dana, ovisno o vjezbanju, prehrani itd.

Ok a omjer visina/masa?Inače jedem puno ali sad i vježbam pa..Bez hrane se nemogu ni dobiti mišići.Prošle su upale mišića i prije par dana sam između svake vježbe dodao 2 serije po 12 dizanja za biceps(uteg 12 kg s obje ruke).Htio bih izgraditi ruke i ramena u što kraćem roku a zatim povećavati težinu i trajanje treninga.Ima li tko kakav savjet ili osobno iskustvo u vezi s time?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 14:38 (Žbrlik).
17 godina
Žbrlik kaže...
deelight kaže...

Ok a omjer visina/masa?Inače jedem puno ali sad i vježbam pa..Bez hrane se nemogu ni dobiti mišići.Prošle su upale mišića i prije par dana sam između svake vježbe dodao 2 serije po 12 dizanja za biceps(uteg 12 kg s obje ruke).Htio bih izgraditi ruke i ramena u što kraćem roku a zatim povećavati težinu i trajanje treninga.Ima li tko kakav savjet ili osobno iskustvo u vezi s time?

ne nije ti dobar omjer, premalo kila imas.

nekuzim kako si digao 2 serije za biceps? pa ne dizu se serije dize se kilaza ako ti je lagano, i po meni 12 ponavljanja je puno, radi bolje 8 a opet s tezim utegom. i trening ti je glup, pa nemozes radit samo ruke i ramena, a prsa, leda, noge?? di je to? neki dio ces izgradit brze neki sporije, ovisi kako sad stojis s cim, ali treba vjezbat sve. mislim da je bolje da procitas neke stvari na netu oko treninga. sto se tice povecavanja tezine, ja ju lagano povecavam svaki tjedan, ono isprobavam malo kako bi se nosio s tezim i onda ako vidim da je ok krenem s tim a ako ne skinem te utege i radim sa starom postavom, nekad znam stavit malo teze pa dic bar 2-3 put.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Svi bi neke mišiće preko noći. Nema kruha bez motike.. Samo rad i ne odustaj. Ja kad sam radio noge prvi puta sam malo pretjerao, 3 dana nisam mogao hodat ni sjedit.. Počeo lagano s tjelovježbom zbog zdravlja, pošto imam problema sa kičmom i ramenom, a na poslu stojim 10-12 sati. Držim se prehrane koliko toliko, prije sam na dan pojeo sendvić pol kruha na marendi u 11 i tek oko 8-9 na večer kuhani obrok.. sad jedem 6 puta dnevno i jako dobro se osjećam za razliku od prije. 3 treninga tjedno ( pon,sri, pet )odradim po sat vremena i to je to. Kičma mi je bolje i rame također a to mi je najbitnije.

Ps. Hvala kolegi Fili na smjernicama i savjetima {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 14:57 (ARazer).
15 godina
Žbrlik kaže...

koliko vremena će se vidjeti razultati

Ako budeš krivo radio, nikad.

Ako budeš radio kako spada, napredovao u kilažama, jeo kvalitetnu hranu, pazio da imaš dobar obrok nakon treninga i izbacio smeće iz svakdonvene uporabe prvi najmani pomaci će se vidjeti za 3 mjeseci. osjećat ćeš se čvršće i vidjeti da si čvršći i izdržljiviji.

Prvi bolji rezulatati se vide kroz 6 mjeseci, i tih 6mjeseci je prelomna linija između onih koji idu i nastave ići i onih koji odustanu jer ne vide rezulatate dotad.

9-12 mjeseci se vide lijepo i čista godina dana treninga, usporediš slike i vidiš veliku razliku koju će ne smunjam primjeiti svi tvoji prijatelji.

Moj savjet, ne odustaj, ništa ne ide preko noći. Prvih 10-12 treninga radi KRUŽNE, dakle cijelo tijelo, uči vježbe, uči kilaže, proučavaj sebe i koliko možeš.

Nakon toga, kreneš na malo zahtjevnije stvari i vidiš kako onda ide. Ne zabrinjavaj se rezulatatima, pokušaj u teretani naći nekakav ispušni ventil, da ti teretana bud emjesto di voliš ići i želiš ići a ne gdje ćeš se gledati u ogledalo koliko si narastao. Kad tako budeš gledao na teretanu, uspjeh je zajamčen.

Sretno! :)

ARazer kaže...

Svi bi neke mišiće preko noći. Nema kruha bez motike.. Samo rad i ne odustaj. Ja kad sam radio noge prvi puta sam malo pretjerao, 3 dana nisam mogao hodat ni sjedit.. Počeo lagano s tjelovježbom zbog zdravlja, pošto imam problema sa kičmom i ramenom, a na poslu stojim 10-12 sati. Držim se prehrane koliko toliko, prije sam na dan pojeo sendvić pol kruha na marendi u 11 i tek oko 8-9 na večer kuhani obrok.. sad jedem 6 puta dnevno i jako dobro se osjećam za razliku od prije. 3 treninga tjedno ( pon,sri, pet )odradim po sat vremena i to je to. Kičma mi je bolje i rame također a to mi je najbitnije.

Ps. Hvala kolegi Fili na smjernicama i savjetima {#}

Prijatelju neizmjerno mi je drago da si se okrenuo vježbanju i zdrvaom životu. I sam vidiš da su samo prednosti toga, mane ne postoje.
Ti si visok i trebat će dugo dok se mišići ne uhvate, ali isto tako i sam to znaš tako da samo zapni i rokaj :)
Sretno i javi se, znaš di sam uvijek :)
Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 17:06 (fila2208).
15 godina
neaktivan
Žbrlik kaže...

Pozz,imam 16 godina,1.83 sam visok i imam 71 kg.Prvo me zanima jeli to "dobro"(omjer visine i mase).Drugo,prije 15-ak dana sam počeo s dizanjem utega.Radim 4 dana a 3 odmaram.Radim vježbe za biceps,triceps i ramena.Radim svakodnevno oko sat i 15 minuta.Zanima me za koliko vremena će se vidjeti razultati i kad bi mogao prijeći na zahtjevniji trening?

evo ovako ta 4 dana malo bolje rasporedi...izmedju ta 4 dana ubaci jedan rest day.a za napredak ti ovisi sve od genetike.nekome se vidi nakon mjesec dana nekome nakon mjesec ipo.uglavnom prije toga nista jer treba dugo dok misic aktiviras i potaknes na rast al ne brini samo nastavi.ako ti nije tesko napisi plan prehrane i vjezbe koje izvodis

EDIT:posto vjezbas kuci trebat ce ti malo vise da vidis napredak al ne daj da te to obeshrabri ;-)

PRODAJEM AJVAR
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 17:18 (cod4gamer).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Tipicno pitanje pocetnika,za koliko vremena ce se vidjeti misici.Izgradnja misica nije sprint nego maraton,kao i sve u zivotu.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da vas pitam ljudi moji dragi... Jel se samo meni sporo razvijaju ovi mišići ramena ili je tako i većini... ne znam imam osjećaj da mi je to jedini dio tijela koji mi se ne želi razvit, a vježbam ga jer mi se mora razvit -.-'

15 godina
xR4Z3R kaže...
Tipicno pitanje pocetnika,za koliko vremena ce se vidjeti misici.Izgradnja misica nije sprint nego maraton,kao i sve u zivotu.

Svi smo jednom bili taj početnik koji se gleda u ogledalo i misli, kako ništa ne napreduje.

Ok je to, neka pita tu, bolje nego da mu se smiju u teretani.

13 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Da vas pitam ljudi moji dragi... Jel se samo meni sporo razvijaju ovi mišići ramena ili je tako i većini... ne znam imam osjećaj da mi je to jedini dio tijela koji mi se ne želi razvit, a vježbam ga jer mi se mora razvit -.-'

I meni je tako, neki bi rekli da je to znak nepotpomognutog vježbača pošto se u steroidaša uobičajeno ramena i trapovi razbuktnu.

Radi odručenja za srednje rame sa pauzom na vrhu od 1-4 sekunde i spuštaj kontrolirano 2 sekunde. Isto za zadnje rame radi letenje. Pošto je srednje rame interni rotator, dovedi rame u poziciju da ti je mali prst nad palcom i tako diži. Ne koristi donje leđa, bolje je raditi pravilno sa 5 kg, nego izgledati kao majmun koji se njiše sa 10 kg.

16 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

I meni je tako, neki bi rekli da je to znak nepotpomognutog vježbača pošto se u steroidaša uobičajeno ramena i trapovi razbuktnu.

Radi odručenja za srednje rame sa pauzom na vrhu od 1-4 sekunde i spuštaj kontrolirano 2 sekunde. Isto za zadnje rame radi letenje. Pošto je srednje rame interni rotator, dovedi rame u poziciju da ti je mali prst nad palcom i tako diži. Ne koristi donje leđa, bolje je raditi pravilno sa 5 kg, nego izgledati kao majmun koji se njiše sa 10 kg.

Ako misliš na ovo,

to radim i dižem naprijed. I još nekad na onoj velikoj spravi s kabelima radim neke vježbe, ugl. radim ramena s 5 kila jer kao šta si reka kad se tako zadrži par puta, počme zatezat sve, dobro mi to bude.

Samo baš sam primjetia da mi to nekako najsporije napreduje... :(

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 19:43 (1.Lovac).
14 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Military press je tu majka za dizat muslce mass ramena. Evo ti i koristan click

P.S. Ako radiš dobro i osjećaš zatezanje onda prehrana nije kako spada. Također se treba i odmorit i naspavat dobro nakon treninga. Možda ti i genetika odmaže, nekima je to jednostavno dugogodišnji mukotrpni proces, koji se na kraju uvijek naravno isplati. Samo nemoj odustat.

Live and let live.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 19:48 (cecenac).
16 godina
neaktivan
cecenac kaže...

Military press je tu majka za dizat muslce mass ramena. Evo ti i koristan click

P.S. Ako radiš dobro i osjećaš zatezanje onda prehrana nije kako spada. Također se treba i odmorit i naspavat dobro nakon treninga. Možda ti i genetika odmaže, nekima je to jednostavno dugogodišnji mukotrpni proces, koji se na kraju uvijek naravno isplati. Samo nemoj odustat.

Military Press ne mogu radit, a i ova dizanja bi treba radit sjedeći zbog leđa... Jedem dosta dobro, pošto sam "ektomorf" možda mi to malo odmaže, al jedem i spavam koliko treba i kako treba, tako da sumnjam da je to problem.
A genetika, to je diskutabilno :D

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Odmaže ti dosta, kao i meni. Imam 2 metra i 98 kg. Brz metabolizam i nikad na miru. Al doć će to na svoje. :)

14 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Military Press ne mogu radit, a i ova dizanja bi treba radit sjedeći zbog leđa... Jedem dosta dobro, pošto sam "ektomorf" možda mi to malo odmaže, al jedem i spavam koliko treba i kako treba, tako da sumnjam da je to problem.
A genetika, to je diskutabilno :D

Ektomorf nije nikakva izlika, nabij mase i pretvori se u mezomorfa :). Ako ti je problem zbog leđa smanji kilažu, ako se i dalje bojiš radi military sjedeći.

Live and let live.
15 godina
odjavljen
cecenac kaže...

Ektomorf nije nikakva izlika, nabij mase i pretvori se u mezomorfa :). Ako ti je problem zbog leđa smanji kilažu, ako se i dalje bojiš radi military sjedeći.

Nije izlika, ali je duplo teže nego mezomorfima, ja sam se danas izmjerio i nikako da prestanem rasti više, imam 195cm, 80kg(prije god dana sam imao 192cm i 65kg), ono za što ja radim cijelu godinu, moji frendovi sa zavidnim genima dobiju u 4/5mj, ali ja se ne žalim, treniram i radujem se rezultatima :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 20:55 (MARKOZD15).
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
cecenac kaže...

Nije izlika, ali je duplo teže nego mezomorfima, ja sam se danas izmjerio i nikako da prestanem rasti više, imam 195cm, 80kg(prije god dana sam imao 192cm i 65kg), ono za što ja radim cijelu godinu, moji frendovi sa zavidnim genima dobiju u 4/5mj, ali ja se ne žalim, treniram i radujem se rezultatima :)

cecenac kad bi to bilo tako jednostavno, davno bi ja bio "veliki i jak" al šta je tu je. Jedem puno ugljikohidrata, kao šta bi i trebao...

Inače šta se brzog metabolizma tiće, (nek ne čitaju oni slabijeg želudca) ja sam dnevno na wc-u u prosjeku 2 puta, a zna se dogodit i do 5-6 puta i to je meni normalno. Poslije ručka u wc, navikao sam se, al sigurno ne smiješ reć da je to izlika!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice