Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.732.780
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina

Sve ovisi od osobe do osobe, genetike, metabolizma.

Bit će napretka, ali ne drastičnog

Pingu ;)
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

imam 16 godina,jel to ima kakve veze?

15 godina

Slobodno kreni sa vježbom.

Uglavnom sa isplaniram workoutom i prehranom do 18 godine možeš imat odlično tijelo. A onda curice padaju :).

Kad sam se već curica dotaknuo, nemoj očekivat kad se isklesaš da ćeš bit pomama. Svjedočim i sam ogromnim likovima koji su zaostali u glavi ne zato jer su takvi urođeno nego zbog usmjerenja psihe.

Uglavnom, počni gledat Elliot Hulsea https://www.youtube.com/user/elliottsaidwhat https://www.youtube.com/user/strengthcamp .

Prati sve njegove savjete za zanimljivost u društvu, za samopouzdanje, za cijeli mindset u glavi.

Usmjeri svoju psihu postajanju takve osobe i vjeruj mi za 2 godine si druga osoba zanimljivija sebi i društvu.

Suma summarum, body building iskoristi ka postajanju bolje, zanimljivije osobe, a sa buildingom je to lakše jer se lijepšim, snažnijim tijelom diže i samopouzdanje.

Usmjeren si na pravi put od početka.

Pingu ;)
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A zašto bi sam pucao ruke? Ko ti je to savjetovao?

Ljepota je u simetriji tijela, skladu. Moraš raditi trbuh, leđa, ramena, noge i ostale dijelove tijela podjednako...

Samo ruke će ti dosaditi, a izgledat ćeš ko Popaj.

Can't find a better Jam!
18 godina
Gunner_V kaže...

Ljepota je u simetriji tijela, skladu. Moraš raditi trbuh, leđa, ramena, noge i ostale dijelove tijela podjednako...

Ne samo to, nesrazmjerno forsiranje samo jednih mišića povećava rizik od ozljede.
Zamor tetiva i ligamenata zagarantiran, a ni zglobovi neće biti oduševljeni.
Kad je već spominjan "Yo Elliot", baš on na više mjesta tumači i kako takvo vježbanje
može uzrokovati bolove i na drugim dijelovima koji se čine nepovezani. Dakle prvo i osnovno Core strength.
Sa time će i razvoj svih mišića, pa i ručnih ići brže, jer takvo vježbanje diže metabolizam i
prirodnu hormonalnu proizvodnju testosterona, a usput pomaže u potpori pri vježbanju željenih skupina.
No sa 16 godina... shvaćam kako precepcija funkcionira. Odmah, sad, i ono što kažu "frendovi".

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
Rast mišića i visina

jel se ovo veze za mene?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pa za 16 godina imam možda i prejake noge od trčanja i nogometa tako mi ostaje samo gornji dio tijela da se razvije,jel bi svejedno onda i njih trebo uključit u workout?

13 godina
neaktivan
mrdennis458 kaže...

pa za 16 godina imam možda i prejake noge od trčanja i nogometa tako mi ostaje samo gornji dio tijela da se razvije,jel bi svejedno onda i njih trebo uključit u workout?

Zanemari to, vježbaj cijelo tijelo, neće ti donje tijelo zauvijek rast, jer svi imamo genetski potencijal za nadodavanje mišića, neki mogu više, neki manje.

Nego koliko mjere te "prejake noge"?

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

kaj mislite o insanity workoutu? jel bi mogo s tim dobit veci gornji dio,noge su jake od nogometa kojeg treniram skoro svaki dan zadnjih 5 godina
citam teretana forum,koliko bi mi trebalo da izgledam ovako? mogo bi probat njegov trening,kaj kazete?: http://teretana.net/forum/viewtopic.php?p=789872#p789872

15 godina
Gunner_V kaže...

joj ti e....najpametniji lik ovdje, a samo pričaš gluposti i pametuješ

Tko kaže da će samo pucati ruke...pa nisam ja godinu dana samo ruke radio, i pumpao da imam velike ruke. Stavio sam svoju sliku, zar imam tako nesrazmjerne ruke? Počela je rasprava o rukama na koju sam komentirao da ruke nije teško nabildati, ako želiš i hoćeš.

Svaki tvoj post je neko preseravanje i pametovanje s visoka. Ajde da si mrga od 130kg i pun znanja, još bi te i poslušao ili respektirao, ali ovako...

i pls, popaj je imao velike podlaktice a ne nadlaktice. Dakle i tu si ispao smiješan, jer očigledno pojma nemaš.

Ako je cilj postići simetriju tijela onda neke dijelove koji su zaostali moraš više raditi, jednostvano je, samo tebi očito nije shvatljivo.

Ajde slikaj nam svoj sat i tako to...peace out mate.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Tko kaže da će samo pucati ruke...pa nisam ja godinu dana samo ruke radio, i pumpao da imam velike ruke. Stavio sam svoju sliku, zar imam tako nesrazmjerne ruke? Počela je rasprava o rukama na koju sam komentirao da ruke nije teško nabildati, ako želiš i hoćeš.

Svaki tvoj post je neko preseravanje i pametovanje s visoka. Ajde da si mrga od 130kg i pun znanja, još bi te i poslušao ili respektirao, ali ovako...

i pls, popaj je imao velike podlaktice a ne nadlaktice. Dakle i tu si ispao smiješan, jer očigledno pojma nemaš.

Ako je cilj postići simetriju tijela onda neke dijelove koji su zaostali moraš više raditi, jednostvano je, samo tebi očito nije shvatljivo.

oprosti jel mi mos samo rec gdje su slike?:)

''Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.'' (c) Čapek
15 godina
cod2playahhh kaže...
fila2208 kaže...

oprosti jel mi mos samo rec gdje su slike?:)

http://www.bug.hr/forum/topic/sport/rast-misica-visina/52249.aspx?page=294&jumpto=3746937&sort=asc&view=flat

Bio sam stavio trenutno formu u nadi da će tema konstruktivno zaživjeti, da možda ljudi stave svoje slike, jedni drugima sugeriramo što raditi što ojačati, ali imaš par dežurnih stručnjaka koji nestanu kad se slike stavljaju i pojave par stranica nakon sa strašnim pametovanjima.

Cilj je izgraditi simetrično tijelo, ali bez obzira radio ti cijelo tijelo neki mišić će prije rasti i izgledati bolje nego neki drugi. Ja npr. sam imao i imam jaka prsa, dok su mi ruke kaskale...onda sam malo shiftao treningna ruke, i prsa u drugi plan da izjednačim malo ruke i da prsa previše ne prednjače, e to je vježbanje, kad si svjestan nedostatka i pokušavaš ga nadoknaditi i to sam preporučio maru koji vidim pokušava malo ojačati ruke, ali su se našli profesori koji od toga rade sprdnju i ismijavanje...neka, ako je to njima sreća neka to rade. Meni je samo drago da ljudi iz ove teme me pitaju preko pm, komuniciram snjima i stvarno je puno lakše razgovarati i dat savjet preko pm nego ovdje, jer te ovdje uvijek dežurni profesor špota i ismijava a i sam sije gluposti i dezinformacije, tako da ću malo iskulirati jer neću se spuštati na njihov nivo.

tomica92 kaže...

kaj mislite o insanity workoutu? jel bi mogo s tim dobit veci gornji dio,noge su jake od nogometa kojeg treniram skoro svaki dan zadnjih 5 godina
citam teretana forum,koliko bi mi trebalo da izgledam ovako? mogo bi probat njegov trening,kaj kazete?: http://teretana.net/forum/viewtopic.php?p=789872#p789872

Ovako kao on? 3-4 godine teretane, mjesečno 1000kn suplementacije, savršena prehrana i životni stil, puno odricanja i yebenu genetiku.
Dobra motivacija, ne odustaj, ali budi zadovoljan i sa malim pomacima, nemoj odmah biti gladan uspjeha i odustati odmah ako bude teško.
Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2013 15:31 (fila2208).
15 godina
neaktivan

nisam baš upučen na kojem mjestu bi ih trebo izmjerit?

17 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Imaš me na piku već duže vrijeme-molim te okani me se i ne obraćaj mi se više. Zaboravi da postojim.

Nađi jednu stvar koju sam rekao krivo u ovoj temi i potkrijepi ju nekim stručnim medicinskim člancima i priznat ću da nemam pojma o tome o čemu pričam.

Da nije bilo mene i mojih "glupih" savjeta, baš ti bi i dalje krivo radio trbušnjake i kršio si bespotrebno leđa. 
Kasnije si mi se i sam zahvalio jer sam te to naučio. 

Ovo za Popaja ne mogu vjerovati da si shvatio ozbiljno, omg. Zaista, nemam riječi. Toliko je glupo da ne želim niti odgovarati na to... {#}

Can't find a better Jam!
18 godina
Rast mišića i visina

Da vidim da je ovdje puno nad*kanih novajlija u posljednje vrijeme (vrijeme praznika, godišnjih i izlaska na plaže, jer ostatak godine je ovdje puno manja gužva),
koji, ako ne krenu omalovažavati, onda barem pucaju TD... hvala hvala:)

...........
Ono što ja govorim tvrdim iz nekakvog osobnog iskustva, a tko baš mimo toga želi pobrati ozljedu
a neka da TD i navali "pucati" bicepse. I što je već moderno pokazati, neznam.

Ako je nekome ipak bitno, i želi poslušati iskusnije koji su prošli greške, vježbajte redom. Bez obzira na razvijenije noge, treba ih vježbati.
Za nogomet, ako mislite biti uspješn(ij)i je "core strength" izrazito bitan. 
Evo, nogometaši, pogledajte si npr. već spominjanog Ronalda: ima nogetine ali i dalje vježba sve redom, i ne štedi noge.
Dapače. No po izgledu u sličici ne izgleda nešto nesrazmjeran ni nakaradnog tijela?

Cristiano Ronaldo daily workout routine

::: 3 to 4 hours of daily practice that assure a very low body fat level (<10%) consisting of:
- Several periods of running for state cardio (25-30 mins)
- High intensity and "explosive" sprinting drills (short-period exercises)
- Technical drills to enhance skills and ball control
- Football tactical exercises to improve understanding with teammates
- Gym exercises to develop specific muscles but also his total body strenght consisting of 
http://www.bodybuilding.com/fun/train-like-ronaldo-build-a-body-for-a-better-game.html
Nogometašu i tako noge nikad nemogu biti "prejake". Evo malo zabave kome se da gledati gore spomenutog:

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Gunner_V kaže...
fila2208 kaže...

Imaš me na piku već duže vrijeme-molim te okani me se i ne obraćaj mi se više. Zaboravi da postojim.

Nađi jednu stvar koju sam rekao krivo u ovoj temi i potkrijepi ju nekim stručnim medicinskim člancima i priznat ću da nemam pojma o tome o čemu pričam.

Da nije bilo mene i mojih "glupih" savjeta, baš ti bi i dalje krivo radio trbušnjake i kršio si bespotrebno leđa. 
Kasnije si mi se i sam zahvalio jer sam te to naučio. 

Ovo za Popaja ne mogu vjerovati da si shvatio ozbiljno, omg. Zaista, nemam riječi. Toliko je glupo da ne želim niti odgovarati na to... {#}

Nemam ja tebe na piku, nego ti mene, u stanju si što god ja kažem, izokretati i pametovati. Ponašaš se kao da si svima ovdje tata i prodaješ fore kao da si trener yebeni.

Nemam konkretno ništa protiv tebe, ali ne volim ljude koji ''stoje sa strane'' i pametuju, ali nisu kadri pokazat se i stat iz asvojih riječi. Ja sam iza svojih stao. Ovo za trbušnajke neću komnetirati, jer očito si nov na internetu i ne razumiješ trolove. Pola svijeta radi trbušnjake, i te iste nam profesor pokazuje on meni priča kao da ih radim miljardu pa ću leđa strgat. lol pa nisam kreten. Možeš ti meni pametovati koliko hoćeš, ali činjenica je da  dok sam ja dizao kilaže i radio, ti si čitao članke i sad misliš da si super pametan, to je tvoj problem, i ne samo tvoj. Imam hrpu takvih koji dođu prvi dan i onda mene ispravljaju u flyevima za ramena itd., kao daju mi savjet, ma lol. Ja da sam tako glup, nenačitan i nemam pojma, nebi kao prvo tako izgledao, a kao drugo moje postove ljude bi hetjali sa thumbovima i nebi se na pm javljali, ovako mogu reći da sam zadovoljan jer ekipa prepoznaje one koji rade, a odyebavaju one koji samo pametuju. Moj savjet ti je da malo iskuliraš, nisi uvijek najpametniji i nemoj se postavljati s visoka i sve će biti super i ok.

overhaul kaže...

Da vidim da je ovdje puno nad*kanih novajlija u posljednje vrijeme (vrijeme praznika, godišnjih i izlaska na plaže, jer ostatak godine je ovdje puno manja gužva), 
koji, ako ne krenu omalovažavati, onda barem pucaju TD... hvala hvala:)

...........
Ono što ja govorim tvrdim iz nekakvog osobnog iskustva, a tko baš mimo toga želi pobrati ozljedu
a neka da TD i navali "pucati" bicepse. I što je već moderno pokazati, neznam.

Ako je nekome ipak bitno, i želi poslušati iskusnije koji su prošli greške, vježbajte redom. Bez obzira na razvijenije noge, treba ih vježbati. 

Ako si mislio na mene, lol ne, ne znam jesam ikome dao td, možda maru kad mi je rekao da obrijem prsa. Uostalom thumb down služi za NE slažem se sa tvojim mišljenjem, pa ako se netko ne slaže ne znači i da te odmah mrzi ili misli da si pglu.
Ja isto pričam iz iskustva, a imao sam start kao većina ovdje ekipe. Sve ih pucaju hormoni, imaju 14-18 godina i hoće pločice i bicepse. I ok. U više navrata sam pisao neka se okane fora trpanjem hrane da dobiju kile, nek se okane teških vježbi da bi cure impresionarili itd. ali konretko je počela spika i napucavanju ruka, i da, termin napucati ruke ne znači da svaki dan tri puta dnevno radiš ruke, nego kao što sam rekao, ukoliko u tom segmentu kaskaš, onda moraš nadoknaditi jačim treninzima.
Neke ljude zanimaju velike ruke, neke prsa, netko je ponosan na noge, netko želi simetriju, nismo svi isti. Svatko ima omiljen mišić, omiljenu vježbu koju vježba i pumpa više. Ako netko želi imati ruke 70cm, tko si ti da mu se ismijavaš radi toga? Njegovo tijelo, njegova stvar. Ako netko želi six pack, ti ga nazivaš početničkom fascinacijom, zašto, zato što mu se to sviđa i to želi?
Ugl. moj cilj ovdje je tim početnicima i vježbačima pokazati da teretana nije bauk i sa malo razumjevanja i volje se može uspjevati. Ne treba čitati miljardu knjiga niti ići na dif da bi mogao bit lijepo građen. Teretana je širok pojam i svatko dolazi raditi ono što želi, a tko smo ja i ti da mu to na bilo koji način branimo? Ako netko pita, kako da napucam ruke, ja mu napišem trening i neka radi, ali naravno odgovoran je sam za sebe.
Ugl. tldr, thumb down se koristi kad netko ne misli ko ti i nemoj da te to pogađa. Vidim da si stručan, ali nemoj se postavljati sa visoka, možda to ljudi ovdje i vide i zato klikaju thumb down
nhf.
Dosta offtopica, ajmo dalje na normalnu diskusiju o vježbanju i mišićima.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2013 22:14 (fila2208).
15 godina
Rast mišića i visina

Da vidim, jer me zanima, kako ekipa ovdje vježba, u kojim uvjetima. Možda je prije bilo ali sam zaboravio.

Dakle da vidimo:

Pokušao sam svesti sve u 3-4 komada, tako da se svi podjele u skupine koje pripadaju, pa da vidim kojih i kakvih vježbača ima najviše.

Hvala na sudjelovanju u anketi.

12 Gym (teretana)
22 Doma, bodyweight vježbanje itd
3 Parkovi, Calisthenics itd.
1 Kombinacija svega navedenog
17 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Da vidim, jer me zanima, kako ekipa ovdje vježba, u kojim uvjetima. Možda je prije bilo ali sam zaboravio.

Dakle da vidimo:

Pokušao sam svesti sve u 3-4 komada, tako da se svi podjele u skupine koje pripadaju, pa da vidim kojih i kakvih vježbača ima najviše.

Hvala na sudjelovanju u anketi.

Ja kod kuce, imam onu multigym spravu i bučice...

Malo mi je daleko teretana, pa kad uračunam prevoz i teretanu dosta mi skupo ispadne...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

kolko je kečap loš ?

UCV
15 godina
pejkan_ucv kaže...

kolko je kečap loš ?

Nije uopće nešto loš da ti može naškoditi. Jedini problem su zaslađivači u njemu koji su na bazi kukuruznog sirupa ili nekih umjetnih sladila, ali inače je ok.

Moj savjet ti je da ga zamjeniš, ako želiš sa onim umakom, od pomidora, kao umak za pizze i to, ono ti je samo paradajz, voda i sol :)

Nema dodatnih zasađivača u njemu,....ali kečap kao kečap, samo ga jedi nije uopće loš.

nadam se da ima netko da će napisat da je i objasniti zašto jer ja zbilja ne vidim kako može biti loš.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hvala na odgovoru, bas sam ga se sad napuco za veceru sa pilecim prsima pa me malo grizla savjest :)

UCV
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nije loš, ali ne bih ga preporučio jedino za PWM, inače jedi normalno, ali opet nemoj pretjerivat s njim (npr. jedi meso sa kečapom, a ne kečap s mesom {#})

15 godina
pejkan_ucv kaže...

Hvala na odgovoru, bas sam ga se sad napuco za veceru sa pilecim prsima pa me malo grizla savjest :)

Ma nego, ja isto kad stara nekad složi nedjeljni ručak sa piletinom natrpam i kečapa, jer mi je inače bezukusna. Filetini su druga stvar oni se uvijek fino napacaju prije.

Kečap je super za pojest stvari koje inače teško savladati ovako.

Ja si znam nekad konzerviranu ribu ubaciti u posudu, 2 ribe, dodaš senfa, malo majoneze i kečapa i napraviš si slasnu riblju paštetu. to upari sa crnim kruhom i imaš odličan obrok :)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Čučnjevi sa skokom = suicide

eune : Flaeryy
17 godina

Preradevine tipa kecap, majoneza i takve *izdarije nisu bas dobr tako da ne pisite ako neznate. Kod kecapa npr. imate oko 14g ug na 100g proizvoda sta nije cak ni problem ako se ne jede cesto i i malo ga se koristi. Ali ima jako puno natrija koji se bas i ne osjeti, a vrlo ga je lako unjet na ovaj nacin.

You got to lose to know how to win
18 godina
Super flaeryy kaže...

hehe a tek čučnjevi sa izbačajem utega... poslije njih skačeš ovako i to sa svim ekstra naslagama:)

pejkan_ucv kaže...

Mene samo zna ako je navečer takav začin u igri, peći "žgaravica". I neznam, sumnjiv mi je onaj mc donaldsov, jedan mi je
ustao zaboravljen u frižideru 2 godine, poluotvoren. Probao oprezno pronjuškati oblizati - potpuno nepromijenjen.
Tako da hm, kako da ga organizam provari ako je toliko "nekvarljiv"?
Neznam za druge vrste, njih nisam imao zaboravljene u frižideru:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 2:04 (overhaul).
15 godina
R4zOR229 kaže...

Preradevine tipa kecap, majoneza i takve *izdarije nisu bas dobr tako da ne pisite ako neznate. Kod kecapa npr. imate oko 14g ug na 100g proizvoda sta nije cak ni problem ako se ne jede cesto i i malo ga se koristi. Ali ima jako puno natrija koji se bas i ne osjeti, a vrlo ga je lako unjet na ovaj nacin.

Naravno da nisu dobre, ali neće ga jesti svaki dan na tone. Vjerovatno će kao i svatko, sa vremena na vrijeme malo dodati hrani da je lakše pojede.

Ja sam npr. jučer za bbq radio bbq sauce od coca cole i kečupa, da nije to baš zdravo, ali jednom tjedno, dušu dalo uživat u hrani.

Izbaciti majonezu i kečap iz svakodnevne uporabe da, ali tu i tamo zašto ne pojesti.

Možeš li mi molim te konkretnije objasniti zašto je kečap tako jako šteta kad me već napadaš da ne znam?

A majonezu ne znam zašto spominješ, jer sam je mrvicu stavljao u svoju homemade riblju paštetu? Majoneza naravno nije poželjna za nikog tko želi skinuti kilograme, ali brate nekad mora ići u slasni sendvič...ili u francusku salatu...šta onda ne jedeš niti to jer ima majoneze :))

Super flaeryy kaže...

Ako i nakon toga budeš imao snage, probaj pačji hod. Spusti se u polučučanj i iznad glave uzmi šipku/metlu/štap šta god. Spoji dakle ruke sa tim štapom, neka bude iznad glave i sad u polučučnju hodaj okolo, kao da si patka. Poželjet ćeš umrijeti :)
Btw. zadnji video od scoobya kralja :(
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 1:26 (fila2208).
16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Bitch please, qaudripedal uz stepenice: 

Ali naravno da to bude pravilno kao na videu.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 1:31 (EZY-E).
15 godina
EZY-E kaže...

Zamisli ekipu kako bi ga gledala da to radi negdje, lol, predobra vježba.

16 godina
protjeran
fila2208 kaže...
EZY-E kaže...

Zamisli ekipu kako bi ga gledala da to radi negdje, lol, predobra vježba.

Ja sam tu vježbu često prije radio i šta, gledali su me, ja njih i ok :)

Ali za core je ta vježba odlična.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice