Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.160.885
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
u2Noobish4Me kaže...

i da nadodam, tijelo može max odjednom probaviti 40-50grama proteina, sve više od tog je bacanje u vjetar, postoje članci ak nekog više zanima.

http://www.wannabebig.com/diet-and-nutrition/is-there-a-limit-to-how-much-protein-the-body-can-use-in-a-single-meal/

Ovaj članak daje reference za tvrdnje i od cijenjenog Alana Aragona je. Uzmi u obzir da ljudi na Intermittent Fastinug jedu 3 obroka u kojem pojedu barem 150-200 grama proteina. Da vrijedi ta logika ne bi oni bili nabildani.

Tu je netko BB? Čisto sumljam.

whey po kg općenito o proteinu prije i poslije treninga

ima naravno puno "stručnijih" članaka ali eto na brzinu, kratko o svem.

za nas di većina vježba radi sebe, definicije, nikakva natjecanja i izbrijavanja ide do 1gram po kg.( ima siteova od 0,3g po kg al 1g po 1kg je super i za rezultate i novčanik)

a sad brate možeš ti i 400g dnevno pa budi freak.{#}

IF koristi dosta Bodybuildera i ljudi sa dosta visokom mišićnom masom. http://www.leangains.com/search/label/Client%20results

Kako ovo nije veoma stručan članak od Alana kada je on sve potkrijepi sa referencama? 

Da, mit je to vremensko ograničenje od 30-45 minuta, gledajući literaturu imaš rok čak do 24-36 sati što kaže da se ne zamaraš kada trebaš unijeti hranu.

12 godina

IF koristi dosta Bodybuildera i ljudi sa dosta visokom mišićnom masom. http://www.leangains.com/search/label/Client%20results

Kako ovo nije veoma stručan članak od Alana kada je on sve potkrijepi sa referencama? 

Da, mit je to vremensko ograničenje od 30-45 minuta, gledajući literaturu imaš rok čak do 24-36 sati što kaže da se ne zamaraš kada trebaš unijeti hranu.

Odnosilo se na moje članke, ne od Alana{#}

i kad već forsaš to ogromno uzimanje proteina, imaš članke, da ih sad ne cp stalno potraži sam, ugl. bb ronny coleman kaže da kad samo pije ogromne količine proteina u obliku wheya dobiva upola manje neg kad uz to jede dosta crvenog mesa!

nije on ogroman od 400g proteina u obliku wheya dnevno neg od 4000+ kalorija dnevno i brdo suplemenata.

ako misliš suprotno, tvoja stvar.

uBlowMeBro?
12 godina
mar123 kaže...

dal vi pricate o dnevnom unosu proteine, ili unosu po obroku? izgubio sam se malo. nije li dnevni unos 2g po kg?

dao sam članke maloprije.

imaš dnevno preporučeno od 0,3g po kg do 2,5g po kg.

ide znači od normalne potrebe svake osobe, onog tko vježba amaterski, profesionalno, do bb freakova.

tebi koji jedeš jaja, pileća prsa, uzimaš gainer, kreatin, dekstrozu zaista ne treba više od 1g po kg i to ti je puno, iskreno, jer se i ovak pravilno i jako pucaš!

al da podržavam tvoju želju za dobivanjem mase, želju za vježbanjem i pravilan rad- dapače, svaka čast!{#}

a dnevni unos ako neideš na profi pumpanje 2h dnevno teretane, svaki dan, ništa više od 50g.

uBlowMeBro?
16 godina
Rast mišića i visina

traniram 5 puta tjedno, ali su to kratki treninzi sad, 40 minuta negdje. split workout.

50g proteina na dan?? pa to samo suplementima unesem, di je jos hrana koja mi je puna proteina. da pucam se jako, sad kad su pocele ove vrucine dosta manje nego inace jer nemama apetit, ali sad cu se prisilit i opet ic na to, cilj mi je dobit do 9. mjeseca jos 3-4 kg. i onda lagano do kraja godine doc do nekih 72 i tu stat.

12 godina
Rast mišića i visina

evo kramerdida i ostatak ekipe {#}
mr. olympia, 8x zaredom najveća faca.
njegov program, sažetak:
5562kalorije: 5562
150g masnoće: 150g
546g protein/bjelančevine: 546g
UH: 474g

a evo i link da vidite kompletno sve, pa ti meni reci jel uzima 300+g prek wheya? ne! neg na kraju dana 88g, ostatak normalna prehrana i nije ziher zato jer ima para pa mu lakše jest par put dnevno pileća prsa itd.
link
i neću više o ovom pisat, tu je sve rečeno/napisano/ilustrirano, pa da ne pomisli netko da se svađamo. {#}

uBlowMeBro?
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 22:32 (u2Noobish4Me).
12 godina
mar123 kaže...

traniram 5 puta tjedno, ali su to kratki treninzi sad, 40 minuta negdje. split workout.

50g proteina na dan?? pa to samo suplementima unesem, di je jos hrana koja mi je puna proteina. da pucam se jako, sad kad su pocele ove vrucine dosta manje nego inace jer nemama apetit, ali sad cu se prisilit i opet ic na to, cilj mi je dobit do 9. mjeseca jos 3-4 kg. i onda lagano do kraja godine doc do nekih 72 i tu stat.

to ti kažem, pogle colemanov program, usporedi kolko prsa pojedeš, a pogle kolki je on, znam da ti to nije cilj...

tako da si doziraj whey kad manje proteina uneseš prek hrane, il kad se napucaš prsima manje wheya, isti ce ti bit rezultat.

čim više kalorija uneseš to ćeš bit veći{#}

uBlowMeBro?
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 22:38 (u2Noobish4Me).
14 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

Apsolutno se slažem sa kolegom u2Noobish4Me, nemožeš se uspoređivat sa bodybuilderima od 120 kilograma i 8% body fata koji provedu 20 sati tjedno u teretani. 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

radim split trening u teretani, 5 puta tjedno, i uglavnom sam gotov za nekih 50 min, jel to dovoljno dnevno za dobar efekt uz pravilnu prehranu?

16 godina
cecenac kaže...
u2Noobish4Me kaže...

Apsolutno se slažem sa kolegom u2Noobish4Me, nemožeš se uspoređivat sa bodybuilderima od 120 kilograma i 8% body fata koji provedu 20 sati tjedno u teretani. 

naravno da nemozes jer je njima to posao a nama samo hobi. da ti je to posao i ti bi tako izgledao.

12 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

Odnosilo se na moje članke, ne od Alana{#}

i kad već forsaš to ogromno uzimanje proteina, imaš članke, da ih sad ne cp stalno potraži sam, ugl. bb ronny coleman kaže da kad samo pije ogromne količine proteina u obliku wheya dobiva upola manje neg kad uz to jede dosta crvenog mesa!

nije on ogroman od 400g proteina u obliku wheya dnevno neg od 4000+ kalorija dnevno i brdo suplemenata.

ako misliš suprotno, tvoja stvar.

Ja sam govorio o ukupnom unosu, da u 3 obroka unesu 150-200 grama, ne po individualnom obroku. Tko ima para za pola kile bjelančevina dnevno.

Oprosti, ponekad mi ruka radi brže od mozga pa pogrešno shvatim nečije tekstove.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 23:33 (Kramerdida).
12 godina
dmanz kaže...

radim split trening u teretani, 5 puta tjedno, i uglavnom sam gotov za nekih 50 min, jel to dovoljno dnevno za dobar efekt uz pravilnu prehranu?

Ako pravilno vježbaš, i cijelo vrijeme radiš onda je 50minuta 5x tjedno i više neg dovoljno.

Prehrana je bitna koliko i samo vježbanje, čak i više ako želiš definirane linije(iscrtane, velike mišiće).

+kvalitetan odmor da se tijelo regenerira i mišići izgrade.

uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

problem je u tom sto je meni posni sir odvratan i ne podnosim ga, koja je alternativa?

evo ti slika s cim ga ja zacinim, bez soli nekakvo bilje, ponekad navecer tanko narezem salatu dobro isperem tunu i nju ubacim. Nema veze kaj je za povrce najobicniji zacin 

u2Noobish4Me kaže...

ima naravno puno "stručnijih" članaka ali eto na brzinu, kratko o svem.

za nas di većina vježba radi sebe, definicije, nikakva natjecanja i izbrijavanja ide do 1gram po kg.( ima siteova od 0,3g po kg al 1g po 1kg je super i za rezultate i novčanik)

a sad brate možeš ti i 400g dnevno pa budi freak.{#}

slazem se ali ako si na low-carb trebaš malo povecat unos proteina i naravno ovisi o vrsti, intenzitetu i dugotrajnosti treninga.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 1:14 (Trustek).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ako ja radim zgibove, sklekove,propadanje,trbusnjake  , jeli vrijedi kupitii whey proteine samo zbog te 4 vjezbe?

eune : Flaeryy
16 godina
Super flaeryy kaže...

ako ja radim zgibove, sklekove,propadanje,trbusnjake  , jeli vrijedi kupitii whey proteine samo zbog te 4 vjezbe?

s te 4 vjezbe i mnogo varijacija istih se moze isklesat tijelo jako dobro, tako da, da.

15 godina
Rast mišića i visina

Meni je prilično nevjerovatno kako se taj whey/creatine/šećer tako ''udomaćio''.

Ja kad sam imao 16-17 godina vježbao sam da nisam znao što je to niti bi to tada uzeo,. vježbao sam bio sretan kad sam mogao dić 80kg u benču jednom...danas svako tko se ustaje iz kreveta razmišlja da uzme whey jer vidi vraga odradio je trbuh kad je ustao iz kreveta, lol.

Po meni whey ne treba dirati dok ne izgradiš neki temelj, stekneš navike i reaktiviraš mišiće, onda nakon 6-12 mjeseci ovisno o osobi i rezultatima lagano početi sa time.

Ali tko voli nek izvoli, dapače, ovo je samo moje mišljenje.

Brata sam odvukao u teretanu i u 8 mjeseci yebeno izgradio, mojim uputama je prestigao neke od svojih vršanjaka a nije uzeo jednu mjericu wheya, dakle može se i bez wheya, nije to magični prah koji te nabilda preko noći.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo ljudi kakva su misljenja o ovom suplementu link   i jeli se isplati?

i jeli stvarno potrebno uzimati tri puta dnevno?

i ovo sto kazu da se uzima ujutro na prazan zeludac: sto ako ujutro idemo trcat na prazan zeludac kada ga uzeti?

''Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.'' (c) Čapek
16 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Jel valjaju šta ovi proteini?

Pro whey 3G

itko?

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
14 godina
cuspajz kaže...
cuspajz kaže...

Jel valjaju šta ovi proteini?

Pro whey 3G

itko?

Valjaju ja ih imam :)

Respect to 191x7
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Meni je prilično nevjerovatno kako se taj whey/creatine/šećer tako ''udomaćio''.

Ja kad sam imao 16-17 godina vježbao sam da nisam znao što je to niti bi to tada uzeo,. vježbao sam bio sretan kad sam mogao dić 80kg u benču jednom...danas svako tko se ustaje iz kreveta razmišlja da uzme whey jer vidi vraga odradio je trbuh kad je ustao iz kreveta, lol.

Po meni whey ne treba dirati dok ne izgradiš neki temelj, stekneš navike i reaktiviraš mišiće, onda nakon 6-12 mjeseci ovisno o osobi i rezultatima lagano početi sa time.

Ali tko voli nek izvoli, dapače, ovo je samo moje mišljenje.

Brata sam odvukao u teretanu i u 8 mjeseci yebeno izgradio, mojim uputama je prestigao neke od svojih vršanjaka a nije uzeo jednu mjericu wheya, dakle može se i bez wheya, nije to magični prah koji te nabilda preko noći.

Whey je bacanje para, sređena prehrana je više nego dovoljna.

16 godina
Rast mišića i visina

whey nije bacanje para, nekad se nemoze pratit prehrana sto zbog posla, sto zbog ostalih stvari i obaveza.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Isto vremena izgubiš da si složiš jedan sendvič sa dimcekom, sirom i povrćem ili whey uzmeš.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pošto sad ulazimo u EU, zanima me ima li itko iskustva s kupovinom hrane u sloveniji(veća količina hrane poput piletine, tune...)? isplati li se tamo uzimati ili je isto ko kod nas?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
Jabulani kaže...

Isto vremena izgubiš da si složiš jedan sendvič sa dimcekom, sirom i povrćem ili whey uzmeš.

i ti stvarno mislis da sendvic od dimceka i sira ima toliko proteina kao i whey shake? {#}

djdomi kaže...

pošto sad ulazimo u EU, zanima me ima li itko iskustva s kupovinom hrane u sloveniji(veća količina hrane poput piletine, tune...)? isplati li se tamo uzimati ili je isto ko kod nas?

da, jeftinije je tamo. ubiti sve od hrane je jeftinije u sloveniji, u najgorem slucaju par kuna, ali nista nije skuplje niti isto. bas sam danas bio tamo i kupio u lidlu hrpu stvari, sladoledi su jeftiniji po 10-15 kn(velika pakiranja po 8-10 komada), kupio sam optimum gold whey za 100 kn manje nego kod nas(tamo je 380 kod nas je 480), u lidlu je smrznuto meso jako jako puno jeftinije nego kod nas, voce isto jeftino. ako vam slovenija nije daleko definitivno vam preporucam da tamo kupite neke stvari. naravno da necete ic po kruh i mlijeko tamo ali npr velike kolicine brasna, secera i takvih stvari se stvarno isplati uzet.

15 godina
Jabulani kaže...

Whey je bacanje para, sređena prehrana je više nego dovoljna.

Whey nije bacanje para za nekog tko želi napredak, ili je stao sa napretkom...dapače, neloše je ubaciti te proteine i pomoći mišiću, ali problem je šta se klinci a vidim ovdje na temi ih je bar 70% zalijeću u kupovinu wheya, kreatina i ostaloga želeći napredak preko noći. To tako ne ide, prvo treba vježbanjem naviknuti mišiće, aktivirati sve izgraditi temelj, a whey kasnije dobro dođe kad je stagnacija i tako to.

Velim samo mi je smiješno kako ekipa ovdje veli e ja radim zgibove koji whey da uzmem?

Ali dapače, tko voli nek izvoli, ako mu to roditelji dopuštaju i financiraju dapače.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Jabulani kaže...

i ti stvarno mislis da sendvic od dimceka i sira ima toliko proteina kao i whey shake? {#}

djdomi kaže...

da, jeftinije je tamo. ubiti sve od hrane je jeftinije u sloveniji, u najgorem slucaju par kuna, ali nista nije skuplje niti isto. bas sam danas bio tamo i kupio u lidlu hrpu stvari, sladoledi su jeftiniji po 10-15 kn(velika pakiranja po 8-10 komada), kupio sam optimum gold whey za 100 kn manje nego kod nas(tamo je 380 kod nas je 480), u lidlu je smrznuto meso jako jako puno jeftinije nego kod nas, voce isto jeftino. ako vam slovenija nije daleko definitivno vam preporucam da tamo kupite neke stvari. naravno da necete ic po kruh i mlijeko tamo ali npr velike kolicine brasna, secera i takvih stvari se stvarno isplati uzet.

znaš možda koliko dođe kila pilećih prsa?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
Rast mišića i visina

da to je greska, dosta ljudi smatra gle vjezbam mogo bi uzet magicni whey pa ce mi se napredak povecat za 98%, a whey je zapravo obicni dodatak prehrani, nikakva magicna formula za uspjeh i ako ju se misli kombinirat s mc donaldsom i cevapima onda bolje ne bacat novce.

17 godina
djdomi kaže...

Zasto bi to radio? Nasi ce tak i onak morat uskladit cijene s cijenama EU znaci smanjit cijene hrane.

You got to lose to know how to win
16 godina
R4zOR229 kaže...
djdomi kaže...

Zasto bi to radio? Nasi ce tak i onak morat uskladit cijene s cijenama EU znaci smanjit cijene hrane.

ti si ozbiljan ili se salis? nasim ugostiteljima je vlada prije koji mjesec smanjila pdv s 25% na 10% a cijene se nisu promjenile ni lipu, i ti jos vjerujes u nase trgovce?

15 godina
Rast mišića i visina

Daj ne pričajte gluposti, sad će te ić u inzoemstvo kupovat 50 x 1kg pilećih prsa za ovu godinu jel?

Cijene hrane će ostat iste ili nešto malo pasti, nemojte bit naivni i vjerovati novinarima i trgovačkim lancima koji obećavaju velika sniženja.

SVe je ionako poraslo odavno, pa i da pojeftini samo bi se vratilo na staro.

16 godina
Rast mišića i visina

kupio danas od optimuma gold whey od vanilije(uvijek uzimam vaniliju za bilo sto) i smisko shake sa bananom, kreatinom, 60g dekstroze i ispalo je odlicno, ovako fini shake jos nisam pio, nije gust, miksanje odlicno, sve pohvale za ovaj whey.

sutra za dorucak cu uz 4 jaja smiksat shake u koji ide vocni jogurt, pola mjerice wheya, banana i pola litre vode.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice