Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.163.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina

znači mene zanima samo kako izgubili masno tkivo na trbuhu a da ne izgubim misicnu masu... sa svim sam zadovoljan samo na trbuhu imam malo sala koji mi prekriva donje trbusne misice... trčanjem ću izgubit misicnu masu?

12 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
maxy0 kaže...

znači mene zanima samo kako izgubili masno tkivo na trbuhu a da ne izgubim misicnu masu... sa svim sam zadovoljan samo na trbuhu imam malo sala koji mi prekriva donje trbusne misice... trčanjem ću izgubit misicnu masu?

Samo se dovedi u kalorijski deficit. Nećeš od trčanja izgubiti masu osim ako jedeš malo.

Pročitaj link ispod. Trebao bi odgovoriti na sva tvoja pitanja.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=151032123&page=1

EDIT: I ovaj dobro dođe.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=150240963

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 11:24 (Kramerdida).
13 godina
Rast mišića i visina

ljudi koliko nakon treninga uzmem groždanog šečera,uzmem mjericu wheya sa 2dcl vode i kolko sad otprilike ovoga da stavim,dvije jušne žlice?

15 godina
Doca15 kaže...

ljudi koliko nakon treninga uzmem groždanog šečera,uzmem mjericu wheya sa 2dcl vode i kolko sad otprilike ovoga da stavim,dvije jušne žlice?

stavi mjericu wheya i istu tu mjericu šećera u 4dc vode i popij to :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
Doca15 kaže...

50-60g

13 godina
Rast mišića i visina

Ne kužim zasto u ovoj temi nema hvala {#}

Jel bolje piti s malo masnim mlijekom ili vodom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 17:17 (Doca15).
15 godina
Doca15 kaže...

Ne kužim zasto u ovoj temi nema hvala {#}

Jel bolje piti s malo masnim mlijekom ili vodom?

Pošto vidim da nisi mene poslušao, niti pitao kako mislim.

gle:

Ja sam vagao prije, mjerica wheya od 30 g je oko 55 g glukoze jer je glukoza teža od wheya.

Dakle mjerica wheya, mjerica dektroze, ta ista mjerica, to ti je to.

Inače ti ide whey x 2 = toliko dektroze.

Šećer je iz dm-a onaj?

I VODOM; SAMO SA VODOM; mlijeka se okani.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 17:21 (fila2208).
16 godina
Rast mišića i visina

da, kao sto je kolega reko, nemoj pit s mlijekom. samo voda.

neznam sto znaci to mjerica jer ja doma imam razne mjerice, sa svakim suplementom dobim drukciju. ali ja proteina uzimam 50g, a dekstroze oko 60-65. stavim jos i 10g kreatina. nekad znam i predozirat s dekstrozom i onda bude jako jako slatko i moram na wc odma, tako da si sam pogledaj kolko ti dekstroze pase tj kolko mozes podnjet.

13 godina
Rast mišića i visina

Sorry fila,evo posto zelim izgubiti salo,ova moja mjerica je 40g,znaci uzmem 40g wheya i 40g dekstroze (da onaj iz dm-a je).

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 17:47 (Doca15).
14 godina
Rast mišića i visina

Imam problem, znaci prestao sam s treninzima u dvorani jer je ljeto i pre vruce je pa sam odlucio ici u park raditi zgibove,dipseve,sklekove ali dolazi do problema i ovo je vec drugi put znaci pocnem raditi i prvi put me uhvati mucnina nakon 2 serije i bude mi ful lose ocu povracat bla bla ali prode to nakon 15-30 minuta i evo danas ( prije sat i pol vremena) opet ista stvar samo sto sam ovaj put napravio sve serije tj. oko 80 zgibova i 150 sklekova ali OPET naravno mucnina me uhvati i kada dodem do kuce bude jos gore i moram lezat kojih 15 minuta ali poslije 15 min sve prode i sve normalno otvori mi se apetit i odem jesti ugl. zna mozda netko zasto mi se ovo desava? ne pijem toliko vode tj. prvi put nisam ni pio a ovaj drugi put mozda pol guta i to je to... sutra opet namjeravam u park a nebi htio da mi se opet ista stvar dogodi jer nije bas ugodno.

Peace!
15 godina
XVII Mini kaže...

Imam problem, znaci prestao sam s treninzima u dvorani jer je ljeto i pre vruce je pa sam odlucio ici u park raditi zgibove,dipseve,sklekove ali dolazi do problema i ovo je vec drugi put znaci pocnem raditi i prvi put me uhvati mucnina nakon 2 serije i bude mi ful lose ocu povracat bla bla ali prode to nakon 15-30 minuta i evo danas ( prije sat i pol vremena) opet ista stvar samo sto sam ovaj put napravio sve serije tj. oko 80 zgibova i 150 sklekova ali OPET naravno mucnina me uhvati i kada dodem do kuce bude jos gore i moram lezat kojih 15 minuta ali poslije 15 min sve prode i sve normalno otvori mi se apetit i odem jesti ugl. zna mozda netko zasto mi se ovo desava? ne pijem toliko vode tj. prvi put nisam ni pio a ovaj drugi put mozda pol guta i to je to... sutra opet namjeravam u park a nebi htio da mi se opet ista stvar dogodi jer nije bas ugodno.

meni se to znalo događat kad bi krenuo u gym poslje duze pauze al samo prvi dan,dalje ništa

12 godina
protjeran
XVII Mini kaže...

trebas piti puno vise vode i pojedi nes prije treninga,ako ti sunce smeta nemoj po najvecim vrucinama trenirat

16 godina
Rast mišića i visina

što jedete za veceru obicno? osim posnog sira.

15 godina
mar123 kaže...

da, kao sto je kolega reko, nemoj pit s mlijekom. samo voda.

neznam sto znaci to mjerica jer ja doma imam razne mjerice, sa svakim suplementom dobim drukciju. ali ja proteina uzimam 50g, a dekstroze oko 60-65. stavim jos i 10g kreatina. nekad znam i predozirat s dekstrozom i onda bude jako jako slatko i moram na wc odma, tako da si sam pogledaj kolko ti dekstroze pase tj kolko mozes podnjet.

50 grama?? lol

mjerica koja dolazi sa wheyom je 30 grama proteina, u tu istu mjericu ako uzmeđ dekstroze to je 55-60gr dekstroze, to je taman.

50 jen po meni pretjerivanje.

16 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

To se i meni događalo, počeo sam pit dovoljno vode (opet ne previše) i lagano se zagrijavat prije vježbanja sada je da kucnem o drvo sve oke...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
17 godina
mar123 kaže...

što jedete za veceru obicno? osim posnog sira.

Posni sir :D nevidim zas bi mjenjo kad mi ovo savrseno pase i nemoze dojadit, jedino uz to znam nekad uzet nesto tipa paradajz, paprika, krastavci cak znam i kruh s pastetom od tune uz to.

You got to lose to know how to win
16 godina
Rast mišića i visina

50 g wheya nije uopce previse. unosim dosta proteina na dan. ujutro jedem jaja(4-5 komada) i napravim si shake u koji ide voda, nekih 15g wheya, banana, jagode. pojedem kroz dan uvijek sendvic s pilecim prsima unutra, onda je tu rucak. pwm mi bude 50g wheya, 60g dektroze, banana, 10g kreatina. posto imam 64 kg trebo bi unjet 128g proteina na dan, ja unesem nesto vise od toga, nemoze skodit pa zasto ne.

problem je u tom sto je meni posni sir odvratan i ne podnosim ga, koja je alternativa?

12 godina

50 grama?? lol

mjerica koja dolazi sa wheyom je 30 grama proteina, u tu istu mjericu ako uzmeđ dekstroze to je 55-60gr dekstroze, to je taman.

Pravilno doziranje proteina je 1gram na 2kg.

znači osoba od 70kg uzima 35g proteina, ništa više.

uBlowMeBro?
17 godina

A jeste ko mala djeca ne svida vam se okus posnosg :S, fino zasolis stavis malo chilija u prahu i uopce se ne osjeti okus.

You got to lose to know how to win
14 godina
R4zOR229 kaže...

A jeste ko mala djeca ne svida vam se okus posnosg :S, fino zasolis stavis malo chilija u prahu i uopce se ne osjeti okus.

Govoris drugima da su ko djeca a ti moras posolit i stavljat chili u prahu da mozes jesti {#}

EDIT: hvala na prijasnjim odgovorima :)...

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 20:33 (XVII Mini).
12 godina
u2Noobish4Me kaže...

50 grama?? lol

i da nadodam, tijelo može max odjednom probaviti 40-50grama proteina, sve više od tog je bacanje u vjetar, postoje članci ak nekog više zanima.

uBlowMeBro?
16 godina
u2Noobish4Me kaže...
u2Noobish4Me kaže...

50 grama?? lol

i da nadodam, tijelo može max odjednom probaviti 40-50grama proteina, sve više od tog je bacanje u vjetar, postoje članci ak nekog više zanima.

dobro i kakav je onda problem ako uzmem 50g, ako tijelo toliko moze probavit? vidio sam jos puno ljudi da toliko uzima.

12 godina

dobro i kakav je onda problem ako uzmem 50g, ako tijelo toliko moze probavit? vidio sam jos puno ljudi da toliko uzima.

Nije problem, ne pametujem, pišem za ljude koje zanima...

u tvom slučaju bih ipak preporučio pošto više suplemenata koristiš, da prije treninga popiješ 20ak grama i nakon 30grama proteina i samo vodom naravno.

ili ujutro 15g, prije treninga 15g i nakon 20g ako ti je dnevni unos 50g.

uBlowMeBro?
15 godina
mar123 kaže...

mlad si vježbaš rasteš ma neće ti ništa biti samo rokaj.

ja uzimam 30 jer mi je lakše, jedna mjerica a i dulje traje jer sam budget vježbač neam baš financija sa suplimentaciju svaki mjesec :)

13 godina
Rast mišića i visina

Pa zar nije bilo 1kg-1,8g  proteina?

16 godina
u2Noobish4Me kaže...

Nije problem, ne pametujem, pišem za ljude koje zanima...

u tvom slučaju bih ipak preporučio pošto više suplemenata koristiš, da prije treninga popiješ 20ak grama i nakon 30grama proteina i samo vodom naravno.

ili ujutro 15g, prije treninga 15g i nakon 20g ako ti je dnevni unos 50g.

pa ja uzmem ujutro 15, ali ovo ti je dobra ideja, da uzmem dio prije treninga.

nego jos uvijek stoji pitanje za veceru, alternativa posnom siru je?

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bok dečki :)

Redovito pratim temu,ali ne pišem baš nešto.

Ja sam onak kak bi se reklo oduvijek bio sportski tip(trenirao nogomet i rukomet u osnovnoj i srednjoj,uvijek sam bio vani..),sad imam 20 god i mogu reći da nikad nisam baš pretjerano pazio na mišićavo tijelo i to..ali u posljednje vrijeme sve više pazim na to,evo mogu reći da je svaki početak teški ali najteže je napravit taj prvi korak.Biciklist sam,išao na more s bajkom i sve to..ali to je samo za noge ok,dok za tijelo ne baš.

Evo sad sam počeo od 3.mjeseca vježbat,evo recimo trbušnjake po danu napravim 300 prosjek,sad prije par dana počeo trčat svaki dan u 5 sati ujutro i napravim 7/8 km cirka..Sad je fax završio i nemogu ić u teretanu tam pa moram ovak vani.

Imam par pitanja za vas.Evo recimo jel ok da svaki dan vježbam istim intezitetom?Jer nekad kad se probudim osjetim da me sve boli,evo recimo danas idem na trčanje i onda na kraju si sjednem kraj igrališta i idem radit zgibove,onda osjetim da ko da me probode svaki put kad vježbam to.Neznam kak bi to objasnio,u području kosti.

Jel mi možete malo pojasnit koliko bi trebao biti intezitet treniranja,te ostale stvari?

I da ja priznajem da su mi cure motivacija,sad u posljednje vrijeme primjećujem da me dosta više ljudi odmjerava kad sam počeo vježbat :)

12 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...
u2Noobish4Me kaže...

50 grama?? lol

http://www.wannabebig.com/diet-and-nutrition/is-there-a-limit-to-how-much-protein-the-body-can-use-in-a-single-meal/

Ovaj članak daje reference za tvrdnje i od cijenjenog Alana Aragona je. Uzmi u obzir da ljudi na Intermittent Fastinug jedu 3 obroka u kojem pojedu barem 150-200 grama proteina. Da vrijedi ta logika ne bi oni bili nabildani.

12 godina

http://www.wannabebig.com/diet-and-nutrition/is-there-a-limit-to-how-much-protein-the-body-can-use-in-a-single-meal/

Ovaj članak daje reference za tvrdnje i od cijenjenog Alana Aragona je. Uzmi u obzir da ljudi na Intermittent Fastinug jedu 3 obroka u kojem pojedu barem 150-200 grama proteina. Da vrijedi ta logika ne bi oni bili nabildani.

Tu je netko BB? Čisto sumljam.

whey po kg općenito o proteinu prije i poslije treninga

ima naravno puno "stručnijih" članaka ali eto na brzinu, kratko o svem.

za nas di većina vježba radi sebe, definicije, nikakva natjecanja i izbrijavanja ide do 1gram po kg.( ima siteova od 0,3g po kg al 1g po 1kg je super i za rezultate i novčanik)

a sad brate možeš ti i 400g dnevno pa budi freak.{#}

uBlowMeBro?
16 godina
Rast mišića i visina

dal vi pricate o dnevnom unosu proteine, ili unosu po obroku? izgubio sam se malo. nije li dnevni unos 2g po kg?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice