Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.990
|
čitano: 8.120.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Rast mišića i visina

Potrebna mi je neka sprava za zgibove pa me zanima ima li itko iskustva s ovom sipkom http://www.topshop.com.hr/fitness_mrsavljenje/vjezbanje_sipka_vrata.html ? Jel se na njoj mogu izvoditi samo uski zgibovi? Ili da kupim ovu http://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Door-Gym-Bar.aspx?gclid=CK72sa26-LcCFcVa3godkEQAfA cini mi se da se na njoj mogu i siroke raditi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 22:43 (sLim95).
16 godina
Re: Rast mišića i visina
sLim95 kaže...

Potrebna mi je neka sprava za zgibove pa me zanima ima li itko iskustva s ovom sipkom http://www.topshop.com.hr/fitness_mrsavljenje/vjezbanje_sipka_vrata.html ? Jel se na njoj mogu izvoditi samo uski zgibovi? Ili da kupim ovu http://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Door-Gym-Bar.aspx?gclid=CK72sa26-LcCFcVa3godkEQAfA cini mi se da se na njoj mogu i siroke raditi.

ja imam tu prvu i mogu samo uske radit, malo su mi vrata uska. mozes imat ruke malo sire od ramena al opet nije to pravi siroki.

15 godina
sLim95 kaže...

Ova druga je solidna ali nećeš moći široke raditi, one iza leđa (my favorites) a ti su jako bitno.

Ali bolje išta nego ništa, nije ni skupa tako, tako da samo daj.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja ti imam sličnu prvu-kao što je kolega već rekao, ne možeš raditi "široke" zgibove.

ono što nisu napomenuli:

prije svega da se uzme u obzir: ja sam 190/90kg

ako si leptirić/žgoljo od 60, 70 kg, mislim da nećeš imati problema

po meni veći problem-ako želiš da bude stabilno, moraš dobro odvrtit šipku, a pri tome ćeš proširiti "štok" (okvir vrata), tj. počet će ti pucati drvo. 

vrlo vjerojatno ćeš (trajno) oštetiti okvir vrata. iz tog razloga, da očuvam štok sam par puta preslabo zašarafio pa sam pao na guzicu :)

ako nisu tvoja vrata (roditelji/gazda...) pripazi jer bi mogao vrlo lako oštetiti imovinu...

PAZI ako imaš staklo/prozor iznad vrata! u tom slučaju ne bi nikako preporučio montažu na ta vrata da ne napraviš pizd...

druga stvar, kad ti počne klizit tokom vježbanja (a vrlo vjerojatno hoće) ostaju ti crni tragovi od gume po okviru, ali to se da obrisati...

i ja sam se dvoumio između toga i drugog koji si stavio, ali mi je rekao lik iz dućana da ovi drugi ne mogu na sva vrata/okvire pa sam za svaki slučaj uzeo ovaj prvi.

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 2:46 (Gunner_V).
13 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

ja ti imam sličnu prvu-kao što je kolega već rekao, ne možeš raditi "široke" zgibove.

ono što nisu napomenuli:

prije svega da se uzme u obzir: ja sam 190/90kg

ako si leptirić/žgoljo od 60, 70 kg, mislim da nećeš imati problema

po meni veći problem-ako želiš da bude stabilno, moraš dobro odvrtit šipku, a pri tome ćeš proširiti "štok" (okvir vrata), tj. počet će ti pucati drvo. 

vrlo vjerojatno ćeš (trajno) oštetiti okvir vrata. iz tog razloga, da očuvam štok sam par puta preslabo zašarafio pa sam pao na guzicu :)

ako nisu tvoja vrata (roditelji/gazda...) pripazi jer bi mogao vrlo lako oštetiti imovinu...

PAZI ako imaš staklo/prozor iznad vrata! u tom slučaju ne bi nikako preporučio montažu na ta vrata da ne napraviš pizd...

druga stvar, kad ti počne klizit tokom vježbanja (a vrlo vjerojatno hoće) ostaju ti crni tragovi od gume po okviru, ali to se da obrisati...

i ja sam se dvoumio između toga i drugog koji si stavio, ali mi je rekao lik iz dućana da ovi drugi ne mogu na sva vrata/okvire pa sam za svaki slučaj uzeo ovaj prvi.

Ja sam sebi napravio , tj. stari mi napravio  od željeza spravu za zgibova u dvorištu , žao mi je trošiti novce ...

eune : Flaeryy
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

http://www.building-body.com/trening-za-cijelo-tijelo-sa-bucicama.html to je program koji radim! Program radi tako da se radi 3 puta u tjednu.taj mi je program neko od vas dao,posto je program tri dana to su u mene pon,sri,pet....ostala cetri dana idem na trcanje na 6-9 km. PREHRANU polako sredjivam,pa me zanima vase misljenje! 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel zna neko di ima za kupit utega (ne olimpijski) po nizoj cijeni , gledao sam malo dns po gradu svugdje 18-20 kn/kg (stand. ploče)

15 godina
Demzi94 kaže...

Jel zna neko di ima za kupit utega (ne olimpijski) po nizoj cijeni , gledao sam malo dns po gradu svugdje 18-20 kn/kg (stand. ploče)

Njuškalo, ima hrpa likova koji prodaju utege i da se isposlovat niža cijena.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav, zanima me jel dobro nositi steznik na gležnju?

Jednom sam ga jače uganuo i od tad sve češće imam probleme(pod češće mislim svake godine otprilike). Jel bolje da noisim steznik ili da ga ne nosim jer negdje sam čitao da steznici slabe mišiće.

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Demzi94 kaže...

Njuškalo, ima hrpa likova koji prodaju utege i da se isposlovat niža cijena.

Gledo sam vec po njuskalu al tamo su frajeri koji il prodaju utege jedino uz sprave i sipke znaci ne odvojeno ili frajeri koji su iz Splita ,Zadra.... i prodaju iskljucivo osobnim preuzimanjem ,a mene bi taj put na kraju doso ko itezi u trgovini tako da mene zanima neka trgovina ako ima sa nizim cijenama (samo da nije onaj Pride)

12 godina
neaktivan
Keops kaže...

Pozdrav, zanima me jel dobro nositi steznik na gležnju?

Jednom sam ga jače uganuo i od tad sve češće imam probleme(pod češće mislim svake godine otprilike). Jel bolje da noisim steznik ili da ga ne nosim jer negdje sam čitao da steznici slabe mišiće.

Trebaš kupiti kvalitetan steznik, a oni znaju biti dosta skupi. Loš steznik će ti samo pojačati bol. I ne zaboravi, steznik bi trebao nositi samo za vrijeme sportskih aktivnosti, da štediš gležanj. Iako skupe steznike možeš nositi cijeli dan, ja u tome ne vidim veliku svrhu, osim ako te cijeli jedan dan boli gležanj.

Nakon sportske aktivnosti steznik skini i namoči noge u ledenoj vodi par minuta, ne predugo.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
13 godina
Rast mišića i visina

Gdje najjeftinije nabaviti male sipke za ruke i pripadajuce utege nesto tipa ovo http://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Set-jednorucnih-utega-2x10kg.aspx? Prolista san zadnjih 20 strana teme al nisam nasao nista povezano osim da pogledam na njuskalu. I ima li itko iskustva s ovim setom http://www.topshop.com.hr/fitness_mrsavljenje/utezi_fitness_vjezbanje.html jer nekuzin koliko utega ovdje dobijem.

16 godina
Rast mišića i visina

ja sam u sloveniji tu malu sipkicu nabavio za 50 kn, tamo ti je uteg od 5 kg 12.5 eura, uteg od 2.5kg 6 eura, iteg od 1.25 kg 3 eura i tako.

12 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ja sam u sloveniji tu malu sipkicu nabavio za 50 kn, tamo ti je uteg od 5 kg 12.5 eura, uteg od 2.5kg 6 eura, iteg od 1.25 kg 3 eura i tako.

sad kad udjemo u eu, predjes preko i kupujes masu opreme po gro nizoj cijeni ;)

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ak se dobro sjećam, vidio sam da si rekao da si u mariboru uzimao-gdje točno?

ja sam bio jednom u sports directu, ali se ne sjećam kakve su imali cijene...

sad trenutno tražim ploče 2x5kg

btw, i jesi možda uzimao negdje u MB suplemente? ak možda znaš gdje je najpovoljnije-jer kolko sam vidio, ima za kupiti na svakom koraku pa da ne hodam po cijelom gradu...

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 22:43 (Gunner_V).
16 godina
Gunner_V kaže...
mar123 kaže...

ak se dobro sjećam, vidio sam da si rekao da si u mariboru uzimao-gdje točno?

ja sam bio jednom u sports directu, ali se ne sjećam kakve su imali cijene...

sad trenutno tražim ploče 2x5kg

btw, i jesi možda uzimao negdje u MB suplemente? ak možda znaš gdje je najpovoljnije-jer kolko sam vidio, ima za kupiti na svakom koraku pa da ne hodam po cijelom gradu...

ja sam u Brežicama uzimao, ima tamo onaj centar kik nekih 5 minuta od granice i tamo ima 2 sportska ducana, jedan je prva liga koji ima odjecu od adidasa tj to je adidas ducan i cijene su nize nego kod nas i ima neki sportski koji drzi utege, sipke, opremu za razne sportove i tako. cijene utega sam napiso u proslom postu, npr uteg od 5 kg ti je 12 eura, od 10 kg je duplo, i kako kile rastu tako se cijena samo dupla.

suplemente sam uzimao u proteini.si, puno puno jeftinije nego kod nas.

vjerojatno cu ic ubrzo opet tamo pa vam mogu rec cijenu za nesto sto vas zanima.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ma ja u mariboru studiram tak da mogu sam, ali svejedno hvala na pomoći :)

znam za 3 mjesta gdje ima utega, ali prošlo je već dosta vremena odkad sam bio zadnji put tamo.

a trgovina sa suplementima ima skoro u svakom kvartu-ne znam šta je tim janezima :D

zato sam htio prijedlog gdje su ok cijene da ne obilazim cijeli grad-super, znam gdje imaju dućan, budem otišao pogledati :)

Can't find a better Jam!
15 godina
vec sam se raspitivao ovdje za kreatin.
Uglavnom, uzeo sam 250 grama, cisto da probam. posto nisam trenutno pri novcima, nemam doma vise wheya kojeg stalno pijem nakon treninga.
Dali kreatin isto pomaze pri oporavku misica ili samo "ljepi" vodu za mene?
I vazno pitanje, treniram nogomet, pa imam izrazene trbusne misice, nadam se da nece od kreatina nastat salo na trbuhu ili nesto?

P.s. - nije mi cilj izgledat ko bb, ja sam nogometas i graden sam i gradim se za taj sport.
16 godina
Rast mišića i visina

od kreatina ne raste salo, niti ces izgledat ko bb.

15 godina
Rast mišića i visina

Što danas ekipa radi, kupuje suplimentaciju da ni ne pročita o njoj. {#}

neće ti biti ništa, tvoje tijelo proizvodi kreatin samo po sebi, ako ga unosiš dnevno još 5 grama povećat ćeš razinu u tijelu i povećati snagu i izdržljivost.

http://www.zdravosfera.com/kreatin/

Daj malo guglajte prije nego se bacite u te vode, može vam samo pomoći nikako odmoći.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U Brežicama imate taj dućan, SportDirect se zove(prije je bio Sport 2000)

16 godina
WestOne kaže...

e pa o tom ducanu i ja pricam.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
WestOne kaže...

e pa o tom ducanu i ja pricam.

Da, i mislio sam da o njemu pričaš :)

Ima ga i u Mariboru, a primjetio sam da se svugdje više manje isto grade trgovački centri (newyorkeri, hmovi, big bang itd...)

Can't find a better Jam!
15 godina
Hvala svima, vjeruj guglo sam i znam vise manje sve. Link koji si dao sam odavno procitao.
Al posto nigdje nisam cuo nogomet i kreatin, nisam znao.
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo zanimljiva ideja za ljeto- klupica, bacit cu se ovih dana na posao samo cu drukcije napraviti rupe-s donje strane zasarafit neki metal na koji cu vezat i koji ce se moci zataknut na gajbe u kosom polozaju, a umjesto stolice cu uzet 4 gajbe.

Posto sam visa osoba ako hocu ravnu klupicu dvije gajbe na strani glave dvije na strani straznjice, ako hocu kosu klupicu- 3 gajbe na visoj strani jedna na donjoj na kojoj cu sjedit samo cu na istii nacin napravit od malog komada drveta donji dio na kojem cu sjedit. Mislio sam "tapecirat" mali i veliki dio klupice uzeti one fine mekane lezaljke za plazu- imam dosta starih i to iskoristit imam alat s kojim cu ih zaklamat i presvuc cu nekim prirodnim materijalom jer sam alergican na sintetiku, u naselju imam trgovinu tkanine i uzet cu za trostruki sloj da bude napetije i trvđe, s obzirom kako su mi svi materijali vecinom dostupni nece me doci skupo. Samo trebam nabavit još jedan set utega bez sipke za male novce.

Oproste sto mi je skica napravljena u paintu to sam sada nabrzaka radio kako bi poblize docarao tu ideju. Ovo m ise cini ok plan jer na moru moram vjezbat a nema teretane.

Vaša misljenja, ako ga hocete drzati u sobi onda samo prefarbajte gajbe u istu boju u stavite u neki kut ili ispod kreveta i prekrijte nekom starom plahtom da  ne izgleda ruzno

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 0:23 (Trustek).
16 godina
Rast mišića i visina

khm

15 godina
Rast mišića i visina

Što uzeti pa povećanje apetita?

Ovo ljeto me ubija. Nemam volje ništa jesti, ali zato popijem ~4 litre tekićine. Nisam baš pri parama za kupovinu gainera i sličnih čuda..

http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
12 godina
Rast mišića i visina

ON whey gold 4.5kg

jel netko bio do core gyma i vidio cijenu proizvoda kod nas?

uBlowMeBro?
15 godina
Rast mišića i visina

bahah

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel valjaju šta ovi proteini?

Pro whey 3G

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice