Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.704.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
sudy_freak kaže...
shadowlapy kaže...

Zanima me dal da ostanem na ovom split programu ili da se prebacim na 5x5 (+ zgibovi i propadanja). Trenutno stavljam tezinu svaki put po malo vise i radim 3-4 seta sa 8-12 ponavljanja. Pa ako ima netko kakav dobar savjet samo naprid :)

Čitao sam i ja o tome 5X5 na istoj stranici i ne mogu vjerovati da to RADI tako kako piše.

Dosta je činjenica iznešeno koje drže vodu.

Ali opet nešto u meni - sumnja.

5x5 je vrhunski u to uopce ne sumnjam, svugdi je hvaljen i dokazano je da djeluje. E sad neznam koliko bi dobija sa tim kad bi se pribacija na to, jer je i horiz/vert split koji radim zadnja 2 mjeseca takoder odlican i iman vise nego dobre rezultate. Najvjerojatnije cu ostat na splitu jos par mjeseci pa kad buden slabiji sa vremenom pumpat 5x5 3 puta tjedno.

14 godina
Evo da se i ja malo ukljucim i potrazim neke savjete, imam 17 godina visok oko 180 i 67 kila. Idem u teretanu vec 2 mjeseca. Naime meni je dijagnosticiran jedan sindrom gdje mi je ljevo prsno krilo izboceno nekih 5cm i sad bi ja trebo to izravnat. U ova 2 mj radio sam prvih 1 mj neki pocetnicki program (zagrijavanje,trbusnjaci,lednjaci,legpress,dizanje na prste, prepone, lat na prsa, razvlacenje na trenzeru, za ramena neke vjezbe z bucicama, veslanje) sad sam dobio slicni takav program u 2mj samo pojacan. Meni je u teretani glavni cilj prsa dovest u red, te opcenito malo i tijelo sredit(ipak i ljeto ide). prehrana sve jedem stvarno i nista me nrmre zasitit, mogu pojest nenormalne kolicine hrane i necu dobit kile ni salo, al sala imam malo jako. sad ako bi mi mogli preporucit neke vjezbe malo, prehranu(u skoli, kod kuce). Proteini da ili ne? Hvala svima unaprijed
16 godina
neaktivan
CM weitE! kaže...
Evo da se i ja malo ukljucim i potrazim neke savjete, imam 17 godina visok oko 180 i 67 kila. Idem u teretanu vec 2 mjeseca. Naime meni je dijagnosticiran jedan sindrom gdje mi je ljevo prsno krilo izboceno nekih 5cm i sad bi ja trebo to izravnat. U ova 2 mj radio sam prvih 1 mj neki pocetnicki program (zagrijavanje,trbusnjaci,lednjaci,legpress,dizanje na prste, prepone, lat na prsa, razvlacenje na trenzeru, za ramena neke vjezbe z bucicama, veslanje) sad sam dobio slicni takav program u 2mj samo pojacan. Meni je u teretani glavni cilj prsa dovest u red, te opcenito malo i tijelo sredit(ipak i ljeto ide). prehrana sve jedem stvarno i nista me nrmre zasitit, mogu pojest nenormalne kolicine hrane i necu dobit kile ni salo, al sala imam malo jako. sad ako bi mi mogli preporucit neke vjezbe malo, prehranu(u skoli, kod kuce). Proteini da ili ne? Hvala svima unaprijed

Proteini jos ne. A za ostale savjete i sto je sve vec nadrobljeno pogledaj tu

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@CM  Preporučio bih ti da radiš ove vježbe od ispod,a pogotovo onu zadnju sa slike gdje  sa jednoručnim potiskom radiš prsa,ali radi više sa onom stranom koja ti "zaostaje" ili ti ga koja je manja..

http://www.building-body.com/vje%C5%BEbe-za-prsa-koje-mo%C5%BEda-niste-probali.html

13 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...
sudy_freak kaže...
shadowlapy kaže...

Zanima me dal da ostanem na ovom split programu ili da se prebacim na 5x5 (+ zgibovi i propadanja). Trenutno stavljam tezinu svaki put po malo vise i radim 3-4 seta sa 8-12 ponavljanja. Pa ako ima netko kakav dobar savjet samo naprid :)

Čitao sam i ja o tome 5X5 na istoj stranici i ne mogu vjerovati da to RADI tako kako piše.

5x5 je vrhunski u to uopce ne sumnjam, svugdi je hvaljen i dokazano je da djeluje. E sad neznam koliko bi dobija sa tim kad bi se pribacija na to, jer je i horiz/vert split koji radim zadnja 2 mjeseca takoder odlican i iman vise nego dobre rezultate. Najvjerojatnije cu ostat na splitu jos par mjeseci pa kad buden slabiji sa vremenom pumpat 5x5 3 puta tjedno.

Možeš probati i 10x3. Puno volumena i inteziteta dođe dobro i to izazviva rast. Nema veze što radiš mala ponavljanja jer je volumen viši od standardnog 3x10. Manja je šansa da ti se pokvari tehnika i to je veliki plus. Ja sam ovo furao za zgibove sa težinom i iskusio sam dobar rast u bicepsu i leđima.

Probaj i metodu gdje radiš mala ponavljanja gdje dođeš do teške jedinice na glavnoj vježbi, onda radiš lakše backoff setova i na kraju pomoćne vježbe.

Pogledaj i Lift Run Bang 365 knjigu. Skini je negdje. Imaš cjelogodišnji plan šta da radiš od prehrane do treninga.

14 godina
Kramerdida kaže...
shadowlapy kaže...
sudy_freak kaže...
shadowlapy kaže...

Možeš probati i 10x3. Puno volumena i inteziteta dođe dobro i to izazviva rast. Nema veze što radiš mala ponavljanja jer je volumen viši od standardnog 3x10. Manja je šansa da ti se pokvari tehnika i to je veliki plus. Ja sam ovo furao za zgibove sa težinom i iskusio sam dobar rast u bicepsu i leđima.

Probaj i metodu gdje radiš mala ponavljanja gdje dođeš do teške jedinice na glavnoj vježbi, onda radiš lakše backoff setova i na kraju pomoćne vježbe.

Pogledaj i Lift Run Bang 365 knjigu. Skini je negdje. Imaš cjelogodišnji plan šta da radiš od prehrane do treninga.

Izgleda mi kao da bi mi sa 10x3 trening trajao duplo vise nego sada.

Knjigu cu probat pronac, prehrana mi e tu jos najveci problem,ali malo po malo i to se popravlja.

Hvala na savjetima :)

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa ne mora sa EDIT: više od minutu odmora između setova. Dobar pump imaš na zadnjim setovima osobito kad ih sve odradiš kako treba. Ja sam prije fura i sa 20-30 sekudni. Nenormalan osjećaj. Predlažem 7 RM na ovome.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 18:01 (Kramerdida).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovo je najbolji trening za sportase kojima je bitna brzina (ja npr), odnosno da ne izgube na brzini prilikom dobivanja snage/mase

http://www.bodybuilding.com/fun/jasonlezak1.htm

Takoder dobar Total body

edit - za novake, imate video za svaku vjezbu kako pravilno izvodit, bez da se opterecuju ramena i sl.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 20:47 (Mitch).
15 godina
Trodnevni trening

Šta mislite o ovome treningu? KLIK

Mislia san još 3. dan ubacit trbušnjake. Kakav je trening? Je li ima dosta vježbi?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Što mislite o ovom programu za radit kod kuće? http://img.rlbmut.com/201301/201.jpg
Inače nisam nešto jak, visok 175, 63kg.

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ovako. Treniran plivanje oko po godine sve super sve 5, pocea u nadi da cu malo prsa dobit, ramena, ovo ono. Al tek san od ima par dana primjetia da su mi se ledja tj. trokut jako puno prosiria sta me iznenadilo i malo zaprepastilo jer to je ok al nebi stvarno tia bit hodajuci krosan, a plivanjen se volin bavit. I imate li kakve savjete, vjezbe mozda koje bi triba odrzavat? Pocetnik san vise/manje.

EDIT: Evo slika, losa kvaliteta al jbg 

Volim slike mrtvih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 0:10 (Living.Dead).
16 godina
Rast mišića i visina

evo ispričavam se na lošoj kvaliteti mob ima kameru iz kamenog doba 

Kritike dobrodošle.

zadnje dvije slike su samo za mar123 {#}

15 godina
neaktivan
crack kaže...

Kritike dobrodošle.

Bijel si ko mozzarella {#}

Šalim se.. solidno je,fali ti masa i to dosta,ali imaš dobar oblik za nastavit dalje.. samo jedi :)

16 godina
DuMe kaže...
crack kaže...

Kritike dobrodošle.

Bijel si ko mozzarella {#}

Šalim se.. solidno je,fali ti masa i to dosta,ali imaš dobar oblik za nastavit dalje.. samo jedi :)

ma nije to,kamera je užasna,iznad mene je svijetlo i ono čak sam po ramenima sive boje xD zapravo boja u sjenama mi je otprilike prava xD

17 godina
Rast mišića i visina
Hvala na slikama crack :) Za moj ukus si premrsav, ruka je uredu(kolki ti je obujam ruke?), no to je premrsavo.
16 godina
mar123 kaže...
Hvala na slikama crack :) Za moj ukus si premrsav, ruka je uredu(kolki ti je obujam ruke?), no to je premrsavo.

fali mi otprilike 8 kila(barem bi ja želio nekih 82-83 kg na 188 cm a ruka mi je 33cm 

15 godina
protjeran
crack kaže...

Kritike dobrodošle.

dobro je reko dume, samo na ovaj oblik nabaci dosta mase i bit će odlično. forma mišića je odlična sad samo žderat ko zvijer

i moram ja komentirat trapez, čak imaš najbolji oblik od svih koji su do sad stavili slike iako malo obliji bi bio super (al valjda će to doć kad masu dovršiš) i podlakticu moraš nabit, šta god govorili nubovi kojima se to ne radi podlaktica se ne razvije dovoljno samo s drugim vježbama moraš ju odradit i to često da se razvije pravilno

uglavnom odlično

ps zakaj niko osim overhaula nije stavljo slike nogu kad se već slikate? nije valjda da niko ne radi noge?

17 godina
Rast mišića i visina

radim ja noge al one zasad izgledaju ocajno.

13 godina
neaktivan
Luxy2501 kaže...

Što mislite o ovom programu za radit kod kuće? http://img.rlbmut.com/201301/201.jpg
Inače nisam nešto jak, visok 175, 63kg.

http://www.eatmoveimprove.com/2012/02/a-beginners-guide-to-overcoming-gravity/

Skini Overcoming Gravity ili Foundation One. Ova druga je bolja, ali trebaš karike za veslanja ako nemaš namjestivu visinu za šipku.

Inače onaj program je grozan. Nemaš nikakvog rada za leđa, a i ni za zadnju ložu.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel zna tko koliko treba unosti po kg mase proteina(2g?),ugljikohidrata,masti...?

Sharing Is NOT Stealing!
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

teško je noge bez utega. teretana je jednostavno obavezna za napredniji razvoj nogu.

Mamic kaže...

Jel zna tko koliko treba unosti po kg mase proteina(2g?),ugljikohidrata,masti...?

po kg ide 2 g.

omjer UH 30%

P 35%

M 35%

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
djdomi kaže...
mar123 kaže...

teško je noge bez utega. teretana je jednostavno obavezna za napredniji razvoj nogu.

Mamic kaže...

po kg ide 2 g.

omjer UH 30%

P 35%

M 35%

ja doma radim noge s utezima.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
djdomi kaže...
mar123 kaže...

Mamic kaže...

po kg ide 2 g.

omjer UH 30%

P 35%

M 35%

a znam, al trebaju velike kilaže kasnije. noge nisu baš lagane kod bodyweighta.

jedino neke kompliciranije su pistol squats.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...
mar123 kaže...

Mamic kaže...

po kg ide 2 g.

omjer UH 30%

P 35%

M 35%

Jel vrijedi isto za dane kad radiš trening i za dane kad je odmor? Za  gubljenje viška treba reducirati UH i masti za koliko?

Sharing Is NOT Stealing!
13 godina
neaktivan
djdomi kaže...
mar123 kaže...
djdomi kaže...
mar123 kaže...

Mamic kaže...

po kg ide 2 g.

omjer UH 30%

P 35%

M 35%

a znam, al trebaju velike kilaže kasnije. noge nisu baš lagane kod bodyweighta.

jedino neke kompliciranije su pistol squats.

Ne zaboravi Ruske Pregibe za Ložu. Možda najteža vježba ikada za njih, a pogotovo ako ikad dođeš teoretski do jednonožne verzije.

Usto Sprintevi, osobito uzbrdo dobro dođu.

Listove možeš furati uz visoka ponavljanja.

Naravno za velike kvadricepse treba čučanj sa šipkom ukoliko nemaš prsluk s utezima za pištolj čučnjeve. Ako nećeš raditi Pištolje onda radi Bugarske Jednonožne Čučnjeve sa utezima u svakoj ruci.

17 godina
neaktivan
Mamic kaže...
djdomi kaže...
mar123 kaže...

Mamic kaže...

po kg ide 2 g.

omjer UH 30%

P 35%

M 35%

Jel vrijedi isto za dane kad radiš trening i za dane kad je odmor? Za  gubljenje viška treba reducirati UH i masti za koliko?

day off:

10% uh

55% m

35% p

18 godina
Living.Dead kaže...

Evo ovako. Treniran plivanje oko po godine sve super sve 5, pocea u nadi da cu malo prsa dobit, ramena, ovo ono. Al tek san od ima par dana primjetia da su mi se ledja tj. trokut jako puno prosiria sta me iznenadilo i malo zaprepastilo jer to je ok al nebi stvarno tia bit hodajuci krosan, a plivanjen se volin bavit. I imate li kakve savjete, vjezbe mozda koje bi triba odrzavat? Pocetnik san vise/manje.

EDIT: Evo slika, losa kvaliteta al jbg 

Nemožeš postati "pretrokutast", tako nešto (ako to uopće postoji) bi trebao ipak trening sa utezima. Plivanje u biti spada u neke

"kalisteničke" radnje, a da bi mišići narasli iznad onoga što se od njih zahtijeva (u ovom slučaju održavanje i kretanje kroz vodu)
moraju se daleko više od toga opterećivati, dobro odmarati i prehranjivati jel. Pogledaj si pokojnog Veljka Rogošića,
čovjek preplivao sva mora i nije se proširio u trokrilni ormar:) Sprinteri u plivanju, poput phelpsa, draganje, spitza ti svi
dodatno rade u teretani/sa teretima, jer im bukvalno i samo forsanje plivanja odavno nije dovoljno za top rezultate.

Ovdje kod phelpsovog videa je dobar primjer vježbe izvan dvorane za vas koji bi trebali ojačati noge: guranje i povlačenje Sled("sanjke") na suhom.

Druga vježba kojom bi ojačali butne mišiće stražnje lože je koračanje na veće stepenice pod teretom Dakle nešto visoko
40-50 cm na što koračate jednom pa drugom nogom.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Slažem se overhaul. S razlogom postoji izreka "There's no such thing as too much back". Suci na bodybuilding natjecanjima nikad neće oduzeti bodove zbog prevelikih leđa, upravo suprotono, ona osvajaju natjecanja, isto kao u powerliftingu i u gimnastici.

Nema boljeg osjećaja kada ti latovi stežu majicu, a to znam iz iskustva.{#}{#}

15 godina
Rast mišića i visina

Malo motivacijskih.

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Nemožeš postati "pretrokutast", tako nešto (ako to uopće postoji) bi trebao ipak trening sa utezima. Plivanje u biti spada u neke

"kalisteničke" radnje, a da bi mišići narasli iznad onoga što se od njih zahtijeva (u ovom slučaju održavanje i kretanje kroz vodu)
moraju se daleko više od toga opterećivati, dobro odmarati i prehranjivati jel. Pogledaj si pokojnog Veljka Rogošića,
čovjek preplivao sva mora i nije se proširio u trokrilni ormar:) Sprinteri u plivanju, poput phelpsa, draganje, spitza ti svi
dodatno rade u teretani/sa teretima, jer im bukvalno i samo forsanje plivanja odavno nije dovoljno za top rezultate.

Ovdje kod phelpsovog videa je dobar primjer vježbe izvan dvorane za vas koji bi trebali ojačati noge: guranje i povlačenje Sled("sanjke") na suhom.

Druga vježba kojom bi ojačali butne mišiće stražnje lože je koračanje na veće stepenice pod teretom Dakle nešto visoko
40-50 cm na što koračate jednom pa drugom nogom.

Znaci zapravo samo plivanje me nece dogurat daleko ako mislin imat oblikovano tijelo jer stvarno dobia san ja koliko toliko prsa i trokuta sta se moze dobit u pola godine.

Volim slike mrtvih ljudi.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice