Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.704.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Pozdrav, relativno sam novi u ovoj temi, ali pratim jedno vrijeme...

Dakle, od recimo 8. mjeseca 2012. pazim što jedem, krećem se, itd. nastojim živjeti zdravo, imam 18 god.

Želio bih se zahvalit forumašima na nekim savjetima koje sam razradio i iskoristio, uspio sam se spustiti sa 100kg na trenutnih 78 kg.

U međuvreme sam i upisao teretanu prij nekih mjesec dana, koja je nažalost sad zatvorena zbog poplave, ali to ne bi smjelo dugo tako biti.

E, sad ako može pitanje, dobio sam kao početnik u teretani program, za 4 dana tjedno, ali ja obično hodam 3 puta (PON,SRI,PET)

Malo mi je čudno jer program je npr. necu sad tocno nabrajat ali otprilike: 1. DAN - trbusni i noge
2. - biceps i prsa i malo triceps
3. - malo triceps i leđa i ramena

e sad meni to premalo izgleda da tjedno radim svake mišiće jedanput.

Može mi netko preporučit nešto? I još jedno pitanje, ako može, kakve bih vježbe trebao raditi da mogu raditi zgibove, jednostavno sam
preslab da se dignem rukama, ali točno koja sve područja bih trebao imati izražena da bi mogao to raditi.

Hvala svima (ako netko odgovori)
17 godina
Rast mišića i visina
Da bi radio zgibove moras vjezbat zgibove, nema tu filozofije. Najbolje bi ti bilo prov radit sa stolic ili necim gdje ces moc stavit jednu nogu i tako se malo odgurivat, i radis, napravis 5 tih, i onda stanka i opet 5 i tako 4 serije. I svaki dan. Nakon 2-3 tjedna ces vec moc bez stolice napravit 1-2, i onda radis postupno.
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...
xR4Z3R kaže...

Sto kazete na ovakav program?

PON - gornji dio

UTO - noge

SRI - /

CET -gornji dio

PET - noge

SUB - /

NED - /

Vecinom bi radio slozene vjezbe (bench,military,zgibovi...)  tu i tamo neke izolacije,trening bi trajao manje od 45min.

Odmor između serija 30sek,između vjezbi 50sek

covjece pa kako ces stic to u 45 minuta. gornji dio imas biceps, triceps, ramena, leda(gornji i donji dio), podlaktica, trbusni. s odmorima izmedu serije 30-40 sek i izmedu vjezbi 50 sek je ovo po meni nemoguce. dok npr za noge mi netreba ni 45 minuta, tako da si trebo malo bolje to uskladit.

Dobro ne bas tocno 45 min. ali svejedno se to stigne u sat vremena odradit.Prsa radim kosi i ravni bench,triceps skullcrushers,leđa zgibovi i veslanje (moze i deadlift),bicepsu je dovoljna jedna izolacija,ramena radim military press,trbusne dizanje nogu,a podlaktica se ne treba radit direktno jer ionako funkcionira skoro u svakoj vjezbi.Kaj si ti mislio da cu 3 vjezbe radit za svaki misic?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina
Rast mišića i visina
Evo sto ja radim od vjezbi, bench, deadlift, sklekovi, zgibovi, stojece veslanje sipkom, pregib sipkom za biceps, pregib bucicama za biceps, pregib bucicama za triceps u pretklonu, dipsevi, dizanje nogu za trbusnjake i dizanje trupa za gornje. Ovo traje oko 55 minuta, ali posto radim full body jos su tu cucnjevi i dizanje na prste, za kvadriceps i listove.
15 godina
Re: Ketogena dijeta
Demzi94 kaže...
Prelose kaže...
Coder256 kaže...
Prelose kaže...
Coder256 kaže...

Šta mislite o ketogenoj dijeti? Je li netko već probao? Rezultati? :)

Koliko sam već pročitao o njoj, ne čini se loša. Dijeta bazirana na mastima i proteinima.

Ne znam kad bi je počeo prakticirat. Sad ili u 5. mjesec. Momci kažu kako skida dosta kila u mjesec dana, čak mi se čini možda 10-12 kila. I uz nju ne treba cardio nikakav radio, eventualno kad se primjeti da se stalo sa skidanjem kila, ubacit cardio ono 15-20 minuti i postupno ga povećavat

Ja sam bio na njoj 2 mjeseca skino sve skupa 15 kila !

Svu u svemu dost dobra dijeta ,nisi pretejrano gladan jedino sta sam znao par dana bit dosta jako iscrpljen !

Sad si mi stavio "bubu u uho" , razmisljam da pocnem opet do 6 mjeseca ,samo da pitam ako neko zna do sad sam koristio metodu 6 dana praznjenja i 1 dan punjenja pa me zanima jeli bolje tako nastaviti ili imat praznjenje ali cca 30 min prije treninga unest jedno 20-30 grama UH (znaci nema punjenja)!?

Kad misliš krenit na nju? Sada ili početkom 5. mjeseca?

Ja bi ti preporučio punjenje jer ipak će ti to tribat kako bi moga kasnije normalno funkcionirat i bez stresa.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Od ponedjeljka uzimam kreatin, metoda punjenja, dobio sam 1,5kg. Neloše. Da pitam, jel se prestankom gubi sve dobiveno, il samo nešto od toga?

Evo i slika, 16god (loša kvaliteta slike)

da nebi ljudi rekli da se ne vjezba

ajmo ljeto je blizu {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 22:02 (MARKOZD15).
17 godina
Rast mišića i visina

edit

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 14:32 (mar123).
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Evo sto ja radim od vjezbi, bench, deadlift, sklekovi, zgibovi, stojece veslanje sipkom, pregib sipkom za biceps, pregib bucicama za biceps, pregib bucicama za triceps u pretklonu, dipsevi, dizanje nogu za trbusnjake i dizanje trupa za gornje. Ovo traje oko 55 minuta, ali posto radim full body jos su tu cucnjevi i dizanje na prste, za kvadriceps i listove.

A ramena ti ne trebaju?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
14 godina
neaktivan
Coder256 kaže...
Demzi94 kaže...
Prelose kaže...
Coder256 kaže...
Prelose kaže...
Coder256 kaže...

Koliko sam već pročitao o njoj, ne čini se loša. Dijeta bazirana na mastima i proteinima.

Ne znam kad bi je počeo prakticirat. Sad ili u 5. mjesec. Momci kažu kako skida dosta kila u mjesec dana, čak mi se čini možda 10-12 kila. I uz nju ne treba cardio nikakav radio, eventualno kad se primjeti da se stalo sa skidanjem kila, ubacit cardio ono 15-20 minuti i postupno ga povećavat

Svu u svemu dost dobra dijeta ,nisi pretejrano gladan jedino sta sam znao par dana bit dosta jako iscrpljen !

Sad si mi stavio "bubu u uho" , razmisljam da pocnem opet do 6 mjeseca ,samo da pitam ako neko zna do sad sam koristio metodu 6 dana praznjenja i 1 dan punjenja pa me zanima jeli bolje tako nastaviti ili imat praznjenje ali cca 30 min prije treninga unest jedno 20-30 grama UH (znaci nema punjenja)!?

Ja bi ti preporučio punjenje jer ipak će ti to tribat kako bi moga kasnije normalno funkcionirat i bez stresa.

Razmisljo sam da krenem od sljedeceg tjedna, samo me zanima posto prvi put nisam radio nikakve vjezbe dal je dobro raditi Cardio i HIIT vjezbe na ovoj dijeti (zbog malo UH)??

16 godina
xR4Z3R kaže...
mar123 kaže...

A ramena ti ne trebaju?

ko još ramena vježba, bitna je bica {#}

17 godina
neaktivan
crack kaže...
xR4Z3R kaže...
mar123 kaže...

A ramena ti ne trebaju?

trbušnjaci, ne zaboravi trbušnjake.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
djdomi kaže...
crack kaže...
xR4Z3R kaže...
mar123 kaže...

A ramena ti ne trebaju?

da da zaboravio sam najvažnije {#}

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Od ponedjeljka uzimam kreatin, metoda punjenja, dobio sam 1,5kg. Neloše. Da pitam, jel se prestankom gubi sve dobiveno, il samo nešto od toga?

Evo i slika, 16god (loša kvaliteta slike)

da nebi ljudi rekli da se ne vjezba

ajmo ljeto je blizu {#}

Loše si se sliko...u vezi kreatina mislim da tebi to još netreba..šopaj piletine,riže,jaja,pašte jer ćeš popišat tu vodu šta je kreatin navuko,nećeš sve ali dobart postotak oćeš.Samo jedi

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

svi se vesele ljetu jer im je to show-off doba. ja čekam ljeto da imam cijeli dan slobodan da mogu vježbat kad želim i da spavam kolko želim. i da cijeli dan mogu radit šta hoću.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
xR4Z3R kaže...
mar123 kaže...

A ramena ti ne trebaju?

okomito veslanje sipkom

djdomi kaže...
crack kaže...
xR4Z3R kaže...
mar123 kaže...

A ramena ti ne trebaju?

napravim ih jednom tjedno, mozda dvaput, ovisi kako mi se da

djdomi kaže...

svi se vesele ljetu jer im je to show-off doba. ja čekam ljeto da imam cijeli dan slobodan da mogu vježbat kad želim i da spavam kolko želim. i da cijeli dan mogu radit šta hoću.

mene to isto ne hebe bas, ionako nejdem bas po plazama i to.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dragi moji čuvajte se jer kad vas uhvati ovako nešto loše vam se piše. Muku sam mučio prošle godine da se rješim ovih bolova i taman kad sam se ponadao da mi je prestalo sve, počelo mi se vračat. Čuvajte se, vježbam, u zadnje vrijeme nedovoljno očito, ne idem u teretanu pa ne mogu radit neke stvari koje bi morao, al i ovo šta radim kući je dovoljno.
U svakom slučaju, nemojte se s ovakvim stvarima igrat i zapustit ih!

PS naravno da su bica i trbušnjaci najbitniji, pogotovo oni "gornji trbušni" {#}{#}

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 2:11 (1.Lovac).
15 godina
Demzi94 kaže...
Coder256 kaže...
Demzi94 kaže...
Prelose kaže...
Coder256 kaže...
Prelose kaže...
Coder256 kaže...

Razmisljo sam da krenem od sljedeceg tjedna, samo me zanima posto prvi put nisam radio nikakve vjezbe dal je dobro raditi Cardio i HIIT vjezbe na ovoj dijeti (zbog malo UH)??

HIIT ti ne treba, a ni cardio u početku. Tek kad vidiš da staješ sa opadanjem kila onda ubaciš malo cardio i postupno ga povećavaš..

...The South Will Rise Again... White -h- boys
14 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Dragi moji čuvajte se jer kad vas uhvati ovako nešto loše vam se piše.

Nakon svih bolesti i bolova ovog svijeta što si imao od boli u zglobovima, kolijenima, listovima, rukama, donjem, gornjem i srednjem dijelu leđa, te upali kapka, uspio si sa svojih pretpostavljam 18-ak godina i išijas dobit. Ti si moj čovjek enciklopedijski primjerak hipohondra. Nemoj se ljutit al stvarno..

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@mar123

Okomito veslanj stavlja ramena u veliku internu rotaciju pa budi oprezan jer možeš lako ozljediti rame. Zar ne možeš raditi potisak za ramena i odručenja s utezima?

http://deansomerset.com/2012/10/22/upright-row-friend-or-foe/

Probaj tehniku iz videa u članku iznad.

http://www.bodyrecomposition.com/training/are-upright-rows-safe-qa.html

17 godina
Kramerdida kaže...

@mar123

Okomito veslanj stavlja ramena u veliku internu rotaciju pa budi oprezan jer možeš lako ozljediti rame. Zar ne možeš raditi potisak za ramena i odručenja s utezima?

onda cu izbacit to, ne zelim riskirat da se shebem, ubacit cu u trening military press i neku vjezbu s bucicama za ramena.

16 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Kramerdida kaže...

@mar123

onda cu izbacit to, ne zelim riskirat da se shebem, ubacit cu u trening military press i neku vjezbu s bucicama za ramena.

Ne moraš je izbaciti uopće, jest da je interna rotacija opasna, ali probaj nešto u šemi Serge Nubret Pump treniga, npr. 4-6 setova sa 12 ponavljanja i s odmorom od 30-45 sekudni. Tako nećeš koristiti velike težine i dobivat ćeš na mišićima. Znam tipa kojemu su kvadovi buknuli od ovog stila treninga.

Ako ćeš raditi military press pročitaj Starting Strength 3rd edition. Usto ako radiš s bučicama potisak za ramen adrži donja leđa ravnim. Tako ćeš više tereta svaliti na srednje rame. Dokaz? Gimnastičarski sklek u stoju na rukama zahtjeva ravna donja leđa i admin na njihovom forumu objašnjava da to više svali tereta na srednje rame dok sa lukom ti više preuzme rame.

13 godina
neaktivan

Ako možeš uraditi jedan radi ga jedinice nasumično cijeli dan, npr. uradiš jedan svakih 20 minuta. Tijekom vremena tijelo ti postane vještije i bolje na zgibovima što rezultira sa više zgibova.

Radi duga spuštanja koja traju 5 sekundi. Kad radiš zgibove napni guzicu i trbušne radi stabilnosti. Zar ne možeš u međuvremenu raditi Obrnuta Veslanja (Inverted Rows) negdje vani dok ne izgradiš snagu?

15 godina
Rast mišića i visina

Zanima me jel pametno raditi te shoulder pressove? Imam kifozu tj. malo iskrivljenu kralježnicu i kada sam pitao na forumu, dobio sam odgovor da nije pametno raditi vježbe u kojima se dižu težine iznad glave. Koliko ima istine u tom?

http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
13 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Zanima me jel pametno raditi te shoulder pressove? Imam kifozu tj. malo iskrivljenu kralježnicu i kada sam pitao na forumu, dobio sam odgovor da nije pametno raditi vježbe u kojima se dižu težine iznad glave. Koliko ima istine u tom?

Ima istine. Mislim da bi se trebao fokusirati na puno veslanja, osobito horizontalnog, trebaš ojačati donje trapove i dobiti snagu u retrakciji lopatica. Kada budeš imao dovoljno mobilnosti kreni na potiske iznad glave.

http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=4735969

Pročitaj članak. Mislim da bi ti trebao pomoći.

14 godina
protjeran
xR4Z3R kaže...
mar123 kaže...
xR4Z3R kaže...

Sto kazete na ovakav program?

PON - gornji dio

UTO - noge

SRI - /

CET -gornji dio

PET - noge

SUB - /

NED - /

Vecinom bi radio slozene vjezbe (bench,military,zgibovi...)  tu i tamo neke izolacije,trening bi trajao manje od 45min.

Odmor između serija 30sek,između vjezbi 50sek

covjece pa kako ces stic to u 45 minuta. gornji dio imas biceps, triceps, ramena, leda(gornji i donji dio), podlaktica, trbusni. s odmorima izmedu serije 30-40 sek i izmedu vjezbi 50 sek je ovo po meni nemoguce. dok npr za noge mi netreba ni 45 minuta, tako da si trebo malo bolje to uskladit.

Dobro ne bas tocno 45 min. ali svejedno se to stigne u sat vremena odradit.Prsa radim kosi i ravni bench,triceps skullcrushers,leđa zgibovi i veslanje (moze i deadlift),bicepsu je dovoljna jedna izolacija,ramena radim military press,trbusne dizanje nogu,a podlaktica se ne treba radit direktno jer ionako funkcionira skoro u svakoj vjezbi.Kaj si ti mislio da cu 3 vjezbe radit za svaki misic?

A šta za noge radiš? Podlakticu moraš radit, jer to malo kaj sudjeluje nije dovoljno pošto ostalo radiš intenzivno i kad ti narastu biceps i triceps podlaktica će izgledat retardirano u usporedbi s njima. Svi bi radili samo ove show-off vježbe da se vidi bica, da se vide pločice, a zanemariš da ćeš izgledat čudno ak sve ne radiš jednako. Gledam slike nekih na forumu i imam osjećaj da je moja jedna noga šira nego trup drugih, al to ne znači da imam "mišiće ko aute" ko onaj genijalac, nego jednostavno radim sve mišiće. Podlaktice moraš radit iako sam imaš osjećaj da to ne treba vjeruj da treba, treba radit i vrat ko šta je neko već prije napomeno, treba radit i squatove, treba i shrugse, JER AKO HOĆETE VJEŽBAT RADITE TO KAK TREBA. Vježbaj i mišiće koje misliš da ti se ni neće vidit, al ih radi i nek ti mrziš te vježbe natjeraj se da ih odradiš. Pa tako dok nećeš moć zakopčat košulju na vratu koju si do sad mogo, dok nećeš moć obuć traperice koje su ti do sad bile malo šire al sad ne mogu proć prek kvada i dok nećeš moć navuć rukav majice već zbog podlaktice, a ne bice. I dok to uspiješ onda si dobro vježbo.

whttp://www.youtube.com/atch?v=5hfYJsQAhl0
15 godina
Kramerdida kaže...
dv14 kaže...

Ima istine. Mislim da bi se trebao fokusirati na puno veslanja, osobito horizontalnog, trebaš ojačati donje trapove i dobiti snagu u retrakciji lopatica. Kada budeš imao dovoljno mobilnosti kreni na potiske iznad glave.

http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=4735969

Pročitaj članak. Mislim da bi ti trebao pomoći.

Hvala.

Dosad sam za ramena najviše radio okomito veslanje.

Za leđa sam malo gledao vježbe i mislim da su ove dobre:

Deadlift i Good Morning za donji dio leđa.

Za srednji i gornji dio leđa sam planirao Bent Over Row i T-Bar Row(ovo mi se čini kao zanimljiva vježba)

http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
15 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav!

Imam par pitanja u vezi prehrane.Prosle godine poceo sam se baviti malo vjezbanjem ali demotiviralo me sto nemam dovoljno para za hranu.

Ok radim,placa mi je 2200 kn sto je malo (zivim sa starim i starom i red je nesto i u kucu dati jer od place 1500 do 2000 kn koliko stari dobije tesko se zivi) ako hocu svaki dan pileca prsa,posne sireve itd.

Pitanje,sto se tice sada moje situacije sto bi mogao jesti ali da nije nesto skupo? osim jaja jer ih imam u ovom trenutku ohoho

Cuo sam prije da valja i neke tjestenine jesti,ako da koje?

I sto kazete za ovaj protein Myprotein impact whey? jedan forumas mi je rekao da je dobar a 5kg 500 kn nije puno,ali kako se kaze "kolko para tolko muzike"

Hvala na odgovorima i nadam se da ce me motivirati da krenem ponovno vjezbati.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Uzmi taj myprotein.whey ko whey..

16 godina
neaktivan
cecenac kaže...
1.Lovac kaže...

Dragi moji čuvajte se jer kad vas uhvati ovako nešto loše vam se piše.

Nakon svih bolesti i bolova ovog svijeta što si imao od boli u zglobovima, kolijenima, listovima, rukama, donjem, gornjem i srednjem dijelu leđa, te upali kapka, uspio si sa svojih pretpostavljam 18-ak godina i išijas dobit. Ti si moj čovjek enciklopedijski primjerak hipohondra. Nemoj se ljutit al stvarno..

Jeb. prijatelju nisu svi rođeni savršeni i sportski građeni... Ali istina da sam kao hipohondar, al su kod mene bolovi realni :(

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice