Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.706.609
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Legiija kaže...

Dobar dan dobri ljudi. 

Za početak da objasnim situaciju: prošlo ljeto sam intezivno vozio bicikl (ruta od 50km dnevno, izuzetak je bila nedjelja), u 2 mjeseca istopio sam točno 21 kg. Sada sam na faksu, učenje po cijele dane, mirovanje i menza su učinile svoje pa sam sad povratio 8 kg. Fakat ne želim opet biti fat boy, žao mi je uloženog truda i vremena...

Pošto mi je teretana predaloeko od stana, na putovanje bi izgubio sat i pola + još vrijeme provedeno u teretani.

Znači želim vježbati doma, jednostavno da prestanem gomilati salo i da imam neku zanimaciju i razonodu od monotonog ucenja. Koje vježbe mi preporučate?

Nadalje, da li bi bilo dobro uzeti utege pa sa njima vježbati?

Da, utezi su isplativa investicija.

Ovdje imas vjezbe raspoređene po djelovima : http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/

Ako bas zelis mozes skinut neki od vec gotovih programa tipa P90x i slicnih...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
17 godina
Legiija kaže...

Dobar dan dobri ljudi. 

Za početak da objasnim situaciju: prošlo ljeto sam intezivno vozio bicikl (ruta od 50km dnevno, izuzetak je bila nedjelja), u 2 mjeseca istopio sam točno 21 kg. Sada sam na faksu, učenje po cijele dane, mirovanje i menza su učinile svoje pa sam sad povratio 8 kg. Fakat ne želim opet biti fat boy, žao mi je uloženog truda i vremena...

Pošto mi je teretana predaloeko od stana, na putovanje bi izgubio sat i pola + još vrijeme provedeno u teretani.

Znači želim vježbati doma, jednostavno da prestanem gomilati salo i da imam neku zanimaciju i razonodu od monotonog ucenja. Koje vježbe mi preporučate?

Mislim da je tebi ipak najveci problem prehrana nemozes dobit tolko kila da lezis cjele dane ako se pravilno hranis

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan
Legiija kaže...

Dobar dan dobri ljudi. 

Naravno.

Samo se dobro opskrbi sa utezima. Kupi dosta veličina od 2,5 kg do 20 kg. Preporučam barem 50 kg ploča, a ako već nabavljaš olimpijsku šipku kupi 100 ili 150 kg. Nabavi šipku za zgib, a ako možeš nabavi i karike. S Karikama bi mogao zamjeniti utege kad bi baš išli što jeftinije, ali radi kako ti odgovara.

Što se tiče vježbi radi zgibove, neku vrstu veslanja (orbrnuto veslanje (inverted row, jednoručno veslanje s bučicama), horizontalni potisak (sklek, benč sa šipkom ili bučicama (joj kako mrzim riječ bučice), kosi benč), vertikalni potisak za ramena (stojeći potisak sa šipkom iznad glave ili sjedeći sa bučicama). Neku varijaciju čučnja (bugarski split, prednji, jednonožni "pištolj" čučanj) i nešto za zadnju ložu (gliding leg curl, natural glute ham raise). Ako možeš nadodaj i mrtva dizanja ili rumunjsko mrtvo dizanje radi treniranja svih funkcija lože.

Poslije ubaci izolacije za ruke, ramena i dupe.

EDIT: I ovo pročitaj. Nema rasta ako ne jedeš. Počni sa 2500 tisuće kalorija, a ako ti se težina ne povećava nadodaj još. Moraš biti u suficitu da gradiš mišić.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 20:36 (Kramerdida).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hvala svima

kuku lele
14 godina
Rast mišića i visina

Sam nemoj odustat kad te krene sve boliti, a vjerojatno ćeš uhvatit i laganu upalu bez obzira na zagrijavanja jer koliko sam shvatio od ljeta nisi baš aktivan? 

Layla, you've got me on my knees.
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nadam se da imam još negdje playlistu za bicikliranje, glazba mi je fakat odgovarala kada je bila kritična brdska trasa :D 

Nemam problema sa tim, imao sam upalu listova prvi tjedan kada sam krenuo sa bicikliranjem, ovi iz kluba su mi rekli da odem do doktora da vidi jel šta ozbiljno, a on mi rekao, citiram, šta si takva pi*da, stavi leda navečer i opet na torturu drugi dan...

kuku lele
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pozdrav

počeo sam vježbati pred kraj prošle godine (16 godina; 182-3-4, oko 75kg)
iz čistog rage poslije nekog raida u wow sam radio sklekove i dosta nabio triceps i donje leđne mišiće (lats - latissimus dorsi točnije)
ostavio sam se wow-a i krenuo vježbat ponajprije jer mi je fizioterapeut savjetovao da izgradim leđa i spriječim skoliozu i kifozu ...

ne stignem vježbati previše (gimnazija...), ali sad sam krenuo vježbati sa malim utezima za biceps i nekim vježbama za gornje leđne mišiće (traps- trapezius , tak nekaj) 

planiram kupiti neki mali uteg za dizanje po doma  i zanima me da li postoji nekakva značajna razlika između CM utega i on legure (ne znam za sad cijelu ponudu, pogledao sam na pride.hr)

ako netko ima neki savjet za izgradnju gornjih leđnih mišića, zamolio bih da podijeli 

17 godina
Rast mišića i visina

gornji ledni misici-zgibovi i puno zgibova

inace, ti mali utezi za biceps ce ti jako brzo postat lagani

14 godina
Rast mišića i visina

I meni je gospon doktor zapaprio sa pričom kak su malde generacije sve sami mekušci i ljenčine, pa onda priča o vojnom roku i kak bi to opet trebalo uvest...

Glazba je dobar push element, tehnjavu (ili neki drugi žanr, meni je to sve techno) slušam  jer ima dobar i većinu vremena jednolik beat, savršeno za održavanje tempa.

Layla, you've got me on my knees.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Svi koji imate mogućnost nemojte kupovat utege, kupite si šipku i od betona napravite utege, nećete potrošit više od 500kn, a imat će te 100-150kg utega.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo mogu se pohvalit da sam za ove blagdane nabio igurno 3 kg krenuo sam lagano ujutro šunka,sir i francuska, kasnije odojak sa mlincima pa se tu našla i janjetina sa krumpirom sve to začinjeno sa 4-5 vrsta kolača i tako tri dana , pojačao sam svoj one-pack {#}

17 godina
neaktivan
aton kaže...

Evo mogu se pohvalit da sam za ove blagdane nabio igurno 3 kg krenuo sam lagano ujutro šunka,sir i francuska, kasnije odojak sa mlincima pa se tu našla i janjetina sa krumpirom sve to začinjeno sa 4-5 vrsta kolača i tako tri dana , pojačao sam svoj one-pack {#}

DEM GAINZZ

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Svi koji imate mogućnost nemojte kupovat utege, kupite si šipku i od betona napravite utege, nećete potrošit više od 500kn, a imat će te 100-150kg utega.

Koji volumen treba da bi se dobilo 1kg utega od tog betonskog?

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
14 godina
neaktivan
djdomi kaže...
aton kaže...

DEM GAINZZ

now respect it

17 godina
Rast mišića i visina
Najbolji mass gainer, u tri dana daje 3 kg(i najskuplji dakako).
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Što brzo dobiješ,brzo i izgubiš 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

3kg vode

16 godina
Rast mišića i visina

mar yebo te vise taj tvoj biceps i 25kg i trbušnjaci,triceps ti treba bit puno veći od bicepsa,gledaj da se u ramenima raširiš,da nemoš kroz vrata proć koliki si,da imaš prsa ogroma,yebes biceps i trbuh kad nemas ovo ostalo izgledas ko klaun....

i taj mega mass, 3 kg dobijes u par dana,ako vjeruješ u to onda mi te je žao. popij 3 litre vode i stani na vagu imat ces 3 kg vise,ako to brojis pod masu onda mozes rec da svaki dan mozes dobit i izgubit par kila.

13 godina
protjeran
crack kaže...

mar yebo te vise taj tvoj biceps i 25kg i trbušnjaci,triceps ti treba bit puno veći od bicepsa,gledaj da se u ramenima raširiš,da nemoš kroz vrata proć koliki si,da imaš prsa ogroma,yebes biceps i trbuh kad nemas ovo ostalo izgledas ko klaun....

i taj mega mass, 3 kg dobijes u par dana,ako vjeruješ u to onda mi te je žao. popij 3 litre vode i stani na vagu imat ces 3 kg vise,ako to brojis pod masu onda mozes rec da svaki dan mozes dobit i izgubit par kila.

glupo pitanje al jbg neznam kaj fkt ak popijes 3 l vode stanes na vagu imas 3 kg vise? odnosno sve te litre odu u masu?

16 godina
Prelose kaže...
crack kaže...

glupo pitanje al jbg neznam kaj fkt ak popijes 3 l vode stanes na vagu imas 3 kg vise? odnosno sve te litre odu u masu?

ako neces pišat u međuvremenu,di bi otisle? ako gledaš neko kratko vrijeme,bez znojenja i to,probaj pa ces vidjet naravno ako mozes popit toliko vode uopce.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ostano sve dok ne odeš pišat

17 godina
crack kaže...

jesi ti stvarno na cracku ili koji ti je ku*ac, dosadan si vise, stalno se hvatas za moje postove, ne citas ih i onda bacas glupe komentare, pun mi je ku*ac vise.

koji kur*evi trbusnjaci, gdje sam ja ikakve trbusnjake spominjo, jesi ti normalan?????

i ko je reko da samo biceps radim, samo sam naveo kolko kila dizem jer smo o tom razgovarali, triceps nisam ni reko kolko dizem? na temelju cega ti donosis te svoje pametne zakljucke? spoemnuo sam biceps i mrtvo dizanje, ako treba pogledaj post ponovno,

koji te hebeni mega mass spopo? nasalio sam se na post od forumasa koji je reko da je dobio kile preko uskrsa, kakva hebena voda i mega mass? ajde mi sad opet reci da sam ja ispo glup a ne ti, molim te.

i da crack, tvoje slike jos tu nisam vidio(ispricavam se ako si stavio), tako da se slobodno poslikaj i pokazi nam svima kolko se to treba bit jer ocito si ti najpametniji tu, mi smo svi nikakvi naspram tebe sirokog koji nemoze kroz vrata, ajde arnolde, pokazi nam miske.

17 godina
mar123 kaže...

3kg cega?Ti ocito bas ne shavacas nacin na koji tijelo funkcionira

Prelose kaže...
crack kaže...

a neg di bi osle te 3kile isparile iz tebe,naravno ak ne ispisas to u meduvremenu

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
17 godina
Rast mišića i visina

ja ne vjerujem, kakvu vi hebenu vodu spominjete? forumas ATON je napiso post. gdje kaze nesto tipa "za uskrs sam se nazdero svega i svacega, dobio sam 3 kg"

moj komentar na to "uskrs je najbolji mass gainer, daje 3 kg u tri dana(i najskuplji je=namirnice koje se jedu tad=odojak, janjetina, hrpa priloga itd) jeste sad shvatili?

16 godina
Rast mišića i visina

daj molimte spominješ taj biceps i tih teških 25 kg već proteklih 10 stranica a svaki drugi post ti je da želiš vidljivije trbušnjake,o čem ti pričaš, triceps ti u pravilu treba biti veći od bicepsa,šta njega ne siluješ sa tih teških 25 kg,ili šta već,zaš samo spominješ te kid showoff mišiće.bicepse i trbušjake,to svaki de*il može za 2 tjedna istaknut malo pogotovo ako si mršav,Neznam stvarno kako sam trebao shvatit onu šalu o gaineru onom al ok. Daj pogledaj si onu sliku iz profila,neću ulazit u to dali stojiš ispravno ili ne al džaba tebi onih tvojih milijun sklekova koje možeš napravit kad su ti prsa uvučena u odnosu na tvoj famozni trbuh za 10 centimetara....jednostavno mi smeta konstantno spominjanje tog tvog bicepsa i trbuha, koji zahtjevaju minimalan napor i minimalno zalaganje da bi se napravilo nešto od njih.

EFIT: da nebi krivo shvatio samo,ne kritiziram ovdje tvoja prsa nego pretjerivanje sa trbuhom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 0:44 (crack).
13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

ja sam nest zabrio,hvala na odgovorima 

14 godina
neaktivan
Bok ljudi... dakle trebam pomoc... visok sam 191 cm i imam 84 kg... sa 102 kg sam se spustio na 84 ... no zelim sad ono izdefinirat .. odnosno istrenirat ili kak se kaze misice da to lici na nesto. Post kodinama je racunalna tehnologija broj 1... od 8 godine pa do danas a sad se blizim 19. Sad sam se vec duze vrijem okanio tog ... sta sam htjeo postigo sam ostalo .. vise manje. No 10 godina je to samo klikanja misem i tipkovnicom... pa sad bi nesto trebalo napravit od sebe... za pocetak doma.. a onda kad zavrsi skola moze i teretana.... tnx na svakom savjetu...
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
18 godina
PC - stručnjak kaže...
Post kodinama je racunalna tehnologija broj 1... od 8 godine pa do danas a sad se blizim 19. Sad sam se vec duze vrijem okanio tog ... sta sam htjeo postigo sam ostalo .. vise manje. No 10 godina je to samo klikanja misem i tipkovnicom... pa sad bi nesto trebalo napravit od sebe... za pocetak doma.. a onda kad zavrsi skola moze i teretana.... tnx na svakom savjetu...

ahah bez uvrede, ali koji tok misli...računalna tehnologija broj jedan, sa 19 godina što si htjeo si postigao... uh.
sorry, bit će da mi je prekasno, neznam što predložiti kad si se okanio tog... (nečega sa tri točke)

14 godina
neaktivan
Pa u 10 godina zajebancije sa samim racunalima... serverskim mrezama.. ono ucio i isprobavo... u praksi imam opreme pa nije bio problem. Ono sta sam htjeo naucit sam naucio i vise me ne zanima. Tako da ono sad tak radim usput planiram svoju firmu za servisiranje... pa bi sad slobodno vrijeme koje je prije bilo pred racunalima provesti sredivanjem svog tjela... ono kad dodem nekoj zenskoj nesto popravit .. ko zna ;) ;).
. Heh salu na stranu... sta radit po pitanju definiranja tijela.. ako moze dataljnije upute linkovi.. tnx
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice