Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.710.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina
300 kn znači..
Kada si naručio? Ja naručio u čet/pet i još nije stiglo, a rekli mi da će stić u pon.
Sad ne znam dal da ih zovem ili da pričekam još.
http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
15 godina
Rast mišića i visina

Zvao isti dan kad i ti, potvrdio u petak, rekli mi da će doć u ponediljak, jučer opet zvao i rekli da je u ponediljak poslano i da očekivam danas i evo maloprije došlo.

Pingu ;)
15 godina
protjeran
Re: Rast mišića i visina
Kramerdida kaže...

Istina što se tiče treninga, ali u prehrani je dobro baratati znanjem i istraživanjima. Bez njih bismo još bili u uvjerenju da možeš vježbati samo 1 sat inače ćeš katabolirati, jesti svaka tri sata (neki se bude i usred noći da bi pojeli) itd..........

Mislim da je teorija dobar dodatak predanosti u vježbanju, npr. Bret Contreras je dobar primjer ovoga.

Bio sam pretjerao sa svojim postom. Ponekad preseravam kad pišem. To mi je velika mana.

Zmajo po svojim temama čini se da ima teorijski pristup svemu. Tip ne fura klasična 8-12 ponavljanja nego radi 3-4 sa dugim vremenom pod naporom (Time Under Tension). Dobro ju je on primjenio što se tiče rezultata.

Novak samo iz znatiželje me zanima koji ti je otprilike 1 RM na Čučnju, Mrtvom i Benču. Pošalji poruku ako nećeš pisati ovdje. Koliko imaš staža iza sebe?

a čuj sad, ne volim puno pričat o stažu i takvim stvarima.. nadam se da ćeš se zadovoljit odgovorom "par godina" da ne ispadam preserans neki, a ovo za rm nije mi problem reć ti to iako ih nisam probavo ni u jednoj vježbi već sigurno par mjeseci pošto mi nemaju puno smisla, al eto mogu ti piknut privat poruku čisto ak te zanima.. btw zakaj te zanima to?

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja u deadu dižem 10 kila,žalosno ali istinito :) 

jel OK ako se nekad u shake umjesto grožđanog stavi obični šećer? baš mi nestalo a nemam vremena za skoknut do DM-a.

17 godina
neaktivan
crack kaže...

jel OK ako se nekad u shake umjesto grožđanog stavi obični šećer? baš mi nestalo a nemam vremena za skoknut do DM-a.

Jel i nije bolje dead raditi sa manjim kilazama?

Mene nekad nakon deada zna bolit kicma, tak da ga izbjegavam...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
16 godina
neaktivan
crack kaže...

Ozbiljno? Ja benčam samo 30 kg naprimjer, ali deadlift mogu malo više. Nekako su mi vježbe s nogama lakše.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Deadlift ubija donja leđa cak i s pravilnim izvođenjem.Nije preporucljivo za pocetnike tako da ga ja zasad izbjegavam.

Ljubomorne duše mogu da mi puše
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

mene uzasno ledja bole čim pređem nekih 50-kg,probao sam prije i 70-80,mogu ja to izvuc bez problema,al me ledja bole poslje,radim pravilno stvarno pazim na takve stvari da se ne ozljedim(jer sam se bio ozljedio prije)i onda sam odlučio radit s malim kilazama full jer nije mi ugodno hodat okolo s bolovima u križima.

13 godina
neaktivan
novak92 kaže...
Kramerdida kaže...

Istina što se tiče treninga, ali u prehrani je dobro baratati znanjem i istraživanjima. Bez njih bismo još bili u uvjerenju da možeš vježbati samo 1 sat inače ćeš katabolirati, jesti svaka tri sata (neki se bude i usred noći da bi pojeli) itd..........

Mislim da je teorija dobar dodatak predanosti u vježbanju, npr. Bret Contreras je dobar primjer ovoga.

Bio sam pretjerao sa svojim postom. Ponekad preseravam kad pišem. To mi je velika mana.

Zmajo po svojim temama čini se da ima teorijski pristup svemu. Tip ne fura klasična 8-12 ponavljanja nego radi 3-4 sa dugim vremenom pod naporom (Time Under Tension). Dobro ju je on primjenio što se tiče rezultata.

Novak samo iz znatiželje me zanima koji ti je otprilike 1 RM na Čučnju, Mrtvom i Benču. Pošalji poruku ako nećeš pisati ovdje. Koliko imaš staža iza sebe?

a čuj sad, ne volim puno pričat o stažu i takvim stvarima.. nadam se da ćeš se zadovoljit odgovorom "par godina" da ne ispadam preserans neki, a ovo za rm nije mi problem reć ti to iako ih nisam probavo ni u jednoj vježbi već sigurno par mjeseci pošto mi nemaju puno smisla, al eto mogu ti piknut privat poruku čisto ak te zanima.. btw zakaj te zanima to?

Puka znatiželja, možeš samo unjeti brojke u 1 RM kalkulator, nije 100 % precizan što sam znaš, ali daje mi približan odgovoran. Mislim da maxanje ima smisla samo na powerlifting natjecanju jer nakon nekog vremena iscrpi CNS osobito na mrtvom dizanju.

@xR4Z3R

Mrtvo dizanje je osnovni ljudski pokret, to jest dizanje s poda, nema razloga da ga ne uključuješ u početnički program osim ako nemaš defekte na kralježnici ili veoma malo mobilnosti da držiš lopatice skupa i luk u donjim leđima. Počni s lakim kilažama, izbjegavaj 1-3 ponavljanja i diži u višim ponavljanjima. Priznajem ima ljudi koji su shebani radi antroformetričnih razloga, ali nemoj upotrebljavati izuzetke na ostatak vježbača. Isto je sa čučnjem.

17 godina
Rast mišića i visina
Ja imam jake bolove u ledima tako da ne radim mrtvo dizanje nego za leda radim zgibove. Ovi bolovi su dijelom i zbog prevelike kilaze na sipci kad radim bicepse jer stavim max kila i dignem 4 puta normalno a onda jos 3-4 puta tako da opterecujem leda.
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Ja imam jake bolove u ledima tako da ne radim mrtvo dizanje nego za leda radim zgibove. Ovi bolovi su dijelom i zbog prevelike kilaze na sipci kad radim bicepse jer stavim max kila i dignem 4 puta normalno a onda jos 3-4 puta tako da opterecujem leda.

deadlift je za donji dio leđa, zgibovi pretežito za gornji.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
Rast mišića i visina
Znam al mene leda kompletno hebu, ni neznam zasto no to su bolovi teski. Nije mi tesko radit ni zgibove ni metvo dizanje(nekih 30 kg) ali me kasnije leda bole.
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Znam al mene leda kompletno hebu, ni neznam zasto no to su bolovi teski. Nije mi tesko radit ni zgibove ni metvo dizanje(nekih 30 kg) ali me kasnije leda bole.

Hmm, ne znam što je, al ovako napamet mi miriše na vaginu. Zvučiš kao onaj hipohondar 1.Lovac,  bole leđa bole zglobovi.. Dobro zagrijavanje, šuti i radi.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina

Pa jel pravilno radis?Ovo s cim ti radis mrtvo dizanje je jako malo kilaza i nebi smjelo bit nikakvih problema.Mozda biceps pregib krivo radis vidio dosta ljudi da zabacuje iz leda kad to radi mozda tak **ebes leda.I da normalno da je te poslje bole leda tj misici leda sad ak te boli nes drugo odu doktoru jbt,svasta bi moglo bit.

You got to lose to know how to win
17 godina
Rast mišića i visina
Ne gledajte ne boli me dok radim i ne sprjecava me da radim bilokoju vjezbu. No kasnije osjecam bolove. Da radim te biceps vjezbe malo krivo kako sam i napiso gore jer stavim veliku tezinu zbog mase i onda 4 puta super dignem i kasnije mi je teze pa savijam leda.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Radite hipereksteniju onda umjesto mrtvog!

17 godina
neaktivan
DuMe kaže...

ja moram početi deadlift, hiperekstenzije su mi prelagane.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...
DuMe kaže...

Stavi u ruke bucice odgovarajuce tezine dok radis hiperekstenzije.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
13 godina
neaktivan
djdomi kaže...
DuMe kaže...

Ubaci i Ruske nožne pregibe za dodatni rad na zadnjoj loži. S vremenom pokušaj uraditi punu verziju gdje ti je tijelo ravno i dira prsima pod. Zagrij ložu dobro jer iz vlastitog iskustva boli i ima šansa da je pokidaš.

EDIT: Ubaci i hip thrustove za dupe. Bolje ga pogode od mrtvog i čučnja i ovo je dokazano u EMG mjerenjima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 20:01 (Kramerdida).
17 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
djdomi kaže...
DuMe kaže...

Ubaci i Ruske nožne pregibe za dodatni rad na zadnjoj loži. S vremenom pokušaj uraditi punu verziju gdje ti je tijelo ravno i dira prsima pod. Zagrij ložu dobro jer iz vlastitog iskustva boli i ima šansa da je pokidaš.

EDIT: Ubaci i hip thrustove za dupe. Bolje ga pogode od mrtvog i čučnja i ovo je dokazano u EMG mjerenjima.

ma budem sve, ne brini :)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Mene bole leđa nakon hiperekstenzije,neznam dal da nastavim radit tu vjezbu ili?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
Mene bole leđa nakon hiperekstenzije,neznam dal da nastavim radit tu vjezbu ili?

Mislim da to nije bol na šta ti misliš.. više onaj zatezajući čvrsti osjećaj

13 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/12_hamstrings_exercises_for_hardasses

Nađi nešto na njegovom youtube kanalu.

Probaj Gliding Leg Curlove, njih sam prije radio i moram reći da super aktiviraju zadnju ložu.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

I uvijek jedite :)

15 godina
neaktivan
DuMe kaže...

I svakako tone ovoga :)

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...
DuMe kaže...

I svakako tone ovoga :)

Da,ali čiste zobene,u tim tvojima ima šećera

16 godina
Rast mišića i visina

Stigli su <3

Bug zahebava nece da uploada... 

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 21:03 (Encyanix).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovako, imam 13 godina (znam da sam premlad da bih obracao paznju na to, ali smeta mi), visok sam 176 cm i imam oko 60 kg. Ruke su mi mrsave (ne obracam toliko paznju na to),  imam i trbusnih, ali su prekriveni salom...Stara me tjera da jedem, radim oko 200-300 trbusnjaka dnevno, 20-30 sklekova dnevno i idem na rukomet.Eh sad, kako da ja skinem to salo i da jos ucvrstim trbusne misice ? Hvala :)

Pas ima usi, pas jede macku, macka ne jede macku.
15 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Stigli su <3

Imo sam ga ja,550 kuna dao za njega,pomogao mi je ajmo reći ništa.. dobio sam samo kilogram od njega..

16 godina
DuMe kaže...
Encyanix kaže...

Stigli su <3

Imo sam ga ja,550 kuna dao za njega,pomogao mi je ajmo reći ništa.. dobio sam samo kilogram od njega..

A vidit cemo.. ja obicno bez icega znam dobit po 1 kilogram.. od ovog se nadam barem 3 kile

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice