Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.148
|
čitano: 8.774.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ona ću si uzet orbitrek..

A kod mene u selu baš i nema gdje da se trči..

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma glupo bacanje para, kupi si uže za preskakanje i imaš odličan cardio.

16 godina
protjeran
Re: Rast mišića i visina
IMVK kaže...

Ona ću si uzet orbitrek..

A kod mene u selu baš i nema gdje da se trči..

Čekaj, u selu si i kažeš da nemaš gdje trčati??

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Izgleda da sam se previše istreniro,počinjem se brzo umarat..trebal bi pauzirat tjedan dana..ali teretana mi plaćena pa neželim gubit dani kad već plaćam 

13 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Izgleda da sam se previše istreniro,počinjem se brzo umarat..trebal bi pauzirat tjedan dana..ali teretana mi plaćena pa neželim gubit dani kad već plaćam 

Ma kakva pretreniranost, pogotovo od teretane. Ako imaš upalu mišića, odmori dok ti ne prođe, ali nisi profesionalac pa da treniras 3 puta dnevno pa da mozes rec da si pretreniran...

15 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...
DuMe kaže...

Ma kakva pretreniranost, pogotovo od teretane. Ako imaš upalu mišića, odmori dok ti ne prođe, ali nisi profesionalac pa da treniras 3 puta dnevno pa da mozes rec da si pretreniran...

Upala i pretreniranost su nešto sasvim različito,a i gledaj malo po forumima da se to događa svima i to je sasvim normalno..moraš uzeti pauzu da bi se kompletno odmorio.

13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Kojim redoslijedom treba izvoditi vježbe? Kolko se trebam odmarati, koju hranu jesti? 

did i ever tell you the definition of insanity?
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 12:27 (Vaas).
13 godina
neaktivan
Vaas kaže...

Kojim redoslijedom treba izvoditi vježbe? Kolko se trebam odmarati, koju hranu jesti? 

http://body.ba/bodybuilding/savjeti/najbolji-vodic-za-izgradnju-misicne-mase/74

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zanima me veza između broja ponavljanja i definicije? Neki kažu da treba povisiti broj ponavljanja na 12-15 ,dok drugi kazu da broj ponavljanja ostaje na 6-8.Što je do tog bolje?(+prehrana naravno )

Sharing Is NOT Stealing!
14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

6-8 ti je za masu, 12-14 za defku.

daniel
15 godina
neaktivan

Ako se rade setovi s malim brojem ponavljanja (6-8), podrazumijeva se da su u pitanju veće kilaže, a s time se dobiva na masi.

Suprotno tome, s većim brojevm ponavljanja 12-20, mišić se "reže" i radi na definiciji.

13 godina
neaktivan
Mamic kaže...

Zanima me veza između broja ponavljanja i definicije? Neki kažu da treba povisiti broj ponavljanja na 12-15 ,dok drugi kazu da broj ponavljanja ostaje na 6-8.Što je do tog bolje?(+prehrana naravno )

http://www.bodyrecomposition.com/training/weight-training-for-fat-loss-part-1.html
http://www.bodyrecomposition.com/training/weight-training-for-fat-loss-part-2.html

15 godina
neaktivan
deflagrated kaže...

Ako se rade setovi s malim brojem ponavljanja (6-8), podrazumijeva se da su u pitanju veće kilaže, a s time se dobiva na masi.

Suprotno tome, s većim brojevm ponavljanja 12-20, mišić se "reže" i radi na definiciji.

Radim tako od 14.1 do sada.Sa 92.5 kg došao sam na 88.5kg,imam osjećaj da sam izgubio malo "veličine mišića-svih" al puno ljepše izgleda pa me zato zanimalo.Hvala

Sharing Is NOT Stealing!
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pitanje;

da li se ikome događa da mu rame 'iskače' odnosno da mu ključna kost uz rame za par milimetara

'izlazi iz ležišta' dok izvodi bilo kakve pokrete ili vježbe?

To mi je s lijevom rukom odnedavno no nema apsolutno nikakve boli i osjećaj je praktički ugodan mada neobičan.

Cijeli sam fleksibilan i gibak na taj način (pucketanje i krckanje zglobova, leđa...) tako da mi nije ništa čudno.

Ulazim u drugi mjesec intenzivnog treninga sklekova nakon duže pauze od teretane zbog ozljede leđa (blaga skolioza)

pa me malo brine da se nisam preforsirao.

Dakle, tko se sijeća, to je ona Mel Gibson strait-jacket shema u blažem obliku.

U biti bi da mi Overhaul odgovori {#}

Yaaay, tri godine gubljenja vremena ovdje.
13 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Pitanje;

da li se ikome događa da mu rame 'iskače' odnosno da mu ključna kost uz rame za par milimetara

To mi je s lijevom rukom odnedavno no nema apsolutno nikakve boli i osjećaj je praktički ugodan mada neobičan.

Cijeli sam fleksibilan i gibak na taj način (pucketanje i krckanje zglobova, leđa...) tako da mi nije ništa čudno.

Ulazim u drugi mjesec intenzivnog treninga sklekova nakon duže pauze od teretane zbog ozljede leđa (blaga skolioza)

U biti bi da mi Overhaul odgovori{#}

Mislim da se to najcesce odnosi na svako ozbiljnije pitanje u ovoj temi :D

I have known a true freedom. I have known a world of peace and remarkable spirit. A world, which was taken from me. ―Ratonhnhake:ton
15 godina
neaktivan
Bok,imam pitanje u vezi prehrane.
Visok sam 1,82cm i imam 67kg :/ izgleda da nemam dobar metabolizam...jedem puno,al zbilja puno za ručak,večeru..ne doručkujem jer spavam do 11,12h tak da idem odma ručat,i jedem svaki dan oko ponoći..puno se krečem(pješke i bicikl)..kaj bi bilo najbolje da jedem,kaj bi me zdebljalo,molim da mi odgovore oni kojima je uspjelo..hvala
by Težak
17 godina
Rast mišića i visina

ja sam danas prvi put vidio na vagi broj 60, iako sam se vagao navecer, sreci nije bilo kraja.

14 godina
mar123 kaže...

ja sam danas prvi put vidio na vagi broj 60, iako sam se vagao navecer, sreci nije bilo kraja.

Koliko si ima kad si pocea vjezbat? 

17 godina
Rast mišića i visina
54.9
16 godina
mar123 kaže...
54.9

koliko vec vjezbas? i jel jos koristis kreatine?

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
17 godina
Rast mišića i visina

ovaj tjedan mi je 4. tjedan.

od suplemenata uzimam kreatin, whey, dekstrozu. ali sam i pojaco prehranu i ovako, jedem puno vise, ne preskacem nijedan obrok iako ujutro nisam uopce gladan.

16 godina
Rast mišića i visina

A cuj ak pogledamo da na kraju uzimanja kreatina ces izgubit oko 1 kilu cirka, onda je to dobar napredak :)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

tko brzo dobije kile,brzo ih i izgubi

17 godina
Rast mišića i visina

meni je cilj negdje do 6-7. mjeseca doc na 65 kg tako da nema zurbe. lagano nek to ide.

13 godina
protjeran
mar123 kaže...

meni je cilj negdje do 6-7. mjeseca doc na 65 kg tako da nema zurbe. lagano nek to ide.

imat ces i vise,samo treniraj ;)

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

meni je do tad cilj doći do 77+ kg.

oko 73 trenutno.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
Rast mišića i visina

ma ja cu bit sretan kad cu ujutro imat 60 kg, kazem ono je mjereno navecer no ipak mi je donjelo smjesak na lice. sto veci broj ja sretniji.

16 godina
Rast mišića i visina

Ja do ljeta ciljam 85+ sad imam 80. :D

15 godina
protjeran
forzzuk kaže...

Pitanje;

nisam overhaul al ako smijem primjetit da ti kost sigurno nije iskočila ako te ne boli, znači vjerojatno nije preforsiranje

18 godina
novak92 kaže...
forzzuk kaže...

Pitanje;

nisam overhaul al ako smijem primjetit da ti kost sigurno nije iskočila ako te ne boli, znači vjerojatno nije preforsiranje

Vjerojatno je riječ o krckanju, klikanju i popanju. Tome su razlozi obično nakupljeni mjehurići plina koje se pritiskom istiskuje
(ono kad se krcka prstima) ili tetiva prelazi malo preko drugog tkiva bučnije jer se vježba ne izvodi pravilno. Naime, ljudi
vole pokazivati kako su napredovali pa isprobavati nepripremljeni veće težine, tako da se "švercaju". To je najizraženije u

benchpressovima, a eto i u sklekovima - švercate se, da prije vremena izravnate laktove tako da opustite prsne mišiće,
čime ključne kosti i tzv "rotator Cuffove" gurnete prema natrag (jasno tu onda sve krcka i popa) i izravnate potom natrag
prsnim mišićima položaj. To izduljuje ligamente i tetive, što kod ramena nije uvijek najbolja
ideja jer može dovesti do ozljeda ili još glesnijeg krckanja jer su tetive postale izduljenije.
Tako da uglavnom mislim da bi trebalo ojačati ligamente i tetive ramena, ne samo mišiće.
E sad kako opisati vježbe za jačanje... evo prosurfao sam da nemoram opisivati, dva slična pristuma vježbama, jedna sa
gumama, jedna sa težinama. 

i

Osim njih, za stvarno osnaživanje tetiva i ligamenata za one koji osjete
krckanje na velikim težinama je ukrućivanje tetive.
To se radi tako da se radi vrlo ograničen pokret vježbe na velikom teretu,
dakle pomak od 10-20 stpunjeva, prije ili nakon trenutka krckanja.
Samo napomena, ako se osjeti bol a ne samo krckanje, riječ je o upali iliti tendonitisu,
pa se on liječi vježbama lakših težina dugog trajanja otpuštanja u kombinaciji sa izdržavanjima
i jasno oblozima i antiupalnim lijekovima ako je baš nateklo i nepokretno
(a nije ništa puklo- no to je sve već na doktoru da procijeni)

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 15:38 (overhaul).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice