Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.148
|
čitano: 8.774.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bio je onaj dokumenterac na hrt-u veči -jači-brži, tamo frajer priča da nisu tako štetni da se više ljudi otruje sa vitaminom c

a sad ko će ga  znat

14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Nisu stetni ako si discipliniran i pravilno ih koristis sa popratnim zastitama. Naravno, treba uzeti pravu stvar, jer dolazi puno fejkova sa istoka. Zbog toga se ljudima i događaju sranja, i onda su im "steroidi" krivi kaj su kupili neko smece miksano u nekom bugarskom kvazilaboratoriju.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 23:10 (daniel.hajdinjak666).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

šta će ikome steroidi?

postaneš preogroman i nepokretan.

vježbamo da bi izvukli maksimum čovjeka, po uzoru na pretke lovce praljude i stare atlete.

oni su imali perfektnu prirodnu građu koja im je služila u kretanju najviše.

+steroidaši očajno izgledaju. tako da je uzimati steroide glupo..

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Sa sterioidima dobijes samo na vremenu i nista drugo. I bez njih mozes izgledati nezgrapno.

Ili, ako ganjas vrhunske rezultate, ali za to treba para i strucni tim, jer je to vjecita igra macke i misa sa kontrolama.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 23:22 (daniel.hajdinjak666).
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
djdomi kaže...

šta će ikome steroidi?

vježbamo da bi izvukli maksimum čovjeka, po uzoru na pretke lovce praljude i stare atlete.

Pa meni je opravdano ih uzimati ako si npr. neki sportaš koji brani ugled svoje zemlje u nekom sportu. Usto jedino ćeš biti masivan ako jedeš za to. Dokaz? Olimpijski dizači utega u lakšim kategorijama, npr. Lu Xiaojun.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ova Medicinska dijeta mi se cini fantasticna.Uz malo vijezbanja bilo bi ok.Ali sto bi radio da tako ostane?

http://covermagazin.com/dijeta-medicinska-dijeta.htm

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Na zalost, olimpijada je najvece leglo AAS ekipe. Neki se 2-3 mjeseca prije igara pocnu cistiti, a neki nastave, jer imaju timove koji izmisljaju nove stvari i tak se ruse rekordi. Pogledaj si onu "malu" kineskinju koja ih je u Londonu sve poderala u plivanju?! Pogledaj si sprintere, pa to se je najelo u karjeri Winstrola i Dece, da bi s tom kolicinom mogel napucati sve farme junica na svjetu. 

Svako moze prije ili posle (zavisi o genetici) doci do nekih 100+ kila na 1.80m, samo vec sam rekel bitna je prehrana i disciplina. Ako se ima para za suplementaciju, tim bolje, ali treba i znati uzimati te dodatke da se ne postigne kontraefekat. 

daniel
17 godina
Rast mišića i visina

samo bi spomenuo bolta koji je uvijek metar ispred najjace ekipe u svijetu, taj je valjda na najjacim steroidima.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

uz takvu prehranu teško je   trenirat  ovo što je njemu  jedan dan to je meni jedan obrok

17 godina
Rast mišića i visina

danas sam nabavio sipku za bench, pa sam malo i mjenjo program treninga, posto sam htio ukomponirat sve misicne skupine u trening a da trajanje nebude vise od sat i 10-20 minuta to sad ovako izlgeda. odma cu zamolite dezurne da ako mi se misle rugat ili ismijavat da ne odgovaraju, tko misli da neke vjezbe treba zamjenit s drugima nek kaze pa cu to napravit. jos nisam radio trening po ovom programu jer sam jos danas napravio po onom starom. pa cu ovaj tek u ponedjeljak isprobat. malo je zbrda zdola napisano jer sam kopiro iz worda pa se shebalo.

evo i programa:

1.      Zagrijavanje

2.       Zgibovi, sklekovi

Sklekovi- 4 serije po 15 komada

Zgibovi- 4 serije po 5 komada

3.       Biceps, triceps

1. stojeći pregib sipkom- 4 serije po 8 puta

2.stojeći biceps pregib bucicama- 4 serije po 8 puta

1.jednorucna triceps ekstenzija u pretklonu- 4 serije po 8 puta

2.stojeća jednoručna triceps ekstenzija bucicom- 4 serije po 8 puta

3. dipsevi- 4 serije po 8 puta

4.       Prsa

1. potisak s ravne klupe- 4 serije po 8 puta

5.       Leđa

1. mrtvo dizanje- 4 serije po 8 puta

6.       Ramena

1. okomito veslanje sipkom- 4 serije po 8 puta

7.       Trbusni misici

1.trbusnjaci- 6 serija po 15 puta

8.       Noge

1. cucnjevi- 4 serije po 15 puta

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

1 8 4 5 2 6 3 7 ja bih radio ovim redosljedom da se mene pita.

17 godina
Rast mišića i visina

ma dobro to nije problem, nego jel sve ok, jesu dobre vjezbe za te misicne skupine?sad me malo hebe sto opet moram do ducana po jos ploca za tu sipku jer nemam dovoljno teske.

i da zanima me kako podebljat zglob ruke, onaj dio gdje stoji sat(jbg neznam se izrazit)? moze preporuka neke vjezbe?

14 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ne mozes to podebljati, jer se tam spajaju tetive i prakticki nema misica. Dobit ce malo na obujmu tokom vjezbanja ruku. Ne zamaraj se time.

Eventualno kad radis podlaktice, a za to ti je najbolje komad stapa, spaga i uteg od cca 5kg, pa namotavaj.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 0:42 (daniel.hajdinjak666).
17 godina
Rast mišića i visina

ma nisam mislio tu dobit sam neznam sto, samo vidio sam na par decki da ima biceps onako okrugli a ostatak ruke nista, normalno, to mi je odvratno.

15 godina
protjeran
aton kaže...

Bio je onaj dokumenterac na hrt-u veči -jači-brži, tamo frajer priča da nisu tako štetni da se više ljudi otruje sa vitaminom c

a sad ko će ga  znat

dobro čovjek priča gluposti.. to ti je ono psihološko.. manje ljudi umre u avionima nego u autima pa je sigurnije furat se avionom. više ljudi koristi vitamin c pa je i veća mogućnost da nastradaju od njega (iako teško moguće, ja bi reko da izmišlja)

daniel.hajdinjak666 kaže...

Nisu stetni ako si discipliniran i pravilno ih koristis sa popratnim zastitama. Naravno, treba uzeti pravu stvar, jer dolazi puno fejkova sa istoka. Zbog toga se ljudima i događaju sranja, i onda su im "steroidi" krivi kaj su kupili neko smece miksano u nekom bugarskom kvazilaboratoriju.

štetni su.. molio bih sve koji se osjete pozvani da komentiraju steroide da to NE rade jer ne znaju o čem govore, komentirajte samo ako ste koristili i ako baš znate točno  o čem je riječ od čeg se sastoje i kako točno utječu na organizam

djdomi kaže...

šta će ikome steroidi?

ovo razmišljanje ti je dobro samo ako će te držat podalje od tog. inače steroidi puno pomažu oko fizičkih čimbenika poput snage tj. pomiču granice snage i izdržljivosti - hence 7 tour de francea ;)

znači uz određene steroide idu određeni efekti, ne djeluju svi jednako i mora ih se znat koristit (svejedno su štetni).. sa steroidima možeš izvuć i više od maksimuma.. a kaj se tiče praljudi neću ni komentirat jer jednostavno... užas

i jel misliš na stare atlete koji su žvakali lišće koke?? koje je sad btw ilegalno ko i steroidi pa čak i više

+steroidaši izgledaju kako god oni hoće,, i istina svejedno je glupo uzimat steroide al moraš i te ljude razumjet

EDIT: @mar123 za leđa radiš stiff leg deadlift ili normalni? ako radiš stiff leg bolje ti je za donji dio radit stiff leg good mornings. a što se tiče srenjih leđa moraš i to radit tu bi ti bilo dobro bent over barbell row. i kod nogu nemoj zaboravit listove i kod ruku podlaktice (područje kod karpusa tj tamo di se sat nosi ti se neće zdebljat dok ne nabaciš kila općenito na sebe i naravno moraš radit podlakticu za to)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 0:59 (novak92).
14 godina
neaktivan
aton kaže...

uz takvu prehranu teško je   trenirat  ovo što je njemu  jedan dan to je meni jedan obrok

Ali gle salo mora dolje.Nemam soprave only Bicikl kucni i idem eto na nogomet pa sam se sjetio ovoga

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
18 godina
mar123 kaže...

ljudi moji zbilja se planirete trovat tim govnima? pa nemozete u mjesec dana postat arnold, za godinu dana dobrim treningom i prehranom mozete postic sto hocete.

heh kad smo kod arnolda, oni su toliko vježbali 70tih, da se danas to ni u ludilu ne radi jer vodi u pretreniranost.
Ludi švarci je dnevno tukao dvije runde "doublesplit" od po 4 sata, tako da mu jedan sparing partner nije

bio dovoljan jer mu ni frend Franco Columbo nije htio tolko visit u teretani, pa je za noćne šihte imao kečera Ric Drasina, ili kolege

Dave Drapera, ili Reg Parka(koji mu je ko klincu bio glavni uzor)... Svi su mislim koristili AAS, iz jednostavnog razloga što to tada u BB nije bilo zabranjeno.

Zato su i mogli u toliko pretreniravanje. No uglavnom, za mlade u pobertetu to nije nikako dobra ideja,

igranje sa hormonima nikad nije baš pametno kamoli u razvoju kad je i prirodni testosteron i tako dovoljno visok.
I kao što je rečeno, nikakve koristi ako se ne trenira max intenzitetom. A to se može i bez njih, pa vidjeti kako se napreduje.

14 godina
mar123 kaže...

danas sam nabavio sipku za bench, pa sam malo i mjenjo program treninga, posto sam htio ukomponirat sve misicne skupine u trening a da trajanje nebude vise od sat i 10-20 minuta to sad ovako izlgeda. odma cu zamolite dezurne da ako mi se misle rugat ili ismijavat da ne odgovaraju, tko misli da neke vjezbe treba zamjenit s drugima nek kaze pa cu to napravit. jos nisam radio trening po ovom programu jer sam jos danas napravio po onom starom. pa cu ovaj tek u ponedjeljak isprobat. malo je zbrda zdola napisano jer sam kopiro iz worda pa se shebalo.

evo i programa:

1.      Zagrijavanje

2.       Zgibovi, sklekovi

Sklekovi- 4 serije po 15 komada

Zgibovi- 4 serije po 5 komada

3.       Biceps, triceps

1. stojeći pregib sipkom- 4 serije po 8 puta

2.stojeći biceps pregib bucicama- 4 serije po 8 puta

1.jednorucna triceps ekstenzija u pretklonu- 4 serije po 8 puta

2.stojeća jednoručna triceps ekstenzija bucicom- 4 serije po 8 puta

3. dipsevi- 4 serije po 8 puta

4.       Prsa

1. potisak s ravne klupe- 4 serije po 8 puta

5.       Leđa

1. mrtvo dizanje- 4 serije po 8 puta

6.       Ramena

1. okomito veslanje sipkom- 4 serije po 8 puta

7.       Trbusni misici

1.trbusnjaci- 6 serija po 15 puta

8.       Noge

1. cucnjevi- 4 serije po 15 puta

Smanji samo mrtvo dizanje na 5-6 puta max sve vise od toga ti nije upola korisno koliko tih 5. Za ramena mozes pokusat "handstand pushups", a noge bi ja doda jos "lunges" i dodaj "rows" ako imas bucice. Neznan prave nazive za te vjezbe na hrv, pa malo postrazi na yt. I kako vidim da ti se vecina bazira na vlastitoj tezini radi sta vise varijacija vjezbi da se tijelo ne navikne na iste pokrete. Imas li kakvu ideju kojim danima bi sta radija jer nemozes ovo sve ucinit u jedan dan :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 1:30 (shadowlapy).
14 godina
protjeran
overhaul kaže...

U pravu si za pretjerivanje, stoga je pitanje zasto je Arni imal 4 operacije srca? Nabijes si 100% mase, a cuka ostane prakticki ista, hehe...

daniel
13 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...
overhaul kaže...

U pravu si za pretjerivanje, stoga je pitanje zasto je Arni imal 4 operacije srca? Nabijes si 100% mase, a cuka ostane prakticki ista, hehe...

Najžešće mi je što su Arnoldu za njih plaćali dvojica bogatih pede** za koje bi pozira gol. Usto danas je javna tajna da neki Probilderi rade solo, je*u voće (Kai Greene) ili rade duplerice za gayeve.

EDIT:@mar123

Dosta ti je jedna vježba za biceps i triceps, nemaju oni sad više važnih funkcija koje moraš pokriti sa više vježbi. Za triceps radi pokrete tako da počneš iza glave.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 9:38 (Kramerdida).
13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

-

did i ever tell you the definition of insanity?
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 13:09 (Vaas).
15 godina
neaktivan
Vaas kaže...

16 godina, 75kg, 180cm. Kakve vježbe za jačanje mišića preporučate? I dal je ovo dobra težina ili trebam dobiti na masi?

To su već godine u kojima možeš krenuti u teretanu, ali oprezno, jer je tijelo još u fazi rasta.

Preporučene su vježbe sa vlastitom težinom - sklekovi, trbušnjaci, čučnjevi, zgibovi.

U teretani, gdje ćeš dodavat utege, dobro usavrši formu vježbi, i kupi si whey i glukozu nakon treninga. Ako imaš love, ubaci i kreatin.

Masa je u redu, a sad kako je raspoređena to je druga stvar. Kloni se šećera, masnog i junka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 12:23 (deflagrated).
17 godina
shadowlapy kaže...
mar123 kaže...

Smanji samo mrtvo dizanje na 5-6 puta max sve vise od toga ti nije upola korisno koliko tih 5. Za ramena mozes pokusat "handstand pushups", a noge bi ja doda jos "lunges" i dodaj "rows" ako imas bucice. Neznan prave nazive za te vjezbe na hrv, pa malo postrazi na yt. I kako vidim da ti se vecina bazira na vlastitoj tezini radi sta vise varijacija vjezbi da se tijelo ne navikne na iste pokrete. Imas li kakvu ideju kojim danima bi sta radija jer nemozes ovo sve ucinit u jedan dan :)

radim to sve u jednom danu, full body trening. nije ovo puno to je jedna vjezba po misicu, treba mi oko sat i 10-15 minuta za ovo.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajde dečki  treba mi prehrana da skinem salo sa trbuha i prsa.

Naravno uz vježbe.

Trbušnjaci sklekovi itd.

teretane nemam blizu tako da nemogu ići

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 21:45 (IMVK).
16 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Naravno uz vježbe.

Trbušnjaci sklekovi tid

Sa trbušnjacima nećeš sigruno skinit salo. Bolje radi cardio vježbe (trčanje, plivanje...)

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
18 godina
Rast mišića i visina
Nepostoji vježba koja skida salo samo sa jednog mjesta. Ili mršaviš, ili ne. Salo se ujednačeno skida neovisno o tipu vježbe, a genetika određuje gdje Ga imaš više.
14 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
IMVK kaže...

Naravno uz vježbe.

Trbušnjaci sklekovi tid

Sa trbušnjacima nećeš sigruno skinit salo. Bolje radi cardio vježbe (trčanje, plivanje...)

A jedno vrijeme sam trčao i bilo mi je dosta dobro..
I rekao sam krenuti, jer trebalo bi do mora malo skinuti sala.
 A plivati obožavam,ali su najbloži bazeni udaljeni 40 km

18 godina
Rast mišića i visina
Manje gaziranih pića, manje slatkiša, više vlakana, bjelančevina i složenih ugljikohidrata, pritom kardio Koji ti može biti trčanje, hodanje, bicikl i dosta vode. Samo si počnibrojati koliko kalorija unosiš, koji ti je Bazalni metabolizam i vježbanjem radiš kalorijski Deficit. Svaki dan po malo dok ne proradi ubrzanje metabolizma i Forma.
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Manje gaziranih pića, manje slatkiša, više vlakana, bjelančevina i složenih ugljikohidrata, pritom kardio Koji ti može biti trčanje, hodanje, bicikl i dosta vode. Samo si počnibrojati koliko kalorija unosiš, koji ti je Bazalni metabolizam i vježbanjem radiš kalorijski Deficit. Svaki dan po malo dok ne proradi ubrzanje metabolizma i Forma.

Jel mi može orbitrek zamjeniti da idem trčati tj kardio?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sve što ti povisuje na određeni nivo je cardio i što ga drži na njemu je cardio, može to bit hodanje, vožnja bicikla, plivanje... bilo koja aktivnost koja traje duže vremena(da se ne prekida po nekoliko minuta).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice