Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.151
|
čitano: 8.779.645
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz,neznam dali me se ko sjeća ali ja sam od 11.1.2013 počeo vježbati tjelo,mišiće trbušne sam nešto malo imao ali ruke ništa da danas je 23.2.2013 mišići su mi napuhani ko baloni svi me pitaju dali idem u treretanu i kako je to moguće za 1mj postići,prehrana i vježbanje pravilno.:)

16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Znalac111 kaže...

Pozz,neznam dali me se ko sjeća ali ja sam od 11.1.2013 počeo vježbati tjelo,mišiće trbušne sam nešto malo imao ali ruke ništa da danas je 23.2.2013 mišići su mi napuhani ko baloni svi me pitaju dali idem u treretanu i kako je to moguće za 1mj postići,prehrana i vježbanje pravilno.:)

to je kod svih početnika,kreneš naglo rast kak ja to zovem početnička sreća,al uglavnom dalje to neće bit tako,nažalost.

17 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
Koliko otprilike treba vremena za ovakvo tijelo?

Za početak trebaš dobre gene, a ako to imaš, onda ti potrebno vrijeme ovisi o uloženom trudu. Što više truda (pravilna prehrana, hidratacija, hidracija, suplementacija, vježbanje, dovoljno sna i uredan život) uložiš, to ćeš brže postići željene rezultate.

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prošli tjedan sam počeo trenirat ronjenje. Dok dođem kući s treninga već bude 12 sati navečer. Što mi je najbolje onda pojesti s obzirom da idem odmah poslje spavat?

Ne volim posni

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 0:44 (cuspajz).
17 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
Ne volim posni

Nije stvar u tome šta voliš. Navečer je najbolje popiti 1 litru onog Dukat trajnog mlijeka u boci s 0.5% m.m. i onda nakon toga fino u krpe.

16 godina
protjeran
The Man kaže...
cuspajz kaže...
Ne volim posni

Nije stvar u tome šta voliš. Navečer je najbolje popiti 1 litru onog Dukat trajnog mlijeka u boci s 0.5% m.m. i onda nakon toga fino u krpe.

zašto trajno?

@xR4Z3R

ako nastaviš svaki dan jesti sendviće s onim bijelim gumenim kruhom i piti colu svako malo, onda nikad.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 1:15 (EZY-E).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa zato što ima više kemikalija nutra ofc.

17 godina
Znalac111 kaže...

pa kolko ti je to naraslo?

14 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Koje vježbe si radio?

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam jedno pitanje za vas koji uzimate kreatin. Jel moram uzimat kreatin svaki dan, znači i kad nejdem u teretanu, ili samo dane kada treniram ( a treniram 3x tjedno)?

Battlefield Fan!
15 godina
odjavljen
Gamer71 kaže...

Imam jedno pitanje za vas koji uzimate kreatin. Jel moram uzimat kreatin svaki dan, znači i kad nejdem u teretanu, ili samo dane kada treniram ( a treniram 3x tjedno)?

Svaki dan

17 godina
Rast mišića i visina

ja uzimam svaki dan 10 g, i kad treniram i kad ne.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

šta će tebi kreatin?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

mar ti treniras doma jel da? sta ce ti kreatin, whey i dekstroza? ako vec kupujes sve te suplemente sta ti onda nije lakse otic u normalnu teretanu di imas sve?

I have known a true freedom. I have known a world of peace and remarkable spirit. A world, which was taken from me. ―Ratonhnhake:ton
17 godina
djdomi kaže...
mar123 kaže...

šta će tebi kreatin?

nema potrebe da se rugas nekom, jel ti to dize tvoj ego? ovako preko foruma? idi lijeci komplekse negdje vani.

Ratohnhake:ton kaže...
mar123 kaže...

mar ti treniras doma jel da? sta ce ti kreatin, whey i dekstroza? ako vec kupujes sve te suplemente sta ti onda nije lakse otic u normalnu teretanu di imas sve?

da treniram doma.

a sto to ja imam u teretani da nemam doma a da mi je prijeko potrebno?
aha, a na kreatinu pise uziamjte samo ako idete u teretanu jer ako trenirate doma necete ku*ca postic, malo ste poceli pretjerivat.

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ja treniram kod kuće, poslije treninga uzimam whey+deks+kreatin, pa što? kad kod kuće imam dovoljno sprava ne treba mi teretana..

13 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Ah, sjećam se tebe i tvojih privatnih poruka. Kako idu vježbe, možeš li napisati što sad radiš i ponavljanja. Koliko jedeš?

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
djdomi kaže...
mar123 kaže...

šta će tebi kreatin?

nema potrebe da se rugas nekom, jel ti to dize tvoj ego? ovako preko foruma? idi lijeci komplekse negdje vani.

ego je sranje. ego treba ignorirati.

vidim da ga ti baš i ne ignoriraš.

voliš biti žrtva?

nemam komplekse, mene samo zanima šta će ti kreatin. ne možeš ni odabrati šta ćeš vježbati već pola godine, al važno da imaš kreatin.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
djdomi kaže...
mar123 kaže...

šta će tebi kreatin?

Ratohnhake:ton kaže...
mar123 kaže...

da treniram doma.

a sto to ja imam u teretani da nemam doma a da mi je prijeko potrebno?
aha, a na kreatinu pise uziamjte samo ako idete u teretanu jer ako trenirate doma necete ku*ca postic, malo ste poceli pretjerivat.

ako vec trosis pare na suplemente, sta ti je problem dat jos 200kn za prokletu teretanu? ako imas dovoljno toga za odradit i doma onda oke, sta rageas ko da sam ti upuco roditelje kad si bio malo dijete...

I have known a true freedom. I have known a world of peace and remarkable spirit. A world, which was taken from me. ―Ratonhnhake:ton
17 godina
Rast mišića i visina

reagiram jer me se uvijek proziva sto god napisem. sto ce mi kreatin? pa kakve veze ima jesam doma ili u teretani? da 6 mjeseci sam trazio sto cu radit, sad sam si slozio program i evo krecem u 3. tjedan vjezbanja. super mi je, uzivam u njemu, i mislim da ce dat rezultate. nije problem u novcima za teretanu, nego ne zelim, imam dosta toga doma za radit. trening mi traje oko sat i pol i taman pogodim u tih sat i pol sve misice u tijelu. promjenio sam i prehranu, izbacio gazirane sokove(prije sam pio oko 0.5 l cole na dan), izbacio bijeli kruh i peciva, junk food(mc donalds) koji sam prije konzumiro oko 2-3 puta tjedno sam izbacio u potpunosti i ne namjeravam mu se vise vratit. u skoli prije nisam jeo sad nosim sendivc s pilecim prsima(pravim, ne salamom), jedem dorucak koji prije nikad u zivotu nisam jeo. jedino mi je malo problem unos tekucine u tijelo, naviknut sam bio na 1 l tekucine na dan, a trebo bi to povecat, to mi je malo tesko sad. od pocetka vjezbanja (prije 3 tjedna) ujutro sam imo 54.9 kg, sad ujutro imam 57.8 kg. trbusni mi se neku zericu jace vide, no ruke su mi se u opsegu povecale 1 cm, no cuo sam da to moze bit zbog kreatina.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

reagiram jer me se uvijek proziva sto god napisem. sto ce mi kreatin? pa kakve veze ima jesam doma ili u teretani? da 6 mjeseci sam trazio sto cu radit, sad sam si slozio program i evo krecem u 3. tjedan vjezbanja. super mi je, uzivam u njemu, i mislim da ce dat rezultate. nije problem u novcima za teretanu, nego ne zelim, imam dosta toga doma za radit. trening mi traje oko sat i pol i taman pogodim u tih sat i pol sve misice u tijelu. promjenio sam i prehranu, izbacio gazirane sokove(prije sam pio oko 0.5 l cole na dan), izbacio bijeli kruh i peciva, junk food(mc donalds) koji sam prije konzumiro oko 2-3 puta tjedno sam izbacio u potpunosti i ne namjeravam mu se vise vratit. u skoli prije nisam jeo sad nosim sendivc s pilecim prsima(pravim, ne salamom), jedem dorucak koji prije nikad u zivotu nisam jeo. jedino mi je malo problem unos tekucine u tijelo, naviknut sam bio na 1 l tekucine na dan, a trebo bi to povecat, to mi je malo tesko sad. od pocetka vjezbanja (prije 3 tjedna) ujutro sam imo 54.9 kg, sad ujutro imam 57.8 kg. trbusni mi se neku zericu jace vide, no ruke su mi se u opsegu povecale 1 cm, no cuo sam da to moze bit zbog kreatina.

sto se tice tekucine bar to nije problem, meni je boca od 1.5 vode uvijek uz komp i tako mi nije problem popit dovoljno tekucine. Prozivalo te se najcesce zato sto i jesi pisao gluposti and/or trazio program pola godine i na kraju zavrsio s nekim trecim. Ako imas dovoljno za radit doma u redu, samo mi se cini lakse uz placanje svih tih suplemenata dat jos tih 200kn za teretanu, al kak ti oces...

17 godina

Mene iskreno zanima s cime ti doma radis noge,donji dio leda,a i prsa i triceps neces dugo moc skelkovima radit.

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Gledam, čitam i pratim temu već neko vrijeme pa da se oglasim.

Za sebe u trenutnoj životnoj situaciji sam našao najbolji mogući trening koji mi paše tijelu;

4 x tjedno sklekovi + whey&dextroza (male količine, 20ak grama svakog).

Primjerice danas, 350 sklekova je (trenutno) cilj za svaki dan koji se vježba

i radim ih iz dva puta u danu (recimo 200 popodne + 150 navečer).

Kombinacija standardnih, uskih i širokih za ciljanu vježbu ovisno o danu.

Recimo danas ide naglasak na široke i to na način da ih izvodim u serijama po 20

ponavljanja uz prebacivanje nogu jedne preko druge ili s uzvišenog položaja (krevet).

Serija, 2 minute pauze, opet serija i tako do otkaza ili planirane brojke (ovisi o umoru, osjećaju taj dan..).

Na kraju se sve svodi na to da se osjećam odlično (radim ovaj režim mjesec i pol dana a znam otprije kako je kad ga se radi puuno duže) i

trudim se sebi ovo (opet) pretvoriti u zdravu naviku bez obzira na godišnje doba ili stil života.

Izbjegavam se pre-trenirati ili preskakati dane i rezultati su tu.

Sklekove sam oduvijek volio raditi iz nekog razloga, to mi je jako draga i zabavna vježba.

Weiderov whey + dex ravno nakon treninga kao suplement iz jednostavnog razloga što

po prirodi nisam izjelica i uistinu mi je teško jesti veće količine hrane, bez obzira na uložen napor.

Na taj način izbjegavam 'rad u prazno'.

Da sam drugačijeg metabolizma, smazao bih pileća prsa ili jaja i sir nakon treninga ali

naprosto nisam takav i amen.

Još da imam šipku za zgibove trenutno u prostoru, spasio bih se.

Kad smo kod nje, zna li tko gdje ima nabaviti i po kojoj cijeni onih 'samorastezljivih' koje se stavljaju između

zidova te da li potonje mogu ići i na ne-nosive zidove te njihova kvaliteta općenito?

Hvala.

edit: toliko sam se vezao na sklekove da sam zaboravio napomenuti da uz njih

idu čučnjevi i trbušnjaci (razne varijante).

Yaaay, tri godine gubljenja vremena ovdje.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 14:51 (forzzuk).
17 godina
R4zOR229 kaže...

Mene iskreno zanima s cime ti doma radis noge,donji dio leda,a i prsa i triceps neces dugo moc skelkovima radit.

cucnjevi, pa cucnjevi s utezima- kvadricepsi
ono dizanje stopalima, neznam kako se to zove, isto samo povecavam tezinu- listovi

zgibovi-leda
sklekovi, razne vrste, uski, jos uzi itd itd- prsa i triceps

dipsevi- triceps

bucice- triceps, biceps, ramena
a imam i ravnu sipku s kojom cu sad isto krenut- prsa, biceps, triceps

evo to se sve moze kvalitetno doma odradit

cilj mi je kad malo zatopli vani(proljece) nagovorit ujaka da mi sa aparatom za varenje napravi konstrukciju za zgibove(moc cu onda radit i siroke, i ruske i ostale dok u kuci mogu samo uske) te onu konstrukciju da dipseve koji su za triceps.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 14:54 (mar123).
16 godina
protjeran
mar123 kaže...
R4zOR229 kaže...

ono dizanje stopalima, neznam kako se to zove, isto samo povecavam tezinu- listovi

zgibovi-leda

dipsevi- triceps

cilj mi je kad malo zatopli vani(proljece) nagovorit ujaka da mi sa aparatom za varenje napravi konstrukciju za zgibove(moc cu onda radit i siroke, i ruske i ostale dok u kuci mogu samo uske) te onu konstrukciju da dipseve koji su za triceps.

Nadodao bih: quadripedal, izdrzaj u skleku, na laktovima, na bokovima, one-o-one, handstand sklekovi, L-sit, izdrzaj na rukama (cucanj), pačići...

Samo treba imati maštu, najlakše je otić u teretanu i sve imat na pladnju.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz ljudi,jedem ko vol treniram ko majmun i mišići rastu.Uz sve to treniram i nogomet pa mislim i da nogomet ima malo veze kako mi mišići brzo rastu.Kada sam počeo trenirati imao sam 42kg a sada imam 46.5kg,

16 godina
protjeran
Znalac111 kaže...

Pozz ljudi,jedem ko vol treniram ko majmun i mišići rastu.Uz sve to treniram i nogomet pa mislim i da nogomet ima malo veze kako mi mišići brzo rastu.Kada sam počeo trenirati imao sam 42kg a sada imam 46.5kg,

ok

14 godina
Rast mišića i visina

sto mislite?

battlelog: itzBrleh
15 godina
odjavljen
R4zOR229 kaže...

Čučnjevi za noge, mrtvo dizanje za donji dio ledja, radim potisak sa bucicama (kosi takodjer) za prsa, sklekove, dipseve također, a triceps sklekovima.. pošto mi je tjelesna težina premala, ja radim sa utezima na sebi, a zgibove radim sa 10kg na sebi, full široke, 5 ponavljanja x 5 serija.

Rezultati su mi itekako vidjljivi, ne treba mi teretana, snašao sam se sam {#}

17 godina
EZY-E kaže...
mar123 kaže...
R4zOR229 kaže...

zgibovi-leda

dipsevi- triceps

Nadodao bih: quadripedal, izdrzaj u skleku, na laktovima, na bokovima, one-o-one, handstand sklekovi, L-sit, izdrzaj na rukama (cucanj), pačići...

Samo treba imati maštu, najlakše je otić u teretanu i sve imat na pladnju.

ma ima ih mali milijun, najlakse otic u teretanu, bio sam ja 6 mjeseci u teretani ali meni je to dosadno, nije mi zanimljivo sjest na spravu i radit. you tube vam je pun varijacija sklekova, dipseva, cucnjeva, zgibova itd.

MARKOZD15 kaže...
R4zOR229 kaže...

Čučnjevi za noge, mrtvo dizanje za donji dio ledja, radim potisak sa bucicama (kosi takodjer) za prsa, sklekove, dipseve također, a triceps sklekovima.. pošto mi je tjelesna težina premala, ja radim sa utezima na sebi, a zgibove radim sa 10kg na sebi, full široke, 5 ponavljanja x 5 serija.

Rezultati su mi itekako vidjljivi, ne treba mi teretana, snašao sam se sam {#}

jesi mozda radio i neke "fore" sa sklekovima tipa sklek s pljeskom, na jednoj ruci i tako to? ja uzivam radeci sklekove, i pogotovo kad uspijem napravim tako neke stvari, sad mi je cilj sklek s jednom rukom.
ja u treningu(full body) napravim oko 140 sklekova i oko 80 zgibova, naravno to ne sve odjednom nego rasporedeno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice