Pozdrav, ne pitajte kako, ali skužio sam da doma imam 2 čvrsta predmeta koja su mi u visini dlanova kad ispruzim ruke, a prostor između mogu namjestiti kako mi paše. Ako mi netko može naći link vježbi koje bi mogao raditi, ne znam kako bi se to uopće zvalo
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Već par tjedana uz ostatak vježbi svaku večer radim 9 serija sklekova, ukupno 15 minuta.
I prvi put od početka tih vježbi večeras sam osjetio strašnu bol u lijevom ramenu.
I sad nakon 2 sata opet na pod da idim oće me sad zabolit, napravim par sklekova i opet osjetim bol u ramenu.
Nikad nisam imao slične probleme. Jel zna netko do čega bi to moglo bit?
I mene je isto mučilo rame na početku kada sam počeo vježbati. Ja sam to rješio tako da sam malo više pažnje posvetio zagrijavanju i istezanju prije vježbanja,te istezanju poslje vježbanja.
Već par tjedana uz ostatak vježbi svaku večer radim 9 serija sklekova, ukupno 15 minuta.
I prvi put od početka tih vježbi večeras sam osjetio strašnu bol u lijevom ramenu.
I sad nakon 2 sata opet na pod da idim oće me sad zabolit, napravim par sklekova i opet osjetim bol u ramenu.
Nikad nisam imao slične probleme. Jel zna netko do čega bi to moglo bit?
I mene je isto mučilo rame na početku kada sam počeo vježbati. Ja sam to rješio tako da sam malo više pažnje posvetio zagrijavanju i istezanju prije vježbanja,te istezanju poslje vježbanja.
Nemoj se istezati prije treninga. Moze dovesti do ozljeda. Radije se razgibaj kako spada cijeli i odi se zagrij na ergometru ili odi trcati tako da zagrijes cijelo tijelo odnosno aktiviras sve misice. I kad radis nesto npr sa sipkom, radi bez kilaze nekoliko desetaka ponavljanja.
Nemoj se istezati prije treninga. Moze dovesti do ozljeda. Radije se razgibaj kako spada cijeli i odi se zagrij na ergometru ili odi trcati tako da zagrijes cijelo tijelo odnosno aktiviras sve misice. I kad radis nesto npr sa sipkom, radi bez kilaze nekoliko desetaka ponavljanja.
E hebi ga sad. U knjizi koju sam pročitao (Bodybuilding - Sustavni trening - autor: Damir Perkov) napominje da je dobro da istegnemo svaki mišić prije vježbanja a nakon vježbanja samo onaj mišić koji smo jačali.
Inače uvjek odradim i cca 7 minuta na orbit tracku prije treninga.
Istezanje prije treninga svih misica i lagano zagrijavanja. Pa 5 minuti orbitreka ili bicikle, i onda u akciju. S time da svako malo kad izgubim momentum na spravama odem u veliku prostoriju bez sprava i skacem malo vijacu pa se vratim na sprave. Nakon treninga lagano istezanje plus istezanje na fitnes lopti i cardio. Da kucnem o drvo jos nisam imao nekakvih ozlijeda i problema.
Jel bolje radit full body ili split? Za full body mi je problem jedino noge jer ih uopće ne pogodit, dok sa splitom mogu koristit veću težinu.
Jel bolje radit full body ili split? Za full body mi je problem jedino noge jer ih uopće ne pogodit, dok sa splitom mogu koristit veću težinu.
Svejedno je, samo nađi dobar odabir vježbi i red kojim ih radiš i rezulati će doći, ali nemoj raditi splitove gdje pogodiš mišić jednom tjedno, radi upper/lower split.
Za fullbody dobra ti je rutina od IceCreamFitness kanala sa youtuba.
Mislio sam Pon- prsa,ramena,triceps, uto- leđa, biceps, sri- noge i opet ponovit i nedjelja odmor. Radio bi full body, al dok ja prebacim utege na šipku(za squatove) prođe 5 min i ohladim se skroz.
Ja sam radio najprije noge, a zadnje biceps, al noge ko da nisam radio jer su bučice nekih 10kg.
Ubaciti nešto za noge? Čučnjeve ili iskorak?
10kg na bučici je postalo i meni premalo. Mislim da bi mi nekih 12kg sada bilo idealno. Uskoro bi mogao uzeti ono iz TopShopa pa bi to trebalo biti dovoljno.
Da si umjesto vremena kojeg si potrosio na ispitivanje ovdje i priprema za razne programe vjezbao nebi ti ove "smijesne" tezine bile previse.. :)
Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
Squatove radim sa 32kg(tolko imam) i dalje mi je malo, moram nešto iskombinirat ,jer utezi su skupi.
Da si umjesto vremena kojeg si potrosio na ispitivanje ovdje i priprema za razne programe vjezbao nebi ti ove "smijesne" tezine bile previse.. :)
e to sam mu i ja htio reć, nakon pauze od mjesec dva što zbog ozljede što zbog nedostatka poticaja/želje/motivacije danas je 2.5 mjeseci odkad vježbam punom parom,uglavnom mar123 ti si i duže od toga tu prikupljao znanje ili što već, vidiš da si radio 2.5 mjeseca punom parom nebi bio na tih smiješnjih 5 kg,ja sam od nule do 25 kg(bučice) u svakoj ruci došao. nije da se hvalim ili da tebe ponižavam samo ti hoću reć što si sam sebi radio prethodnih mjeseci dok smo ti mi govorili da vježbaš.
Edit: jabulani meni osobno bolje radi full body,vjerovatno navika ili psiha,ali uglavnom radi od nogu prema trbušnjacima,ajmo reć od najvećih mišićnih skupina prema manjima,tako su mene učili,toga se držim i zadovoljan sam.
Mislio sam Pon- prsa,ramena,triceps, uto- leđa, biceps, sri- noge i opet ponovit i nedjelja odmor. Radio bi full body, al dok ja prebacim utege na šipku(za squatove) prođe 5 min i ohladim se skroz.
U fullbody mislim da se čučanj radi prvi, npr. Starting Strength, Stronglifts, IceCreamFitness novice programi svi započinju sa čučnjem.
Započni s napredovanjem do Pištolj čučnja i nađi mjesto gdje možeš raditi Russian Leg Curl.
U fullbody mislim da se čučanj radi prvi, npr. Starting Strength, Stronglifts, IceCreamFitness novice programi svi započinju sa čučnjem.
Započni s napredovanjem do Pištolj čučnja i nađi mjesto gdje možeš raditi Russian Leg Curl.
Koliko bi trebala bit pauza između setova/serija? I ako može link od videa.
meni je pauza 60 sec između serija.
Izgleda da ću morat uzet kraću pauzu od sklekova kako je netko spomenuo.
Maloprije sam se dobro istegnuo, razgibao, malo skakao vijaču za zagrijavanje, ali čim sam napravio 10 sklekova počeo sam lagano osjećat opet bol, i što sam više radio to me više bolilo.
Tako da ću sad nekih 2 tjedna malo pojačat abs vježbe, i ubacit par vježbi za noge dok se rame ne oporavi. :(
Koliko bi trebala bit pauza između setova/serija? I ako može link od videa.
Ovisi koliki je intezitet, ja bih uzeo 2-5 minute ako radiš npr, 3x5 ili 5x5, 1-2 minute ako radiš 3x8 ili 3x10. Video od čega, vježbi ili rutine?
Izgleda da ću morat uzet kraću pauzu od sklekova kako je netko spomenuo.
Maloprije sam se dobro istegnuo, razgibao, malo skakao vijaču za zagrijavanje, ali čim sam napravio 10 sklekova počeo sam lagano osjećat opet bol, i što sam više radio to me više bolilo.
Tako da ću sad nekih 2 tjedna malo pojačat abs vježbe, i ubacit par vježbi za noge dok se rame ne oporavi. :(
A dok si se zagrijavao i istezao te nije boljelo to rame??
Ako pri izvođenju neke vježbe osjetiš bilo kakvu bol,istog trena prestani s vježbom. Nemoj se forsirati. Ja bih ti preporučio da uopće ne vježbaš dok ne nestane bol,pa čak ni trbušnjake.
Ako pri izvođenju neke vježbe osjetiš bilo kakvu bol,istog trena prestani s vježbom. Nemoj se forsirati. Ja bih ti preporučio da uopće ne vježbaš dok ne nestane bol,pa čak ni trbušnjake.
Osjetio sam nešto na tom mjestu, ali nije da me boljelo.
Nemogu ja bez vježbanja. :P
Kad se navučeš na to nemožeš prestat
Evo ja nisam dva dana vježbao i osječam se ko govno 
ovisni postanemo o endorfinu. vježbanje je super jer smanjuje stres, zato i jesmo depresivni kad lječarimo.
Nemogu ni ja,ali bolje 3-4 dana kvalitetno odmorit,nego nastavit sa naprezanjem i još više s*ebat to bolno mjesto pa onda ne biti u mogućnosti vježbati mjesec dana.
Ja ako propustim i mali dio sesije postanem nervozan i depresivan, kad vježbam imam osjećaj nezaustavljivosti, samopouzdanja i nade u bolje.
Ali ja uopće ništa ne osjetim u tom ramenu kad radim trbušnjake, leđnjake, čučnjeve i sl.
Tako da mislim da nemogu tako nauditi ramenu.
Ista stvar i kad sam u školi.
Čim malo duže sjedim bez neke fizičke aktivnosti sav se uznemirim, nemogu uopće na miru sjedit duže od 2-3 sata.