Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.157
|
čitano: 9.206.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
crack kaže...
Kramerdida kaže...
1.Lovac kaže...

Ljudi moji, ja još uvijek ne mogu naći utege. Nema ih u dućanima nit za 500kn par, a kamoli za manje... Pomoć molim :D

Odi na forum.teretana.net i napravi temu.

imas njuskalo,google,teretanu.net,forum.hr(tamo sam ja svoje kupio)...imas milijun izvora.

Njuškalo je dobro za whey.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Moze preporuka mass gainera cijena nije bitna ??? ( razmisljo sma od optimuma pa me zanima malo s obzirom na ostale)

Do sad sam koristio od multypowera pa bih htio isprobat nesto drugo!!!!

15 godina
protjeran
Demzi94 kaže...

Moze preporuka mass gainera cijena nije bitna ??? ( razmisljo sma od optimuma pa me zanima malo s obzirom na ostale)

Do sad sam koristio od multypowera pa bih htio isprobat nesto drugo!!!!

scitec nutrition jumbo je dobar čuo sam

17 godina
Rast mišića i visina

Jel mi zna netko rec sto je uzrok da me boli lijeva strana trbuha kad vjezbam? Radim insanity vec nekoliko dana pa se koliko sam ja skuzio to dogodi uglavnom kada nedavno prije tog jedem ili pijem vodu. {#}

Naravno, nije prvi put u zivotu, al to ne mjenja nista

18 godina
passat kaže...

Jel mi zna netko rec sto je uzrok da me boli lijeva strana trbuha kad vjezbam? Radim insanity vec nekoliko dana pa se koliko sam ja skuzio to dogodi uglavnom kada nedavno prije tog jedem ili pijem vodu. {#}

Slezena se grči da istisne još krvi za prijenos kisika u krvotok kad hiperventiliraš pa to boli.
Dakle moraš učiti disati.
Nije bez veze vježba disanja jedna od stvari koje se uče na treninzima.
Zvuči glupo da nešto što radimo čitav život instinktivno sad treba učiti, ali eto.
Trebao bi imati na videu upute kada udahnuti, kada izdahnuti, drži ritmičko

disanje unatoč porivu da ubrzaš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 16:37 (overhaul).
14 godina
protjeran
overhaul kaže...
passat kaže...

Slezena se grči da istisne još krvi za prijenos kisika u krvotok kad hiperventiliraš pa to boli.
Dakle moraš učiti disati.
Nije bez veze vježba disanja jedna od stvari koje se uče na treninzima.
Zvuči glupo da nešto što radimo čitav život instinktivno sad treba učiti, ali eto.
Trebao bi imati na videu upute kada udahnuti, kada izdahnuti, drži ritmičko

disanje unatoč porivu da ubrzaš.

da pazi na izdisaje i udisaje pri pokretima u vježbi (svaka vježba ima pravila disanja), a ako to već paziš nemoj udisat puno više nego izdahneš (kako je overhaul reko - hiperventilacija) jer ti i pluća ostaju raširena pa stišću organe odmah ispod ošita (fundus želuca i slezena su najbliži)... ako znaš disat i paziš na sve a i dalje boli možda i nije povezano s vježbom.. uglavnom nemoj prefosirat da slezena ne pukne {#}

javi ako si uspio kako popravit stanje

One, two! One, two! And through and through The vorpal blade went snicker-snack! He left it dead, and with its head He went galumphing back.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Uf, koliki to napor mora biti da slezena pukne?
Mogu mislit kako to boli :S 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
17 godina
Rast mišića i visina

Hvala puno na odgovorima, vec vam sutra javim kako je proslo.

@Slash666, probaj pa nam i ti javi :P

14 godina
Rast mišića i visina

igram kosarku i trener mi je rekao da ako jos narastem bit ce nesto od mene imam 13god 173cm i 72kg, zanima me jel imaju neke vjezbe za vertical jump i rast visine, inace radim trbusnjake i bench imam doma teretanu ? {#}

15 godina
neaktivan

Kako glupo, ako narasteš bit će nešto od tebe, kakav je to trener? Koliko imaš u NBA niskih igrača, a gle kak igiraju, a uostalom, ti ćeš još rast, imaš 13 godina.

16 godina
neaktivan
passat kaže...

Hvala puno na odgovorima, vec vam sutra javim kako je proslo.

@Slash666, probaj pa nam i ti javi :P

Ahah, možda!
Ako ne javim, probao sam :D 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

zahebi te spike... samo volja,svaki dan ostani pucat na kosu i jos dodatno trenirat ;)

NS/ZD
15 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Kako glupo, ako narasteš bit će nešto od tebe, kakav je to trener? Koliko imaš u NBA niskih igrača, a gle kak igiraju, a uostalom, ti ćeš još rast, imaš 13 godina.

Glupi su ti treneri. ;)

Kad sam ja imao 13 godina, trenirao sam košarku i tadašnji trener Cibone je mom starom rekao da će bit nešto od mene po tome što sam s 13 godina nosio broj tenisica 43. :)

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
15 godina
protjeran
anonymous_Zg kaže...

igram kosarku i trener mi je rekao da ako jos narastem bit ce nesto od mene imam 13god 173cm i 72kg, zanima me jel imaju neke vjezbe za vertical jump i rast visine, inace radim trbusnjake i bench imam doma teretanu ? {#}

radi čučnjeve s utezima da jačaš noge i kardio radi po stepenicama (ojačat će ti listove, još bolje ako i stepenice radiš pod teretom).. a kaj se tiče pravilne tehnike skakanja u košarci, sigurno imaš nekih videa na youtube-u

EDIT: nešto ovako možeš probat ->

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 14:30 (novak92).
17 godina
Rast mišića i visina

Vjerojatno vas boli k****, al sa vodjenjem racuna o disanju uradio sam vjezbe svih 40 min bez ikakvih bolova :D

I prije sam ja vodio brigu o disanju, al kako se umorim, jednostavno zaboravim i pocnem gubit ritam.

tnx again

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Netko je ovdje napisao da krece sa P90x meni se cini da mar al nisam siguran ,,samo me zanima kao napreduje??

16 godina
anonymous_Zg kaže...

Za godinu dana se sve može promijeniti, a ne za 6-7

Trener ti je vjerojatno neki mlađi onda ili totalna budala, jer ne ovisi ništa o tome kako ćeš ti igrati košarku do toga koliko ćeš truda uložiti

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovako ekipa.

Jedno vrijeme sam radio ove vježbe : 

I sad kad sam pomislio da je vrijeme za to, počeo sam raditi

Plan je bio da svaki dan radim po 2 puta te vježbe, ako budem mogao onda i više.

Ali ako napravim 2 ili više puta dnevno te vježbe trbuh me dan kasnije počne dosta jako boliti.

Sad ja bih rekao da je to problem u nepravilnom disanju. Zanima me jel ima neki specifičan način na koji bih trebao disati dok radim ove vježbe?

Također me zanima ako je itko radio ove vježbe u kojem vremenskom roku bi rezultati trebali biti vidljivi?

Isto tako se planiram do proljeća učlaniti u teretanu, pa me zanima koje vježbe bih trebao raditi za početak? 

Najviše ciljam na trbušne i prsne mišiće, nebih želio ništa uber hardcore ( slika 1 ) nego nešto normalnije, slika 2.

Slika 1. Slika 1.
Slika 2. Slika 2.
7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Trbušne mišiće ti je dovoljno radit 1-2 put tjedno, rađe radi cardio 2 put dnevno, veće koristi od njega imaš. I radi svaki mišić, ne vidim smisao najviše prsa i trbušne, smiješno bi to izgledalo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 20:58 (Jabulani).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Link? Primjer?

Znači, ove vježbe nemoram tako često radit?

16 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...

Ovako ekipa.

Jedno vrijeme sam radio ove vježbe : 

I sad kad sam pomislio da je vrijeme za to, počeo sam raditi

Plan je bio da svaki dan radim po 2 puta te vježbe, ako budem mogao onda i više.

Ali ako napravim 2 ili više puta dnevno te vježbe trbuh me dan kasnije počne dosta jako boliti.

Sad ja bih rekao da je to problem u nepravilnom disanju. Zanima me jel ima neki specifičan način na koji bih trebao disati dok radim ove vježbe?

Također me zanima ako je itko radio ove vježbe u kojem vremenskom roku bi rezultati trebali biti vidljivi?

Isto tako se planiram do proljeća učlaniti u teretanu, pa me zanima koje vježbe bih trebao raditi za početak? 

Najviše ciljam na trbušne i prsne mišiće, nebih želio ništa uber hardcore ( slika 1 ) nego nešto normalnije, slika 2.

zašto ne vježbaš cijelo tijelo,ovo šta radiš samo abs-e ti je totalna glupost.

ovo da ciljaš na prsa i abs-e,kriva odluka,ajmo reć da ćeš uspijet u tome,al svejedno ćeš izgledat deformirano,nemoš imat prsa ko ovaj na slici a leđa kakva sad imaš(neznam kakve su ti trenute mjere tijela)al nedam se da vidiš što ti želim reć, ako ti je to samo neki ajmo reć cilj da ti to bude izraženo uz nabildan ostatak tijela,onda ok.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Cardio je sve što ti diže puls, imaš hrpu toga,a "six pack" nije vidljiv sve dok ne izgubiš salo na tom području. Hodanje je lagano, a efikasno. Sad kad je snijeg najlakše ti je preskakat uže doma, odlična vježba. Nemoraš radit svaki dan, radi više toga, npr. u pon. radiš sklekove nekih 20min, uto. cardio 20min, sri. zgibove i trbušnjake 20-30 min, čet. cardio 20min, pet. noge, sub. cardio 20min, ned. cardio i trbušnjake, nije neki super program, ali mozes dosta napravit sa tim, pogotovo ako si početnik. I pazi na prehranu, ako imaš kila viška unosi oko 1600-2000 kalorija dnevno(ne više od tog). 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Naravno da bi izgledao smiješno s kokošjim rukama i ledjima a izraženim trbušnim mišićima.

Možda se nisam dobro izrazio, ovo ostalo bi vježbao sve u teretani u bližoj budućnosti kad se učlanim, ali sad tražim ove vježbe za abs ili slično koje mogu raditi doma.

Nema sala, mislim da sam nekako taman. 

Možda mi čak i fali koja kila.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma ako si mrsav radi body-weight vježbe prvo, znači sklekovi, zgibovi, propadanje, čučnjevi, trbušnjaci. I još cardio ubaci uz to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 21:52 (Jabulani).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Upravo sam se upisao u teretanu i prvi trening sam odrađivao sa trenerom,prsa i triceps.Iduci put radim noge.Kad cu moc trenirat bez njihove pomoci?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Ma ako si mrsav radi body-weight vježbe prvo, znači sklekovi, zgibovi, propadanje, čučnjevi, trbušnjaci. I još cardio ubaci uz to.

Trenutno radim trbušnjake, sklekove, čučnjeve i preskačem uže u stanu.

Kad bude ljepše vrijeme malo više ću i hodat, i ić ću trčat van i vozit bicikl.

Javljat ću se još za savjete.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 22:47 (Tomek.Klc).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U vezi street workouta i noga... Nitko im ne brani raditi cucnjeve itd. Do njih je. 

Lik koji radi samo calisthenics pa evo kako izgleda http://cs308116.userapi.com/v308116796/2414/HPkl1p_YHko.jpg

Samo volja i motivacija, nista drugo  {#}

13 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
Upravo sam se upisao u teretanu i prvi trening sam odrađivao sa trenerom,prsa i triceps.Iduci put radim noge.Kad cu moc trenirat bez njihove pomoci?

Kad naučiš tehniku, a i možeš osim splita raditi full body tri puta tjedno, što više prakticiraš vježbu bolji si u njoj. Koliko sam istražio bodybuilderi i snagatori općenito su prije pojave inzulina 2-3 puta tjedno trenirati mišiće. Dokaz? Arnold i svi bilderi iz stare škole + guglaj John Grimek baddest motherfucker ever.

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Pozdrav!

Sada krecem jako ozbiljno sa treningom jer sam napravio pauzu od 2 tjedna. Kupio sam si kreatin monohidrat i whey protein. Zanima me kako mi je najbolje uzimati?

Dali da radim fazu punjenja ili da krecem sa 5g kreatina dnevno?

Koji mi je najbolji izvor glukoze? Kupila mi je stara grožđani šećer ali je uzela u kapsulama a ne u prahu, pa neznam mogu li kapsulu staviti u shake?

Hvala!

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav!

Sada krecem jako ozbiljno sa treningom jer sam napravio pauzu od 2 tjedna. Kupio sam si kreatin monohidrat i whey protein. Zanima me kako mi je najbolje uzimati?

Dali da radim fazu punjenja ili da krecem sa 5g kreatina dnevno?

Koji mi je najbolji izvor glukoze? Kupila mi je stara grožđani šećer ali je uzela u kapsulama a ne u prahu, pa neznam mogu li kapsulu staviti u shake?

Hvala!

Ja kreatin pijem 5g poslje treninga zajedno sa wheyom i grožđanim šećerom. Nisam radio faze punjenja jer sam čitao da to nije potrebno radit. U dane kad ne treniram popijem 5g ujutro.

Ja koristim ovaj g.šećer sa slike,kupujem ga u dm-u. 

www.fotoprizma.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice