Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.157
|
čitano: 9.206.489
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Rast mišića i visina
crack kaže...

imam jedno pitanje,za ove sa dužim stažem u teretani,dali je moguće previše pojesti u jednom obroku.

znači jel postoji granica do koje tijelo prima proteine,pa nakon te granice tretira ih kao "smeće". 

npr. da sad pojedem 2 kg tune,jel će to tjelo prepoznat kao pola kile,ili će prepoznat svih 2kg. neznam kako da objasnim bolje na šta mislim.

negdje sam okom preletio preko toga,nesjećam se gdje,pitam zbog toga jer "testiram" 3 ogromna obroka u odnosu na 5 normalnih.

gle da ti pojedeš 2 grama tune (kažem hipotetski) i ne potrošiš ni jedan gram proteina iz tih tuna (nemoguće al opet hipotetski) svi će proteini bit višak.. jedi što više zdravo ti je tijelo izbacit će višak ako vježbaš dovoljno, ukratko, važno je kolko vježbaš uz tolko jelo

One, two! One, two! And through and through The vorpal blade went snicker-snack! He left it dead, and with its head He went galumphing back.
14 godina
protjeran
Demzi94 kaže...

Pozdrav!

Zanima me sta jedete u međuobroku ??

Ja si znam uzet jabuku bananu itd... al poslje sat vremena postanem gladan a do sljedeceg obroka mi jos dosta vremena ostane (pokusavam jesti svaki 2.5-3h)

ja jedem burek, odnosno šta god mi se jede.. i jedi kad si gladan nije zdravo trpit glad.. ne znamo tvoj raspored jedenja kad šta jedeš da ti savjetujemo točno kaj bi mogo

One, two! One, two! And through and through The vorpal blade went snicker-snack! He left it dead, and with its head He went galumphing back.
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 19:42 (TRBUHozborac).
14 godina
protjeran
big_guy kaže...

Hvala,evo da okačim fotku od ljeta,radio samo sklekove i biceps,ništa više.Da budemo na čisto,ne hvalim se ničim,nego me samo zanima da li je moguće u 6 mj. doći od ovoga do gornje slike što sam okačio :P

moguće je ako ne radiš tako loš program.. moraš zastupit cijelo tijelo i NE SMIJEŠ zaboravit noge radit

nisi dobro radio ni samo sklekove jer ti je donji dio prsa nerazvijen u odnosu na gornji i btw MORAŠ radit i triceps jer vjerovo ili ne on je prirodno VEĆI od bice pa ga ne smiješ izostavit inače će ti ruka zgledat deformirano

14 godina
protjeran
Lc_syntax_ kaže...

LP svima...evo ovako imam 18 godina problem je sto sam mrsav...neznam kako nabit masu neide jednostavno sta god pokusavam nece da se primi i gotovo..vjezbam svaki dan i nije mi problem nista ni sklekovi ni zgibovi(valjda zbog to ga sto vjezbam vec dugo pa imam nesto misica a i nisam tezak bas) sada razgovarao sam s nekim ljudima i rekli su da sa 18 krenem u teretanu,znaci trebam neki gym da nije skup a da je dobar (core gym mi je preskup 250 kn malo previse ) i ako znate na koji nacin masu nabaciti volio bih bez proteina i tih stvari ako je ikkako moguce..ako nije onda preporucite i to i koje vjezbe za predjel ruku(od lakta do ramena ) preporucate imam dosta vrsta utega doma,imam i bench...hvala unaprijed svima {#}

ja ću ti dat svoj savjet jer meni je upalilo.. nisam godinama mogo nabit masu pa sam samo počeo vježbat ko manijak 4 sata na dan i prejedat se.. i to nisam imo raspored hranjenja nego se samo trpo mesom i mliječnim proizvodima i svim ostalim šta mi je došlo pod ruku. znači vježbaj do iznemoglosti i onda vježbaj još, a kad jedeš jedi dok ti ne pozlije i onda pojedi još.. tako sam u 2 mjeseca dobio 7 kila i samo nastavio rast... i nisam dobio ni trunku masti jer sam tu kombiniro i kardio i radio cijelo tijelo od vrata do nogu svaki mišić

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz.

Imam 17 godina,183cm,77kila.

Problem je sljedeći...Dvoumim se dali da idem prema masi ili na gubljenje kilaže.Od tih 77 kilograma ima dosta mišića,ali godinu dana sam se zapostavio i nakupilo se sala,pogotovo oko bokova.

Sljedeći tjedan krećem u teretanu i cilj bi mi bio doći u formu do kraja 8 mjeseca.

Sada podpitanje:Jel se umjesto piletine može jesti i svinjetina?Mogu reći da imam doma neograničene količine mesa,pa da ne jedem stalno isto jer bi mi se vjerovatno zgadilo.

Hvala.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hvala vam na odgovorima ali pod sir nisam baš razumio parmabela ili nešto drugo i ono s shakovima

14 godina
protjeran
Hasanpaša kaže...

Pozz.

Problem je sljedeći...Dvoumim se dali da idem prema masi ili na gubljenje kilaže.Od tih 77 kilograma ima dosta mišića,ali godinu dana sam se zapostavio i nakupilo se sala,pogotovo oko bokova.

Sljedeći tjedan krećem u teretanu i cilj bi mi bio doći u formu do kraja 8 mjeseca.

Sada podpitanje:Jel se umjesto piletine može jesti i svinjetina?Mogu reći da imam doma neograničene količine mesa,pa da ne jedem stalno isto jer bi mi se vjerovatno zgadilo.

Hvala.

pa samo kreni na defku i bit će ok, al ćeš možda morat i dodat par kila nakon što se "srežeš".. onako, čisto za dojam {#}

možeš i svinju al nema ti tolko proteina i uglavnom razlika je u dosta toga iako ima i svinja proteina.. al većini piletina čini glavninu mesa u jelovniku s razlogom, preporučujem da se i ti držiš tog iako, kao što sam reko, nemoj ni od pajceka bježat samo jedi kaj ima

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 21:02 (TRBUHozborac).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Piletina, puretina i riba, makar mi je najbolja puretina od navedenog.

13 godina
neaktivan
TRBUHozborac kaže...
Hasanpaša kaže...

Pozz.

Hvala.

pa samo kreni na defku i bit će ok, al ćeš možda morat i dodat par kila nakon što se "srežeš".. onako, čisto za dojam {#}

možeš i svinju al nema ti tolko proteina i uglavnom razlika je u dosta toga iako ima i svinja proteina.. al većini piletina čini glavninu mesa u jelovniku s razlogom, preporučujem da se i ti držiš tog iako, kao što sam reko, nemoj ni od pajceka bježat samo jedi kaj ima

Hvala na savjetu.Evo sastavio sam nešto kako bi se hranio pa me zanima mišljenje

Doručak

Mlijeko 0,3 L
   Musli    70g
   Cijelo Jaje kuhano

Užina

Kruh sa cijelim zrnima-2šnite
   Salama od pilećih prsa-100g
   Posni sir(tek kolko da se nađe)

Ručak

250g Piletine
   100g Tjestenine ili Krumpira(to rotiram)

Užina

Tunjevina(1 konzerva Rio Mare)
    100g salate od kupusa

Večera

100g posnog sira

Zanima me još na koj način pripremate piletnu?Ja isjeckam na kockice,na tavu stavim mrvicu ulja i bacim na to.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako hoces gubit salo onda probaj jest oko 1600-1800 kalorija dnevno.

14 godina
protjeran
Hasanpaša kaže...

Hvala na savjetu.Evo sastavio sam nešto kako bi se hranio pa me zanima mišljenje

Doručak

Mlijeko 0,3 L
   Musli    70g
   Cijelo Jaje kuhano

Užina

Kruh sa cijelim zrnima-2šnite
   Salama od pilećih prsa-100g
   Posni sir(tek kolko da se nađe)

Ručak

250g Piletine
   100g Tjestenine ili Krumpira(to rotiram)

Užina

Tunjevina(1 konzerva Rio Mare)
    100g salate od kupusa

Večera

100g posnog sira

Zanima me još na koj način pripremate piletnu?Ja isjeckam na kockice,na tavu stavim mrvicu ulja i bacim na to.

meni se na prvi pogled čini dobro za nekakvu defku, iako nekako mi se malo čini da bi nakon treninga mogo bit gladan i da ti neće nijedan od obroka baš popunit to al sve u svemu solidan menu.. više stvar ukusa, a pomalo i kvalitete, ja bi pileća prsa zamjenio dimcekom i to je to.

piletinu ponekad pripremam kuhanu pa zapečenu s rižom začinjenom curryjem, a ponekad samo poham ili filet na naglo na tavi ispržim a ti kak oćeš.. možeš i kuhanu ak ti se ovo ne sviđa. to je dobro da malo kombiniraš piletina je dobra za to i onda ti se neće tak brzo zgadit

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Cuo sam da tuna ima puno zive unutra i da ju nije dobro jest cesto, jel to istina ili neko s*anje opet?

17 godina
neaktivan
Hasanpaša kaže...

Pozz.

Hvala.

Zasto do 8.mjeseca....da ne ides slucajno na excurziju :) ...... naravno da mozes kombinirati pilece sa svinjecim mesom.....i usput najbolje ti je pilece bijelo meso,...da napravis filete.....i ako vec ides u teretanu kupi sebi grodjani secer i pij ga posle treninga,...neces od njega dobiti masu,.to nije hemija vec obicni vocni secer koji ti vraca energiju i vitalnost misica posle treninga

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 22:05 (dogman).
17 godina
Jabulani kaže...

Cuo sam da tuna ima puno zive unutra i da ju nije dobro jest cesto, jel to istina ili neko s*anje opet?

Ne samo tuna, nego sve ribe koje su prebivale u vodi zagadjenoj živom. Dobro, tuna mozda vise od ostalih, ali nisam siguran, trebalo bi to istrazit.

Ljudsko tijelo ni na koji nacin nemoze filtrirati živu pa se ona onda talozi u tijelu sve dok ti se poslije, nakon nekoliko desetaka godina (u zavisnosti od konzumacije) ne pojavi neki tumor, bubreg ne otkaze il nesto slicno. Uzrok žive u rijekama i morima su naravno multinacionalne tvrtke koje se zele rijesiti tog stetnog otpada na sto laksi nacin.

Definitivno treba pitat google o pojedinostima..

13 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Hvala vam na odgovorima ali pod sir nisam baš razumio parmabela ili nešto drugo i ono s shakovima

Ubaciš hranu u mikser i kad bude gotova samo je popiješ.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Znam da sam pitao već jedno pitanje ali moram opet.Kako što sam rekao imam 14.5god i 160 cm i 42.8kg želio bih poraditi na mišićima malo treniram nogomet 9godina jedini mišići koji su mi izraženi su PLOČICE ili trbušni ruke su mi slabe i noge.Imam brata koji je mlađi 2godine od mene ima isto kila ko ja i jači je na ruku od mene.Kući imam dva utega od 4kg i molio bih vas da mi kažete kako je najzdravije debljat se i dobivati mišiće?????I ako ima ko volje da mi objasni šta znači serija dizanja utega i kako da ja radim??????Znam da previše tražim.

HVALA UNAPRIJE

13 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Znam da sam pitao već jedno pitanje ali moram opet.Kako što sam rekao imam 14.5god i 160 cm i 42.8kg želio bih poraditi na mišićima malo treniram nogomet 9godina jedini mišići koji su mi izraženi su PLOČICE ili trbušni ruke su mi slabe i noge.Imam brata koji je mlađi 2godine od mene ima isto kila ko ja i jači je na ruku od mene.Kući imam dva utega od 4kg i molio bih vas da mi kažete kako je najzdravije debljat se i dobivati mišiće?????I ako ima ko volje da mi objasni šta znači serija dizanja utega i kako da ja radim??????Znam da previše tražim.

HVALA UNAPRIJE

Izračunaj koliko ti treba za održavanje i jedi 500 kalorija iznad toga, dobar smjernica za dobivanje težine ti je oko 0.5-1 kg tjedno. Osim toga u pubertetu si pa nemoj se toliko zamarati kalorijama + dodatno uz vježbanje ti dođe i prirodni rast mišića i kostiju. Što se tiče kalorija klasični pristup, 60 % od uglikohidrati, 20 % proteina i 20 % masti radi dobro.

S tim malim utezima se ne zamaraj (osim za lateralna dizanja za srednje rame), pošto nemaš pristup teretani radije počni raditi sklekove i zgibove (radi sa podhvatom, lakše je jer si početnik, vuči do gornjih (ključna kost) ili donjih prsa), za noge počni napedovati do pištolj čučnjeva, a za stražnji dio noge Russian Curl radi dobro.

Pročitaj i ovo za napredovanje na vježbama ako malo ponavljanja možeš uradiit.

Serija ti je skupina ponavljanja sa odmorom (nisam 100 % siguran(, npr. 10 ponavljanja ti je set, odmor 60 sek onda set od 10 ponavljanja itd..........

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 1:27 (Kramerdida).
17 godina
Znalac111 kaže...

HVALA UNAPRIJE

prvo podebljano objasnjava drugo podebljano, NHF

17 godina
Znalac111 kaže...

HVALA UNAPRIJE

Premlad si. Igraj nogomet, trci, od utega nema nista.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dobar dan,sada sam upravo odradio 30.minutni trening i neznam šta da sada pojedem?Želio bih se udebljati šta preporučate???

16 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Dobar dan,sada sam upravo odradio 30.minutni trening i neznam šta da sada pojedem?Želio bih se udebljati šta preporučate???

Slatki jogurt sa oni grođicama i bananom :)

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
16 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Jedi bilo šta(probaj manje slatkog i masnog), samo da unosiš 200-300 kalorija više nego što ti je potrebno, evo npr. kupiš dvije lepinje i staviš unutra piletinu,hrpu povrća, malo sira i to ti je već negdje 1500 kalorija,a najest ces se dobro.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hvala vam svima na odgovorima držat ću se ovih savjeta ali imam još jedno pitanje koje je povrće najbolje jesti voće već jedem raznoliko ali šta ću s povrćem tj.koje?????????

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma jedi salatu, krastavce, luk, brokulu, rajčice(povrće ili voće?)... uglavnom sve što imaš jedi, svako povrće i voće je dobro.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Čitao sam da su smokve dobre pa jedem suhe smokve jesu li dobre???

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pozdrav!!!

Evo nezz jel ima ovde jos skolaraca {#} al pitat cu svejedno !!

Zanima me sto jedete kad ste u skoli (illi nosite u skolu ,, osim bureka i tih gluposti {#})

16 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

pozdrav!!!

Zanima me sto jedete kad ste u skoli (illi nosite u skolu ,, osim bureka i tih gluposti {#})

Kad imam ujutro skolu, ujutro prije skole pojedem zobene a kad odem u skolu si u kantini uzmem 2 pileca sendvice (samo kad se ima vise para :/)

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

jedete normalnu hranu i streetworkout,najbolje

16 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Čitao sam da su smokve dobre pa jedem suhe smokve jesu li dobre???

Odlične su smokve.

14 godina
Demzi94 kaže...

pozdrav!!!

Jedem jedino kad je praksa u školi, a tada nas par dade po 10-ak kuna pa u dućanu kupimo čajne, sira, kruha... I najedemo se u radioni ko prasci{#}, pa ležimo ostatak dana mrtvi {#}

Ubi bene, ibi patria.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice