Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.157
|
čitano: 9.202.898
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Deadlift je najbolji za donji dio leđa i opcenito jedna od najboljih vježbi, ali treba bit oprezan, pošto je i opasna ako se ne radi pravilno.

16 godina
Re: Rast mišića i visina
Jabulani kaže...

Deadlift je najbolji za donji dio leđa i opcenito jedna od najboljih vježbi, ali treba bit oprezan, pošto je i opasna ako se ne radi pravilno.

Pošto za deadlift trebaš osobnog trenera da ti pokaže i kontrolira te pri radu, to se ne isplati. Ja to ne volim radit, kad sam probao krivo sam radio, uvjeren sam bar da jesam.

A vježbe koje ja radim su uglavnom obični leđnjaci, a ponekad radim i leđne ekstenzije (ne idem u teretanu tako da sve ovo radim kući i to bez ikakve opreme). Naravno super vježbe su i ako legneš na neku podlogu na prsa ispružiš noge i ruke i onda polako podižeš samo gornji dio tijela (kao leđnjaci, samo što su ruke iznad glave i podižeš ih skupa s tijelom) i u takvom položaju se zadržim par sekunda.
Onda radim i ove

(samo neke da ojačam core) i iz joge ima par dobrih vježbi kao npr "mačka i deva" i sl.

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma dovoljno je samo ogledalo, nakon par puta se već nauči dosta dobro radit, a i vježba je odlična.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Visok sam 172 cm imam 80 kg i oko 12% bodyfata, jesam pretio
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da, imaš 20kg viška, mora da si sav salast.

18 godina
pejkan_ucv kaže...
Visok sam 172 cm imam 80 kg i oko 12% bodyfata, jesam pretio

WestOne kaže...

Da, imaš 20kg viška, mora da si sav salast.

Kako je uz to nabrojao 12% bf... valjda onda trola
i nabildan je:)
Inače, neznam što si gledate u taj kalendar i kujete planove

od 1.1. Ja imam dane za terete, dane za kardio, dane odmora,

uopće se ne zamaram praznicima, godišnjim dobom, ili kalendarom.

13 godina
neaktivan
Haha netrolam, samo pitam, i imam pitanje inace radim samo vjezbe svojom vlastitom tezinom: sklekove, različite trbušnjake, na šipci svakakve gluposti i uglavnom poslije treninga pojedem 500 g posnog sira, oce mi to uciniti sta dobro
UCV
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

di povoljno kupit suplemente tj dodatke prehranik?di je najjeftinije

AMD-ATI
17 godina
mirza64 kaže...

di povoljno kupit suplemente tj dodatke prehranik?di je najjeftinije

https://www.proteini.si/hr/proteini/

13 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...
Jabulani kaže...

Pošto za deadlift trebaš osobnog trenera da ti pokaže i kontrolira te pri radu, to se ne isplati. Ja to ne volim radit, kad sam probao krivo sam radio, uvjeren sam bar da jesam.

A vježbe koje ja radim su uglavnom obični leđnjaci, a ponekad radim i leđne ekstenzije (ne idem u teretanu tako da sve ovo radim kući i to bez ikakve opreme). Naravno super vježbe su i ako legneš na neku podlogu na prsa ispružiš noge i ruke i onda polako podižeš samo gornji dio tijela (kao leđnjaci, samo što su ruke iznad glave i podižeš ih skupa s tijelom) i u takvom položaju se zadržim par sekunda.
Onda radim i ove

(samo neke da ojačam core) i iz joge ima par dobrih vježbi kao npr "mačka i deva" i sl.

Za deadlift pročitaj Starting Strength ili odi na stranicu od Mike Robertsona. Snimiš seriju, staviš na forum i ljudi te kritikuju, to ponavljaš dok se ne usavršiš. Možeš i raditi Kettlebell swingove, oni prema Bret Contrerasu uče dobru tehinku koja poslije dobro dođe kad budeš učio Čučanj i Mrtvo.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam pitanje...brz sam,al bi htio biti jos brzi...uglavno za nogometnu brzinu {#} neke vjezbe...kardio trening?? sta da radim...moze i neki clip sa vjezbama ako ima,hvala.

dary555
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

HIIT trening, speed squatovi... imas hrpu tog na netu.

13 godina
neaktivan
dary555 kaže...

Imam pitanje...brz sam,al bi htio biti jos brzi...uglavno za nogometnu brzinu {#} neke vjezbe...kardio trening?? sta da radim...moze i neki clip sa vjezbama ako ima,hvala.

Sprintevi, ako imaš trenrera nek te nauči Trzaj i Izbačaj, Skokovi na kutije itd..... Zar ti nogometni trener nije dao neki program po kojem radiš?

14 godina
protjeran
pejkan_ucv kaže...
Haha netrolam, samo pitam, i imam pitanje inace radim samo vjezbe svojom vlastitom tezinom: sklekove, različite trbušnjake, na šipci svakakve gluposti i uglavnom poslije treninga pojedem 500 g posnog sira, oce mi to uciniti sta dobro

neće ti učinit ništa loše ali nije ti dovoljno trpat se samo sirom.. trebaš imat uravnoteženu prehranu, nemoj krivo shvatit i ja znam roknut pol kile ponekad i bez treninga al nije to jedina prehran.. nekako je kod ljudi taj posni sir dobio preveliki takoreć legendarni status.. nećeš samo zbog njega narast, on se može tretirat ko nekakav "dodatak prehrani" čak i u tim količinama

One, two! One, two! And through and through The vorpal blade went snicker-snack! He left it dead, and with its head He went galumphing back.
14 godina
protjeran
dary555 kaže...

a jel bi ti želio dobit na eksplozivnosti ili jednostavno brzini na malo dulje relacije (kao istrčavanje kontri)?

uglavnom i za jedno i za drugo si potraži na internetu sprinterske treninge ali atletske tu ćeš steć dobru tehniku, a za eksplozivnost probaj trčanje s teretom

One, two! One, two! And through and through The vorpal blade went snicker-snack! He left it dead, and with its head He went galumphing back.
14 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

HIIT trening, speed squatovi... imas hrpu tog na netu.

HIIt da imas onaj insanity asylum on ti se bazira na brzini,skoku agilnosti itd...

jednio sta ti treba  spaga za preskakanje i ove ljestve a to doma sve napravis za pol sata

16 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

A koristi netko tu RunKeeper?

Imam iPhone. Hasta la victoria siempre. HALA MADRID!
16 godina
Rast mišića i visina
Može preporuka najboljih vježbi za gornji dio leđa tj. područje između lopatica. To me ubija nakon dugog stajanja i rada.
http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
17 godina
Rast mišića i visina

Bilo kakvo restezanje s vremena na vrijeme {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 15:48 (plavi08).
13 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Može preporuka najboljih vježbi za gornji dio leđa tj. područje između lopatica. To me ubija nakon dugog stajanja i rada.

Pa trebalo bi pomoći Horizontalno Veslanje (horizontal rowing), a probaj i ovo.

Ja sam isto imao bol u gornjim leđima od sjedenja za kompjuterom i ovo (Horizontalno veslanje) mi je pomoglo.

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
dary555 kaže...

Sprintevi, ako imaš trenrera nek te nauči Trzaj i Izbačaj, Skokovi na kutije itd..... Zar ti nogometni trener nije dao neki program po kojem radiš?

Ja ne treniram {#}

dary555
18 godina
dv14 kaže...

Najlakše ti je nabaviti ovakvu gumu, ja imam par komada pri ruci tamo gdje sjedim i
da se s njima lijepo ugrijati utrnule mišiće leđa, a podobne su i za razne druge vježbe.

17 godina
Rast mišića i visina

Ima li tko iskustva sa mjeracima pulsa? Oni jako odlicni su oko 900 kn a mene zanima dali se isplati kupiti ove jeftine ( prije je bilo nesto u lidlu za 160 kn ).

Ne mislim nista jos kupovati nego se hocu informirati u vezi toga, dali je bolje kupiti kvalitetno pa da drzi dobar dio godina ili neko sranje pa koliko ide ide.

16 godina
Rast mišića i visina

SRETNA NOVA GODINA!!!!  Želim vam puno zdravlja, sriće i veselja i nadam se da će vam se sve lijepe želje i ovogodišnji ciljevi ostvarit :D

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
14 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...

Ima li tko iskustva sa mjeracima pulsa? Oni jako odlicni su oko 900 kn a mene zanima dali se isplati kupiti ove jeftine ( prije je bilo nesto u lidlu za 160 kn ).

Ne mislim nista jos kupovati nego se hocu informirati u vezi toga, dali je bolje kupiti kvalitetno pa da drzi dobar dio godina ili neko sranje pa koliko ide ide.

kod takvih stvari ti je uvijek najbolje nać neku zlatnu sredinu i to se najviše isplati, jer kupnja ovakvih skroz jeftinih ti je mačak u vreći, možda dobiješ nekaj kaj će super radit i to par godina a možda neće normalno ni jednom izmjerit puls... ak nema sredine a nemaš ni para za skupi onda fino prst na karotidu i broji dok gledaš na sat 15 sekundi i imaš 900 kn u džepu :)

18 godina
Fake_Alert kaže...

A što će ti?

Znaš da je kardio aerobno vježbanje "u zoni" zastarjelo?

Naime, potrošnja kalorija je dosta složenija od jednostavne formule bazirane na težini, starosti i pulsu.

Nagle promjene ritma, intenzivno vježbanje i kroz kraći vremenski period - isprepada organizam i

baci ga u "borbeni mod" u kojem mu i dugo nakon vježbanja metabolizam radi u "afterburnu",

ubrzano hraneći i ispirajući mišićne stanice, jer se sprema za mogući ponovni "okršaj".

Slično kao auto koji, kad i stoji na semaforu, ima povišen broj okretaja, da se ne ugasi pri kretanju.
Kada vježbaš po starim receptima, posebno onom da se "mast počinje topiti tek nakon 20 minuta treninga"

u biti organizam ne bacaš u nepoznato područje, i on točno zna da ne troši ništa više od predviđenog
za zadanu vježbu, jer je nakon par istih vježbi naučio koje opterećenje će očekivati.
Slično kao hodanje ili čak penjanje stubama u stan - to sve u biti nije lagano, ali kad organizam ponavljanjem nauči pokrete i potrebnu snagu,
savršeno se optimizira samo i jedino za to, pa ne trošiš ni osobito kalorija, ni vježbaš nove mišiće.
ja, osim na onom sobnom biciklu,  imam neki pulsmetar, kupljen u hgspotu za nekih njihovih rasprodaja pred zatvaranje,
jedino mi je poslužio da vidim koliki mi je puls pri maksimalnom opterećenju. Inače, nije
neka razlika u mjerenjima između njih dva, dakle ako je ispravan, i jeftiniji bi trebao raditi, osim
baterija nema ti se što potrgati ni izlizati.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Taj afterburn je glupost, tijelo ionako troši kalorije cijelo vrijeme makar ti trčao ili igrao igre na kompu/konzoli, mršavit ćeš pa makar nikad ne radio cardio, samo da ti je prehrana dobra. Dosta je 30 min hodanja, tek tolko da spališ par kalorija i da se bolje osječaš.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/steady-state-versus-intervals-and-epoc-practical-application.html Za EPOC, afterburn i te stvari, preporučujem da pročitaš ove članke,

18 godina
WestOne kaže...

Taj afterburn je glupost, tijelo ionako troši kalorije cijelo vrijeme makar ti trčao ili igrao igre na kompu/konzoli, mršavit ćeš pa makar nikad ne radio cardio, samo da ti je prehrana dobra. Dosta je 30 min hodanja, tek tolko da spališ par kalorija i da se bolje osječaš.

Ne baš...naravno da postoji bazalni metabolizam;
da stalno ne trošimo kalorije - nebi mogli koristiti mozak, ni disati, ni tjerati krvotok sa srcem,  ali brkaš malo...

Pogledaj ovaj BBC dokumentarac, da ne dosađujem sad i ponavljam,
http://www.bbc.co.uk/programmes/b01cywtq
Dakle, naravno da je svaka aktivnost bolja nego nikakva, ali...
npr. japanska tabata je naučno provjerena, izmjerena, analizirana,
ponovljena, potvrđena, dokazana i tako u krug.
Ovo je dakle tema o rastu mišića, i pritom podizanju forme i izgleda,
bazalni metabolizam sa eventualnom
šetnjicom do škole/posla/psa na kakicu i natrag 
je da ostaneš živ, funkcionalan i na "nuli",

što dakako znaju svi koji istinski ne vježbaju svom snagom:
- nema ni rasta mišića, ni forme, ni energije:)

17 godina
overhaul kaže...

A što će ti?

Znaš da je kardio aerobno vježbanje "u zoni" zastarjelo?

Naime, potrošnja kalorija je dosta složenija od jednostavne formule bazirane na težini, starosti i pulsu.

Nagle promjene ritma, intenzivno vježbanje i kroz kraći vremenski period - isprepada organizam i

baci ga u "borbeni mod" u kojem mu i dugo nakon vježbanja metabolizam radi u "afterburnu",

ubrzano hraneći i ispirajući mišićne stanice, jer se sprema za mogući ponovni "okršaj".

Slično kao auto koji, kad i stoji na semaforu, ima povišen broj okretaja, da se ne ugasi pri kretanju.
Kada vježbaš po starim receptima, posebno onom da se "mast počinje topiti tek nakon 20 minuta treninga"

u biti organizam ne bacaš u nepoznato područje, i on točno zna da ne troši ništa više od predviđenog
za zadanu vježbu, jer je nakon par istih vježbi naučio koje opterećenje će očekivati.
Slično kao hodanje ili čak penjanje stubama u stan - to sve u biti nije lagano, ali kad organizam ponavljanjem nauči pokrete i potrebnu snagu,
savršeno se optimizira samo i jedino za to, pa ne trošiš ni osobito kalorija, ni vježbaš nove mišiće.
ja, osim na onom sobnom biciklu,  imam neki pulsmetar, kupljen u hgspotu za nekih njihovih rasprodaja pred zatvaranje,
jedino mi je poslužio da vidim koliki mi je puls pri maksimalnom opterećenju. Inače, nije
neka razlika u mjerenjima između njih dva, dakle ako je ispravan, i jeftiniji bi trebao raditi, osim
baterija nema ti se što potrgati ni izlizati.

Hvala na osvrtu.

Dvoumim se sta mi je bolje raditi 20 minuta HIT treninga ili obican kardio sa umjerenim intenzitetom na spinneru. ( 30-45 min ) ili pak HIIT.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice