Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.157
|
čitano: 9.203.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
crack kaže...

upavo tako djdomi 

@mar123 mogao bi mozda to dobit na obujmu prsa/leđa uz dobar trening + pocetnicka ''sreća'' al ruka ti je mali mišić 5-6 cm na njoj je tesko jako.

off. djdomi jel si igrao ti prije call of duty 2?

ne pretjerano, ne znam jesam li pod tim imenom uopće igrao.

Kramerdida kaže...

Vjeruj mi 34 cm dalje izgledaju malo, to kažem jer imam ruku oo 36.5 cm i još mi je to jadno. Ciljaj barem 38-40 cm.

U početku ćeš brže dobivati masu, osobito ako si mršav i ako radiš sve dobro. Prema Lyle McDonaldnu u prosjeku bi početnik trebao dobiti oko 12 kg mase u prvoj godini. Radi neki upper/lower split ili Full Body,ubaci kardio ako hoćeš, jedi više stotina kalorija iznad održavanja i sve će doći na svoje mjesto.

EDIT: http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/muscle-gain-mistakes.html  http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/general-philosophies-of-muscle-mass-gain.html

Ako ti se neda u teretanu, nema problema, bodyweight trening uz pravilno napredovanje može stvoriti dobro tijelo. Još ti je bolje da nabaviš karike, koštaju oko 330 kn. Na njima možeš sve doslovno raditi za gornje tijelo (mogu ti poslati knjigu u poruke, ima 544 stranice PDF, dosta knjige čine ilustracije), a i vježbe za zadnju ložu.

jel ta knjiga možda "overcoming gravity"?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Zna li tko zasto sad po zimi cim pojedem malo vise-to mi tesko padne na zeludac?

Po ljeti sam mogao jesti kolko sam htio a sad kao da mi se usporio metabolizam.

Mislio sam da je zbog toga sto rijetko pijem tekucinu (puno rjede nego ljeti).

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
18 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Zna li tko zasto sad po zimi cim pojedem malo vise-to mi tesko padne na zeludac?

ja sad po zimi jedem klasičnu tešku hranu i imam nevjerojatno brz metabolizam trenutno.

inače je dovoljno brz, ali sada je pretjerano brz. radi toga sam skinuo 1kg :(

ali da, metabolizam se uspori radi manje tekućine, teže hrane, manje kretanja...

tijelu treba manje vode nego ljeti pa je ne piješ i ujedino si usporiš metabolizam. samo je kod mene slučaj da sam ga ubrzao.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan

A što je (whey), je rekao bi Mujo. Kad si već online, upiši u youtube Frank Yang Insane Leg Workout, taj tip je komičar, najbolja parodija koju je napravio.

EDIT: Da, to je ta knjiga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 22:16 (Kramerdida).
16 godina
protjeran
djdomi kaže...
EZY-E kaže...

ja sad po zimi jedem klasičnu tešku hranu i imam nevjerojatno brz metabolizam trenutno.

inače je dovoljno brz, ali sada je pretjerano brz. radi toga sam skinuo 1kg :(

ali da, metabolizam se uspori radi manje tekućine, teže hrane, manje kretanja...

tijelu treba manje vode nego ljeti pa je ne piješ i ujedino si usporiš metabolizam. samo je kod mene slučaj da sam ga ubrzao.

Heh to sam i mislio, znaci trebam vise udrit po vodi :)

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja popijem po 2-3l vode, uvijek mi je boca voda na stolu, pijte vode bar 2l dnevno, makar je zima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 22:32 (Jabulani).
17 godina
Kramerdida kaže...

Vjeruj mi 34 cm dalje izgledaju malo, to kažem jer imam ruku oo 36.5 cm i još mi je to jadno. Ciljaj barem 38-40 cm.

U početku ćeš brže dobivati masu, osobito ako si mršav i ako radiš sve dobro. Prema Lyle McDonaldnu u prosjeku bi početnik trebao dobiti oko 12 kg mase u prvoj godini. Radi neki upper/lower split ili Full Body,ubaci kardio ako hoćeš, jedi više stotina kalorija iznad održavanja i sve će doći na svoje mjesto.

EDIT: http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/muscle-gain-mistakes.html  http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/general-philosophies-of-muscle-mass-gain.html

Ako ti se neda u teretanu, nema problema, bodyweight trening uz pravilno napredovanje može stvoriti dobro tijelo. Još ti je bolje da nabaviš karike, koštaju oko 330 kn. Na njima možeš sve doslovno raditi za gornje tijelo (mogu ti poslati knjigu u poruke, ima 544 stranice PDF, dosta knjige čine ilustracije), a i vježbe za zadnju ložu.

a sad imam 29, vjerujem da bi mi s 34 ruka vidljivo vece izgledala. a i to ovisi kolko si visok, nekom od 2 metra je 34 cm malo, ali meni sa 170 cm nije.

Jabulani kaže...

Ako hoces masu onda nemoj radit P90X, to je program za mršavljenje. Prehrana ti je najbitnija, ako si u mogućnosti uzmi Whey, zato jer je teško jest 6 obroka bogatih proteinima, pogotovo ako ideš u školu.

ali imam sala u donjem dijelu trbuha, to treba skinut.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Kramerdida kaže...

a sad imam 29, vjerujem da bi mi s 34 ruka vidljivo vece izgledala. a i to ovisi kolko si visok, nekom od 2 metra je 34 cm malo, ali meni sa 170 cm nije.

Jabulani kaže...

Ako hoces masu onda nemoj radit P90X, to je program za mršavljenje. Prehrana ti je najbitnija, ako si u mogućnosti uzmi Whey, zato jer je teško jest 6 obroka bogatih proteinima, pogotovo ako ideš u školu.

ali imam sala u donjem dijelu trbuha, to treba skinut.

Ma nemoras P90X za to, unosi manje kalorija dnevno(1500-1700) i hodaj 30 min. dnevno, ili ako ti se neda hodat preskači uže, 20-30 min(1 min skačeš, 30 sec pauza)

18 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

mar, ti si skinny-fat.

gledaj logiku:

većinom si mršav, slab i imaš sala samo kod trbuha.

loš način:

kreneš skidati to salo, unosiš hrane koliko treba da smršaviš i mišići se ne hrane dovoljno. tu slabiš.

dobar način:

kreneš dobivati masu, unosiš više hrane, mišići se hrane, ti jačaš, i tako dugo vremena i na kraju jedino što ti treba je skinuti ono sala što si imao na početku i što si usputno zaradio dobivanjem mase. nema problema! dovoljno si jak sad.

svatko tko je skinny fat neka ide na masu, salo će se kasnije skinuti.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma glupo mu je ic na masu, ljudi se tu s*bu pa unose previše kalorija i još više sala nabiju, ak nema puno sala otić će to za 1 mj. samo manje kalorija unosi i hodaj 30 min. i radi vježbe sa tjelesnom težinom, taj P90x dosadi nakon 2 tjedna, a ovak staviš slušalice i prošetaš malo i proleti tih 30 min.

18 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Ma glupo mu je ic na masu, ljudi se tu s*bu pa unose previše kalorija i još više sala nabiju, ak nema puno sala otić će to za 1 mj. samo manje kalorija unosi i hodaj 30 min. i radi vježbe sa tjelesnom težinom, taj P90x dosadi nakon 2 tjedna, a ovak staviš slušalice i prošetaš malo i proleti tih 30 min.

a gledaj, imam iskustva s tim jer sam ja te građe. česta građa pc-nerdova, neaktivnost, unos loše hrane...i jako je negativno to što smo slabi.

evo, ja sam nešto teži od njega i da bi skidao ovo sala što imam, užasno bi izgledalo i bio bi slab. jer omjer mršavosti i debljine je takav da mršavost prevladava.

salo, kad se realno sagleda, nije toliki problem koliko je ta mršavost. prvo nju treba riješiti.

pogledam se u ogledalo i vidim i mislim si, pa salo nije toliki problem, trebao bi prije riješiti manjak mišića na gornjem dijelu tijela(ruke, prsa, ramena).

osvrt na p90x, skinuo sam ga, pogledo nakratko i skužio da mi to ne treba. to je mix treninga za snagu i kardia, nažalost, trenutno mi ovo drugo ne treba. a ni maru jer je vjerojatno moje građe.

17 godina
djdomi kaže...
Jabulani kaže...

a gledaj, imam iskustva s tim jer sam ja te građe. česta građa pc-nerdova, neaktivnost, unos loše hrane...i jako je negativno to što smo slabi.

evo, ja sam nešto teži od njega i da bi skidao ovo sala što imam, užasno bi izgledalo i bio bi slab. jer omjer mršavosti i debljine je takav da mršavost prevladava.

salo, kad se realno sagleda, nije toliki problem koliko je ta mršavost. prvo nju treba riješiti.

pogledam se u ogledalo i vidim i mislim si, pa salo nije toliki problem, trebao bi prije riješiti manjak mišića na gornjem dijelu tijela(ruke, prsa, ramena).

osvrt na p90x, skinuo sam ga, pogledo nakratko i skužio da mi to ne treba. to je mix treninga za snagu i kardia, nažalost, trenutno mi ovo drugo ne treba. a ni maru jer je vjerojatno moje građe.

i po kojem programu ti onda radis? kohe vjezbe, kolko puta na tjedan? jel pijes suplemente?

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajde kad će svi, i ja ću.

1. 10 rep squat sa body weightom na šipci

2. 10 rep deadlift sa body weightom na šipci

3. 1 muscle up

4. Spustiti BF ispod 10% 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
Rast mišića i visina

kako da noge udebljam/nabildam...??? pre tanke su mi, vjerojtano jer sam vozio bicikl dosta ovog ljeta,jeseni

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Squat,squat,squat {#} A i da su ti noge premršave od bicikla, malo mi je čudno to.

13 godina
neaktivan

Neka varijacija čučnja i vježba za zadnju ložu i guzicu bi trebala poslužiti, prije da si izgubio salo od silne vožnje pa su ti se smanjile. Nećeš tako lako izgubiti mišić sa kardiom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 1:38 (Kramerdida).
17 godina
Jabulani kaže...

Squat,squat,squat {#} A i da su ti noge premršave od bicikla, malo mi je čudno to.

na p90x videima ima video za noge, gdje radi hrpu vrsta tih squatova pa si moze skinut da samo pogleda te vjezbe, ako nezna sto su i koje su varijacije. ako vec ne mislite pratit p90x program, dobro je pogledat video jer radi dobre vjezbe koje si mozete ukomponirat u svoj program. inace tog lika sto vodi program(tony horton) mozete nac na you tube-a kako snima svoj trening osobni, sta covjek radi to su cuda.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Jabulani kaže...

na p90x videima ima video za noge, gdje radi hrpu vrsta tih squatova pa si moze skinut da samo pogleda te vjezbe, ako nezna sto su i koje su varijacije. ako vec ne mislite pratit p90x program, dobro je pogledat video jer radi dobre vjezbe koje si mozete ukomponirat u svoj program. inace tog lika sto vodi program(tony horton) mozete nac na you tube-a kako snima svoj trening osobni, sta covjek radi to su cuda.

P90x je precjenjeno sra nje. Sve što on kaže možeš naći besplatno, a i često bolje. Dosta ti je jedna vrsta čučanja, najvažnije je da radiš s dovoljno volumena i inteziteta da izazoveš mišićni rast. Najbolje ti je da naučiš Čučanj, Mrtvo, Potisak iznad glave, Zgib i Bench (dobro Bench možeš slobodno zamjeniti sa propadanjima i sklekovima). Vidjet ćeš kako ćeš biti jači i mišićaviji ako dodaješ tegove na šipku ili povećavaš ponavljanja.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

P90x je dobar, ali bolje je napraviti svoj program, isprobavati vježbe, jer ovo traje 90 dana i šta poslije toga? Ispočetka radit P90x nema smisla, jer kad jednom završiš program to postaje prelagano, P90x2 već zahtjeva hrpu opreme, tako da se ne isplati. Mislim može se puno toga napravit sa P90x, ali to nije program koji ćeš pratit godinama, nego ta 3 mjeseca i gotovo.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Jabulani kaže...

Kakav P90x, panj u ruk, ili teret u ruksak, i ajmo, čučnjevi.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
neaktivan
crack kaže...

@mar123 mogao bi mozda to dobit na obujmu prsa/leđa uz dobar trening + pocetnicka ''sreća'' al ruka ti je mali mišić 5-6 cm na njoj je tesko jako.

Istina,ja sam u nekih 2 mjeseca dobio samo 1 cm u rukama,dok sam u prsima dobio 7 cm. Pitanje,obujam mišića se mjeri kad je opušten ili stisnut??   Ja mjerim kad je opušten.

I meni je cilj dobiti nekih 8-10 kg u sljedećih 6 mjeseci. {#}

www.fotoprizma.com
15 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Kramerdida kaže...

9. Pojeb ati neku curu

kraj priče

ma to sam već obavio,rađe bi neku milfaču od 35 godina..  {#}

www.fotoprizma.com
18 godina
neaktivan
mar123 kaže...
djdomi kaže...
Jabulani kaže...

i po kojem programu ti onda radis? kohe vjezbe, kolko puta na tjedan? jel pijes suplemente?

modificirani 1st class you are your own gym-a.

imaš knjigu (na onim stranicama) ili aplikaciju za mob.

vježbe se rade 4 puta tjedno, podjeljenje u četri skupine(ne dijele se po mišićima jer kod bodyweight vježbi mišići nisu izolirani): push, pull, legs, core.

sad tu imaš raznih vježbi, neke koje nemaš mogućnost raditi možeš zamijeniti nečim drugim(npr. inverted body row sam zamjenio sa dumbbell row).

suplemente ne pijem, osim glukoze. dakle, nakon treninga uzmem glukozu i pojedem nešto što valja.

17 godina
Rast mišića i visina

kako se zove aplikacija za mob?

18 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kako se zove aplikacija za mob?

isto ko i knjiga- you are your own gym.

možeš ili početi s njihovim programom ili slagati svakodnevno vježbe preko timera.

urediš brojke, dodaš vježbe i deri.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sigurno si zamjenio Inverted Row jer nisi mogao ga otežati, za Boga miloga možeš dodati izometrični držaj na vrhu od 1-3+ sekudni, staviti stopala na nešto da ti je tijelo u istoj razini ili napredovati do Front Lever rowsa tako da ti je zamjenjivanje potpuno nepotrebno. Osim toga tijelo u Inverted Rowu mora biti ravna linija.

18 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Sigurno si zamjenio Inverted Row jer nisi mogao ga otežati, za Boga miloga možeš dodati izometrični držaj na vrhu od 1-3+ sekudni, staviti stopala na nešto da ti je tijelo u istoj razini ili napredovati do Front Lever rowsa tako da ti je zamjenjivanje potpuno nepotrebno. Osim toga tijelo u Inverted Rowu mora biti ravna linija.

radim kući, nisam imao nešto na čemu bi radio inverted row. mogu otići van i raditi, ali radi jedne vježbe između njih nekoliko mi se ne da prelaziti koji kilometar.

rado bi ja radio row, zgibove...da mogu kući, moram čekat toplije vrijeme da krenem van raditi.

13 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Kramerdida kaže...

radim kući, nisam imao nešto na čemu bi radio inverted row. mogu otići van i raditi, ali radi jedne vježbe između njih nekoliko mi se ne da prelaziti koji kilometar.

rado bi ja radio row, zgibove...da mogu kući, moram čekat toplije vrijeme da krenem van raditi.

Haha, mene nikad nisu sprječili vremenski uvjeti da vježbam i pod metrom snijega došao bih na ljuljačku u susjeda, očistio snijeg i nastavio svoje.

16 godina
Rast mišića i visina

2013. godinu sam završio sa 8.5 kg više :D naravno pola toga je sigurno salo, al šta je tu je.
Ciljevi su mi ojačat core (donji dio leđa najbitnije) i kontinuirano vježbat. I skinit malo sala ako je ikako moguće ;)

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

To bih i ja trebao, zbog zdravstenih razloga, što radiš za donji dio leđa?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice