Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.157
|
čitano: 9.197.664
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

oko 190 cm 114 kg 27 god

AMD-ATI
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 12:43 (mirza64).
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mirza64 kaže...

oko 190 cm 114 kg 27 god

moje godište  {#} pretpostavljam da želiš brzo izgubit na kilaži, dobra stvar ti je ugljikohidratna dijeta, u brzom roku izgubiš dosta kila, padneš i na snazi ali nakon toga imaš jako dobru osnovu za izgradit kvalitetnu mišićnu masu... nekoliko priajtelja je bilo na toj dijeti, ako je se pravilno pridržavaš mogu ti reći da se rezultati vide naočigled... definitvno moj palac gore za tu dijetu pa ako želiš pročitaj malo o tome da ti ja ne pametujem bezveze....

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa sa sve hrane koju sam jeo menij e ovo ko prava djeta piletina jogurti salata i sada taj protein 80 plus koji pijem ujutro i navecer najmanje 2 sata prije spavanja i naravno gym 3 puta tjedno su za mene isto urodili plodom...jel sam imao jos vise kila prije:S

samo trazim nes sto je ko wieder a da nije tako skupo...Ovaj ON whey mi se cini ok ..Najradje bi s okusom jel ne volim bas neutralne stvari

AMD-ATI
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ovaj myprotein ja pijem nije los a ktom i jeftin 5 kg me doslo sve skkupa 550 kn  ima oko 80-85% proteina u jednoj dozi znaci pijem 35 g na dan evo vec sam uzo 2 il 3 turu nezz vise i stvarno sam zadovoljan!!

samo jedina zamjerka sta je u vreci a ne u onoj flasi al nema veze !!

ima jos jedan jeftini a 90 % proteina od ironmaxa zove se protein 90 menis e cini da je 2.3 kg oko 280 kn s time da dolazi u okusima !!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 14:20 (Demzi94).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

valja li taj ironmaxx? ima za 260 kn 2.2 kg

AMD-ATI
14 godina
neaktivan
mirza64 kaže...

Da 260 kn imas 2,3kg su ti unutra ,,to planiram sad uzet kad ove potrosim jos jedno mjesec dva cini se dobar a nije skup i ima 90 % proteina po jednoj dozi!!

Ako ces uzimat preporucujem ti da uzmes okus Pistachio ima najmanje masti nasprem ostalih okusa a ista ti je cijena!

Ako imas para uzmi si MYPROTEIN DELUXE 4kg 500 kn ti dode to ti je kombinacija koncentrata,izolata i hidrolizata proteina sirutke!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 16:14 (Demzi94).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koliko dugo traje tih 2,3kg?

14 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Koliko dugo traje tih 2,3kg?

ovisi kolko uzimas ja uzimam 35 grama na dan poslje treninga  ako ti nije trening tolko zahtjevan mozes i manje cca 25 grama al najbolje uzimat kolko ti pise na kutiji,, al traje ti oko 70-80 dana !!

14 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...
mirza64 kaže...

Da 260 kn imas 2,3kg su ti unutra ,,to planiram sad uzet kad ove potrosim jos jedno mjesec dva cini se dobar a nije skup i ima 90 % proteina po jednoj dozi!!

Ako ces uzimat preporucujem ti da uzmes okus Pistachio ima najmanje masti nasprem ostalih okusa a ista ti je cijena!

Ako imas para uzmi si MYPROTEIN DELUXE 4kg 500 kn ti dode to ti je kombinacija koncentrata,izolata i hidrolizata proteina sirutke!

ja bi najradje s okusom nekim neznam dal bi mi se svidjelo ovo bez okusa...a 4 kg uzet bzvz

sve mi se cini kad potrosim weidera da bi uzo ON whey

AMD-ATI
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Znam da nije baš najbolja tema za pitati, ali skoro je jedina...
Zanima me da li je za marendu bolje pojesti nekakav obrok s kruhom poput sendviča ili recimo popiti koliko je dovoljno jogurta (tipa 60 kcal)...
E sad, znam da ovisi koliko je jogurta potrebno...
Ali ipak mislim da ću se držati ovog prvog jer za marendu mi sigurno treba pol litre ili manje jogurta... Onda se i tu nakupi mnogo kcal..
(Just thinking loudly) {#} 

ZOTAC: It's Time to Play.
17 godina
neaktivan
DmL kaže...

Znam da nije baš najbolja tema za pitati, ali skoro je jedina...
Zanima me da li je za marendu bolje pojesti nekakav obrok s kruhom poput sendviča ili recimo popiti koliko je dovoljno jogurta (tipa 60 kcal)...
E sad, znam da ovisi koliko je jogurta potrebno...
Ali ipak mislim da ću se držati ovog prvog jer za marendu mi sigurno treba pol litre ili manje jogurta... Onda se i tu nakupi mnogo kcal..
(Just thinking loudly) {#}

kupiš posni sir, dimcek ili obična pileća prsa salamu, pa to mazneš...

16 godina
odjavljen
Pola litre jogurta ima premalo kcal ako vec to gledas, treba ti skoro litra. I kcal su manje bitni, vazno je kakva je namirnica, a jogurt je za curice.
iPhone user. Hasta la victoria siempre.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 19:36 (piksic).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ajmo koje su vase new year resolutions naravno u ovom podrucju

ja jedva cekam 1.1 jer trenutno pauziram,neisplati mi se tu oko bozica i nove nesto previse ozbiljno vjezbat.

1.otvorit svijezu vrecu wheya 5kg

2.mozda 2 mjeseca poslje otvorit vrecu kreatina

3.dajem si jedno 7 mjeseci da se dignem otprilike 8-10 kg

4.i naravno sto manji BF 

wish me luck :)

18 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

do ljeta dobiti 5 ili više kg(dobre mase, bit će teško jako)

usporedno s tim ojačati sve mišiće i dobiti hipertrofiju prsa i ruku.

...

...

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Upisat se u teretanu,dobit na masi i dobro se osuncat na ljeto.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina
Rast mišića i visina
U 2 mjeseca dic kilazu za 5 kg i povecat promjer ruke za 5-6 cm.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vidim da neki kupuju Mass gainere, koji se meni čine glupost, puni šečera, više sala dobiješ od toga nego dobre mase.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

1. Dignuti zgib sa podhvatom na debeloj šipci do 40 kg dodatnog opterećenja

2. Straddle Front Lever

3. Pravilno držanje na gimnastičkim karikama

4. Pištolj Čučnjevi za 10 ponavljanja s pauzom na dnu sa više desetaka kila

5. Hollow Body sklekovi u stoju na rukama

6. Straddle Back Lever

7. Veći trapez

8. Sklekovi na karikama sa palcima okrenutim prema vani (krajnji cilj je sklek sa podhvatom)

9. Pojeb ati neku curu

10. Spustiti se na 10-12 % potkožnog sala

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 20:51 (Kramerdida).
18 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

9. Pojeb ati neku curu

kraj priče

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

tebi su rekli da je ova druga opcija u 2 mjeseca nemoguća?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja si trebam doma kupit utege, u teretane mi se neda ić jer sam bio u par teretana i pune su debila koji drkaju sami na sebe pred ogledalima, možda sam otišo u krive teretane, a možda je u meni problem.

17 godina
crack kaže...
mar123 kaže...

ma to je zelja, sto se hvatas tolko, ajde sad jos napisi tekst od 2500 rijeci kako je to nemoguce i da je to potvrdilo drustvo bodybuildera, sto ste napeti tako svi.

18 godina
neaktivan
mar123 kaže...
crack kaže...
mar123 kaže...

ma to je zelja, sto se hvatas tolko, ajde sad jos napisi tekst od 2500 rijeci kako je to nemoguce i da je to potvrdilo drustvo bodybuildera, sto ste napeti tako svi.

zašto pišeš želje? ljudi pišu novogodišnje rezolucije. mogu ja napisati da želim milijun eura, ali kakve to ima veze?

napiši što planiraš postići, a ne o čemu sanjaš.

želja bez plana ti je samo mašta.

usput, ako sad budeš probao napisati novogodišnju rezoluciju, napiši nešto realno.

ja bi bio presretan da dobijem 1-2 cm u 6 mjeseci. daj ponovo izmjeri koliko je 5-6 cm, ja evo gledam odoka, to je slaboj osobi poput mene pola ruke(ne doslovno ;))

brotip nevezan uz fitness/bb: nemoj non stop prikazivati sebe kao žrtvu, ljudi ne vole pussy-assove ;) nhf

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

upavo tako djdomi 

@mar123 mogao bi mozda to dobit na obujmu prsa/leđa uz dobar trening + pocetnicka ''sreća'' al ruka ti je mali mišić 5-6 cm na njoj je tesko jako.

off. djdomi jel si igrao ti prije call of duty 2?

17 godina
Rast mišića i visina

jel ima kakve veze to s rastom ako tek pocinjes? ono na pocetku da ide malo brze a kasnije sporije ili je svejedno? sad mi je 29 cm, sa 33-34 bi ja bio cisto zadovoljan, no tako mali mi je jer sam kompletno mrsav, da ja nabijem jos par kila(sto mi je u planu) bilo bi to sigurno vise. evo onda mjenjam izjavu u tu da zelim povecat opseg ruke, i da zaboravih, i nogu zelim povecat isto jer sad izgleda ko da sam doslovno dva tanka stapa nabio u tijelo.

13 godina
neaktivan

Vjeruj mi 34 cm dalje izgledaju malo, to kažem jer imam ruku oo 36.5 cm i još mi je to jadno. Ciljaj barem 38-40 cm.

U početku ćeš brže dobivati masu, osobito ako si mršav i ako radiš sve dobro. Prema Lyle McDonaldnu u prosjeku bi početnik trebao dobiti oko 12 kg mase u prvoj godini. Radi neki upper/lower split ili Full Body,ubaci kardio ako hoćeš, jedi više stotina kalorija iznad održavanja i sve će doći na svoje mjesto.

EDIT: http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/muscle-gain-mistakes.html  http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/general-philosophies-of-muscle-mass-gain.html

Ako ti se neda u teretanu, nema problema, bodyweight trening uz pravilno napredovanje može stvoriti dobro tijelo. Još ti je bolje da nabaviš karike, koštaju oko 330 kn. Na njima možeš sve doslovno raditi za gornje tijelo (mogu ti poslati knjigu u poruke, ima 544 stranice PDF, dosta knjige čine ilustracije), a i vježbe za zadnju ložu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 21:52 (Kramerdida).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako hoces masu onda nemoj radit P90X, to je program za mršavljenje. Prehrana ti je najbitnija, ako si u mogućnosti uzmi Whey, zato jer je teško jest 6 obroka bogatih proteinima, pogotovo ako ideš u školu.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

da neotvaram novu temu pa cu vam

Koliko ste visoki,teski i koliko god :D

ja 180cm,65kg,14,5 god :)

Zan klo van dam
13 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Ako hoces masu onda nemoj radit P90X, to je program za mršavljenje. Prehrana ti je najbitnija, ako si u mogućnosti uzmi Whey, zato jer je teško jest 6 obroka bogatih proteinima, pogotovo ako ideš u školu.

Učestalost obroka nema toliko velik učinak, na kraju dana najbitinije je da unese dovoljno kalorija i makronutrijenata, a i čini život jednostavnijim. Tko će cijeli dan kuhati, zar nije bolje pojesti 3-5 većih obroka i uštedjeti vrijeme? EDIT: Počni gledati kanal od Iana McCarthy-a, sve što on kaže je podržano znanstvenom literaturom.

EDIT:

mad9dog kaže...

da neotvaram novu temu pa cu vam

Koliko ste visoki,teski i koliko god :D

ja 180cm,65kg,14,5 god :)

178-180 cm, 82-83 kg sa vodom i ostalim stvarima, salo oko 15-20 %.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 22:02 (Kramerdida).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa zato i kažem da je Whey dobar, 3 obroka i 3 međuobroka(whey), ubaciš bananu i mlijeko i imaš odličan međuobrok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 22:07 (Jabulani).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice