Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.155
|
čitano: 9.193.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Problem je što ja nemam niti grožđani niti whey niti ništa.
Pojedem jednu limenku tune, malo kruha i mlijeka. Jel to okej?
Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

bolje ti je jogurt od mlika ;)

NS/ZD
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dns sam zavrsio okvir za pull up sipku pa me smao zanima koji promer cijevi bi bio najbolji za sipku??

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nemam komentara, ali opet moram postati ovaj glupi post.
Oko čega se ljudi zamaraju, strašno.

OT: Ima netko još nekakvih savjeta što pojesti kao PWM? 

17 godina
Demzi94 kaže...

Dns sam zavrsio okvir za pull up sipku pa me smao zanima koji promer cijevi bi bio najbolji za sipku??

Probaj 4-6 cm. Uzmi si par sipki i ona koja ti najviše paše, nju namontiraj i ta bi ti bila najbolja. Mada bi ja prije radio zgibove na karikama jer sa sipkom imas opterecenje na lakat.

16 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

neznam dali radis taj tip sipke,ono sta se stavi u stok vrata, al uglavnom neznam kako ekipa radi na tom,meni je to full usko.

16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Demzi94 kaže...

Probaj 4-6 cm. Uzmi si par sipki i ona koja ti najviše paše, nju namontiraj i ta bi ti bila najbolja. Mada bi ja prije radio zgibove na karikama jer sa sipkom imas opterecenje na lakat.

Kakvo opterecenje na lakat? 

14 godina
neaktivan
crack kaže...
Demzi94 kaže...

neznam dali radis taj tip sipke,ono sta se stavi u stok vrata, al uglavnom neznam kako ekipa radi na tom,meni je to full usko.

Ne  na vrata nego na gredu cu stavit sam i priserafit nemrem na  vratima radit em je usko em sam ja visok i imam duge ruke tak da mi je nezgodno !!

Evo ovako je sve treba sam cijev uzet kakvu i zavarit gore!!

17 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Nemam komentara, ali opet moram postati ovaj glupi post.
Oko čega se ljudi zamaraju, strašno.

OT: Ima netko još nekakvih savjeta što pojesti kao PWM? 

Gledaj, i ti se malo oko gluposti zamaraš. 

Pije se po običaju whey+glukoza. Whey se ne pije sam jer se onda ti proteini razgrade kako bi sluzili u svrhu u koju inace sluze ugljikohidrati, pa zato zapravo ga kao uzalud pijes trebas zapravo UH. Inace, whey se razgraduje nekih 10g/h, negdje sam vidio taj podatak, tako da ne misle ljudi da je neš ultra brzo. Druge stvari 5g/h i tako, ako hoće netko video probat cu pronac.

Nemas whey, ma jedi sta god hoces. Glavno da u danu uneseš dovoljno svega. Pojedi neš s puno šećera odmah nakon treninga da nadopuni taj glikogen recimo i onda mazni tunu. U biti ovo sto ti radis je sve dobro. Samo prije tog mazni nes slatko. Slatko prije, jer to digne inzulin a zapravo ces postat jos gladniji nakon tog i otvorit ce ti apetit. 

I ono što bih htio naglasit. Mnogi se previše zamaramo s više proteina, proteina proteina kad je zapravo za masu jakoo potrebno unosit one zdrave ugljikohidrate. Na sebi sam primijetio koliko su mi bolji treninzi kad bas se najedem krumpira i mesa, riže, onako najnormalnije. Pun energije... ovako mozda malo pretjerujemo s brigom oko proteina, vazni su oni jako, ali ne treba zanemarit kvalitetne UH. 

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma nije da se zamaram, nego nemam nikakvog pojma nit o suplementima, niti o tome kako se treba hraniti poslje vježbe.
Znam da bi prije vježbe trebao pojesti nekakav obrok pun UH, tipa tjestenina, krumpiri, ali to mi ujutro nije baš moguće.
Mislio sam pojesti 2, 3 jaja sa kruhom i malo jogurta, to mi se čini okej.
Pa kasnije tu tunu i taj šećer ako kažeš da je dobro.
Možda kupim taj whey pa probam. 

17 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Ma nije da se zamaram, nego nemam nikakvog pojma nit o suplementima, niti o tome kako se treba hraniti poslje vježbe.
Znam da bi prije vježbe trebao pojesti nekakav obrok pun UH, tipa tjestenina, krumpiri, ali to mi ujutro nije baš moguće.

Ne trebaš se ni zamarat s tim. Tvoj metabolizam treba X kalorija da prezivis takav kakav jesi. Ako zelis masu, moras podic koliko kalorija jedes, znaci jest ukupno u danu više. Naravno, nije bitno bilo kojih kalorija - kila masti ti neće dat mišiće, jednostavno trebaš građevni materijal za njih. Proteini su taj građ. materijal, masti su građ. mat. za nešto drugo, a UH izvor energije. Višak UH se sprema u obliku masti. Dalje imamo VODU (jako važno pit dovoljno) i razne vitamine, minerale (mikroelementi)...

Sad vremena kad se jede što postoje idealna, ali to neće imat negu ogromnu ulogu, s tim se ljudi previše opterećuju. Tipa, kazein pred spavanje...zas bas tad, svejedno ti je... mozes popit 50g wheya, treba mu cca 5h da se razgradi, opskrbljuje te proteinima po noci... nista to nece smetat. Bitna je ukupna slika, da ti dnevno uneses vise kalorija iz pravih izvora. Naravno da nije zdravo gladovat sad 5h pa se prezderavat. Sve umjereno. 

Da, posto su UH izvor energije, trebao bi nekakav obrok s njima prije vježbe. Po meni, važniji je taj nego dal jedeš pol sata kasnije whey ili piješ mlijeko. Jer ako si umoran i nikakav pri treningu ku*ac od treninga :).

Ujutro, idealno 4-5 jaja za proteine, jogurt il šta hoćeš i ono što svi jedu u svakom BB meniju = zobene. 100g = 50g UH, zdravih UH. Jedna od odličnih hrana. 

Ako dnevno ne možeš putem hrane, kupi si whey, al nije to ništa posebno, ne očekuj nikakva čuda. Jedna mjerica whey je kao 1l mlijeka bez masti i UH, s  rukčijom vrstom proteina i obogaćem mineralima blabla koji je već buzzword na etiketi.

JEDI JEDI JEDI

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Sta kazete na teretanu i P90x u isto vrijeme?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
18 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
Sta kazete na teretanu i P90x u isto vrijeme?

ja ne bi baš. dva treninga na dan su previše, koliko se umoriš ispast će ti više štete nego koristi.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
Rast mišića i visina

Evo ja imam 15 godina imam lose navike(nista ne radim) viskom sam 173cm i imam 85kg i koliko god se ja trudim to skinut nemogu ovo ljeto sam skinuo 6 kg i imao 75 kg i sve vratio i podebljao dodatno pa bi mi dobrodosao koji savjet

18 godina
neaktivan
lovvro kaže...

Evo ja imam 15 godina imam lose navike(nista ne radim) viskom sam 173cm i imam 85kg i koliko god se ja trudim to skinut nemogu ovo ljeto sam skinuo 6 kg i imao 75 kg i sve vratio i podebljao dodatno pa bi mi dobrodosao koji savjet

raditi ono što si radio od 85 do 75 i ne raditi ono što si radio od 75-85

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
neaktivan
lovvro kaže...

Jedi puno mesa,ribe,jaja(uglavnom hrane bogate proteinima),povrća, sokove zaboravi i pij vodu, bijeli kruh nemoj jest, nego kupi raženi ili integralni(ali nemoj ni s njim pretjerivat), uglavnom izbaci junk food i šečer.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 19:18 (Jabulani).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

koja je najbolja tezina za visinu 169 cm ?

16 godina
neaktivan
team - novitas kaže...

koja je najbolja tezina za visinu 169 cm ?

69-70kg, al mozes ti imat i 80kg, ali niski bodyfat, nemojte gledat na vagu ili onaj BMI, da se sudi po tom, svi bodybuilderi bi bili pretili.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja imam 65,ali imam puno sala na stomaku,nogama,prsima.....Imam 14 godina i kao mali sam bio bucko pravi,ali sam izrastao pa nisam vise "toliko" bucmast,ali i dalje sam nezadovoljan svojim izgledom.Da li da se nadam da cu i dalje izrasti u kratkom roku ili da pocnem trčati i trenirati nesto?Radim sklekove i trbusnjake redovno,trenirao sam fudbal ukupno 3 godine sa prekidima.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Samo trči i puno jedi, a i sklekovi nisu nikome naškodili.

14 godina
Rast mišića i visina

Znam ja da trebam vjezbat ali nikako se motovirat kazem sad cu kad dodem iz skole ici trcat i onda mi se neda

17 godina
neaktivan

Ajd jednom za promjenu baš zapni i otiđi trčat.

18 godina
Slash 666 kaže...

vrućajanjetina ti je super rekao, samo da ti dakle podebljam što si klopni od normalne hrane:
-speci/skuhaj jaja, odličan izvor proteina a i žumanjak je sa svojim kolesterolom dobat za sintezu testosterona.

-jogurt/svježi sir sa time i eto ti npr. doručka. Kad ne staviš jaja, u sir dodaj zobene žitarice, njih i inače imaj pod obavezno.
Lako se spremaju, nemaju nikakav specijalan "odvratan" ukus da ih nebi mogao jesti, i to je to.
Za šećer oko treninga, a gle, ako ti je DM predaleko za traubenzucker, uzmi cedevitu sport
u obližnjem dućanu i taj problem riješen :) Ostalo klopaj, nemaš problema dok god redovito vježbaš.
Ne doduše pizze, špek i čvarke sa grahom pred spavanje (ja probao), malo zna podić žgaravicu i otežat trbuh :P

16 godina
neaktivan
lovvro kaže...

Znam ja da trebam vjezbat ali nikako se motovirat kazem sad cu kad dodem iz skole ici trcat i onda mi se neda

Poslusaj ovo

lnova65
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Pozdrav ekipa.. Kupio bih si ovo:

http://www.topshop.com.hr/set_utega-97144-mm.html

Jel se isplati i ima li išta bolje za te pare ?

Hvala

PS. Nisam napredan, početnik sam, imam 80kg, 192cm, na benchu dižem 50kg.

''The worst thing I can be is the same as everybody else. I hate that.'' - Arnold Schwarzenegger
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Hvala

Baš i ja imam namjeru to isto kupit. Mislim da je isplatljivo za te pare,i još si kasnije mogu dodati kakav uteg ako mi bude bilo premalo težine. A bit će premalo. {#}

EDIT: sad gledam ovo  ,i isto nije skupo,ali su blagdani pred vratima pa je malo teže pljusnut milju kuna. {#} 

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 17:00 (TriP).
16 godina
neaktivan
lovvro kaže...

Motivirat ces se jedino tako da odes trcat, sto duze sjedis manje ti se da nesto radit, tako je i meni bilo, prvi trening sam jedva odradio, al vec drugi dan sam bio pun energije.

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

@Trip

Ja sam sebi naručio ovo sa top shopa, dostava mi je 27.12, strpit ću se dotada... ;) 

Uslikat ću sve kad dođe

''The worst thing I can be is the same as everybody else. I hate that.'' - Arnold Schwarzenegger
16 godina
neaktivan
TriP kaže...
MARKOZD15 kaže...

Hvala

Baš i ja imam namjeru to isto kupit. Mislim da je isplatljivo za te pare,i još si kasnije mogu dodati kakav uteg ako mi bude bilo premalo težine. A bit će premalo. {#}

EDIT: sad gledam ovo  ,i isto nije skupo,ali su blagdani pred vratima pa je malo teže pljusnut milju kuna. {#} 

apsolutno premalo kila koliko sam ja skuzio tu je 2 ploce od 6kg, 2 ploce od 8 kg i 4 ploce od 4,5 kg nekih 46 kg ti je nista,ja imam 110 kg ploca pa nekad mi je premalo,imam isto veliku sipku+2 male.

18 godina
Rast mišića i visina

Ma dobro je to jer je nadogradivo (valjda? nevidim dobro s fotke, ali

ako je na navoje kao inače, trebalo bi biti) - barem se onda ti utezi lako dokupe i sa oglasa,
uglavnom su rupe standardne, pa kako se napreduje ili zadrži volju,
skockate nekakvih para pomalo za dodavanje utega.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 18:36 (overhaul).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice