Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.155
|
čitano: 9.192.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Burpee mi se cine bolji....

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Radi sve, ne budi vagina.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ok nadam se da ce vijezbe uroditi plodom...

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prehrana je najbitnija, ako radis sve to i dobru prehranu(naravno može jednom tjedno uletit neki junk, ali ne svaki dan),za 6 mjeseci ces bit drugi covjek.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

samo jedi,u tvojin godinama bez puno hrane vjezba ne koristi,jer ti tijelo puno vise trazi posto se jos razvijas

NS/ZD
18 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

hrana je najbitnija.

nedavno sam nekoliko tjedana miješao zdravu hranu(piletinu, sir, etc) sa nezdravom(slatkiši, kolači, sokovi...) i nije baš bilo napretka.

sad isključivo jedem ono što valja i rezultata ima. nevjerojatno je kako izbacivanjem nečega se dobivaju bolji rezultati.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
overhaul kaže...
dary555 kaže...

Jel moguce pomocu sklekova, podici testosteron u tijelu???

Donekle, ali to nije prvi izbor za testosteron boost. Velike složene radnje koje aktiviraju najviše i najveće mišiće su za to. Čučnjevi, mrtvo dizanje, Hiit bicikla,i to dobar komad serija koji će full dignuti puls. Na početku vježbanja. Onda tek izolacije, pa i Sklekovi. Uz to hrana bogatija kolesterolom (npr cijela jaja).

tnx. obicni cucnjevi ili??? sta mislis s time izolacija.....znas jos koju hranu sa puno testosterona a da je fina?? {#}

dary555
18 godina
dary555 kaže...
overhaul kaže...
dary555 kaže...

Jel moguce pomocu sklekova, podici testosteron u tijelu???

Donekle, ali to nije prvi izbor za testosteron boost. Velike složene radnje koje aktiviraju najviše i najveće mišiće su za to. Čučnjevi, mrtvo dizanje, Hiit bicikla,i to dobar komad serija koji će full dignuti puls. Na početku vježbanja. Onda tek izolacije, pa i Sklekovi. Uz to hrana bogatija kolesterolom (npr cijela jaja).

tnx. obicni cucnjevi ili??? sta mislis s time izolacija.....znas jos koju hranu sa puno testosterona a da je fina?? {#}

Nikad čuo za hranu sa testosteronima. Možda bikovi testisi?? ;)
Postoji ti nekakav tribulus terrestris, u biti korov za koji su u Bugarskoj tvrdili da
povećava razinu testosterona, pa to prihvatili naravno proizvođači suplemenata
tako da neku sintetsku imitaciju sad svaki ima u ponudi.
Zapadna istraživanja kažu da nisu našli zamjetnih
poveznica između konzumacije tog tribulusa i povećanja testosterona, ali
sada je kasno, nitko ih ne sluša, jer se zarađuje para :)
No rekoh, "dobar"kolesterol u npr. žumanjku jajeta kažu jako pomaže u gradnji testosterona,
(a bjelajnak je pak super zbog proteina) jer se testosteron u tijelu i sintetizira iz kolesterola.
Dalje, cink u nekim normalnim dozama, važan je univerzalno za svaku stanicu,
jer svaka sadrži RNA i DNA koju on izgrađuje.
Prema tome je neophodan i za tvorbu novih tkiva, odnosno kod zarastanja rana.
A sustav koji je u neprestanoj regenerativnoj funkciji je reproduktivni i hormonski sustav,
pa je tako cink ključni mineral u funkciji prostate i sintezi testosterona, spermija i općenito spolnih organa.
Neophodan je za sintezu kose i noktiju, pravilnu funkciju kože.
Njegov deficit u organizmu se najbrže vidi po tzv. bijelim 'oblačićima' na noktima.
Imaš ga najviše u školjkama (zato je poznato ono sa kamenicama i potencijom) ali
najdostupniji je u mesu govedine i puretine, te orašastim plodovima tipa kikiriki
i osobito - grah.
Dakle, da skratim, što bi bilo idealno da se narokaš testosteronom?
Zapečeni grah s jajima i čevapima :P
Što bi na tu prehranu rekli kolege u teretani, neznam - ali bio bi pravo muško :P

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo frenda smo nagovorili da krene s nama u teretanu pa ga zanima jel postoji neki proizvod koji posmpjesuje gubljnje kila vjezbom tj body fat tipa shakeology !!

Posto ja uzimam samo za snagu nista nezz  o tome pa ak neko zna bio bi zahvalan da podijeli s nama {#}

17 godina
Rast mišića i visina

ima, imas tu kategoriju na fitness.com web shopu pa pogledaj proizvode.

17 godina
Rast mišića i visina

Ima a zove se   kardio magicna pilula.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel uopce vrijedi uzimat te dodatke za mrsavljenje dok vjezbas dal se vide rezultati frend mi ima oko 120 kg i dva metra i nes sitno !!!

Ja sam se bogme namucio da skinem hebenih 10 kg  neznam kako ce on samo 20 kg skinut!!

18 godina
Demzi94 kaže...

Evo frenda smo nagovorili da krene s nama u teretanu pa ga zanima jel postoji neki proizvod koji posmpjesuje gubljnje kila vjezbom tj body fat tipa shakeology !!

Posto ja uzimam samo za snagu nista nezz  o tome pa ak neko zna bio bi zahvalan da podijeli s nama {#}

Zeleni čaj, kofein, konjugirana linolna kiselina (CLA) i L-Carnitin.
Pa neka gleda koji proizvod i namirnica ih ima. Ja si volim složiti
zeleni čaj u termosici za hidraciju, digne i budnost i želju za vježbanje.

Demzi94 kaže...

Jel uopce vrijedi uzimat te dodatke za mrsavljenje dok vjezbas dal se vide rezultati frend mi ima oko 120 kg i dva metra i nes sitno !!!

Ja sam se bogme namucio da skinem hebenih 10 kg neznam kako ce on samo 20 kg skinut!!

Ako je veći, više će i skinuti. E sad, empirijski je teško povezati djelovanje suplemenata i mršavljenja, jer
obično kad ljudi krenu u to, promijene i prehranu i intenziviraju vježbanje, pa sad pozbrojiti što su
baš suplementi pridonijeli u kojem postotku nije baš lako. No kofein i zeleni čaj barem nisu neki problem
za korištenje.
Koliko ja imam iskustva, najbitnije je da smanji unos šećera (kad ne vježba) i "praznih" UH (tjestenine, bijelog kruha),
poveća unos bjelančevina i vlakana i to već, uz pojačan napor, efikasno sagorijeva masnoće. Samo jasno valja uzeti u

obzir da su njegove mjere i za suplemente i prehranu (i izračun bazalnog metabolizma) maltene duple u odnosu na prosječnog školarca
ovdje od 60-70 kila :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 21:08 (overhaul).
16 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

Ja sam se bogme namucio da skinem hebenih 10 kg  neznam kako ce on samo 20 kg skinut!!

Fino. Promijeni potpuno prehranu i počne vježbati. Jedini problem može biti u glavi... Moj prijatelj je ovo ljeto pao sa 113 na 89. S tim da je na biciklu bio nonstop, mogao je pola Europe preći.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Demzi94 kaže...

Zeleni čaj, kofein, konjugirana linolna kiselina (CLA) i L-Carnitin.
Pa neka gleda koji proizvod i namirnica ih ima. Ja si volim složiti
zeleni čaj u termosici za hidraciju, digne i budnost i želju za vježbanje.

Demzi94 kaže...

Ja sam se bogme namucio da skinem hebenih 10 kg neznam kako ce on samo 20 kg skinut!!

Ako je veći, više će i skinuti. E sad, empirijski je teško povezati djelovanje suplemenata i mršavljenja, jer
obično kad ljudi krenu u to, promijene i prehranu i intenziviraju vježbanje, pa sad pozbrojiti što su
baš suplementi pridonijeli u kojem postotku nije baš lako. No kofein i zeleni čaj barem nisu neki problem
za korištenje.
Koliko ja imam iskustva, najbitnije je da smanji unos šećera (kad ne vježba) i "praznih" UH (tjestenine, bijelog kruha),
poveća unos bjelančevina i vlakana i to već, uz pojačan napor, efikasno sagorijeva masnoće. Samo jasno valja uzeti u

obzir da su njegove mjere i za suplemente i prehranu (i izračun bazalnog metabolizma) maltene duple u odnosu na prosječnog školarca
ovdje od 60-70 kila :)

Znaci ubiti opce netreba nikakve dodatke samo vjezba i manje jela  a cuj ima 25 god i visok je ko gabor :D

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako je mlad i ima volju, ne znam šta bi mu trebalo... Samo da ne jede gluposti.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
14 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Ako je mlad i ima volju, ne znam šta bi mu trebalo... Samo da ne jede gluposti.

Obicno kad idmo s posla svratimo u piceriju dalje i sam znas {#}

18 godina
Demzi94 kaže...

Znaci ubiti opce netreba nikakve dodatke samo vjezba i manje jela  a cuj ima 25 god i visok je ko gabor :D

Ne znam koliko sad jede, ali u pravilu NE MANJE jela, nego drugačije jesti.
Inače će bit izmoren, sklon ozljedama i upalama, a pri mršavljenju
gubiti mišiće vodu i minerale, a ne salo.

Prvo bi si trebao izračunati bazalni metabolizam, i onda izračunati koliko

i kojih namirnica (posebno paziti da izbaci kaloričke bombe poput cocacole

i inih gaziranih sokova koji su krcati glukozno fruktoznim corn sirupom).
Dakle vodom ili zelenim čajem zamijeniti piće, jesti manje obroke više puta dnevno,

i pritom paziti da unosi više bjelančevina, nezasićenih masti i vlakana, a manje

junka, čećera, bijelog kruha, tijesta iz bijelog brašna...

Dobra "fora" je da ako uz takvu novu prehranu i disciplinirano vježba,
ubrzat će metabolizam (u formi i veći mišići bolje i više sagorijevaju),
promijeniti krvnu sliku(tzv. detoxicirat će se), povećati potenciju,
bit će (apsurdno ali istinito) odmorniji, koncentriraniji
- jednostavno; razradit će i pročistiti mašinu:)

Edit: Pizze nek zaboravi. Može se počastit jednom u tjedan dana, ali ne više.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 21:32 (overhaul).
17 godina
Rast mišića i visina

evo moze mi netko pomoc u vezi prehrane tj samo pojasnit nesto, tu spominjete da treba uzet ovo ono, te ono sto ne, a jel moze neko konkretno rec sta da jedem, i sta da ne jedem. pretpostavljam da colu, mcdonalds, fast food, pomfri, slatko(to ni ne konzumiram) i to trebam izbacit ali koju hranu da jedem, ja vam ne kuzim bas te ugljikohidrate i to, pa molio bih da mi kazete sto konkretno jesti, a sto izbjegavat.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jedi puno mesa, ribe i povrca, kruh i tjesteninu nemoj jest, jedino ako trebas sendvic za u skolu, ali to napravi od integralnog kruha i dimceka, voce mozes jest, ali ako mrsavis nemoj pretjerivat posto ima dosta secera u sebi, ali npr. jedna jabuka dnevno ti nece nastetit. Ako mrsavis unosi sto manje ugljikohidrata, ako nabijas masu unosi ih vise, ali neka budu kvalitetni(znaci ne bijeli kruh, čips, cola....)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 0:08 (Jabulani).
17 godina
Rast mišića i visina

ne mrsavim, upravo suprotno, trebam nekin 5 kg. sto su ugljikohidrati, koja je to hrana?

18 godina
mar123 kaže...

ne mrsavim, upravo suprotno, trebam nekin 5 kg. sto su ugljikohidrati, koja je to hrana?

evo, ako kontaš engleski, da ne tipkam:

http://www.cdc.gov/nutrition/everyone/basics/carbs.html

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Najvise ih ima u žitaricama, riži, krumpiru, šečeru... uglavnom junk food se bazira na hrpi nekvalitetnih UH i masti, jednostavno bijeli kruh zamjeniš sa integralnim, za doručak umjesto običnih pahuljica uzmeš zobene koje su izvrsne, mladi krumpir, smeđu rižu... Pogledaj malo na bodybulding forumima, imaš hrpu toga. 

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jaka vjezba i puno jesti,rezulati ce doci,3 h prije treninga najbolje integralnu rizu ili neku pastu,zatim posli treninga puno proteina i UH-a... jesti svaka 3 sata,ali ne gluposti,nego pravu hranu

NS/ZD
17 godina
Rast mišića i visina

jel ima ko ovdje da radi p90x, zanimaju me rezultati.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

jel ima ko ovdje da radi p90x, zanimaju me rezultati.

Opet ti s tim p90x...upisi se u teretanu i ne zamaraj se time.Vidim da zelis dobiti na masi,a p90x je vise za gubljene sala pa bi bilo bolje da se primis velike tezine i utega.Transformacija imas na netu gomilu,samo dobro pretrazi.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina
Rast mišića i visina

pa vidio sam te vide-e ali mi se cine ko neka reklama napravljena od strane tih ljudi s p90x-a pa me zanimaju iskustva ljudi ovdje, a znam da su neki pisali da su krenuli, ako nemas iskustva, nisi trebo komentirat. u teretanu necu ic, moze se i doma vjezbat.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

pa vidio sam te vide-e ali mi se cine ko neka reklama napravljena od strane tih ljudi s p90x-a pa me zanimaju iskustva ljudi ovdje, a znam da su neki pisali da su krenuli, ako nemas iskustva, nisi trebo komentirat. u teretanu necu ic, moze se i doma vjezbat.

A koji je razlog tome da ne zelis u teretanu? Doma pretpostavljam da radis samo bodyweight vjezbe,a to nije ni blizu sta u teretani mozes napravit.P90x nije neka magija,sam mozes slozit bolji program.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Po mom mišljenju,p90x je više za skidanje sala i nabijanje snage i kondicije. Ako ti je cilj mršavljenje onda je taj program ok,ali da ćeš dobiti nekakvu masu to mislim da neide bez utega i teretane.

Ja sad imam problem jer se jedina teretana u mom gradu zatvorila,a taman sam se ufurao u to vježbanje. I sad razmišljam kakav program da si složim da ga mogu raditi kod kuće a da je efikasan.

Meni je cilj dobivanje mase a mislim da ću to teško postizati bez teretane {#}.  Evo par sličica kaki sam sada. (fali mase,fali mase {#}

suplementi koje trenutno koristim suplementi koje trenutno koristim
www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ima li neko vodje da koristi ovo ovdje ??

Uzo bi si to za po doma kad nedem u teretanu umjersto bucica pa me zanima dal to sta valja inace dođe 200 kn a tezina se regulira'???

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 14:02 (Demzi94).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice