- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prošao bi jeftinije da si naručio tu https://www.proteini.si/hr/ imaju dostavu u Hr i povrat poreza.
što mislite o ovom proizvodu?
http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/aminokiseline/BCAA-Plex.aspx
Moze mi neko objasnit sta je uopce razlika izmedu proteina i kreatina i sto je bolje uzet za misicnu masu i snagu ???
Moze mi neko objasnit sta je uopce razlika izmedu proteina i kreatina i sto je bolje uzet za misicnu masu i snagu ???
Kreatin mišići dobivaju više energije putem Atp-a,crpi vodu u stanicu ili kraj nje nisam baš siguran i daje ti mišićni tonus,također izbacuje se što se više energije može izbaciti da ti da bar par dodatnih bencheva ili čega god.
Važno je napomenuti kreatin ne daje snagu,daje tonus no to nije snaga kreatin će dati mišićima što više energije da bi mogao par dodatih vježbi napraviti i tako sam zaraditi snagu.
Whey/Protein -pomaže obnoviti oštećene mišićne stanice
Inače čuo sam da ne bi trebao uzimati kofein s kreatinom ne znam jel istina ali heads-up.
Također pazi s kreatinom na crpljenje vode jer ako ne piješ dosta tekućine možeš dehidrirati.
I također ne diraj suplemente ako imaš problema s bubrezima i nisi se prije trošenja istih posavjetovao s liječnikom.
To ti je maminovac, ispitivanja uzimanja i djelovanja BCAA kod različitih sportaša za sada su ograničena i – proturječna.
Pod pretpostavkom da se očekuje ergogenički efekt potrebno je uzimati doista velike količine BCAA.
Time BCAA suplementi postaju vrlo skup dodatak prehrani (ne vjeruj preporučenim količinama proizvođača).
S druge strane, whey (sirutkin) protein sadrži velike količine BCAA,
što je još jedan razlog popularnosti sirutke kod sportaša.
Ako baš želiš neki fancy suplement u kratici, onda bih preporučio CLA.
(Konjugirana linolna kiselina iliti conjugated linoleic acid)
ali posebno visokonezasićeno ulje koje se dobiva prešanjem
ili ekstrakcijom sjemena biljke Carthamus tinctoriusiz lista šafranike.
Naime ima pakiranja iz drugih izvora, mliječnih prerađevina, koje baš nisu identične.
evo ti neki opis o čemu pričam http://izaberi-zdravlje.com/fizicko-zdravlje/vjezbanje-i-zdravlje/43.html
To ti je maminovac, ispitivanja uzimanja i djelovanja BCAA kod različitih sportaša za sada su ograničena i – proturječna.
Pod pretpostavkom da se očekuje ergogenički efekt potrebno je uzimati doista velike količine BCAA.
Time BCAA suplementi postaju vrlo skup dodatak prehrani (ne vjeruj preporučenim količinama proizvođača).
S druge strane, whey (sirutkin) protein sadrži velike količine BCAA,
što je još jedan razlog popularnosti sirutke kod sportaša.
Ako baš želiš neki fancy suplement u kratici, onda bih preporučio CLA.
(Konjugirana linolna kiselina iliti conjugated linoleic acid)
ali posebno visokonezasićeno ulje koje se dobiva prešanjem
ili ekstrakcijom sjemena biljke Carthamus tinctoriusiz lista šafranike.
Naime ima pakiranja iz drugih izvora, mliječnih prerađevina, koje baš nisu identične.
evo ti neki opis o čemu pričam http://izaberi-zdravlje.com/fizicko-zdravlje/vjezbanje-i-zdravlje/43.html
Cek a zasto onda svi silni BB-ovci kupuju BCAA?
Nije mi sad jasno, cak sam si to mislio kupit uz kreatin i omega masne..
Kreatin mišići dobivaju više energije putem Atp-a,crpi vodu u stanicu ili kraj nje nisam baš siguran i daje ti mišićni tonus,također izbacuje se što se više energije može izbaciti da ti da bar par dodatnih bencheva ili čega god.
Važno je napomenuti kreatin ne daje snagu,daje tonus no to nije snaga kreatin će dati mišićima što više energije da bi mogao par dodatih vježbi napraviti i tako sam zaraditi snagu.
Whey/Protein -pomaže obnoviti oštećene mišićne stanice
Inače čuo sam da ne bi trebao uzimati kofein s kreatinom ne znam jel istina ali heads-up.
Također pazi s kreatinom na crpljenje vode jer ako ne piješ dosta tekućine možeš dehidrirati.
I također ne diraj suplemente ako imaš problema s bubrezima i nisi se prije trošenja istih posavjetovao s liječnikom.
hvala znaci koji bi bilo bolje uzeti od ta dva za vece misice znaci radim zgibove sklekove bench i squat?? tj zanima me koji je ce mi prije dat rezultate na izgled misica najvise me zanima trbusni misici??
Najbolje rezultate će ti dati puno vježbe i pravilna prehrana,ovo su samo dodaci prehrani. Ako si ne središ prehranu ti suplementi ti neće ništa pomoći,isprobao sam to na svojoj koži.
Ako već uzimaš jedno od toga onda radije uzmi whey,iako bi najbolje bilo whey i kreatin zajedno.
Najbolje rezultate će ti dati puno vježbe i pravilna prehrana,ovo su samo dodaci prehrani. Ako si ne središ prehranu ti suplementi ti neće ništa pomoći,isprobao sam to na svojoj koži.
Ako već uzimaš jedno od toga onda radije uzmi whey,iako bi najbolje bilo whey i kreatin zajedno.
takoje:) Uglavnom se sve ovo ostalo da naći u prehrani, no proteina se rijetko
može dovoljno unijeti svaki dan u dovoljnim količinama ako se vježba. Ne kažem da se
nemože i on kompletno unijeti hranom, ali bi bila malo monotona...
E, da - još malo o CLA
http://www.jutarnji.hr/dr--sc--donatella-verbanac--dodatak-cla-stvarat-ce-nove-supernamirnice/822185/
a inače, tko treba i oporavak, jer ga je prejako vježbanje bacilo u muskulfiber, kao suplement neka razmisli i o glutaminu.
no nebitno i njega ima u hrani.
A ponavljam, BCAA ima u wheyu, tako da je neisplativ za odvojeno kupovanje.
takoje:) Uglavnom se sve ovo ostalo da naći u prehrani, no proteina se rijetko
može dovoljno unijeti svaki dan u dovoljnim količinama ako se vježba. Ne kažem da se
nemože i on kompletno unijeti hranom, ali bi bila malo monotona...
E, da - još malo o CLA
http://www.jutarnji.hr/dr--sc--donatella-verbanac--dodatak-cla-stvarat-ce-nove-supernamirnice/822185/
a inače, tko treba i oporavak, jer ga je prejako vježbanje bacilo u muskulfiber, kao suplement neka razmisli i o glutaminu.
no nebitno i njega ima u hrani.
A ponavljam, BCAA ima u wheyu, tako da je neisplativ za odvojeno kupovanje.
Ima li multivitamin ikakvog smisla kupovati, te koji valjaju? I ZMA, cuo sam da predobre snove dobijes od toga hahahah :). Hvala ti puno na informaciji. Znam da je vjerojatno bogus suplement, ali eto da pitam, cisto zbog tih snova bih probao xD.
Dali znate koju online trgovinu jeftinu s free shiping u hrvatsku???
Imam jedno pitanje,igrao sam nogomet i gadno sam pao i imao napuknuce kosti kod sake i proslo je vec mijesec dana....za koliko mogu poceti raditi sklekove???
Imam jedno pitanje,igrao sam nogomet i gadno sam pao i imao napuknuce kosti kod sake i proslo je vec mijesec dana....za koliko mogu poceti raditi sklekove???
Joj čovječe pa što to ovdje pitaš? Pa doktora svog pitaj, on će ti objasniti koje i kakve vježbe za rehabilitaciju
i eventualno dati uputnicu za fizioterapeuta-eto postoji cijela jedna specijalizacija za oporavak od ozljeda ili bolesti,
a ti pitaš na informatičkom forumu:)
glupo je pitanje ali me zanima gdje u nekoj trgovini mogu kupiti mjerice xd
Polako mi ponestaje wheya pa moram ubrzo malo obnoviti zalihe.
Mislio sam si uzet whey,kreatin i kazein. Šta mislite o ovoj kombinaciji?? Neke izmjene ili je ok?
glupo je pitanje ali me zanima gdje u nekoj trgovini mogu kupiti mjerice xd
Nisam siguran, ali inače, jedna mjerica ti je otprilike 4 jušne žlice. MOgu još jednom provjeriti, alimislim da je tako nekako mi ispadalo.
Polako mi ponestaje wheya pa moram ubrzo malo obnoviti zalihe.
Mislio sam si uzet whey,kreatin i kazein. Šta mislite o ovoj kombinaciji?? Neke izmjene ili je ok?
OK. Iako navečer možeš klopati i posni sir, pa si riješio kazein:)
OK. Iako navečer možeš klopati i posni sir, pa si riješio kazein:)
Pa baš zato ću i uzet kazein,jer mi se neda svaku večer klopat posni sir. 
Ljudiii, zanima me koliko bi cirka bilo dobro pojest psonog sira po obroku.. jer se to meni bas nesvidja pa jedem na silu u malo vecim kolicinama. :(
Ljudiii, zanima me koliko bi cirka bilo dobro pojest psonog sira po obroku.. jer se to meni bas nesvidja pa jedem na silu u malo vecim kolicinama. :(
Ja pojedem 200 grama. Ni meni nije nešto posebno fin pa si zato ja još stavim malo rajčice,paprike,maslinovo ulje i mrvu papra. Sve to izmješam i ispadne mi kao neka salata. Malo guglaj,imaš brdo kombinacija sa posnim.
Ljudi kada je najbolje opskribiti se proteinima, tj. posnim sirom?
ja uzimam 30 g poslje treninga!!
ja uzimam 30 g poslje treninga!!
mislis na whey jer 30g posnog je apsolutno nista
meni je većina sireva koje sam probao bila odvratna, ali jedini koji mi je ok je od zbregova posni. probaj njega.
Whey odmah nakon treninga jer je brzo apsorbirajući protein a posni sir prije spavanja jer je u njemu kazein koji je sporo apsorbirajući protein pa hrani tvoje mišiće tokom cijele noći.
Sad mi je doktorica rekla da ne smijem vjezbat 2 tjedna, skroz su me zbunili, vadio sam krv prije par dana i rekla mi je da imam previsok šečer i holesterol, danas opet vadim i imam normalan šečer, ali nizak holesterol i previše željeza...
Sad mi je doktorica rekla da ne smijem vjezbat 2 tjedna, skroz su me zbunili, vadio sam krv prije par dana i rekla mi je da imam previsok šečer i holesterol, danas opet vadim i imam normalan šečer, ali nizak holesterol i previše željeza...
Hm, valjda su ti rekli i znaju da nivo kolesterola i šećera, kao i tlak i još koješta bitno varira tijekom dana, ovisno
o količini vode koju si pio (rehidraciji-dehidraciji), hrani i aktivnosti.
Nek si je ujutro krknuo čokoladno mlijeko sa krafnom, ili čaj,
dobija jednu vrijednost.
Nek je dobar dio do tamo pješačio ili se čak žurio, pa trčkarao negdje na brdo ili na kat,
eto ti druge vrijednosti.
rekoh ujutro kad se probudis, secer i tlak mozes doma izmjerit, trebas imat tlakomjer i mjerac za secer, znaci ustanes iz kreveta, i izmjeris secer, tlak varira uvijek. mislim ko mjeri secer nakon sto je jeo nesto.