Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.095
|
čitano: 8.644.657
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
Pero Dinamit kaže...

Odvratno, na šta liče te "ženske".

E ovako, koliko možete sklekova u 3min? Nije bitno radiš li u komadu, 10 sa stankama ili jedan pa pauza pa opet jedan. Bitno je samo da napraviš sklek, pravilno. Čitao sam da je to jedan od testova kod prijavljivanja za marince, SEAL-ove ili tako nešto.

Ja sam napravio 98, za prolaz je mislim potrebno 110.

P.S. potrudit ću se pronaći link vezano za to.

edit:

zapravo je samo vlastiti fizički test - link na Men's Health

To nacupkivanje sklekova ti je korisno jedino u nekakvom HIIT modu,
iako, teško je reći koliko je ustanju dignuti metabolizam nekome tko je navikao.
Inače, radije se optereti ili lastikom
(meni to baš ne paše, nemam vrpcu nego one ručke sa gumama -gume mi se koturaju po leđima pa se bojim

da ne poberem kakvu praćku :P )
ili ruksakom sa recimo 20 kila za početak.
Samo oprez sa ruksakom, da izdrži teret. Također, ako ga netko bude koristio,

stavljate ga tako da ga polegnete na pod i nalegnete leđima na njega, inače stojeći
baš nije najzdravije stavljanje na sebe. Neprirodni su pokreti, pa možete nešto
istegnuti. pripazite također da je ruksak dobro učvršćen na leđima,
da vam se ne izmakne na glavu ili nekud na stranu pri sklekovima:)

DamageHigh kaže...

Frend se odlučio kupiti neke bučice pa mu treba savjet...gdje kupiti i po kojoj cijeni? Mislim da bi mu neki raspon od 5-15 kg bio sasvim dovoljan.

evo hvale se ovi da su na akciji danas:
http://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Set-jednorucnih-utega-2x10kg.aspx

u biti, nije loša cijena za ukupnih 20 kila i dva dumbella.

16 godina
overhaul kaže...

DamageHigh kaže...

Frend se odlučio kupiti neke bučice pa mu treba savjet...gdje kupiti i po kojoj cijeni? Mislim da bi mu neki raspon od 5-15 kg bio sasvim dovoljan.

evo hvale se ovi da su na akciji danas:
http://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Set-jednorucnih-utega-2x10kg.aspx

u biti, nije loša cijena za ukupnih 20 kila i dva dumbella.

Hvala kolega...;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kakva je nutricionistička vrijednost domaćeg kravljeg sira?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Kakva je nutricionistička vrijednost domaćeg kravljeg sira?

u 100 grama - 72 kcal   Ugljikohidrati - 4g   Bjelančevine - 15 g  Masti -  3g   Izvor: http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Tablica-kalorija.aspx

www.fotoprizma.com
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Uhu pa ovo je super, a i preukusan je.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
Rast mišića i visina

Evo rezlutati u proteklih 25 dana korištenja kreatina, whey i glukoze, napredak sam napisao okvirno koliko sam ojaco koji dio tijela.

Snaga: Prije-  Prsa(bench)- 40kg, Leđa(povlacenje na lat masini)- 50kila, Biceps (jednorucni uteg)- 10/12kg, triceps(potisak sipkom)- 18kg. 

Sada- Prsa(bench)- 47.5kg, Leđa(povlacenje na lat masini)- 60kila, Biceps (jednorucni uteg)- 14kg, Triceps(potisak sipkom)- 23kg.

Masa: Prije 73 kile, sada 76-77

Mislim da je ovo stvarno jedan ok napredak :D

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
17 godina
Encyanix kaže...

Evo rezlutati u proteklih 25 dana korištenja kreatina, whey i glukoze, napredak sam napisao okvirno koliko sam ojaco koji dio tijela.

Snaga: Prije-  Prsa(bench)- 40kg, Leđa(povlacenje na lat masini)- 50kila, Biceps (jednorucni uteg)- 10/12kg, triceps(potisak sipkom)- 18kg. 

Sada- Prsa(bench)- 47.5kg, Leđa(povlacenje na lat masini)- 60kila, Biceps (jednorucni uteg)- 14kg, Triceps(potisak sipkom)- 23kg.

kolko si love dao za te sve suplemente?

16 godina
mar123 kaže...
Encyanix kaže...

kolko si love dao za te sve suplemente?

Kreatini (500g) 125kn, Whey (1kg) 225kn, Glukoza (500g) 30kn

17 godina
Rast mišića i visina

i jesi sad sve potrosio ili ti je jos ostalo, mene zanima evo kolko traju te kolicine?

16 godina
mar123 kaže...

i jesi sad sve potrosio ili ti je jos ostalo, mene zanima evo kolko traju te kolicine?

jos oko 10-15 dana moram koristit kreatine.. tako da ce mi ostat oko 150g cirka, proteini ce mi trajat jos oko pola mjeseca i glukoze mi ostalo jos za par dana..

S tim da sam kreatine u fazi punjenja koristio 2 puta dnevno, a odrzavanju jednom dnevno, proteine 40g sa oko 40g glukoze poslje treninga (Trening 4 puta tjedno)

17 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Meni se čini skupim, ja sam kupio kreatin (1kg) 150kn, whey (3.5kg), a dextroza(500g) oko 25 kn

sretno sa napretkom, i nastavi dalje {#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
17 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

jos oko 10-15 dana moram koristit kreatine.. tako da ce mi ostat oko 150g cirka, proteini ce mi trajat jos oko pola mjeseca i glukoze mi ostalo jos za par dana..

S tim da sam kreatine u fazi punjenja koristio 2 puta dnevno, a odrzavanju jednom dnevno, proteine 40g sa oko 40g glukoze poslje treninga (Trening 4 puta tjedno)

Kreatin ne moraš puniti, svaki dan uzmi po 3-5 grama,  to je samo da ga brže potrošiš milsim na to kada puniš, i možeš ga cijelu godinu koristiti neče ti biti ništa.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
16 godina
ivan262 kaže...
Encyanix kaže...

Meni se čini skupim, ja sam kupio kreatin (1kg) 150kn, whey (3.5kg), a dextroza(500g) oko 25 kn

sretno sa napretkom, i nastavi dalje {#}

Da nisi to mozda iz Slovenije nabavio tako jeftino hah ? :D

17 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Iz srbije, ja sam iz Iloka, odmah do granice, kupujem direktno od dobavljača{#}

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

glukoza=dekstroza=traubenzucker je u DMu 500g 12kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 0:36 (sHOCKRE).
18 godina
ivan262 kaže...
Encyanix kaže...

Iz srbije, ja sam iz Iloka, odmah do granice, kupujem direktno od dobavljača{#}

Eto, a hvale se da će nam pasti cijene na razinu slovenskih kada uđemo u EU.
Srbija nije u EU, pa su im skoro duplo jeftiniji suplementi, dakle kao u Slo 
i to jel, normalni brandovi kao i u nas.

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Eto, a hvale se da će nam pasti cijene na razinu slovenskih kada uđemo u EU.
Srbija nije u EU, pa su im skoro duplo jeftiniji suplementi, dakle kao u Slo 
i to jel, normalni brandovi kao i u nas.

Svi isti brandovi, samo kod ovoga što ja uzimam on direktno dobiva od proizviđača suplimente neide preko posrednika, pa je zato jeftinije
To je kod ovoga Pedja Petrovič, Sve cijene podiejlite sa 15 da dobijete koliko kuna dođu.

16 godina
sHOCKRE kaže...

glukoza=dekstroza=traubenzucker je u DMu 500g 12kn.

Samo jedno pitanje.. jel bolje uzimat cisu glukozu ili taj traubenzucker?

17 godina

Šta to nije isto?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
Pero Dinamit kaže...

Šta to nije isto?

Isto je, krivo sam procitao {#}

16 godina
Rast mišića i visina

Po prvi puta pazim prehranu na nacin da brojim bas unos proteina u gramima. Promijenio sam i plan treninga malo pa da podijelim s vama ako nekoga zanima. Vidjet cemo daje li rezultate nakon duljeg vremena. Svakako me zanimaju i prijedlozi i kritike i tako to. {#}

Treniram tri puta u tjednu. Radim

• čučanj (jednom prednji, jednom straznji) 2x5 (kad je prednji napravim i powercleanova, 75kg mi je maks zasad koji sam nabacio, skoro sam umro)
  • deadlift svaki drugi put 1x5
  • military press (stojećki naravno) 2x5 ( tu napravim i powercleanova)
  • zgibovi - jednom 2-3x nešto bez dodane tezine i različitim hvatovima, jednom 2-3x5 s dodanom tezinom (zasad sam s utegom od 7.5kg koji drzim nogama, iduci ce bit 10kg valjda ).
  • bench press 2x5 (mozda pocnem jednom kosi jednom ravni kad snagu dignem na zadovoljavajucu razinu)
  • barbell row i dumbell row izmjenjujem svaki trening 2-3 serije po nekih 8-10 komada. Bitno da je brzo gotovo
  • dipsi (propadanja), 2 serije da malo prsa jos malo rade
  • neki trbuh, ruke ili nesto slicno za kraj ako imam snage

Dnevno papam 170g proteina (trebam li vise?), 2g po kg TT, imam negdje cca 85kg koliko mi se cini, ne znam vise ni sam. Visok sam 191cm, dakle fali tu jos bar 5kg mase. Podijelio sam u 3 obroka po 40g i jos 2 ON whey šejka = 50g.

Cilj je snaga, digao sam shoulder press trenirajuc ovako, dizem sad 57.5kg kao radnu seriju, mislim brzo prec na 60kg jer osjecam da mogu. Neki daleki cilj je 1RM da bude 75kg. Sviđa mi se ovako svaki trening odradit sve, dovoljno teško da se radi snaga, ali ne previše serija da izgorim pa iduci put ne mogu. Vodio sam se prema onom jednom linku koji je netko poslao, neka fora usporedba s calluses. Nekako mi lezi ovo, super se stvarno osjećam. I vodio sam se onom "chase performance, not fatigue", dakle svaki put kad udem u teretanu dignem jednako ili vise nego prosli put.

Nekakav cilj bi bio 1.5xTT cucanj, 2.0 deadlift (daleko sam od toga), 1-1.25 bench press, nekakav jaci shoulder press.

Jucer sam odradio bas straznji cucanj odlicno, na kraju treninga sam podigao i tih 120kg, bas ass-to-grass s dobrom formom. Doduse samo jednom. Volio bih nekih 130-140kg idealno (3 ploce sa svake strane hh).

Deadlift bi mi neki max bio 140kg što sam siguran da mogu dic, ganjam 150kg iduce. Ne koristim remen ni na cucnju ni deadliftu, samo dobru formu, jake trbusne da cuvaju kicmu i uvijek oprezno. Ogranicavajuci faktor na deadliftu postaje stisak, al pomaze definitivno onaj hook grip makar peku prsti nakon xD. Njezan sam hahaha. I podlaktice su jako slabe, ako tko ima neki prijedlog slusam. {#} Radna serija mi je inace zadnja 127.5 kila bila, jos 2 treninga tako pa dizem na 130kg. Mogao bih vjerojatno i sad ali ne bih mogao tako cesto dizat onda.

Bench me poceo malo je***, vjerojatno jer ga nisam dovoljno radio, i to sto uvijek dode na red iza shoulder pressa. Al sad ga cesce radim, radna serija je 77.5kg iduci trening dizem to na 80kg imam osjecam da je problem sto se ne zagrijem dovoljno. Brzo ide gore kada se cesto radi, tijelo nauci (zivci i te spike koliko shvacam). Volio bih tu 100tku jednom podic, u principu se ne cini tako daleko. Ici ce kad bude radna serija 90. {#}

Kao sto se vidi ganjam nekakvu snagu da imam osnovu. Vjerojatno cu dok to izganjam i dobit masu usput, ako ne, tad imam dovoljnu bazu snage da pocnem gledat i za masu. Zanimaju me sve kritike, prijedlozi misljenja u vezi prehrane i programa treninga.

EDIT: inace spadam u one koji jedva kile dobiju, tako da svi koji se zale znaju da stvarno nije problem, samo treba tijelo dovoljno cesto opteretit i hranit. I jedenje nije problem ako se ubijete compund vjezbanjem, ne morate se silit onda, jednostavno ste prirodno gladni. Za razliku od treninga kad jedan dan radis ruke i ocekuje se da si onda gladan kao vuk i trpas u sebe. Ne ide jednostavno xD.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 12:58 (vrucajanjetina).
15 godina
Rast mišića i visina

lajkam ti težine sve neke troznamenkaste :)) inace htio sam te pitat sta pojedes u tih 40g po obroku dali mi mozes napisat ili tu ili PP.

mozda jedan mini savjet,neznam jel s ovo napisao trening kako ide poredu ili ne ali budem ti napiso kako su meni savjetovali da radim, ubiti kako je najefikasnije

ide ti ovako:

1. noge(cucanj)

2.bench(ravni)

3.bench(kosi)

4.deadlift

5.zgibovi

6.veslanje u pretklonu(sipka)

7.military press

8.bica

9.trica

10.trbuh

16 godina
Rast mišića i visina

Evo primjer obroka bi ti bio:

Dorucak: 3-5 jaja za 20-24g proteina, zavisi kakva su jaja. Pola litre mlijeka s najobicnijim cokoladnim pahuljicama haha 20g (neko mlijeko s 4g/100ml sam nasao). Uzmem i neki komadic povrca ili nesto redovno da jedem zeleno.

Rucak: 200-300g nekakvog mesa, to je uglv ~20g po 100g, dakle imas svojih 40-60g za rucak. Neki prilog i zelenjava.

Vecera: jednostavno 200g nekakvog sira - 20g/100g to bi bilo 40g za veceru. I jos pase u one spike kazein i to xD.

Između šejkove ubacis.

Uvijek prvo najteze, to bi bili cucanj i deadlift. A nakon toga ostalo, zavisi sto je slobodno... Manje vise dakle je kao na tome tvom poretku s tim da obicno radim ramena prije prsa, što i nije tako najpametnija stvar koliko mi se čini al kad sam vec u kavezu ne da mi se na klupu pa nazad. A i gust je na kraju lec na bench malo pa odmorit xD. Hvala na savjetu :), mozda promijenim pa jednom prsa prvo jednom ramena.

15 godina
Rast mišića i visina

tnx na receptu :)

neznam ja sam navikno na takav raspored i pase mi,mozes probat al mislim da neces ni osjetit nesto previse jer imas 90% identican raspored.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel ti to vježbaš cijelo tijelo 3 puta tijedno ili sam ja krivo skužio?

16 godina
k1klop kaže...

Jel ti to vježbaš cijelo tijelo 3 puta tijedno ili sam ja krivo skužio?

Manje vise da. Promijenim jedino malo vjezbe tipa straznji/prednji cucanj i DL svaki drugi put.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

hmm  {#}

www.fotoprizma.com
15 godina
Rast mišića i visina

predobar gym,izgleda ko skladiste ploca i ruskih zvona :)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

<3 Street Workout <3

:D :D
Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 20:37 (CreaToR).
18 godina
Rast mišića i visina

janjetina, mislim da si sve dobro posložio, samo se pazi da zagrijan ulaziš u serije da nebi bilo glupih ozljeda.
to zna, kad se čovjek osokoli što diže veće terete uletit i shebat cijeli koncept zbog pošteda.
Također ti je dobro što počinješ sa deadliftovima i čučnjevima, to diže komplet mišičje u alert i što

je važnije i razinu testosterona. Kažu da je oko minute nakon serije razina na peaku. Naravno sigurno
znaš i ono o pwm i dovoljno vode nakon vježbe, nemora bit klasični pwm, ali zašto ne.
Nema smisla eksperimantirati sa vrućom janjetinom, kad je glukoza, whey i kreatin oprobani :P

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice