Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.136
|
čitano: 8.747.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Rast mišića i visina

Naravno, nema vajde od kampanje, treba promijeniti navike, inače jo-jo ne gine.
E dodatno na gore spomenuto, slučajno sam tražio za neku ilustraciju nasade zelenog čaja, pa pronađoh
i zgodan prigodan tekst:
I što jest-jest: naknadnim pregledom po netu, većina kojekakvih čajeva za mršavljenje i fatburnera

sadrži između ostalog ekstrakt zelenog čaja. Također, kažu da je super jabučni ocat(i jabuka),

pa eto to su neke dvije prirodne stvari koje ako ništa drugo, nebi smjele odmoći.

A ako i samo djelomično stoje tvrdnje o ubrzanju metabolizma, ili nekakvom zdravlju za koje se predstavljaju

(najpopularnije - da su snažni antioksidansi npr.) pomogle su:)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo moram se "pohvalit" da nisam bio cijelo ljeto, tj. od 7. mjeseca u teretani i uspio sam nabacit sa 70 kg na 72.5kg. Dobia sam baš sigurno kilo ipo sala jer sam se skoro skroz zapustia, tu i tamo sam radia zgibove, sklekove i tako to.

Tako da šta se kilaže tiče popravljam se lagano... Posljednjih mjesec dana stalno mislim krenit u teretanu al nikako, baš nemam sreće. Prije 3 tjedna sam izvrnuo nogu i još mi se nije skroz vratila na mjesto, a jučer se razbolio. Stvarno kod mene sve neki problemi. Al čim mi bude bolje, bacam se na vježbanje, pa makar to bilo kod kuće ove "školske" vježbe. Dugo već planiram nabavit proteine i sad čim skupim novce probat ću si nabavit kod ovog iz Zg-a ovaj whey ili  uzest onaj standard od čokolade za početak :D

Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
16 godina
Rast mišića i visina

Ja bi ti preporucio my protein bez okusa ( gadan je al eto ) za 400 i nesto kuna, ako imas nekog u sloveniji pa da ti donese. Skupa je kemija, gledam da prodem sto jeftinije, okus mi nije vazan, ubacim bananu unutra u pici.

17 godina
Rast mišića i visina

Zasto bez okusa, pa taj je najodvratniji.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pratim vas već neko vrijeme pa i da nesto napisem.

na početku ljeta, 6 mjesec sam imao 93 kg. Malo mi je do*izdilo to da kad idem u trgovinu kupit kakve hlace ili majicu uvijek sam morao kupovati stvari koje mi se apsolutno nisu svidale... a krojac mi je bio preskup.

I tak meni puklo jednog dana pred kraj 6. mjeseca i uzeo ja bicikl i biciklisticke hlace (one sa podstavom). prvih tjedan dana sam poceo lagano, po 20 km ture - ali ne svakodnevno.

3.7. sam odlucio da nema vise nikakvog izgovora i po svaki dan si zacrtao turu od 52km, a uz to sam radikalno promijeno prehranu, potpuno sam izbacio sokove (osim limunade koju sam napravim), kekse, cips, bombone, sve te drangulije i secerne bombe. uzimanje kruha sam takoder jako smanjio, a nekad ga ni ne uzimam ako jedenm recimo krumpir ili tjesteninu i ubacio sam voce i povrce (u ova 3 mjeseca pojevo vise voca nego zadnje 2 godine) I pomalo dosao 3.9 - znaci 2 mjeseca drugacijeg zivljenja. kilograma imam ravnih 70. posto je poceo faks, predavanja i ucenja nemam vise vremena na bicikl, a bilo bi mi zao da mi propadne sada sav ulozen trud. jedem isto kao i prek ljeta, nisam nista povecavao.

sad glavno: ja izgledam kao vjesalica, visok 181cm i 70kg. pa zelim na neki nacin (pretpostavljam teretana) zadrzati ovu kilazu ili je povecati ali neka to budu misici a ne da opet dobijem salo na trbuhu. uglavnom ne hebu mene brojke na vagi - neka imam i 80 kg ako treba al neka to budu misici a ne salo.

pa jel ima netko kakav savijet oko teretane ili neke druge aktivnosti?

ispod zgrade je stadion koji je navecer otvoren za trcanje od 7 do pola 10, pa da mozda kombiniram trcanje sa teretanom ili?

Potpis.
16 godina
Rast mišića i visina

Ovako sad za par dana uzimam Proteine i kreatine.. no u medjuvremenu mi frend poceo pricat malo o glukozi kako bi dobro bilo kad bi uzimao poslje treninga.. i sad imam par pitanja u vezi toga.

1. Dali mogu dobiti slucajno secernu bolest ako koristim glukozu. {#}
2. Dali je preporucljivo uzimat glukozu.
3. Koliku kolicinu uzimat?
4. Kako uzimat? smiksat sa proteinima ili odvojeno?

Hvala unaprijed {#} 

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 16:35 (Encyanix).
17 godina
Re: Rast mišića i visina
master and commander kaže...

Pratim vas već neko vrijeme pa i da nesto napisem.

na početku ljeta, 6 mjesec sam imao 93 kg. Malo mi je do*izdilo to da kad idem u trgovinu kupit kakve hlace ili majicu uvijek sam morao kupovati stvari koje mi se apsolutno nisu svidale... a krojac mi je bio preskup.

I tak meni puklo jednog dana pred kraj 6. mjeseca i uzeo ja bicikl i biciklisticke hlace (one sa podstavom). prvih tjedan dana sam poceo lagano, po 20 km ture - ali ne svakodnevno.

3.7. sam odlucio da nema vise nikakvog izgovora i po svaki dan si zacrtao turu od 52km, a uz to sam radikalno promijeno prehranu, potpuno sam izbacio sokove (osim limunade koju sam napravim), kekse, cips, bombone, sve te drangulije i secerne bombe. uzimanje kruha sam takoder jako smanjio, a nekad ga ni ne uzimam ako jedenm recimo krumpir ili tjesteninu i ubacio sam voce i povrce (u ova 3 mjeseca pojevo vise voca nego zadnje 2 godine) I pomalo dosao 3.9 - znaci 2 mjeseca drugacijeg zivljenja. kilograma imam ravnih 70. posto je poceo faks, predavanja i ucenja nemam vise vremena na bicikl, a bilo bi mi zao da mi propadne sada sav ulozen trud. jedem isto kao i prek ljeta, nisam nista povecavao.

sad glavno: ja izgledam kao vjesalica, visok 181cm i 70kg. pa zelim na neki nacin (pretpostavljam teretana) zadrzati ovu kilazu ili je povecati ali neka to budu misici a ne da opet dobijem salo na trbuhu. uglavnom ne hebu mene brojke na vagi - neka imam i 80 kg ako treba al neka to budu misici a ne salo.

pa jel ima netko kakav savijet oko teretane ili neke druge aktivnosti?

ispod zgrade je stadion koji je navecer otvoren za trcanje od 7 do pola 10, pa da mozda kombiniram trcanje sa teretanom ili?

prvo htio bi rec da si super napredovao. i zanima me jesi sad mrsava ili kako ti tijelo izgleda, pusti kile, one meni nikad nisu bile vazne, samo izgled. ako zelis ostat u formi(tako sam shvatio) samo idi u teretanu po sat vremena dnevno i tako 3 puta na tjedan, a vikendom ako ces imat vremena uzmes bicikl i opalis 50-60 km.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Tako je, ostat u formi. Glupo mi je da sad sve padne u vodu. A jel kako moguce kako da sa tim rezimom od 3 puta tjedno u teratanu nabacim koju kilu? Naravno teretana na duge staze, ne sad godina dana pa fajrunt?

Potpis.
17 godina
Rast mišića i visina

naravno da je moguce, morat ces samo jest vise nego sad. mozes i whey uzimat dok ides u teretanu, trebo bi za par mjeseci dobit 2-3 kile misica.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

E super. Zanima me za whey (po naški je to sirutka jel?), jel se kupuje u ljekarni ili ima u običnim trgovinama? Uzima se svakodnevno ili na dan kada je trening/teretana?

Potpis.
18 godina
Fake_Alert kaže...

Ja bi ti preporucio my protein bez okusa ( gadan je al eto ) za 400 i nesto kuna, ako imas nekog u sloveniji pa da ti donese. Skupa je kemija, gledam da prodem sto jeftinije, okus mi nije vazan, ubacim bananu unutra u pici.

Gadan je? Jesi li stvarno pojeo vreću Wheya bez okusa da pouzdano tvrdiš da je gadan?
Pa ima okus po onome što umiksaš. Jedna žličica kraš ekspresa je dovoljna da u
biti imaš okus po čokoladnom mlijeku. Mislim, koji su gurmani ovdje, jao.
 Kakva kemija? Ako je bjelančevina iz dehidrirane sirutke kemija,
ok onda je i mlijeko - i ono je obrađeno na sličan način - homogenizirano, pasterizirano.
Nije da nije obrađeno, ali samo da budemo na čisto šta je vama "kemija"?
Dakle upravo je bez okusni whey najmanje obrađen, onaj "neodvratan"
je nafilan bojama aromama i sladilima.

mar123 kaže...

Zasto bez okusa, pa taj je najodvratniji.

Najodvratniji? Također pitanje prema ovome gore?
Ako vam je okus mlijeka, vrhnja ili sira gadno - mogu shvatiti. 
Inače, imam dojam da bubate i punite thread dezinformacijama.
bez okusa, ponavljam NEMA ADITIVA u vidu umjetnih boja, aroma i sladila.
Najmanji je problem uvaliti u njega mljevenu čokoladu, voće ili sirup, pa se barem ima
prirodne boje, šećere i arome.

Encyanix kaže...

Ovako sad za par dana uzimam Proteine i kreatine.. no u medjuvremenu mi frend poceo pricat malo o glukozi kako bi dobro bilo kad bi uzimao poslje treninga.. i sad imam par pitanja u vezi toga.

1. Dali mogu dobiti slucajno secernu bolest ako koristim glukozu. {#}
2. Dali je preporucljivo uzimat glukozu.
3. Koliku kolicinu uzimat?
4. Kako uzimat? smiksat sa proteinima ili odvojeno?

Hvala unaprijed {#}

1. Ako vježbaš i zdrav si, nemožeš. Možeš se udebljat ako se krcaš slatkim i sjediš.
pa ako se stvarno krcaš dnevno sa tisućama kalorija šećera i ne mrdaš, a možeš pobrati dijabetes, ali

vjerujem da nisi to planirao?
Ako ju uzimaš prije i nakon vježbanja, ukratko - daješ si brzu energiju.
2.Da.
3.smiksat u PWM. Kretin uzimaj sa glukozom također.
Najbolji rezultati su vidljivi kada se kreatin kombinira sa osnovom od ugljikohidrata,
kao što je dekstroza (glukoza), konzumirana oko pola sata prije vježbanja.  

master and commander kaže...

E super. Zanima me za whey (po naški je to sirutka jel?), jel se kupuje u ljekarni ili ima u običnim trgovinama? Uzima se svakodnevno ili na dan kada je trening/teretana?

To ti je u biti prehrambeni artikl, dodatak prehrani, i sumnjam da ga imaju u apotekama, možda kojoj privatnoj,
jer to zauzima prilično mjesta - naime kupuje se na kile. Najmenje koliko znam (osim testera) je vreća pola kile.
Dakle fitness shopovi, sve teretane ga imaju, potraži i online ponude, koje ti mislim dostave narudžbu poštom.

Ako si baš totalni početnik, možeš ako imaš u mjestu, pregledati imaju ti i oni neku svoju ponudu proteina.
Nisu bogzna što, ali za početak bolje nego ništa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 20:14 (overhaul).
16 godina
overhaul kaže...

Gadan je? Jesi li stvarno pojeo vreću Wheya bez okusa da pouzdano tvrdiš da je gadan?
ok onda je i mlijeko - i ono je obrađeno na sličan način - homogenizirano, pasterizirano.

Cuo sam da je odvratan ako se nista ne u miksa, zato sam i rekao ubacis jednu bananu ili nesto i eto ti okusa. 

Da ja to zovem kemija, kemija kao svi suplementi opcenito govoreci, mada znam da whey nije, ali uvrstavam u "tu" skupinu i ne mislim doslovno kemija, sta me hvatas za svaku rijec.

18 godina
Fake_Alert kaže...
overhaul kaže...

Cuo sam da je odvratan ako se nista ne u miksa, zato sam i rekao ubacis jednu bananu ili nesto i eto ti okusa. 

Da ja to zovem kemija, kemija kao svi suplementi opcenito govoreci, mada znam da whey nije, ali uvrstavam u "tu" skupinu i ne mislim doslovno kemija, sta me hvatas za svaku rijec.

Ma kakav odvratan ja svako jutro prije bicikla samo pomiješan s vodom i dekstrozom i popijem.
Daleko je veća vjerojatnost naletiti na odvratan aromatizirani Whey.
Ima ih razvikanih firmi koje sam jedva potrošio koliiko su smrdili

i bili prezaslađeni umjetnim sladilima. Oni kojekakvi vanilla cream strawberry, au to kao da je netko rastopio žvake.
"čokoladni" smrdi cijeli kat po nekakvim kolačima iz slastičarne, Cappuchino mi je još donekle najjestiviji, ali on je pak
okusa ko oni prašci od dućan marki, koji su jeftinije imitacije Jacobs/nasscaffe cappucino instant prašaka.
Čisti nearomatizirani whey ima razrijeđen u vodi blagi okus po mlijeku.
.....
Moram hvatati za svaku riječ jer su to bitne informacije, koje onda ljude odvraćaju ili navode na krive zaključke
- nije baš podložno slobodnoj interpretaciji jel nešto kemija, ako predstavlja prehranu, tj dodatak prehrani.
Ne kažem da divljim tržištem navodno kolaju falsifikati koji i jesu kemija. No to nije ovdje u pitanju, ne?

17 godina
Rast mišića i visina

ja sam uzimo taj bez okusa i mucko ga u vodu(mlijeko nemogu pit jer povracam iste sekunde pa onda moram s bilo cim osim mlijekom) i okus mi je bio bas po tom mlijeku, onako bas ogavan, neznam mozda je nekom to dobro ali meni nije. nego da odma pitam jel se protein moze umijesat i u neki sok(tako mi mozda nebi bilo tako gadno)? i ako moze kakav sok to mora bit, neki posebni ili bilokoji?

16 godina
overhaul kaže...

Ma kakav odvratan ja svako jutro prije bicikla samo pomiješan s vodom i dekstrozom i popijem.
Daleko je veća vjerojatnost naletiti na odvratan aromatizirani Whey.
Ima ih razvikanih firmi koje sam jedva potrošio koliiko su smrdili

i bili prezaslađeni umjetnim sladilima. Oni kojekakvi vanilla cream strawberry, au to kao da je netko rastopio žvake.
"čokoladni" smrdi cijeli kat po nekakvim kolačima iz slastičarne, Cappuchino mi je još donekle najjestiviji, ali on je pak
okusa ko oni prašci od dućan marki, koji su jeftinije imitacije Jacobs/nasscaffe cappucino instant prašaka.
Čisti nearomatizirani whey ima razrijeđen u vodi blagi okus po mlijeku.
.....
Moram hvatati za svaku riječ jer su to bitne informacije, koje onda ljude odvraćaju ili navode na krive zaključke
- nije baš podložno slobodnoj interpretaciji jel nešto kemija, ako predstavlja prehranu, tj dodatak prehrani.
Ne kažem da divljim tržištem navodno kolaju falsifikati koji i jesu kemija. No to nije ovdje u pitanju, ne?

Nikada nisam pio whey pa ne mogu reci, jedino sto sam cuo za unflavored da je gadan a sad cujem drugo od tebe, no posto nisam nikad pio necu nista komentirat.

Dobro, istina neki ce to doslovno uzet, ali ja to koristim tipa kad me netko zove i kazem " idem kupit kemiju " odmah zna da je nesto za teretanu no ispravnije je rec suplemente al ajde, pogrijesio sam {#}

18 godina
mar123 kaže...

ja sam uzimo taj bez okusa i mucko ga u vodu(mlijeko nemogu pit jer povracam iste sekunde pa onda moram s bilo cim osim mlijekom) i okus mi je bio bas po tom mlijeku, onako bas ogavan, neznam mozda je nekom to dobro ali meni nije. nego da odma pitam jel se protein moze umijesat i u neki sok(tako mi mozda nebi bilo tako gadno)? i ako moze kakav sok to mora bit, neki posebni ili bilokoji?

Pa pošto prodaju sa voćnim aromama, vjerujem da može - kao što ima voćnih jogurta, recimo sa nekim sirupom od malina, maraske ili jednostavno umiksanim pravim voćem u smoothie...
I  ali ja kažem dodam unutra žličicu kraš ekspresa/nesquika i to mi je skroz ok. Za one koji vole mlijeko.
Moja mama ne podnosi mlijeko, pa razumijem da ima i takvih.

Fake_Alert kaže...

Nikada nisam pio whey pa ne mogu reci, jedino sto sam cuo za unflavored da je gadan a sad cujem drugo od tebe, no posto nisam nikad pio necu nista komentirat.

Dobro, istina neki ce to doslovno uzet, ali ja to koristim tipa kad me netko zove i kazem " idem kupit kemiju " odmah zna da je nesto za teretanu no ispravnije je rec suplemente al ajde, pogrijesio sam {#}

Ma kažem, mliječni okus. Slično ko mlijeko u prahu. Kome mlijeko ne paše, onda mu i ovo nije ukusno.
......
Gadan okus npr. ima (supergorak) prah od creatin etil-estera, ali ovo stvarno nije problem.

17 godina
Rast mišića i visina

vidis nisam ni probo s kras ekspresom, mozda bi tako i mogo popit, samo da nije cisto mlijeko jer ga ne podnosim. sad trazim neki jeftini whey(uzeo bi kilu) i jos razmisljam koji okus uzet.

17 godina
Rast mišića i visina

imam raspravu s frendom oko jedenja navecer, znaci sto je ispravno, treba li jest navecer ili se nebi preporucalo, znaci ne pricamo o nikakvim dijetama niti nicemu nego normalna prehrana. ja sam misljenja da treba pojest nesto navecer.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Što je navečer? Nije meni isto kad idem spavati u 20 ili u ponoć...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
17 godina
Rast mišića i visina

pa ajmo rec da se ide spavat oko ponoci, a to navecer je 10 navecer.

18 godina
Rast mišića i visina

Navečer preporučaju svježi posni sir. Slušam te savjete već pokoju godinu, i

OK je, naravno opet pričam o tome da ja i inače volim mlječne proizvode.

16 godina
Rast mišića i visina

Ovo je nemoguce.. sve u svemu jucer sam za rucak pojeo odojak koji nije bio u najboljem stanju.. i sad poslje treninga kad sam dosao doma.. i bilo je svasta.. (vec se zna) i sad jucer u teretani sam imao 75 kila.. i danas poslje tih sranja imam 69 kila.. nisam mogao vjerovat.. onda sam malo gledao po netu i nasao ovo "Trovanje hranom je jedan od najlakših načina kako poništiti nekoliko tjedana builderskog napretka" No dobro.. mene sad zanima dal je nekom od vas se to desilo tako reci koliko vam je trebalo da se vratite u normalu?

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
xR4Z3R kaže...

Evo ja sad vjezbam doma vec 4 mjeseca i dobio sam oko 2cm u opsegu ruke

koje vjezbe radis i jel uzimas kakve dodatke prehrani?

Evo mojih vjezba (radim ih doma):

-PONEDJELJAK

NOGE:

cucnjevi- 3 seta,18 ponavljanja

lunge- 3 seta,24 ponavljanja

listovi- 3 seta,90 ponavljanja

RAMENA:

trapez- 3 seta,18 ponavljanja

shoulder press-3 seta,15 ponavljanja

-UTORAK

BICEPS:

3 seta,13 ponavljanja (8kg bucica)

hammer curl- 3seta,13 ponavljanja (8kg bucica)

LEĐA: 

single arm row-3 seta,12 ponavljanja

stojecki single arm row-3 seta,12 ponavljanja

donja leđa-3 seta,20 ponavljanja

-SRIJEDA

PRSA:

sklekovi-3 seta,13 ponavljanja

gornja prsa sklekovi-3 seta,13 ponavljanja

sa spojenim rukama sklekovi-3 seta,13 ponavljanja

TRICEPS:

extension-3 seta,13 ponavljanja

kick back-3 seta 10 ponavljanja

obrnuti sklekovi-3 seta,16 ponavljanja

-CETVRTAK

TRBUH

Adrian James 6 pack abs workout--https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sixpackproductions.sixpackabs&hl=hr

intermediate razina (13 medalja)

-PETAK

BICEPS:

3 seta,13 ponavljanja (8kg bucica)

hammer curl- 3seta,13 ponavljanja (8kg bucica)

PODLAKTICA:

3 seta,30 ponavljanja

-SUBOTA

PRSA:

sklekovi-3 seta,13 ponavljanja

gornja prsa sklekovi-3 seta,13 ponavljanja

sa spojenim rukama sklekovi-3 seta,13 ponavljanja

TRICEPS:

extension-3 seta,13 ponavljanja

kick back-3 seta 10 ponavljanja

obrnuti sklekovi-3 seta,16 ponavljanja

-NEDJELJA

Adrian James 6 pack abs workout

Ljubomorne duše mogu da mi puše
18 godina
Encyanix kaže...

Ovo je nemoguce.. sve u svemu jucer sam za rucak pojeo odojak koji nije bio u najboljem stanju.. i sad poslje treninga kad sam dosao doma.. i bilo je svasta.. (vec se zna) i sad jucer u teretani sam imao 75 kila.. i danas poslje tih sranja imam 69 kila.. nisam mogao vjerovat.. onda sam malo gledao po netu i nasao ovo "Trovanje hranom je jedan od najlakših načina kako poništiti nekoliko tjedana builderskog napretka" No dobro.. mene sad zanima dal je nekom od vas se to desilo tako reci koliko vam je trebalo da se vratite u normalu?

Meni, i to sad prije mjesec dana... (cijela noć povraćanja od nekakvog virusnog gastroenteritisa),
uglavnom- prvo dehidrirao, i nisam tjedan dana uopće vježbao jer sam bio preumoran i slab,

a onda dva tjedna da bih uopće došao natrag u formu.

Sad barem opet mogu normalne serije i opterećenja raditi
što mi je najvažnije, jer kile i definicija me trenutno ne zamaraju:)

16 godina
xR4Z3R kaže...
mar123 kaže...
xR4Z3R kaže...

Evo ja sad vjezbam doma vec 4 mjeseca i dobio sam oko 2cm u opsegu ruke

koje vjezbe radis i jel uzimas kakve dodatke prehrani?

Evo mojih vjezba (radim ih doma):

Sve je to super, ali trening ispod 45min-1h ti je ništa, ja bih ti preporučio da to skupiš sve u 3-4 prava treninga tjedno(ili više naravno).

Ili si iskombiniraj nekako pa hvataj ovo sad još malo aerobnih treninga dok je vrijeme dobro.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 19:10 (perkoxcar).
16 godina
Rast mišića i visina

Poceo sam po prvi put u zivotu bas brojati koliko proteina unosim, zelim 2g po kg TT. Ispalo lakse nego sto sam mislio, otprilike sam toliko jeo i bez brojanja xD. Cini se da mogu i vise kad me krene, kad je trening dobar. Ispao sam bio malo iz forme (nekih mjesec dana sim-tamo trening) pa se vracam nazad.

Dovoljna su mi 3 obroka po 40g + 2 šejka po 25g. Ukupno je to 170=2x85 (mojih skromnih kila na 185cm).

Kako to izgleda npr, da vide neuki da nije nikakva nauka:

kupujem neki suncokret kruh s hrpom sjemenki koji je pakiran u vrecice i dolazi vec narezan ima 4g proteina po sniti. Ja pojedem doslovno 4-5 snita na dan.

DORUCAK:

2 snite kruha + 100-120g tost sunke ili bilo kakve da nije parizer nego mesina, bez nekih masnoca i da nije umjetni okus = 8+20=28 na to jos zobene+mlijeko ili samo mlijeko i doguram do 40. Trpam i neku zelenu travu u to, rikula. 

RUCAK:

danas npr lososa (smrznutog) ukupno negdje 50g proteina i brokula. Neke umake po tom, i papar po lososu cuo ja to dobro za probavu xD i smanjuje plinove

inace neku mesinu nabacim, cca 250g puretine ili neceg, gotovo za 10min istovremeno s tjesteninom ili rizom nekakvom.

VECERA:

nekakav sir koliko vec treba + kruh + eventualno mlijeko da dosegnem svojih 40g, uopce nije problem. Neku salatu nabacim.

2 sejka tokom dana, tu i tamo banana. Prije treninga, ma svejedno. PWM nemam kao takav, nego dodem i jedem, popijem zapravo whey prije treninga s bananom. Ne pazim na to, bitno mi je da su makroi tu.

Uglavnom lako je jesti, treba podijeliti, nisu uopce tako veliki obroci, spreme se vrlo brzo. Tko ne dobija kile ne jede dovoljno. Iskreno imam osjecaj da mogu vise moram se jos uhodat u svoj plan.

Ispricavam se na zbunjenom tonu posta.

Trening mi je 3 dana, 2 dana off. 

1 dan: cucanj strazni+prednji, deadlift

2 dan: shoulder press stojecki, bench, kosi bench, dips, triceps ae neka uleti

3 dan: zgibovi, veslanje, veslanje s bucicama (ne sipka) malo je drukciji pokret, biceps ae ae

To je to. Trening maks 45min, ma nema sta.

16 godina
Rast mišića i visina

Posni sir, to je proteinska bomba doslovno.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jedno pitanje,gdje se mogu kupiti proteini a da nisu preko interneta,treba mi za debljanje

18 godina
NameNick kaže...

Jedno pitanje,gdje se mogu kupiti proteini a da nisu preko interneta,treba mi za debljanje

Proteini zi baš nisu za debljanje. Inače, u fitness shopovima.
Za "debljanje" odi u mcdonalds:)

17 godina
NameNick kaže...

kakvo debljanje? zelis sala?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice