Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.754.540
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

neznam kolika su ti očekivanja,nije to ništa ono da ćeš se preko noći pretvorit u arnolda,neznam,sta ti očekujes?

mislim,kakva su tvoja očekivanja,da se ne iznenadiš kad ga kreneš koristit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 12:34 (crack).
17 godina
Rast mišića i visina

ne ocekujem ja nista, samo pitam ono bezeveze jer me zanimaju ti suplementi. ajmo ovako da pojednostavim, opseg ruke mi je sad oko 27 cm(ne napeto) i kad bi ja sad par tjedana uzimao kreatine uz vjezbanje cca 4 puta na tjedan, kolko bi se to povecalo? zanima me cisto da vidim kolko se isplati kupovat takve stvari.

14 godina
Rast mišića i visina

kreatin djeluje kao mišićni stimulans a sam po sebi ne povećava masu..

djelomično povećava količinu unutarstanične vode pa tako imaš kao malo veću masu ali to je zapravo voda a prava masa dolazi od ispravne prehrane i vježbanja kad rastu mišićna vlakna..

17 godina
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

ne ocekujem ja nista, samo pitam ono bezeveze jer me zanimaju ti suplementi. ajmo ovako da pojednostavim, opseg ruke mi je sad oko 27 cm(ne napeto) i kad bi ja sad par tjedana uzimao kreatine uz vjezbanje cca 4 puta na tjedan, kolko bi se to povecalo? zanima me cisto da vidim kolko se isplati kupovat takve stvari.

Ako nisi u početničkoj fazi i u normalnim tjelesnim gabaritima (znači niti previše mršan, niti previše debeo), 1-2 cm godišnje. Pretpostavljam da nisi napravio niti jedan pravi ciklus mase, tako da bi se moglo izvući još koji centimetar. Ako si prazan kreatinom, možeš kratkoročno osjetiti povećanje mišićnog obujma, ali ne iz razloga što ti je mišić naraso, već jer se popunio glikogenom (sa vizualnog stajališta, mogli bi reći - isto sr****, drugo pakiranje, međutim povećanje mišićnih vlakni se nije dogodio).

Kreatin sa samim rastom na duge staze nema veze. On je aminokiselina koja se prvenstveno nalazi u crvenom mesu. Zbog načina ishrane, gdje sportaši najčešće takvo meso izbacuju iz uporabe (jer je jako teško naći lean crveno meso), prehranu suplementiraju kreatinom. Dnevno doza od 5g je sasvim dovoljna. Osobno uzimam 5g na dane kad nema treninga (doručak) i 10g na dane s treningom (doručak + PWM). Pošto je to aminokiselina, spada pod istu priču kao i whey. Doze preko 20g se nikako ne preporučaju zbog mogućih nuspojava.

Djelovanje kreatina se manifestira na način da kod treninga snage možeš izvući nešto više. On što zapravo radi je da poboljšava obnavljanje ATPa u mišićima. To nije "pump" efekt (kakav imaju kofein, DMAA, yohambine i sl.), te samim time nema niti crash, niti ga se uzima prije treninga. Isto tako, ako je prehrana već bogata kreatinom (a to znači, ako nije "rigorozno" sređena) vjerojatnost da ti je on potreban je minimalna. Ako vidiš da ti se crveno meso i ribe (posebice riječne) nalazi na jelovniku, nećeš osjetiti nikakvu razliku. Isto tako, ako nemaš treninge snage na kojima korivstiš težine bliske svom maksimumu i to u nekom 5x ili 3x prgoramu, opet, vjerojatnost da osjetiš razliku je minimalna.

Inače, ako se uzima onda se radi u ciklusima (6 tjedana uzimanja + 4 tjedna stanke i tako u krug).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Rast mišića i visina

a kad se to uzima? prije treninga? poslije? ili?

i kolko bi mi trajala kila wheya otprilike?

16 godina
mar123 kaže...

Minimalno 1 mjesec

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 23:04 (Encyanix).
16 godina
Rast mišića i visina

Ljudi, koji su još programi za povećavanje vertikalnog odraza?

Air Alert više ne pomaže :'(, podigao mi je odraz da sunožno s mjesta mogu dobro povući obruč (a zakucati ne mogu s jedne noge :S vjerojatno je u tehnici skoka ili nešto tako)..

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
18 godina
Encyanix kaže...
mar123 kaže...

Minimalno 1 mjesec

E mar123- uzmi mi sav whey i kreatine koje imam,
ako ti ove gluposti o kreatinu i wheyu ne pitaš deseti put.
Točno se sjećam da sam samo ja barem tri puta i to tebi odgovarao jedno te isto u temi.
Neće ti izrast mišići. Nebi ti izrasli ni da se bodeš anaboličkim steroidima.
Moraš vježbat snažno i redovito s težinama, jesti kvalitetno i odmarati se i amen.
Ovo su DODACI PREHRANI.

Top Bugovac kaže...

Air Alert više ne pomaže :'(, podigao mi je odraz da sunožno s mjesta mogu dobro povući obruč (a zakucati ne mogu s jedne noge :S vjerojatno je u tehnici skoka ili nešto tako)..

možda ovdje nađeš ideju:) Ima ti na početku neke svoje linkove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 0:38 (overhaul).
16 godina
overhaul kaže...
...

Ma dosadilo mi skakanje preko BMWova i ljudi, treba mi nešto zanimljivije :P

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
18 godina
Top Bugovac kaže...
overhaul kaže...
...

Sori krivi link sam ti spustio:) Ispravljeno!

17 godina
overhaul kaže...
Encyanix kaže...
mar123 kaže...

Minimalno 1 mjesec

Točno se sjećam da sam samo ja barem tri puta i to tebi odgovarao jedno te isto u temi.
Moraš vježbat snažno i redovito s težinama, jesti kvalitetno i odmarati se i amen.
Ovo su DODACI PREHRANI.

Top Bugovac kaže...

možda ovdje nađeš ideju:)

a zasto ne citas uopce sto pisem? ti samo pretpostavljas ali ne citas. uopce ne pricam sad o nikakvim misicama nego o dozama i kako se uzima, i gdje sam spomenuo da cu lezat na krevetu, pi whey i kreatine i ocekivat rast misica? reko je forumas da kreatin dovodi neku vodu misice i da se dogada rast ali kad se prestane uzimat to se ispuse pa sam ja pito kolki je taj rast, samo se ubacujes bezveze.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Po nekoj logici tone i tone squatova, po mogućnosti sa odskokom kad ideš gore?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
18 godina
mar123 kaže...
overhaul kaže...
Encyanix kaže...
mar123 kaže...

Minimalno 1 mjesec

Ovo su DODACI PREHRANI.

a zasto ne citas uopce sto pisem? ti samo pretpostavljas ali ne citas. uopce ne pricam sad o nikakvim misicama nego o dozama i kako se uzima, i gdje sam spomenuo da cu lezat na krevetu, pi whey i kreatine i ocekivat rast misica? reko je forumas da kreatin dovodi neku vodu misice i da se dogada rast ali kad se prestane uzimat to se ispuse pa sam ja pito kolki je taj rast, samo se ubacujes bezveze.

aha...

mar123 kaže...

moze meni netko objasnit koji se rezultat postize uzimanjem kreatina?

mar123 kaže...

znaci pumpa te? ubrzava rast misica? jel to?

mar123 kaže...

dobro a kolko to povecanje bude, nesto ono minimalno ili da se bas ono vidi razlika?

Ajde da nije prije tri posta, još bih i posumnjao da sam sklerotičan.

17 godina
Rast mišića i visina

cek jel ti mene zezas? covjek je napiso da kreatin donosi vodu u misic i da ga povecava(jel ti ne vidis taj post ili koji k?) i ja pitam kolko je to povecanje, sto ja sad nesmijem to pitat? glavno da ti stalno lupas treba vjezbat, neces od toga nista postic, ma daj nemoj mi rec da treba vjezbat, nisam to znao. neznam ja kom si ti sta objasnjavo vec tri puta ali ocito nisi dobro objasnio kad pitam opet, pitam ljude koji su to koristili ili koriste a ne tebe sto znas nesto u teoriji.

18 godina
mar123 kaže...

cek jel ti mene zezas? covjek je napiso da kreatin donosi vodu u misic i da ga povecava(jel ti ne vidis taj post ili koji k?) i ja pitam kolko je to povecanje, sto ja sad nesmijem to pitat? glavno da ti stalno lupas treba vjezbat, neces od toga nista postic, ma daj nemoj mi rec da treba vjezbat, nisam to znao. neznam ja kom si ti sta objasnjavo vec tri puta ali ocito nisi dobro objasnio kad pitam opet, pitam ljude koji su to koristili ili koriste a ne tebe sto znas nesto u teoriji.

Skuliraj se dečkiću i čitaj temu temeljito, ne samo sebe. Ovaj thread ne postoji zbog tebe, nije tvoj privatni vrtić
i ima dovoljno informacija o tome što neprestano propitkuješ. O tome što sam ja dobro ili krivo objasnio i

jel u teoriji ili praksi, možeš također naći na prijašnjim stranicama.
To kako se ponašaš samo govori o tome koliko si površan-bug ima tražilicu teme, vidi kako je teško naći:

http://www.bug.hr/forum/search/post/?txt=kreatin&ss=p&sa=t&t=52249&f=92&sort=desc

Pa sad pročitaj moje postove u pronađenom.

17 godina
Bukva kaže...

Ako nisi u početničkoj fazi i u normalnim tjelesnim gabaritima (znači niti previše mršan, niti previše debeo), 1-2 cm godišnje. Pretpostavljam da nisi napravio niti jedan pravi ciklus mase, tako da bi se moglo izvući još koji centimetar. 

Dnevno doza od 5g je sasvim dovoljna.

Ako vidiš da ti se crveno meso i ribe (posebice riječne) nalazi na jelovniku, nećeš osjetiti nikakvu razliku. Isto tako, ako nemaš treninge snage na kojima korivstiš težine bliske svom maksimumu i to u nekom 5x ili 3x prgoramu, opet, vjerojatnost da osjetiš razliku je minimalna.

Inače, ako se uzima onda se radi u ciklusima (6 tjedana uzimanja + 4 tjedna stanke i tako u krug).

Koji dio nije jasan?

I kreatin ne tjera vodu u mišiće, već glikogen (koji, doduše, onda naveže vodu na sebe).

Ugl, vodi se vodiljom - ako moram pitati jel mi suplement XY treba (a da to nije vitamin / mineral / omega / whey), onda mi ne treba. Kada digneš 1.5x svoje težine na benchu i 2.5x na DL, onda počni razmišljati o nekim drugim suplementima pored ovih u zagradi nabrojenih

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Može ekipa neko na pm poslat link na download insanity programa. Moze za pocetak i samo fit test. Nema tpb, svi izvori su aljkavi pa ako neko zna bio bi zahvalan.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
Bukva kaže...
Bukva kaže...

Ako nisi u početničkoj fazi i u normalnim tjelesnim gabaritima (znači niti previše mršan, niti previše debeo), 1-2 cm godišnje. Pretpostavljam da nisi napravio niti jedan pravi ciklus mase, tako da bi se moglo izvući još koji centimetar. 

Dnevno doza od 5g je sasvim dovoljna.

Ako vidiš da ti se crveno meso i ribe (posebice riječne) nalazi na jelovniku, nećeš osjetiti nikakvu razliku. Isto tako, ako nemaš treninge snage na kojima korivstiš težine bliske svom maksimumu i to u nekom 5x ili 3x prgoramu, opet, vjerojatnost da osjetiš razliku je minimalna.

Koji dio nije jasan?

I kreatin ne tjera vodu u mišiće, već glikogen (koji, doduše, onda naveže vodu na sebe).

Ugl, vodi se vodiljom - ako moram pitati jel mi suplement XY treba (a da to nije vitamin / mineral / omega / whey), onda mi ne treba. Kada digneš 1.5x svoje težine na benchu i 2.5x na DL, onda počni razmišljati o nekim drugim suplementima pored ovih u zagradi nabrojenih

ma jasno je meni sve, procito sam tvoj post i skuzio sve, neznam sto se ovaj poceo ubacivat, nije nista korisno reko nego samo pametuje trebo si ovo trebo si ono.

15 godina
neaktivan
cecenac kaže...

Može ekipa neko na pm poslat link na download insanity programa. Moze za pocetak i samo fit test. Nema tpb, svi izvori su aljkavi pa ako neko zna bio bi zahvalan.

potpisujem

OnTopic: Ovih dana opet krecem u teretanu, nisam cijelo ljeto utega vidio. (Osim mesa i ostalih sr*nja koje sam u hotelu nosio lol)

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
overhaul kaže...
Top Bugovac kaže...
overhaul kaže...
...

Trebaju mi neke vježbe s kojima dižem vlastitu težinu..

Ponavljam: Vježbe za odraz i eksplozivnost..

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ja sad vjezbam doma vec 4 mjeseca i dobio sam oko 2cm u opsegu ruke

Ljubomorne duše mogu da mi puše
18 godina
Top Bugovac kaže...
overhaul kaže...
Top Bugovac kaže...
overhaul kaže...
...

Trebaju mi neke vježbe s kojima dižem vlastitu težinu..

Ponavljam: Vježbe za odraz i eksplozivnost..

U videu ti se vidi - vlastita težina nije dosta. Taj dečko je vježbao sa teretom "brze" čučnjeve,
a za eksplozivnost vjerojatno skok iz čučnja sa laganim opterećenjem
(držiš u ruci medicinku ili dobro učvršćen opterećen ruksak) i skok na jednoj nozi.
Ja sam kad sam kao mladac vježbao skokšut, kod trenera sam skakao jednonoške i dvonoške u dalj,  
te posebno trčkarao uz i niz planinu :) Nebi čovjek vjerovao, ali trčanje niz padinu je vrlo
zahtjevno i efikasno, iako se na prvi pogled čini lakše.
Čovjek je rekao da nema bolje vježbe nego u prirodi kad god se može, pa smo to odrađivali na sljemenu.

Bukva kaže...

Koji dio nije jasan?

Eh koliko tek tvojih savjeta ima kad se klikne u tražilicu teme... Ali što ćeš.
Vjerojatno bi trebao neki periodical F.A.Q teme da se ne ponavlja jedno te isto,
ali ovaj dio foruma nije predviđen za takve egzibicije:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 17:39 (overhaul).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da li bi bilo dobro izbaciti iz prehrane mlijeko/jogurte/mliječne namaze ako želim smršaviti?

17 godina
xR4Z3R kaže...

koje vjezbe radis i jel uzimas kakve dodatke prehrani?

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne, samo želim smršaviti.
Krenuo sam sa laganim šetnjama, jer nisam prije trčao.
Tu i tamo doma odradim jedan trening Insanity-a. 

18 godina
Slash 666 kaže...

Da li bi bilo dobro izbaciti iz prehrane mlijeko/jogurte/mliječne namaze ako želim smršaviti?

Ne, samo svakako gledaj posne/light verzije... Ako isključivo gledaš smašaviti, gledaj neku varijaciju dukan dijete, dakle visokoproteinsku/lowcarb dijetu. Svakako povećaj utrošak kalorija kroz aktivnosti i koristi dosta tekućine, i brzo bi to trebalo ići. Samo discipline. Gazirani sokovi, slatko, tijesta, kruhovi grickalice tipa chips, pommesfrites, bi trebali Malo otići iz vidokruga.
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
xR4Z3R kaže...

koje vjezbe radis i jel uzimas kakve dodatke prehrani?

Ne uzimam nikakve dodatke u prehrani,jedem sta god vidim.Napisat cu ovdje program koji radim kad budem imao vremena.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
16 godina
neaktivan
Sve ovo sam već izbacio, ali kako da izbacim kruh?
Barem jedan obrok dnevno mi je kruh i nešto na njemu, namaz uglavnom.
17 godina
Rast mišića i visina

nemoj jest bijeli, uzimaj one sa sjemenkama crne.

14 godina
Slash 666 kaže...
Sve ovo sam već izbacio, ali kako da izbacim kruh?
Barem jedan obrok dnevno mi je kruh i nešto na njemu, namaz uglavnom.

Ako želiš smršaviti brzo, evo način, koji sam na sebi uspjesno izveo :)

Inace imao sam previse kila oko 15tak vise nego je to ok za moju visinu, visok sam 175, imao sam 87 kila, sad imam 70 kila. Neznam dal tebi treba za tak veliki gubitak kila ili ne, svejedno je brzo. Prvo i osnovno, pij puno vode, kreni sa pola litre na dan ako ti je voda problem kao što je meni bila, onda nakon 2 tjedna kad to popijes bez problema, pij 1 litru na dan/max 1,5L na dan. A sad o hrani, znaci jedi sve ko inace, ono kaj si jeo prije jedi i sad, ali večera ne dolazi u obzir, ručak ti je zadnji obrok, pojedi "dobar" dorucak, i normalno jedi ručak s kruhom, masnoce se moraju unosit, slobodno i desert pojedeš opet napominjem ništa strašno, zato što vi u doručku i ručku jednostavno nemožete unjet toliko kalorija da se udebljate..

http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm

Ovaj link ce vam iz informacija koje mu date izračunati koliko kalorija bi na dan trebali unositi da smršavite, i koliko da smršavite extremno brzo te koliko kalorija trenutno unosite...Ima dosta na guglu stranica sa raznim namirnicama di pise koliko koja ima kalorija, recimo komad mesa itd(stvari koje nemozete procitati kao na jogurtu naprimjer.

E sad ljudi kad ulaze u dijetu cesto misle da ako izgube 5 kilograma vratit ce im se 10, ali po meni, to i je tako kad mjenjas prehranu, 3 mjeseca si na dijeti smrsavis 5 kila vratis se staroj prehrani koju jedva čekaš, i vrati ti se duplo, ja sad nakon 5 mjeseci više opce ne osjecam potrebu za vecerom, nisam ni gladan, organizam se naviknuo, i to je to, a što je najbitnije, nisam napravio jednu vjezbu tokom cijele "dijete".

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice