Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.151
|
čitano: 8.779.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Rast mišića i visina
DmL kaže...

Ovako. Krenuo sam s trčanjem, cilj mi je skinuti salo kojeg ima dosta.

Istovremeno sam počeo s trbušnjacima i zgibovima. Oko 30 zgibova na tjedan (obično to bude vikend jer preko tjedna nema ni prostora ni vremena).

Vrijedi li mi uopće raditi trbušnjake? Mislim, znam da se mišiće niti ne može postići dok se salo ne skine, ali ako radim trbušnjake, hoće li biti ikakvog pomaka?

Isto tako ima li smisla raditi sa bučicom ako mišić nije izražen, to jest- ne može biti izražen {#}

Pretpostavljam da je najbolje krenuti sa trčanjem?

Netko savjet,  totalno sam izgubljen s ovim.

Mislim da bi uz trčaje u program trebao ubaciti i čučnjeve.

Ali mozda najbolje pitat na ovom forumu,ili cekaj da ti Bukva odgovori :D

17 godina
1.Lovac kaže...

Zanima me malo o ovom kazeinu, jel to djeluje kako na hormone ili slično?

Na hormone djeluje kad se ti nasmiješ (seratonin), kad te budilica probudi (kortizol), kad vidiš da ti tramvaj bježi (adrenalin), kad pojedeš bilo kakav obrok (inzulin), kad vidiš žensku (testosteron).

Drugim riječima ne možeš ne utjecati na hormone. Pretpostavljam da je ovo reakcija na ono kad sam reko da BCAA može popraviti hormonski profil. Može, ali nezamjetno i to eventualno ako su svi vanjski čimbenici idealni. Da se kojim slučajem preparatima može nekako jače promjeniti hormoni, onda nitko ne bi uzimao steroide, već bi se svi "hormonalno" hranili.

Određena hrana može povoljno djelovati na neke hormone (tipa seratonin i čokolada, testo i kamenice), ali to je nešto čemu ti trebaš težiti (isto kao i unosu vitamina), ali hrana neće tijelo izbaciti van balansa i da ćeš ti odjednom imati mišiće i muda bika ili isijavati zelenu svijetlost. Nećeš. Ljudi po nekoliko godina se pucaju injekcijama hormona da tijelo natjeraju da raste preko svojih mogućnosti. Ti to hranom ne moežeš postići pa da se postaviš na trepavice. Nitko ne može.

Anyway, whey, eventualno kreatin. Sve ostalo je bacanje novaca (pored, naravno, omege i multi vitamin&mineral). Radije kupi dodatnu kantu proteina (whey) nego kazein. Ili pojedi burek. I to će ti više koristiti nego kazein.

DmL kaže...

Ovako. Krenuo sam s trčanjem, cilj mi je skinuti salo kojeg ima dosta.

Istovremeno sam počeo s trbušnjacima i zgibovima. Oko 30 zgibova na tjedan (obično to bude vikend jer preko tjedna nema ni prostora ni vremena).

Vrijedi li mi uopće raditi trbušnjake? Mislim, znam da se mišiće niti ne može postići dok se salo ne skine, ali ako radim trbušnjake, hoće li biti ikakvog pomaka?

Isto tako ima li smisla raditi sa bučicom ako mišić nije izražen, to jest- ne može biti izražen {#}

Pretpostavljam da je najbolje krenuti sa trčanjem?

Netko savjet,  totalno sam izgubljen s ovim.

Ikakvih pomaka sa gubljenjem sala ako radiš trbušne? Da, ali minornih. Gotovo nikakvih. 

Ima. Jel taj mišić postoji. On se trenutno ne vidi, ali ima svoju funkciju i on će čak i rasti ispod toga sala i kako raste tako će i on sam početi sve više i više topiti salo.

Zavisi koliko tog sala ima. Ako ima jako jako puno, bolje je krenuti s hodanjem, zbog zaštite zglobova. Ako misliš da možeš trčati bez problema  - samo daj.

Ako općenito gledamo na vježbe snage i gubljenje sala, onda čučnjevi su definitivno tu najbolja vježba, jer aktiviraju noge i stražnjicu što je efektivno pola tijela i to najjačih i najvećih skeletonih mišića. 

Što raditi? Ako si do sada bio prikovan za stolicu većinu dana, i od samog pogleda na bučicu ili stazu ćeš mršaviti. Bitno je da radiš ono što voliš i da u tome ustraješ. Ići trčati 20km 3 dana u tjednu nema apsolutno nikakvog smisla ako ćeš odustati nakon 2 treninga.

Sredi prehranu, to ti je puno važnije za mršavljenje od samog treninga (ovo ne znači da je trening nevažan!!!). Za početak klasika - baci van junk, šećer, sokove, alkohol, slano i prerađeno u mjeri u kojoj možeš. Opet napominjem, do granice koja je tebi prihvatljiva - bolje dnevno smazati 20g čokolade i tako svaki dan nego nakon 7 dana da te kriza uhvati pa pola kile. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
R4zOR229 kaže...
Bukva kaže...
1.Lovac kaže...

Daj mi molim te link gdje kupuješ taj svoj whey, btw nije mi drago pit nešto šta mi utječe na hormone :D
Usput jel mješaš taj svoj whey sa mlijekom i recimo čokolinom. Jel se to može napravit?

Link

A mješaj whey s čim god hoćeš. Ako se može otopiti i tebi paše, zašto ne?

koji tu uzimas onaj bezukusni za 100kn 1kg?Kakav je,ja bi isto htio pocet proteine uzimat al me strah da ne mjesaju s necim pa da u 30g tog praska dobim 15g proteina.

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

slobodno uzmi od ljudi s tog foruma, provjerena ekipa.

17 godina

Ok,al zanima me i tocno taj tip ako je ko od njega uzimo nek se javi tu sa dojmom :D

16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ok,al zanima me i tocno taj tip ako je ko od njega uzimo nek se javi tu sa dojmom :D

to ti je isti covjek,forum teretana i taj sa njuskala.

16 godina
Rast mišića i visina

E ovako zanima me par stvari znaci: 1. sta je tocno kreatin? cemu sluzi i zasto ga koristit? 2. koja je razlika izmedju cistog proteina i kreatina i 3. Sto je tocno glutamin i cemu sluzi?

Jos nemam svoj potpis :(
17 godina

kakvog njuskala?bar ja nisam vidio da je itko stavio nes osim onog foruma

16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

E ovako zanima me par stvari znaci: 1. sta je tocno kreatin? cemu sluzi i zasto ga koristit? 2. koja je razlika izmedju cistog proteina i kreatina i 3. Sto je tocno glutamin i cemu sluzi?

1.kreatin ti sluzi za brzu regeneraciju misica,mozes vise kilaze dizat i vise ponavljanja(nista drasticno al osjetit ces),misici ce ti se napnut i izgledat ce zategnuto,zato jer kreatin povlaci vodu u misice,i kad ga prestanes pit samo ces se ispuhat,znaci otic ce ti voda iz misica i bit ces kao prije koristenja kreatina(ostat ce tebi pravi misic sta si imao prije,ili si dobio tokom treninga kad si koristio kreatin).

2.protein je hrana,nadomjestak obrocima,pijes ga poslje treninga jer se on ne razgradjuje ide direkt u žile :)

3.glutamin nisam siguran al mislim da je to onaj traubzucker ili ti grožđani šećer koji isto pijes kao dodatak whey-u.

bude bukva to tebi objasnio kak spada ovo ti je ono okvirno :)

18 godina
R4zOR229 kaže...

Sve pet, ja odavno završio na isključivo tom myprotein impact wheyu jer se kako i BUkva kaže,

lako miješa sa čime hoćeš, pa možeš imati voćni shake, čokoladni, vanilij, capuccino,

šta god, a meni je pitak i bez mlijeka. Sa mlijekom ili jogurtom je baš fino kremasto. 
Kad kupiš aromatizirani, em je skuplji, em zna imati odurne arome da cijala kuća smrdi,

em unutra umjetnih sladila, aroma, emulgatora i bojila da jetra pukne.

Evo kako je kroz godine završio moj ormarić sa suplementima. Sad su sve to prazne kutije (uvijek simislim

da će mi za što trebati ;) )
Na kraju sam sad samo na omega3, multivitaminima, glukozi, kreatinu i Wheyu.

16 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Evo kako je kroz godine završio moj ormarić sa suplementima. Sad su sve to prazne kutije (uvijek simislim

Prijatelju moj, ovo je brutalno šta si sve pio :D
Mora da si sada stijena!

18 godina
1.Lovac kaže...
overhaul kaže...

Prijatelju moj, ovo je brutalno šta si sve pio :D
Mora da si sada stijena!

Ma to ti je većinom placebo:) Ali moraš probat da bi znao.
Plus, uglavnom te gluposti kupio neplanirano kad na polici

spazim "akcija, totalna rasprodaja zaliha, popust 75%!"

"outlet dani - akcija na sve artikle, kupiš dva- poklanjamo treći po izboru!"

:)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mislim se sad kupit ovaj myprotein whey od ovog lika, al ne znam hoće li mi se svidit. Volia bi probat, al kad nemam kako :(

15 godina
Rast mišića i visina

Ovaj tjedan sam počeo sa kontroliranom ishranom u svrhu dobitka kilograma. Rodica sa nutricionističkog faksa mi je složila plan prehrane :).  Na 185-7 cm, imam 67kg. Dvoje iz razreda su slične visine i težine kao ja, ali izgledaju deblji. A znam i zašto, jer imam dosta jake noge, a gornji dio tijela mršav.

No na stranu to, plan mi je do 6. mjeseca doći barem do 75-80kg i krenit u teretanu.

Preciznije me zanimaju zapešća koja su dosta tanka kod mene. Koje vrste vježbi bi preporučili za ojačavanje zapešća?(a koje su izvedive kod kuće)

Vodeći se nekakvom logikom mislim da su zgibovi najučinkovitiji.

Mišljenja i iskustva?

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

moje

18 godina
1.Lovac kaže...

Mislim se sad kupit ovaj myprotein whey od ovog lika, al ne znam hoće li mi se svidit. Volia bi probat, al kad nemam kako :(

Javi se nekako preko lokalne teretane ili ovdje ako je tko u blizini ko ga je kupio da ti da jednu mjericu.

No ponavljam, što je i bukva rekao. Totalno ti je blagog okusa, lagano po mlijeku u prahu i to je sve.
dakle sa vodom je takvog okusa kao razsrijeđeno mlijeko, a sa bilo čime, npr. ako u tu smjesu s vodom staviš

žličicu kraš ekspresa, odmah je normalno pitko kao čokoladno mlijeko. Dakle ako staviš u jogurt ili

obrano mlijeko, samo je kremasto, dakle čak ukusnije.

16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Javi se nekako preko lokalne teretane ili ovdje ako je tko u blizini ko ga je kupio da ti da jednu mjericu.

No ponavljam, što je i bukva rekao. Totalno ti je blagog okusa, lagano po mlijeku u prahu i to je sve.
dakle sa vodom je takvog okusa kao razsrijeđeno mlijeko, a sa bilo čime, npr. ako u tu smjesu s vodom staviš

žličicu kraš ekspresa, odmah je normalno pitko kao čokoladno mlijeko. Dakle ako staviš u jogurt ili

obrano mlijeko, samo je kremasto, dakle čak ukusnije.

Znači ako ja stavim jednu tu žlićicu poslije treninga u onu malu čašicu tekućeg jogurta neću ni osjetit?

17 godina

Ako ćeš stavljati jednu žličicu nakon treninga, onda ti nema smisla kupovati proteine (jedna mala žlica ti je oko 3-4g P, jedna velika jušna oko 5-7g P, ukratko zanemarivo malo).

Okus je bezokusni (drugim riječima, nema okusa). Ako ga pomješaš s ičime što ima ikakav okus, nećeš ni znati da si pomješao proteine. Ako pomješaš vodu sa sokom, što osjećaš - vodu ili sok?

EDIT: Osim toga, Lovac ko tetkica si... Išo bi se bildati, a bojiš se okusa. Da i jest kojim slučajem okus ne znam kako bljutav, budi malo i muško. {#}{#}

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 19:07 (Bukva).
18 godina
Rast mišića i visina

haha baš sam to mislio natipkati pa pročitao:)

Pa cure se manje raspituju kad si krenu raditi trajne piercinge

i tetovaže po najosjetljivijim dijelovima tijela.

Kao da se mjesecima raspituje kojeg je okusa puding

od vanilije prije nego se odluči na sudbonosnu kupnju

čašice u lokalnom dućanu:)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

gdje se moze kupit ona mjerica za PWM,ili postoji neka mjera ono tipa 3 žlice ili tako nešto?

18 godina
Rast mišića i visina

ako misliš shaker, on po fitness shopovima.
Ako misliš

ona žlica kojom uzimaš prah, ona se dobije sa pakiranjem,

ali ovakvim, bulk pakiranja u vrećama ih obično nemaju.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imate pravo, al čujte valja istražit. Ne želim kupit nešto šta ne valja kad već kupujem :D

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Pozdrav !

U teretanu idem već 2godine, na početku školske godine 2011 sam imao 178cm i 67kg, a sada imam 192cm i 70kg. Prije sam bio malo ''širi'', a sada sam se jako izdužio i mršav sam dosta. Nisam uzimao nikakve proteine, osim iz normalne prehrane (jaja, slanina...), a sada mi je palo na pamet da ih kupim. No muči me jedna stvar. Čuo sam da mogu imati loše posljedice na jetri od njih...

Koliko mi je sigurno uzimati proteine ? Koji su najbolji ? Uzimati ih prije ili poslije treninga ?

Hvala

PS. Imam 16 godina.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
18 godina

Proteine uzmeš odmah poslije treninga.

BTW, tak i tak rasteš i debljaš se, ja bi bolje tu lovu sačuvao za nešto pametnije nego da uzimam proteine. Samo jedi često (i zdravo) i doći ćeš na svoje već.

Šta se ne drogiraš kao i ostala djeca? {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav !

U teretanu idem već 2godine, na početku školske godine 2011 sam imao 178cm i 67kg, a sada imam 192cm i 70kg. Prije sam bio malo ''širi'', a sada sam se jako izdužio i mršav sam dosta. Nisam uzimao nikakve proteine, osim iz normalne prehrane (jaja, slanina...), a sada mi je palo na pamet da ih kupim. No muči me jedna stvar. Čuo sam da mogu imati loše posljedice na jetri od njih...

Koliko mi je sigurno uzimati proteine ? Koji su najbolji ? Uzimati ih prije ili poslije treninga ?

Hvala

PS. Imam 16 godina.

Dobro jel ovo greška ili? U 2 godine teretane si nabio 3 kile. Uz to si još narastao 14cm? Jedi. Jedi. Jedi. Sve.

15 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Proteine uzmeš odmah poslije treninga.

BTW, tak i tak rasteš i debljaš se, ja bi bolje tu lovu sačuvao za nešto pametnije nego da uzimam proteine. Samo jedi često (i zdravo) i doći ćeš na svoje već.

Šta se ne drogiraš kao i ostala djeca? {#}

vrucajanjetina kaže...

Dobro jel ovo greška ili? U 2 godine teretane si nabio 3 kile. Uz to si još narastao 14cm? Jedi. Jedi. Jedi. Sve.

Ne, nije greška. Jedem koliko mogu, doslovno previše.

Nema od toga ništa. Uzimat ću proteine i gotovo.

Hvala svima.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
16 godina
Rast mišića i visina

Evo danas stigla nova doza, cokolada :D

Gain Bolic 6000 Gain Bolic 6000
16 godina
MARKOZD15 kaže...

a sada imam 192cm i 70kg.

Đizs. Kolko često ideš u teretanu?

Inače, ja sam 173 cm i 68 kg..:P

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
Rast mišića i visina

Ja sam sa ovim svojim gainerima spuco 6 kila u 2 mjeseca (koristio ih samo mjesec i pol) sad sam na 192 cm i 71kg, ali ciljam na 85+ do ljeta :D

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Je li to zdravo uopće?

ZOTAC: It's Time to Play.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice