Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.148
|
čitano: 8.776.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
crack kaže...
BloOm3R! kaže...

Jos trazim di bi se mogla kupit sipka za zgibove zna li netko ?

evo http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/sipka-zgibove-oglas-5756327 solidna sipka a nije ni skupa previse.

hahahha kakav car "neke sprave koje ste si zamislili a nemate ih gdje kupiti ili su yebeno skupe"

17 godina
Rast mišića i visina

Gdje je najbolje i najjeftinije kupit sprave za vježbanje , a da nije intersport i oglasnik :) i ako znate best buy klupa za trbušnjake  oko 2oo kn gdje kupit 

16 godina
Bukva kaže...
sHOCKRE kaže...

kakav je taj unflavored? ja pijem cokoladni s vodom i ok mi je.. glupo mi dat 500kn pa da mi bude odvratno.

Trebaš se deifnitivno naučiti. Sa mlijekom ili jogurtom uopće nije loš. Sa vodom je takav da mi se želudac okrene, iako dosta ekipe tvrdi da ima okus ko po mlijeku u prahu.

Dobra stvar je da možeš zamaskirati okus recimo kakao prahom, žlicom meda, ili recimo što ja radim je skuhano i blendirano voće dodam u shake i samim time imam okus koji hoću (na 300ml dovoljno ti je 10 g voća da da okus).

Ja uzimam bezokusni jer je čišći i ima veću koncentraciju P, doduše, kako rekoh okus nije baš bajan, i nakon treninga kada ga pijem samo s vodom (glukozu uzimam u obliku grožđica) malo mi je... A mislim nije da baš uživam u okusu.

S druge strane, kada ga dodam u doručak, imaš 501 način kako mu dodat okus i niti ne skužiš da ga jedeš.

U mlijeku s recimo kakaom je kakav okus? Dize li se zeludac? Moze li se nekako prikriti? Razmisljam da uzmem tih 5kg...

17 godina
vrucajanjetina kaže...

U mlijeku s recimo kakaom je kakav okus? Dize li se zeludac? Moze li se nekako prikriti? Razmisljam da uzmem tih 5kg...

Okus je po mlijeku i kakau.

A ne, meni se želudac nije dizao niti u početku kada sam ga mješao sa vodom. Jednostavno je drugačiji okus na koji se doslovno trebaš naučiti, ali nikakvo dizanje želuca ili da je okus nesnosan (barem meni).

Okus se može prikriti na isti način kao što možeš i vodi okus prikriti. Jednostavno nešto umješaš u shake i to je to.

Problem je jedino ako ga uzimaš sam sa vodom, onda trebaš trpiti taj unflovered okus. Ako ga doslovno pomješaš s bilo čime, imat ćeš okus po tom - bilo čime.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Rast mišića i visina

ima li neki pripravak koji uopce nema okus po mlijeku, meni se od mlijeka povraca, neznam zasto, nemogu popit nimalo mlijeka a da mi se zeludac automatski ne digne i onda povracam.

16 godina
neaktivan

whey + voda

16 godina
Jedino me malo strah da nije neka muljaža sa sastavom i eventualno.probavnih smetnji, pošto je jeftiniji, no evo ti ga konzumiraš i još dosta ljudi kaže da je ok.

Koliko ja shvaćam, proteini ko proteini, povoljni, pretpostavljam da si uzimao od onog lika s njuškala/teretana foruma isti je čovjek.

Planiram uzet sutra kilu da probam, ako valja uzimam 5kg i miran sam. i Bukva, stvarno divim.ti se na trudu i strpljenju u postovima, svaki je suvisao i pomogne puno. Naucio sam dosta stvari iz njih
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mislia sam kupit onaj Standard whey, al preskupo je to. Neko je bia prije stalno spominja one whey od 100 kuna bez okusa. Koji su to točno da malo pogledam i po čemu se oni razlikuju od ovog Standard da im je cijena preko 300kn jeftinija...

17 godina
vrucajanjetina kaže...
Jedino me malo strah da nije neka muljaža sa sastavom i eventualno.probavnih smetnji, pošto je jeftiniji, no evo ti ga konzumiraš i još dosta ljudi kaže da je ok.

Koliko ja shvaćam, proteini ko proteini, povoljni, pretpostavljam da si uzimao od onog lika s njuškala/teretana foruma isti je čovjek.

Jeftiniji je zato što ne plaćaš carinu i porez na njega, a i marža koju si frajer uzima je manja nego koliko bi vjerojatno bilo u trgovini. Dodaj na tu cijenu 30% (PDV + carina) i imat ćeš cijenu koja je puno "realnija" da se tako izrazim. Ako će ti srce biti mirnije, onda znaj da i kod dilera myprotein s okusom čokolade ide oko 600 kn.

Poanta je isto da su to goli proteini, a nemaju ništa sa strane (primjerice ON-ovi na svaku mjericu sadrže i 5g BCAA), topljivost je nešto manja (opet ONove mogu doslovno ko čokolino sipati u tanjur i uvijek će se nekako rastopiti), itd. itd.

Ako je kojim slučajem muljaža, onda je bolesno dobra muljaža jer ja uzimam preko 40g P iz njih dnevno i ne osjetim manjak P na tijelu (a dnevni unos varira izmađu 1.5 i 2 g po kg). Uzimam i ONove proteine, ali to jako rijetko i jedino onda kada hoću nešto slatko pa ih mješam u neke ala BB approved kolače ili neki čokolino ili samo s mlijekom (jer definitivno najbolji okus ima ON double rich chocolate).

Inače, myproteinovi proizvodi ima sve relevantne certifikate tako da ne bi smjelo biti problema.

Da, taj lik sa teretane.

Inače, osobno, sam na Myproteinovom wheyu (50g dnevno), kreatinu (10g) i Omega 3 liquid (5g), od NaturesBest uzimam 1000g C (1x), Multi Guard (1x) i Cod Liver Oil liquid (5g) i najobičniji vulgaris šumeće magnezij (1-2x) koji mi dođe pod ruku. I da, ON whey za slastice. Tako da nema te teorije da ne bih primjetio da je nešto od toga lažnjak pogotovo zbog količina koje unosim u sebe. 

EDIT: Uzmi za prvi puta najmanju moguću količinu, vidi jel ti paše i onda uzmeš neku standardniju količinu. Tako barem ja uvijek radim. Naravno da ima proizvoda koji na neki način nekome ne pašu. Pr. recimo, možeš biti potpuno "imum" na dodatni unos kreatina. Ili ti okus proteina ne paše. Ili sto drugih ili... Uzmeš, probaš, vidiš... Pogotovo jer govorimo o 500kn. Mislim, kako god da okreneš, nije to mala lova.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 22:16 (Bukva).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

bukva ti imas ljekarnu u podrumu :) 

zasto pijes te magnezije i to,zbog cega je omega3 dobra,ja inace omegu unosim putem sjemenki chie.

17 godina
1.Lovac kaže...

Mislia sam kupit onaj Standard whey, al preskupo je to. Neko je bia prije stalno spominja one whey od 100 kuna bez okusa. Koji su to točno da malo pogledam i po čemu se oni razlikuju od ovog Standard da im je cijena preko 300kn jeftinija...

Mislio si uzet samo najskuplji whey na tržištu, jel?

Kako rekoh, topljivost je daleko bolja. Okus neusporedivo bolji.

ON Whey standard dolazi još sa (po mjerici) 5g BCAA, 30mg kolesterola, 4g Glutamina, 25 mg enzima i ima još prekursore, te kalcij, natrij i kalij. Drugim riječim, proteinska bomba koji će ti nešto značiti jedino ako imaš brutalno jake treninge i pomoć u obliku steroida. U suprotnom, razlika na tijelu next-to-nothing, a u novčaniku i te kakva. Dobro, ajmo reći da ako bi uzeo dva puta dnevno mjericu da tih 10g BCAA bi moglo povoljno djelovati na hormonsku sliku, ali definitivno premalo muzike za previše para.

Myprotein s druge strane ima "samo" proteine i nešto kalcija.

crack kaže...

bukva ti imas ljekarnu u podrumu :) 

zasto pijes te magnezije i to,zbog cega je omega3 dobra,ja inace omegu unosim putem sjemenki chie.

Magnezij uzmem kada se osjećam kao da me vlak tresnuo. Jednostavno sam primjetio da kada osjetim općenitu slabost nakon treninga, da mi magnezij jako pomaže.

Omega 3 - pomaže u očuvanju zglobova i vezivnog tkiva, ubrzava metabolizam, utječe na centralni živčani sustav, smanjuje tlak, čisti krvne žile, poboljšava lipidni profil. Uglavnom nešto što hoćeš imati u sebi pošto-poto. Downside O3 je što u velikim količinama smanjuje mogućnost zgrušavanja krvi (nije baš pametno uzimati velike količine O3 prije operativnih zahvata).

16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Mislio si uzet samo najskuplji whey na tržištu, jel?

Kako rekoh, topljivost je daleko bolja. Okus neusporedivo bolji.

ON Whey standard dolazi još sa (po mjerici) 5g BCAA, 30mg kolesterola, 4g Glutamina, 25 mg enzima i ima još prekursore, te kalcij, natrij i kalij. Drugim riječim, proteinska bomba koji će ti nešto značiti jedino ako imaš brutalno jake treninge i pomoć u obliku steroida. U suprotnom, razlika na tijelu next-to-nothing, a u novčaniku i te kakva. Dobro, ajmo reći da ako bi uzeo dva puta dnevno mjericu da tih 10g BCAA bi moglo povoljno djelovati na hormonsku sliku, ali definitivno premalo muzike za previše para.

Myprotein s druge strane ima "samo" proteine i nešto kalcija.

Daj mi molim te link gdje kupuješ taj svoj whey, btw nije mi drago pit nešto šta mi utječe na hormone :D
Usput jel mješaš taj svoj whey sa mlijekom i recimo čokolinom. Jel se to može napravit?

17 godina
1.Lovac kaže...

Daj mi molim te link gdje kupuješ taj svoj whey, btw nije mi drago pit nešto šta mi utječe na hormone :D
Usput jel mješaš taj svoj whey sa mlijekom i recimo čokolinom. Jel se to može napravit?

Link

A mješaj whey s čim god hoćeš. Ako se može otopiti i tebi paše, zašto ne?

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

kupljena kućna teretana,sad idemo s treninzima :))

14 godina
odjavljen
crack kaže...

kupljena kućna teretana,sad idemo s treninzima :))

Može par slika da vidimo čime si se počastio? :D

15 godina
Rast mišića i visina

Jel neko mjerio rezultate nakon nekog vremena na full body i splitu?

Kaj je uopce bolje radit 3 dana full body ili 5 dana split?

14 godina
odjavljen
dustY kaže...

Jel neko mjerio rezultate nakon nekog vremena na full body i splitu?

Kaj je uopce bolje radit 3 dana full body ili 5 dana split?

Po meni je bolje i kvalitetnije treninge rasporediti na dane s tim da se svaki dan treniraju druge mišićne skupine.Nikako ne ista mišićna skupina 2 ili više dana zaredom( da se mišići odmore)

Evo kako izgleda moj raspored treninga

PON: Prsa - Triceps

UTO: Leđa - Biceps-Ramena

SRI: Odmor ili neki lagani cardio

ČET:Noge (Kvadricepsi i listovi)

PET:Trbuh

SUB i NED:Opet neki lagani cardio ili trening ako sam preskočio koji dan

16 godina
neaktivan

po meni dosta lose slozeno,ima puno boljih kombinacija

ja radim full body sa danom odmora poslje treninga,daje bolje rezultate nego pojedinačno.

ps. budem usliko pa stavim slike.

14 godina
odjavljen
crack kaže...

po meni dosta lose slozeno,ima puno boljih kombinacija

ja radim full body sa danom odmora poslje treninga,daje bolje rezultate nego pojedinačno.

ps. budem usliko pa stavim slike.

Molim te navedi neke od boljih kombinacija i prosvijetli nas.

Ovo nisam ja slagao nego stručni ljudi koji znaju što govore

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja to ovako:  

Ponedljak -  Leđa i ramena

Utorak - Odmor ili trčanje, nogomet, basket, štogod..

Srijeda - Prsa, tricepsi

Četvrtak - odmor ili trčanje..

Petak - Noge, bicepsi

Vikend - obavezno jedan dan trčanje, nerijetko i HIIT

Dugo sam u teretani i shvatio sam da mi ovako nesto daje najbolje rezultate..

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
odjavljen
cecenac kaže...

Ja to ovako:  

Ponedljak -  Leđa i ramena

Utorak - Odmor ili trčanje, nogomet, basket, štogod..

Srijeda - Prsa, tricepsi

Četvrtak - odmor ili trčanje..

Petak - Noge, bicepsi

Vikend - obavezno jedan dan trčanje, nerijetko i HIIT

Slazem se da svaki program nije jednako ucinkovit za svakog.Npr. meni je moja kombinacija naucinkovitija.

Ponedjeljak je international chest day :D

14 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

Slazem se da svaki program nije jednako ucinkovit za svakog.Npr. meni je moja kombinacija naucinkovitija.

Ponedjeljak je international chest day :D

Slazem se i ja, ja sam bas zato i makao chest na srijedu, jer nikad nema slobodnih bencheva ponedjeljkom. Plus kad sam ramena i leđa radio petkom nekako bi ih slabije napravio, a sad kad su mi prvi u tjednu, s gustom se satarem na njima.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
Zin8 kaže...

Nikako ne ista mišićna skupina 2 ili više dana zaredom( da se mišići odmore)

Evo kako izgleda moj raspored treninga

PON: Prsa - Triceps

UTO: Leđa - Biceps-Ramena

SRI: Odmor ili neki lagani cardio

ČET:Noge (Kvadricepsi i listovi)

PET:Trbuh

SUB i NED:Opet neki lagani cardio ili trening ako sam preskočio koji dan

Pa ti imaš dva dana za redom istu skupinu mišića, samo su ti jedan dan primarna, a drugi dan pomoćna grupa mišića.

Moj savjet bi bio da ili prebaciš ramena u ponedjeljak (pa imaš split PON - upper body push, UTO - upper body pull trening) ili zamjeniš utorak i četvrtak. 

Leđa definitivno treba razbiti na gornji i donji dio i donji raditi sa nogama (deadlift je dovoljan).

Trbuh dediicated trening je bezveze. On se odradi 10 min nakon bilo kojeg treninga. 

16 godina
neaktivan

upravo to sam mu ja htio reć da dere po ramenima 2 dana zaredom a on se odmah pjeni :)

16 godina
Ja sam svoje podijelio na 3 dana, push, pull i noge. Bar tako tumacim, ovako izgleda:

A: shoulder press (stojecki naravno), bench, kosi bench, dips, eventualno nesto za triceps

B: back squat, front squat, deadlift

C: zgibovi s dodanom tezinom 5x5, veslanje u pretklonu, veslanje na onoj masini mi je kul, nešto za biceps eventualno

Ubacim nekad i nešto za trbuh na neki od dana i ono za obliquese s utegom.

Radim ABC pa dan ili dva odmora, ovisi kako sam raspoložen, nekad jedan dan odmora, pa između neka dva dana još jedan dan odmora.

Planiram dić unos proteina na 2g po kg i onda gledat kako snaga raste. Uglavnom sve radim oko tih 5-6 ponavljanja ove velike compound vježbe, dok na manjima 8 i više.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Video sa svjetskog prvenstva u street workout-u. Nekoga ce mozda zanimati. 

BF3 nick: herdjuro
16 godina
jel mi mozete preporuciti neke rukavice za vjezbanje... prvenstveno kad radim vjezbe na sipki, zgibove i ruske zgibove znaci da se mogu ruke micat kad drzim sipku... imam glupe zuljeve
17 godina
Bukva kaže...
1.Lovac kaže...

Link

A mješaj whey s čim god hoćeš. Ako se može otopiti i tebi paše, zašto ne?

koji tu uzimas onaj bezukusni za 100kn 1kg?Kakav je,ja bi isto htio pocet proteine uzimat al me strah da ne mjesaju s necim pa da u 30g tog praska dobim 15g proteina.

maxy0 kaže...
jel mi mozete preporuciti neke rukavice za vjezbanje... prvenstveno kad radim vjezbe na sipki, zgibove i ruske zgibove znaci da se mogu ruke micat kad drzim sipku... imam glupe zuljeve

Mani se toga za mjesec dana ti produ zuljevi i nemas vise problema s tim a ovak bi svaki puta moro rukavice nositi

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini/Optimum-Gold-Standard-Paket.aspx

Zanima me malo o ovom kazeinu, jel to djeluje kako na hormone ili slično?

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovako. Krenuo sam s trčanjem, cilj mi je skinuti salo kojeg ima dosta.

Istovremeno sam počeo s trbušnjacima i zgibovima. Oko 30 zgibova na tjedan (obično to bude vikend jer preko tjedna nema ni prostora ni vremena).

Vrijedi li mi uopće raditi trbušnjake? Mislim, znam da se mišiće niti ne može postići dok se salo ne skine, ali ako radim trbušnjake, hoće li biti ikakvog pomaka?

Isto tako ima li smisla raditi sa bučicom ako mišić nije izražen, to jest- ne može biti izražen {#}

Pretpostavljam da je najbolje krenuti sa trčanjem?

Netko savjet,  totalno sam izgubljen s ovim.

ZOTAC: It's Time to Play.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice