Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.761.390
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rast mišića i visina

Dosta al to bi bilo vecinom salo zato ti gaineri nevaljaju,dobivanje misicne mase nije bas lagan i brz proces

You got to lose to know how to win
16 godina
R4zOR229 kaže...
Encyanix kaže...

Evo ovako mene samo zanima koliko bi mi trajalo 2,2kg proteina za masu ako bi svaki dan uzimao 2 po dva puta? inace vjerojatno cu ovo uzet http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/povecanje-mase/Mutant-Mass-2kg.aspx

to nisu proteini tj jesu al ih malo ima,nemoj te gainere pit puni su sranja ak oces proteini kupi cisti whey i pij al racunaj da dosta skuplji od ovog jel tu svaceg ima

mahh ja sam odlucio to uzet :) nego mi mos rec koliko bi to trajalo :)

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
16 godina
R4zOR229 kaže...

Dosta al to bi bilo vecinom salo zato ti gaineri nevaljaju,dobivanje misicne mase nije bas lagan i brz proces

Lose je to sto svako ima drukcije preporuke ... neki kazu ovo za masu da je odlicno ako se po pravilima dozira onda sad kazes da to i nije bas da je bolje obicne proteine i tako to :P neznam vise sta da uzmem.. al bi htio u 3-4 mjeseca da dobim neku masu :P

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
14 godina
protjeran
Encyanix kaže...
R4zOR229 kaže...

Lose je to sto svako ima drukcije preporuke ... neki kazu ovo za masu da je odlicno ako se po pravilima dozira onda sad kazes da to i nije bas da je bolje obicne proteine i tako to :P neznam vise sta da uzmem.. al bi htio u 3-4 mjeseca da dobim neku masu :P

proteini+dekstroza, pravilna prehrana i vjezbanje :)

We Work in the dark to serve the light! We are Assassins!
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Proteini sirutke, to uzimajte, i zdrava prehrana naravno.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
18 godina
Encyanix kaže...
R4zOR229 kaže...

Ajde mi molim te citiraj, tko ti je ovdje dao savjet da se samo nakrkaš sa "mutant mass" i da ćeš

dobit (mutant) masu?

A ništa, sad ću vam otkriti tajnu, bešga, razotkrili ste sve, cijelu industriju fitnessa; sprava, termina, brojanja serija, odmora, vrsti vježbi, grupa mišića,

znojenja, upala, ozljeda, blokadi, prehrane, odmora, prilagodbe tipu organizma i godinama, sve je to gluma. Ma i anabolici su dječja papica za ovo.
U biti se klikne na narudžbu mutant mass i za 2.2KG vreću se, kako oni potpuno istinito tvrde

"na ovaj način se osigura najveći mogući anabolični učinak - povećanje čiste mišićne mase." To je to. Evo dok sjedim

pojeo sam jednu šalicu toga, jer mi treba za sutra 200 grama extra mišićne mase na guzovima. Dakle za sa 2.2kile mutant massa dobije se 2 kile

čistog mišića (jer se 200 grama rasipa pri sipanju i ostane u shakeru) a a ko razmiješaš sa vodom, i do 4 kile zahvaljujući posebnoj, tajnoj

formuli Intrasorb-5 Calorie Impact Matrix.

15 godina
Rast mišića i visina

Kako se vi nosite sa vrućinama u teretani? Ja baš planirao krenuti ovo ljeto ,ali izgleda ništa od toga.

Imam par teretana u blizini i zanimljivo je to da nijedna ne odgovara. Jedna premala i premalo opreme, a puno ljudi = stalno čekati red. Druga je užasna po pitanju ventilacije. Unutra vruće za po*izdit. Treća preskupa = 300kn 3x tjedno što je malo previše?

Izgleda da ću se preko ljeta nekako snaći pa pokušati napraviti nešto homemade. I onda preko zime u teretanu.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
15 godina
Rast mišića i visina
Koji je polozaj nogu najpravilniji kad secrade trbusnjaci i kako se pravilno rade leznjaci?
LoL NordicEU : Heineken01
14 godina
neaktivan
KKristijan kaže...
Koji je polozaj nogu najpravilniji kad secrade trbusnjaci i kako se pravilno rade leznjaci?

google i youtube su ti najbolji prijatelji, imas videa i slike. 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Evo nesto zanimljivo o trbušnjacima i moram reći da se slažem s time!

Po ovome je onda najbolje rjesenje za core deadlift i čučnjevi za one kojima to zdravstveno stanje dopušta, znači zdrava leđa itd..

evo i dobar primjer vjezbi za core za doma

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 0:30 (Mr.greenx).
18 godina
Rast mišića i visina

Dobro obrazloženje problema sa klasičnim trbušnjacima, plus dakle osim ovoga, da

mišići iznad kukova rade veliko naprezajne i u biti ulaze u grč i izbacuju karlicu prema natrag,

još je problem poluga koja se javlja pri donjoj fazi dizanja i pri kojoj pršljenovi kičme trpe i do 3 puta veće

naprezanja od uobičajene težine i na kraju, velik dio vježbe rade unutarnji mišići trupa.
Na kraju, sve to skupa ne radi ono što bi ljudi htjeli - ne "topi salo" na trbuhu i ne razultira sa "sixpackom"

Zato je bolje raditi ovakve vježbe i općenito vježbe za "core"

14 godina
Rast mišića i visina

Evo zanima me nešto, jeli dobro jesti u kasni sat (u 1-2 sata ujutro) ribu iz konzerve sa povrćom/uljom? Znam da nije dobro jesti prije spavanja, ali pošto je to riba može li to biti iznimka? I još jedno pitanje, Trčanje ili bicikla? Jeli bolje napraviti 15-ak Km na bicikli ili 4-5 Km trčanja dnevno? Ili paralelno? :) (Za upasti u kondiciju)

11 Trčanje
1 Bicikla
Aut vincere, aut mori!
17 godina

Ja jedem oko jedan u noci ali idem spavat u 6 ujutro tak da imam lufta,a sta se ribe u ulju tice ne jedi to imas ono u salamuri(voda)jer je ovo premasno cak i kad dobro iscjedis.

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 5:02 (R4zOR229).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo tko ima 50 min pa nek pogleda video, mene je samo zbunio dodatno. Opet sam na nuli, mada mislim da ova žena nije neki preveliki ekspert u tome šta govori....

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oCs8kI9nKk8

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
KKristijan kaže...

na koji sistem radi ta šipka?

Montira se između štokova ili 2 susjedna zida..

Počeo raditi vježbe za listove. Danas već dobio upalu.. Nego, negdje sam čitao da listovi mogu podnijeti veliki teret i da ih se može raditi svaki dan?

listovi mogu podnijet veliki teret,ali ne znam jel se mogu radit svaki dan.

Al oni ti ionako rade svaki dan

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kupia šipku za zgibove, malo mi se sjebano montirala, al ok, zanima me samo jel se to može u zid stavit jer na vratima mi je bezveze -.-'

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kad se rade vježbe za biceps(mislim na vježbu curl),da li je bolje napraviti serije jednom rukom sve pa onda drugom isto sve,ili malo desnom malo lijevom rukom,ako kužite šta hoću upitati,jer nemam 2 utega?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
16 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Kad se rade vježbe za biceps(mislim na vježbu curl),da li je bolje napraviti serije jednom rukom sve pa onda drugom isto sve,ili malo desnom malo lijevom rukom,ako kužite šta hoću upitati,jer nemam 2 utega?

Radi recimo 10 ponavljanja s lijevom, pa 10 s desnom tako da ti se prva ruka odmori dok radiš drugu i tako :D

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel su dobre ove vjezbe koje sam slozio ili da nesto promjenim?

PON:

-noge 

cucnjevi-3 seta,10ponavljanja

lunge-3 seta,20 ponavljanja

listovi-3 seta,30ponavljanja

-ramena

shoulder press-3 seta,10 ponavljanja

trapez-3 seta, 15 ponavljanja

UTO:

-biceps-3 seta,11 ponavljanja

hammer curl-3 seta,10 ponavljanja

-leđa

single arm row-3 seta,15 ponavljanja

single arm row on foot-3 seta,10 ponavljanja

SRI:

-prsa 

sklekovi-3 seta,11 ponavljanja

gornja prsa-3 seta,10 ponavljanja

sklekovi sa spojenim rukama-3 seta,10 ponavljanja

-triceps

extension-3 seta,10 ponavljanja

kick back-3 seta,10 ponavljanja

ČET

-trbuh

trbusnjaci-3 seta,25 ponavlanja

obliques trbusnjaci-3 seta,20 ponavljanja

plank-3 seta,40 sekundi

obliques s utezima-3 seta,20 ponavljanja

PET

-biceps

3 seta,11 ponavljanja

hammer-3 seta,10 ponavljanja

-podlaktica

3 seta,15 ponavljanja

SUB

-prsa

piramid sklekovi-2 seta,10 ponavljanja

-triceps

extension-3 seta,10 ponavljanja

kick back-3 seta,10 ponavljanja

NED-odmaranje

Ljubomorne duše mogu da mi puše
16 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
PON:

-ramena

shoulder press-3 seta,10 ponavljanja    

Ja sam u teretani prestao bio koristit sprave ovakvog tipa kad sam čuo da se sa bučicama puno više napreduje i stvarno, teže je, al čini mi se bolje. I mijenjaj kilažu svaku seriju ako možeš.

UTO:

-biceps-3 seta,11 ponavljanja Mjenjaj težine čim osjetiš da ti je lakše postalo.

hammer curl-3 seta,10 ponavljanja Isto mijenjaj težine ako možeš

-leđa

single arm row-3 seta,15 ponavljanja

single arm row on foot-3 seta,10 ponavljanja

Ubaci par serija leđnjaka ili leđnih ekstenzija, za donja leđa.

Petak i subota mi pare prelagani, tj. nisu zahtjevni ko ostali dani, pa bi mogao recimo mogao utorak i petak zamijenit. ili subotu i srijedu, možda je to čak i bolja zamjena :D

Ja ti ovo govorim ko amater, sigurno će netko imat nešto pametnije za reć, al eto, možda bude korisno.  :D I mogao bi nekad neki cardio ubacit recimo u srijedu ako zamijeniš srijedu sa subotom. Ono malo trčanje, plivanje, ili šta već možeš.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 19:35 (1.Lovac).
16 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

Jel su dobre ove vjezbe koje sam slozio ili da nesto promjenim?

ubaci to sve u 3 dana

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Čime se hraniti za što više energije?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
17 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Čime se hraniti za što više energije?

UH

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
Rast mišića i visina

Pitanje u vezi disanja kod vježbanja

Dakle.. Kod vježbe "leap-ups" iz AA IV (Skokovi u zrak.. Koljena malo više raširena od širine ramena, 1/4 sam u čučnju .. Takvi skokovi..) kada bih ja trebao udahnuti a kada izdahnuti?

Impossible is nothing..
14 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Dakle.. Kod vježbe "leap-ups" iz AA IV (Skokovi u zrak.. Koljena malo više raširena od širine ramena, 1/4 sam u čučnju .. Takvi skokovi..) kada bih ja trebao udahnuti a kada izdahnuti?

Kada ideš dolje udahneš,> gore izdahneš.

btw koji si tjedan?

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 1:16 (Mr.greenx).
16 godina
Mr.greenx kaže...
Top Bugovac kaže...

btw koji si tjedan?

Sutra počinjem 5...

Imaš li ti neka iskustva?

Impossible is nothing..
14 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
Mr.greenx kaže...
Top Bugovac kaže...

btw koji si tjedan?

Sutra počinjem 5...

Imaš li ti neka iskustva?

Ako su rezultati vidljivi nemoj odustati. Završio sam bio 9 tjedan ali sam odustao nakon toga jer sam mijenjao program.

Mogu reći da se rezultati vide u obliku odraza, još kasnije ubaciš čučanj te ćeš još više napredovati.

16 godina
Rast mišića i visina

Prva 2 puta kada sam radio vidio sam rezultate(Oba puta radio do 5. tjedna), a sada ih baš i ne vidim.. :S

Možda kod leap upsa ne skačem dovoljno visoko(To ću riješiti sada..), a step upse sam počeo raditi s utezima i poslije AA radim trbušnjake, leđne i sklekove da me baš ništa ne boli poslije..(Ali poslije AA to radim upola manje nego što radim inače..)

Impossible is nothing..
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel moš udrit neki linkić tih vježbi da pogledam kako to sve izgleda, hvala :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice