Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.727.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Rast mišića i visina

Sve je to stvar navike, iznenadili biste se što je sve ljudsko tijelo sposobno podnijeti kad je pod opterećenjem.

Ja vjerujem u sve što je ovaj lik naveo, ako je čovjek dovoljno uporan u nečem, ništa nije nemoguće...

PC RULES!!!
16 godina
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

nije njemu znanje uopce jaca strana, nezna slozit postenu recenicu.

A ni tebi bas gramatika. {#}

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
15 godina
Rast mišića i visina

Sad ću se malo uhvatiti zgibova.

Imam onu šipku iz Lidla i odlučio sam je staviti na štok u podrumu. E sad, pošto šipka ne može stajati bez šarafa, mogu li ja umjesto bušenja, jednostavno zabiti po jedan veći čavao sa svake strane? Planiram šipku staviti na nekih 1.90m ,a ja sam visok nekih 1.82m..

I koliko je to sigurno postaviti na štok i raditi? Nemam preveliku težinu (65-70kg) ,a jedan mi lik kaže da to štok to neće izdržati?

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
18 godina
mika2210 kaže...

Sve je to stvar navike, iznenadili biste se što je sve ljudsko tijelo sposobno podnijeti kad je pod opterećenjem.

Ja vjerujem u sve što je ovaj lik naveo, ako je čovjek dovoljno uporan u nečem, ništa nije nemoguće...

Aha...
http://www.jutarnji.hr/svaki-dan-je-trenirao-deset-sati-kako-bi-osvojio-zlato--ali-dale-oen-to-nije-izdrzao--nakon-treninga-srce-mu-je-stalo/1025709/

17 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Imam onu šipku iz Lidla i odlučio sam je staviti na štok u podrumu. E sad, pošto šipka ne može stajati bez šarafa, mogu li ja umjesto bušenja, jednostavno zabiti po jedan veći čavao sa svake strane? Planiram šipku staviti na nekih 1.90m ,a ja sam visok nekih 1.82m..

I koliko je to sigurno postaviti na štok i raditi? Nemam preveliku težinu (65-70kg) ,a jedan mi lik kaže da to štok to neće izdržati?

Hmm, nisam stručnjak, ali ako je vjerovati jednom inžinjeru sila ide u zid, a ne u vrata. To mi je ostalo u sjećanju, pa možda nije točno.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
18 godina
I.Kk kaže...
dv14 kaže...

Hmm, nisam stručnjak, ali ako je vjerovati jednom inžinjeru sila ide u zid, a ne u vrata. To mi je ostalo u sjećanju, pa možda nije točno.

Da... koji je to model? Onaj iz topshopa? Tamo mislim uopće ne treba nikakvih šarafa, jer se zakači putem poluge, a

potom se može koristiti i na podu za neke vježbe. Da se mora zašarafiti, neznam kako bi se skidala za podne vježbe?

http://vimeo.com/34784862

15 godina
overhaul kaže...
I.Kk kaže...
dv14 kaže...

Da... koji je to model? Onaj iz topshopa? Tamo mislim uopće ne treba nikakvih šarafa, jer se zakači putem poluge, a

potom se može koristiti i na podu za neke vježbe. Da se mora zašarafiti, neznam kako bi se skidala za podne vježbe?

http://vimeo.com/34784862

Nope. Moja je obična ravna iz Lidla. Ovako nešto: http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/sipka-zgibove-oglas-3022039

18 godina
dv14 kaže...

Nope. Moja je obična ravna iz Lidla. Ovako nešto: http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/sipka-zgibove-oglas-3022039

Pa, ako su štokovi ugrađeni u zidu, a ne nekom knauf pregratku, prečka bi ih trebala pritisnuti? Probaj polako pa ćeš vidjeti:)

ja bih moožda ispod nje pričvrstio vijcima neke graničnike, kakve se za prečke za ormare da kupiti u furniru i sličnim dućanima.

15 godina
Rast mišića i visina
Probao sam stavljati ali ne ide. Šipke ima sa svake strane jedan protuklizni "čep".
Kada to stavim na štok to lijepo stoji ,ali čim šipku optereti neka težina, počne kliziti..
Baš ću danas probati bez tih čepova.. Ako ne može, onda treba pričvrstiti šarafima/čavlima..
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo vjezbi koje ja radim svaki dan:

-10 sklekova,5 serija

-15 za podlakticu (30 za obje ruke),5 serija

-10 cucnjeva,5 serija

-15 za trapez,5 serija

-10 za bicepse (20 za obje ruke),5 serija

-10 za ramena,5 serija

To radim vec mjesec dana i zasad se vide mali pomaci.Izmedu serija imam minutu odmora.

Dali da nastavim tako ili da nesto promjenim?

Ljubomorne duše mogu da mi puše
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2012 15:42 (xR4Z3R).
14 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

To radim vec mjesec dana i zasad se vide mali pomaci.Izmedu serija imam minutu odmora.

Profesionalni body builderi i 99% ljudi po teretanama rade određene skupine mišića jedan dan, pa zatim iduću drugi i tako. Daju mišićima vremena da se odmore i u međuvremenu jedu pravilno za sto bolje rezultate.

Svaki rad je dobar, i napredovat ćeš i po svom sistemu. Al mislim da nije loše da pogledaš na netu raspored rada iskusnijih bildera i vidis kako ces najbrze napredovat.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
18 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

-10 sklekova,5 serija

-10 cucnjeva,5 serija

-15 za trapez,5 serija

-10 za ramena,5 serija

Ako radiš sve isto onda od statičnih vježbi nema rezultata.

15 godina
Rast mišića i visina

Ja radim odvojene mišićne skupine..

Pravim vježbe za biceps, 3 puta tjedna. Hummer curl 8 ponavljanja 5 serija

Noge radim jednom tjedno ,a vikendom znam nekad napraviti malo dužu vožnju biciklom pa mi i to može poslužiti.

Ramena radim 2 puta tjedno. 2 vježbe, 8 ponavljanja, 3 serije za svaku vježbu.

Uz to još gotovo svaki dan ubacim sklekove i uskoro bi mogao početi sa zgibovima.

Kad sam tek počinjao, radio sam vježbe za ramena, bicepse, noge u jednom danu. I nije bilo nekog pomaka. Pa sam se prebacio na vježbanje kako je gore napisano, i nakon 2 mjeseca se već primjeti razlika. Najviše kod bicepsa i ramena..

Nego, koliko je pametno raditi sklekove svaki dan?

14 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

-10 sklekova,5 serija

-10 cucnjeva,5 serija

-15 za trapez,5 serija

-10 za ramena,5 serija

Znaci trebao bi radit vjezbe svaki drugi dan?

Oce tako biti veci ucinak?

Bojim se da ne izgubim naviku tako...

15 godina
xR4Z3R kaže...
xR4Z3R kaže...

-10 sklekova,5 serija

-10 cucnjeva,5 serija

-15 za trapez,5 serija

-10 za ramena,5 serija

Znaci trebao bi radit vjezbe svaki drugi dan?

Oce tako biti veci ucinak?

Bojim se da ne izgubim naviku tako...

Radi svaki dan vježbe za jednu skupinu mišića.

Npr. jedan dan za bicepse, drugi dan za ramena, treći dan za noge itd.

Samo nemoj raditi istu mišićnu skupinu više od 3-4 puta tjedno jer se mišići trebaju odmarati ~48h. Bar sam ja tako čuo..

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@overhaul

Da mislio sam na onaj model koji se samo prikači.

Ili možete tri puta tjedno čitavo tijelo obraditi (takav je moj pristup). Takav pristup radi super za početknika. Radite splitove kada budete dosta napredniji. A za snagu možete raditi Grease the Groove (nakon što sam primjenio ovu metodu zgibovi i leđa su eksplodirali, a bicepsi imaju strije od istezanja kože). Na kraju primjenite princip progresivnog opterećenja što znači da morate otežati vježbu da bi ste napredovali. Zar zaista mislite da će vam setovi od 20 ponavljanja dati rezultate?

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2012 14:09 (I.Kk).
15 godina
Rast mišića i visina

Počeo sam polako raditi zgibove. Samo mi na šipci baš nema mjesta za širki hvat zbog štoka.. Mogao bi počet sa ovim:

Čak sam sad i razmišljao da napravim homemade šipku.. Uzmem željeznu šipku, sa svake strane jedan betonski blok ili nešto slično i samo betonirat šipku u te blokove.. Ne isplati mi se davati toliko para za šipku i utege.. I onda za par mjeseci bi mogao polako u teretanu i uz to, tu i tamo kući nekada napraviti trening..

15 godina
neaktivan
I.Kk kaže...

Zar zaista mislite da će vam setovi od 20 ponavljanja dati rezultate?

klik

*ne odgovaram za nastalu štetu, ukazivanja Isusa i ostale situacije koje će se dogoditi korištenjem ovog programa

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
15 godina
Rast mišića i visina

Evo moj program:

1.dan
benč ravni 4 serije sa 10 ponavljanja
olimpijsko dizanje 4 serije sa 10 ponavljanja
military press iza vrata 4 serije sa 10 ponavljanja
biceps stojeći 4 serije sa 8 ponavljanja

2.dan
mrtvo dizanje 4 serije sa 10 pon.
zgibovi 4 serije sa 10 pon.
row bars 4 serije sa 10 pon
triceps 4 serije sa 8 pon.

3.dan pauza

4.dan
čučnjevi 4 ser. 10 pon.
listovi 4 ser. 10 pon.
iskorak 4 ser. 10 pon
trbušnjaci gornji 4 ser.maksimum
trbušnjaci donji 4 ser.maksimum

5.dan
ponovi vježbe prvog dana

6.dan
ponovi vježbe drugog dana

7.dan odmor

Prijedlozi?

Danas krenem radit mrtvo dizanje,zgibove i kad ono nema šanse da išta napravim.Jel se to vama isto događa?Jedva da kilu podignem.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

visok sam oko 180 i imam oko 70-ak kg...relativno brzo rastem (prošle god sam narastao 13 cm)  a i težina mi prati visinu tako da se bojim da bi se mogao ukrmiti ako prestanem rasti...
dva frenda su trenirala prije MMA i sad su prešli na kickbox jer im je klub propao (tak nekaj)...kažu da kickbox malo lakši no to je i dalje hardcore

nisam dovoljno discipliniran da doma sam vježbam (komp i tako to) a ni ne želim nekaj sam trenirat... 
nagovaraju me da idem s njima i bio sam na nekoliko treninga koji nisu bili teški toliko koliko je bilo teško sutra ujutro ustati iz kreveta (bol u leđima i nogama)

oni kažu da je to normalno prvih 2-3 tjedna, no trener nije ništa rekao...da li netko od forumaša ima iskustva s tim i što mi savjetujete? Kako funcioniraju te bjelančevine i da li mi to uopće treba? 

15 godina
neaktivan
flateR7 kaže...

visok sam oko 180 i imam oko 70-ak kg...relativno brzo rastem (prošle god sam narastao 13 cm)  a i težina mi prati visinu tako da se bojim da bi se mogao ukrmiti ako prestanem rasti...
dva frenda su trenirala prije MMA i sad su prešli na kickbox jer im je klub propao (tak nekaj)...kažu da kickbox malo lakši no to je i dalje hardcore

nisam dovoljno discipliniran da doma sam vježbam (komp i tako to) a ni ne želim nekaj sam trenirat... 
nagovaraju me da idem s njima i bio sam na nekoliko treninga koji nisu bili teški toliko koliko je bilo teško sutra ujutro ustati iz kreveta (bol u leđima i nogama)

oni kažu da je to normalno prvih 2-3 tjedna, no trener nije ništa rekao...da li netko od forumaša ima iskustva s tim i što mi savjetujete? Kako funcioniraju te bjelančevine i da li mi to uopće treba? 

Ja se aktivno bavim boxom/kickboxom vec 3 godine i da to je normalno.Budući da nisi u formi i tijelo ti nije naviklo na takav napor mora reagriati nekako.Samo što kad sam ja počimao nije bilo 2-3 tjedna nego oko 8-10 dana,to nije fiksirano.

Sharing Is NOT Stealing!
17 godina
neaktivan
ROFLOLMAO kaže...
I.Kk kaže...

Zar zaista mislite da će vam setovi od 20 ponavljanja dati rezultate?

klik

*ne odgovaram za nastalu štetu, ukazivanja Isusa i ostale situacije koje će se dogoditi korištenjem ovog programa

Već radio nešto veoma slično tome, ali zar tu ne radiš 10 RM od čučnja i malo odmaraš između ponavljanja? Nije isto kao da radiš 20 RM.

Ben Bruno jednom videu radi 35 ponavljanja. U MAD?????{#}

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hocu li brze dobit misice ako radim svaki dan iste vjezbe ili svaki drugi dan,drukcije vjezbe,da se misici odmaraju 2 dana?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 0:30 (xR4Z3R).
16 godina
xR4Z3R kaže...

Jeli uncikovitije raditi iste vjezbe svaki dan ili svaki drugi dan?

Svaki dan drugi jedan dio tjela ( leda, ruke, prsa, ramena, noge ).

Nothing lasts forever
17 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

Hocu li brze dobit misice ako radim svaki dan iste vjezbe ili svaki drugi dan,drukcije vjezbe,da se misici odmaraju 2 dana?

Ovisi šta radiš.

Ako baš hoćeš split radi gornji dio tijela jedan, onda drugi dan donje tijelo, odmaraj dan i onda to ponovi. Znači ABxABxx.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

To ovisi o dosta elemenata.Da li ćeš raditi samo rekreativno ili ozbiljno, uzimaš li proteine ili ne (ako uzimaš oni sprečavaju pucanje mišićnih vlakana pa je svakako drugačije nego da ne uzimaš pa bi crkavao od upala)

16 godina
neaktivan
Imam jedan problem koji mi sve više ide na živce.Naime,jedna strana prsa mi je razvijenija od druge.Ja sam dešnjak i upravo je desna strana slabija od lijeve.Ispod desne "sise" ima jedan dio koji je udubljen-niži je od istog dijela na lijevoj strani(ispod lijeve "sise") kad ih pogledam.Zanima me koji bi mogao biti uzrok tome i kakav način vježbe primijeniti.S interneta sam si prije nekoliko dana skinuo nekoliko vježbi za trbušnjake i sklekove koje radim kod kuće.I same vježbe koje bi volio da mi preporučite,naglasak je na tome da se rade kod kuće,dakle ne u teretani.Ne znam da li je dobro da radim samo sa tom jednom stranom koja mi je slabije razvijena ili da radim jednako i sa lijevom stranom i desnom pa da se na taj način s vremenom izjednače-da strana koja je jače razvijena stane malo s razvojem,mislim ne da stane nego da se sporije razvija,a da ona druga slabija strana se brže razvija i tako dostigne jaču.

Text je kopiran od kolege lebron ali kao da sam ga ja napisao, imam potpuno isti problem oa ako znate uzrok i kako da to rjesim bilo bi od pomoci
Hvala.
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
16 godina
MilkMan kaže...
Imam jedan problem koji mi sve više ide na živce.Naime,jedna strana prsa mi je razvijenija od druge.Ja sam dešnjak i upravo je desna strana slabija od lijeve.Ispod desne "sise" ima jedan dio koji je udubljen-niži je od istog dijela na lijevoj strani(ispod lijeve "sise") kad ih pogledam.Zanima me koji bi mogao biti uzrok tome i kakav način vježbe primijeniti.S interneta sam si prije nekoliko dana skinuo nekoliko vježbi za trbušnjake i sklekove koje radim kod kuće.I same vježbe koje bi volio da mi preporučite,naglasak je na tome da se rade kod kuće,dakle ne u teretani.Ne znam da li je dobro da radim samo sa tom jednom stranom koja mi je slabije razvijena ili da radim jednako i sa lijevom stranom i desnom pa da se na taj način s vremenom izjednače-da strana koja je jače razvijena stane malo s razvojem,mislim ne da stane nego da se sporije razvija,a da ona druga slabija strana se brže razvija i tako dostigne jaču.

Text je kopiran od kolege lebron ali kao da sam ga ja napisao, imam potpuno isti problem oa ako znate uzrok i kako da to rjesim bilo bi od pomoci
Hvala.

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
15 godina
MilkMan kaže...

Hvala.

Meni je isto tako jedna strana izraženija od druge zbog skolioze.

Radi vježba za prsa. Znači razne sklekove i dipseve, ako možeš.

16 godina
neaktivan
@pirat01 hahahahahshhha
@dv14 mogu, bilo bi dobro da das neke linkove od vjezbi koje ti radis i koje ti pomazu?
Hvala Vam na brzim odgovorima.
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice